Jump to content

Sith'ari

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    331
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Sith'ari kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. sence ABD yi kimler kurdu?

    insan hakları bildirgesini yayınlayanlarla silah üretiminde lider olanlar aynı kişilerdir. onları savunmak için insanlıktan çıkmak gerekir..

    tarih oku; thomas jefferson ve diğer ateist arkadaşları amerikayı kurdular; ama sonradan seçilen parlamento üyeleri ile amerikan başkanları o ülkeyi kan içici hale getirdi; hele ki abraham lincoln; cadı avına çıkan beyinsiz teistin tekiydi...

  2. al sana zihinsel taciz..daha bi halttan haberi yok burda psikiyatriden bahsediyor..

    http://www.youtube.com/watch?v=FfqaamqLmmQ

    dikkat.: video cinsellik, şiddet ve korku ögeleri içermektedir.ama çizgi film olarak çocuklarımıza izletilmektedir. ilgilenenlere duyurulur.

    kimsenin bilmediği yeni bir bilgi ortaya çıkarmış gibi video yapıştırmışsın... hem nereden biliyorsun ki çocuğuma bu görüntüleri izletiyorum... siz teistlerin kafası güzel...

  3. "O sizin güzelliğiniz" diyecektim ancak, sanırım önce bi kafa olup olmadığını yoklamam gerekecek. Zira, olmayan bi şey güzel olamaz.

    Sana devletten yana olup olmadığın sorulmadı. İster devletten yana ol, ister dövletten yana ancak şu soruya cevap ver;

    Devlet ateizmi ve laikçilik, Allahsız birer ideoloji midir, değil midir?

    ne oldukları değil, ateizmin gerçek fikri önemli. ateizm bir ideoloji değildir; onu devlet araç olarak kullanırsa bu şekilde isimlendirebilirsin. ama her ne şekilde isimlendirirsen isimlendir, ateizm ideolojik düşünce değildir. devlet politikası yapılamaz. yapıldığında ateizm olmaz. ben laikliği de tasvip etmiyorum, lakin dinsiz, herkesin gözünün açıldığın bir dünyada ideolojiler kadar dinlerde işe yaramaz safsatalar olmaktan ileri gidemezler; sonucunda laiklik gereksiz olur. kimse yüzüne bakmaz; ne laikliğin, ne ideolojilerin ne de dinlerin...

  4. Siz ateistler bunların tarafındsınız ve toz kondurmuyorsunuz.. İnsan hakları bildirgesini yayınlayan ülkeler silah satışında zirvede yer alıyorlar.. Sizce bu en büyük çelişki değil mi?

    Ateist olmak insanlıktan çıkmak değildir..İnsan olan birey adaleti savunur.. inancı ırkı ne olursa olsun ezilenin yanında yer alır..

    orada dur; bağımsızlık bildirgesini kimler imzaladı? Amerika'yı kimler kurdu? amaçları nelerdi? Sonradan yön değiştiren süper güç egoları yüksek, inançlı ve dünyayı yönetmek isteyen kişilerin yönetiminde olduğu için bugün ki halini görüyoruz. sebepsiz, sonuç yazma. eleştiri için iki istatistik ortaya atmadan önce, tarihteki olayları öğren...

  5. bu davanın sonucu belli; şirketler mantıklı sebepler öne sürebildikleri sürece giyim ve dış görünüş kuralları koyabilirler. ben kimsenin hava yolu şirketlerini bu yolla dava ettiğini görmedim; walt disney kazanır. sonuçta walt disney'de şu gerekçeyi öne sürebilir; çocukların dini baskı ve dini reklam olarak görülen bir enstantaneye seyirci kalıp, zihinsel tacize uğramalarını istemiyoruz diyebilir ki bu konuda psikiyatrlardan geçerli rapor alabilirler.

