Jump to content

Levia

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    3.007
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Levia kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Nükleer enerji mi, mekanik enerji mi? Bu put enerji olmadan yapamıyor mu?

    Bir deprem fay hatti boyunca biriken kinetik enerji birikimi sonucunda, bir anda çatlar. Israil Kara-deniz Afrika fayi üstünde olup, ürdün nehri boyunca Eski Ahitte de sikca anildigi üzere sikca deprem yasanan bir bölge. Fay kaymasi bir enerji birikimiyle bir anda kayar. Bunun yerinde bir çocugun düsmesi de tetikleyebilir fiziksel olarak. Nehrin suyunun deprem sonrasi çekilmesi ise, geofizik olarak bilinen bir vak'adir. Ama eskilerin baglanti kurmasi olasi degildi muhtemelen. Ama depremle sularin çekilmesinin rivayet edilmesi olayin bir gerçek vak'a hatirasi oldugunun kanitidir açikca : tabi pesin fikirle bunu bastan kenara itmeyen bir tarafsiz kimse için...

    Missisipi nehri, ürdün nehrinden o kadar daha müthis bir su akintisina sahip oldugu halde yön degistirmisti deprem sonrasi 1811 senesinde.

    http://en.wikipedia....rid_earthquakes

    fleuve-jourdain.jpg

    Israil'i Arap çölünden ayiran ürdün nehrinin sulari azalmis yatagi, ve kenarinin "daglar gibi ortaya çikmis vaziyeti".

  2. (Suara, 63) : "Musa'ya: "Asan ile denize vur" diye vahyettik. Ve patlama oldu (fenfalaqa=su yataginda infilak oldu). Sonra her bir yan (nehir yataginin iki kenarlari çekilen su nedeniyle) büyük bir dağ gibi oldu."

    Kizil deniz fay hatti uzerinde, ve bir deprem olunca, urdun nehrindeki solarin çalkalanip sularin geçici olarak çekilmesi gayet olagan. Bu hadise bir milletin tarihini binyillarca degistirecek ve nesillerce aktarilacak bir kutlu hadiseydi elbette. Tipki Misirda sihir ustalarina karsi Musanin Tuvada buldugu bir basit agaç parçasinin "yilan GIBI" yuvarlanarak urgan ve degleklerini parçalamasi gibi. Bu elbette olaganustu bir olaydi, ve eski Misirda görulmemisti.

  3. Deniz yarma degil, sularin açilmasi. Ve gökten çig köfte yagmiyor, bildircin ve helva söz konusu. Inanmak veya inanmamak kafa ile olmuyor. Kafa ile olsa, senin de burada paylasilanlara göre inanmak gerekirdi, bak oysa inanmamayi seçiyorsun. Ve yanlis bulamayinca, saldirmakta aman bekliyorsun ? Pek iyi neden ? Basit : inanmamayi tercih etmissin, ve bunun için apaçik olani görmemezlikten gelip kendince geçistiriyorsun. Ortaya attigin gerekçeler ise, dise deger hiç bir tarafi olmayan sahsi görus tarzindan ibaret. Hepsi bu.

  4. Adamlar Misirda sihir sölenlerine alismislar, ve beklenmedik haller onlarda umulan etkiyi yapamaz. Buzagiya da bögurdugu için degil, altindan heykel oldugu için tapinmaktalar. Görmedikleri tanriya tapmak asirlarca Misir kulturunde yetisen nesiller için ters idi. Nasil olsa ne kadar burada yazissak, kaliplasmis fikirlerinizden çikamiyorsunuz. Bosuna zaman kaybi..

    Musa'dan çölde istedikleri gidalar da Tevratta olmayan, ama tam Minepta zamaninda Misirda bulunan gidalar. Tevrattaki anilan bugday ise o sirada Misirda yoktu, Rumlar döneminde Misira getirilecekti. Ve daha yuzlerce böyle detaylar Muhammed'in o begenmediginiz Kuraninda var. Benden buraya kadar. Baska islerim var.

  5. Ben mal degilim, ve yazdiklarim ortada.

    1. Minepta yazitinda israililerin erkeklerinin Kenaanda katliyami ve tarihi ortada.

    2. Finkelstein Irsail'den kaçisip çöle 40 yil gittiklerini arkeolojik kazilarla paylasti ve makaleler butun saygin eserlerde mevcut.

    3. kuranda israililerin Israil'deki bilinen miras bölgeden kaçtiklarini ve yine oralara dönduklerini, ve erkeklerinin katliyamini vermekte.

    Simdi bunlar ortada, yanlis yok : Kenaanda erkek israili katliyami kapi gibi yazitta mevcut, çöle oradan kaçis ve oraya 40 yil sonra dönus arkeolojik olarak sabit. Ayette ortada. Basinizin ustunde ziplayip salyanizi interette istediginiz kadar saçsaniz da bu ortada ve sabit. Iyi geceler.