  6. kafan güzel sanırım; ben devletten yana değilim, halkın kendi içinde bulunduğu gerçek demokrasiden yanayım; seçilmiş kişiler bizim alın terimizle dönen bir çarkta tatil yapmasın diyorum. sen tabii ki sürekli böyle saçma alıntılar yaparsın. ne ideoloji kavramışsın ne de kendine ait sorgulamanın ürünü bir fikrin var. güdülmeden rahat olamayacağın için alıntının kalitesi ve içeriği değişmiyor...

  7. Polis olmak için 70 iq yetiyor. İnanmayan araştırsın.

    bu gerçekten düşük bu derece önemli bir meslek için; polisin kendisinin durum analizi yapıp, doğru karar verebilmesi gerekir. 70 iq, zeka geriliği olarak konulmuş sınırın sadece 10 puan üstünde.

    emin misin? belki polisler arası araştırma da bu zeka seviyesinde bir ortalamaya sahip oldukları çıkmış olabilir ama 70 iq sınırının bir işe alım formunda kriter olarak yer alması biraz saçma duruyor.

  8. Curiosity'nin Mars'tan gönderdiği fotograflara bakıyordum, bir de ne göreyim, Mars'ta bol bol dağ var :D

    Dağları bildiğiniz üzere Allah, insanlar sarsılmasın diye kazık niyetine yaratmıştı. Gerçi bu amacına ulaşamamıştı (dünyada en fazla deprem olan bölgeler dağlık coğrafyalardır) ama olsun yine de bizleri düşünerek birşeyler yapmış.

    Pekii Allah Mars'daki dağları kimi sarsmasın diye yaratmış acaba?

    Şüphesizki düşünenler için bilimde doğruyu gösteren çok işaretler vardır :D

    431430_10151012073202005_162290589_n.jpg

  9. Sondan gidiyim. Olimpiyatı tanıtmak sana kaldıysa. Neyse şahsına birşey demiyorum.

    bana kalmış ki, yapmışım. hem bu işi gözlemleyen sen değilsin; yazılan tezler ilgili öğretim görevlileri tarafından denetlenir, fikir hırsızlığı yapılmadığına ve var olan verilerle tutarlı olduğuna karar verirler. bilimsel araştırma yapmadığın belli.

    Hoca biz bilimi ve ben inkar etmiyorum.

    Bilim olacak.

    Hayatı anlayacakssın.

    Nasıl, ne şekilde, nerde, niye, niçin, kim, kime, bunlar bilimde olduğu kadar dinde de var. İkisini enpoze etmek size kalmadı.

    doğru bilgi empoze edilmez; önce yazarken kullandığın kavramları iyice öğren. bilmediğin kelimeleri cümle içinde kullanma. benim zeka seviyem fizik okumaya yetseydi zaten okurdum. zekam neye yetiyorsa o konuya yöneldim. benim işim literatür taramak, sosyal araştırma verisi yorumlamak. buna yetiyor zekam. ya sen ne yapıyorsun; dediğine bak: size kalmadı bilim, bunlar dinde de var; tabii: "dünya düzdür", "tüm dilleri biz gönderdik", "insan topraktandır"; bunlar bilimse işimiz zor; hiç ilerleme kaydedemeyen islam toplumları yine aynı yerde sürünmeye mecburlar.

    bilime yetmeyen zekam yüzünden bende bu konuda araştırma yapanları okuyorum. lakin sana da tavsiye ederim; kur'an'dakinden daha fazla bilgi var içlerinde ve doğru bilgiler bunlar.

    Tamam bazı kendini bilmezler, dini hep yanlış öğretip yanlışa yönelelttiler insanları keza bilimde.

    ilk başta da Muhammed. Zeki adammış, kitleleri bir yalana inandırmış.

    Dinin hoş görülüğü yavaş yavaş oturuyor. Bazı yer ve kesimlerde.

    Ben sana 3-5 şey anlatsam hurafelikle suçlarsın beni.

    Dinde senin düşünceni umarsamaz.

    dinin hoşgörüsünün bulunduğu bir kaç yer sayarsın; onlarda farkında olmayan deistlerdir; aslında müslüman zannederler kendilerini. diğerleri yine fasa fiso; biri kendilerine sorgulayıcı baktı mı, asarız, keseriz, dinimize el sürdürmeyiz nidaları yükselir; birini döver, linçe kalkışırlar...

    YUNUS 99; Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi toptan iman ederlerdi. O halde insanları hep mümin olsunlar diye sen mi

    zorlayacaksın?

    Bu ayetleri gerçek ilim sahibi insanlar, gozu kalbi açık olanlar, yorumlar. Tutup hergün tvde boy gösterenler, veya nette sayfa sayfa artislik yapanlar degil ve sizler.

    kalp gözü diye bir şey yok, naifsin. gerçek ilim sahibi kimmiş? bu kitap tüm insanlığa gönderilmemiş diyorsun yani; muhammed aracıydı bir de başka aracılar koymadan anlayamazsın diyorsun yani? kur'an'a karşı geliyorsun yani; önce kendi kitabını iyi oku, caka satma; artisti gördük...

    kitabın evrensel ise en düşük zekadaki insan dahi doğru anlamı çıkarabilmeli; Amerikan yasaları bile Kur'an'dan daha açıktır, tüm gri noktalarına rağmen...

    Bunun gibi alimler zaten pek gözükmezler gidip bulmak sana kalır. Birde onlardan dinleyip dine ondan sonra bakmak lazım.

    Sana bu yazıklarım saçma gelebilir. Siz araştırmak yerine direk inkarcısınız.

    Yine aynı safsata; kitabını inkar ediyorsun; tüm insanlığı da zeka seviyesi düşük yaptın.

    Dini ve bilimi gerçek insanlardan dinlemek gerekli.

    Zekeriya Beyaz gerçek insan değil mi? Yaşar Nuri Öztürk? Said Nursi? Adnan Oktar? bunlar gerçek değil yani? Sana kaç defa söyledim, anlamını bilmediğin kelimeleri cümle içinde kullanma...

    Her ayetin emin ol zaman kavramına bakılarak, karşı tarafın yapısına bakarak açıklayan çok alim var.

    mükemmel olduğunu iddia eden bir din kitabı zamanına göre yorumlanamaz; bu onun insan yapısı olduğunu, eksik olduğunu, iddia ettiklerini yerine getiremediğini gösterir. söylediğini iyi oku, ne dediğini gör. naif olma...

    Neyse benimki size karşı boş konuşma olur. Ben sadece daha düşüncesi netleşmemiş olanlara yazıyorum zaten.

    işte burada hata büyük; ateistler ön yargılı olanlar değildir; tam tersi teist ve deistlerdir. ya yaradan varsa ve gerçek ise korkusu tüm benliğini sardığı için özgür düşünemezsin, ön yargı bulutları yargını karartır.

    Bilime saygımız var sizinde dine olsun. Gelişemediysek bu yanlış anlatanlardan kaynaklı ve müslüman bir ülke olduğumuzdan dış baskılardan. Örn; Pkk.

    yine söylüyorum, kitap evrensel ise bu kadar cahil insan olmazdı. kitabınla çelişki içindesin. bu baskılarda insan doğasının sonucu; ideolojiler, milliyetçi akımlar, dinler; ben tamamına karşıyım. bir ülkenin vatandaşı olmaktan yerine dünya vatandaşı olmayı isterim.

    Sonuçta inançlı bir toplum geri kalmış dersen, direk çökersin çünkü Abd ve onun gibilerde tek Allah kavramı var. Bizim kaybettiğim noktalar zaten belli...

    Abd halkı evangelist; tek tanrılı dinleri yok; 3 tanrılı dinleri var. abd din sayesinde değil güçlenmedi, dinsiz kurucuları sayesinde temeli sağlam atılmıştı. daha sonra gelen liderle bir halkı gütmenin en etkili yolunun din olduğunu biliyorlardı. bu silahı iyi kullandılar. ve tabi ki abd anayasasının özel vatandaşlık yasaları var. seni ülkenin daimi kölesi yapar.

×
×
  • Yeni Oluştur...