  6. Levia'nın verdiği bilgilerin hiç bir dayanağı yok. Safsata yalan dolan.Şu ana kadar dini kitaplarda geçen masallara ait bir kanıt bulunamamıştır. Bulduğunu söyleyenler de para için sponsorları söğüşleyenler. Verilen bilgilere hiç bir zaman doğru dürüst bir referans verilmez. Hepsi Safsata.

    Sen ne saçmaliyorsun, yukarda yazili belgeler ve kaynaklar verildi. Varsa yanlis, buyur paylas. Neymis "hepsi uydurukmusmus". Bu metot internet yokken geçerliydi, artik herkes bir tikla kontrol edebilmekte, sen çagi karistirimissin anlasilan.. Bu arada, Ismaililer göçebe idiler, ve sadece Midyan bölgesinde degil, bütün Arabistan çöllerinde yerlesiktiler...

    Sen hala "böğüren" buzağı heykeli saçmalığını aklamaya mı çalışıyorsun? Adamlar Musa'nın kendilerine gösterdiği o kadar mucizeyi takmıyorlar, iki dakikada "böğüren" bir buzağı heykeli yapıp ona tapmaya başlıyor ve senin gibi gerizekalılar da buna inanıyor. Putun akıl fikir versin, daha ne diyeyim?

  7. Ben hiç böğüren buzağı heykeli görmedim. Sen herhalde her tarafta böğüren buzağı heykelleri görüyorsun ki bu sana normal geliyor.

    Yakında "Anne, baba" diyen oyuncak bebeklerin resimlerini, videolarını koyabilirsin ayeti kurtarmak için. Ya da en iyisi sen internette böğüren bir buzağı heykeli videosu aramaya başla.

    Bögürmek olagan üstü bir vak'a degil. Girtlak titresimiyle olusan bir titresim harmonogine verilen bir isimdir. Bunu tape, veya dijital katit, veya herhangi bir sekilde çikarabiliriz. Aslinda bu tip saçmalamalar Kur'anda eksik bulamamadan kaynaklanmakta sadece. Içinde adam gibi bir yanlis bulsaniz herhalde onu ileri sürecektiniz, bu satasmalar sadece Kur'anda yanlis bulmakta ne kadar aciz kaldiginizin belgeleri. Ve forum'u saçmaliklarinizla çöplüge çevirdiniz. Tipki "sözde Kur'anda düz dünya" iddianizin Kur'anda hiç bir ayette dünya düz denmedigini gösterdigimde "bu asikar, ayete gerek yok" zirvasina dahi yüz kizarmadan iddia etmenizdeki gibi..

    (Kasas,42-46) : "Andolsun biz, ilk nesilleri yok ettikten sonra Musa'ya, -düşünüp öğüt alsınlar diye- insanlar için apaçık deliller, hidayet rehberi ve rahmet olarak o Kitab'ı (Tevrat'ı) vermişizdir. (Resûlüm!) Musa'ya emrimizi vahyettiğimiz sırada, sen batı yönünde bulunmuyordun ve (o hadiseyi) görenlerden de değildin. Bilakis biz nice nesiller var ettik de, onların üzerinden uzun zamanlar geçti. Sen, âyetlerimizi kendilerinden okuyarak öğrenmek üzere Medyen halkı arasında oturmuş da değilsin; aksine (onları sana) gönderen biziz. (Musa'ya) seslendiğimiz zaman da, sen Tûr'un yanında değildin. Bilakis, senden önce kendilerıne uyarıcı (peygamber) gelmeyen bir kavmi uyarman için Rabbinden bir rahmet olarak (orada geçenleri sana bildirdik); ola ki düşünüp öğüt alırlar. "

    Tur dagi'ni Misir egemenligi altinda zannetmeye devam edenler, Midyan'da bir dag'in tepesinin Bati tarafinda oldugunu tekrar tekrar okusunlar ve neredeymis anlamaya çalissinlar.

    maps-bible-archeology-exodus-mt-sinai-ishmael-wilderness-of-shur.jpg

    Israil ogullarinin da Misir egemenligi altinda bulunduklari Israil bölgesinden kaçtiklarini ve kirk yil sonra yine oraya dönüp miras aldiklarini Kur'andan ögreniyoruz. Ki Bölgenin kontrolü Minepta'nin Israilogullarinin erkeklerini yok etme yazitindan 40 yil sonra, çöle kasisan israililerin bölgeye 40 yil sonra, III. Ramses'in bölgede egemenligi kaybedip asiri verginin kesilmesinden sonra döndüklerini Israil Finkelstein arkeolojik kazilarla ispat etmistir.

    merenptah%20(146).JPG

    Israil'in döl suyu yok edildi. (Merenpta'nin Filistin bölgesindeki asiri vergi ayaklanmasi nedeniyle israilogullarinin

    erkeklerini katlettirdiginin belgesi) Libya ve Kenaan'daki katliyamlar ve Israilogullarinin o sirada Filistin'de yasamakta olup, oradan Arabistan çölüne

    kaçistiklarinin kaniti.

    (Suara, 52-60) : "Musa'ya: Kullarımı geceleyin yola çıkar; çünkü takip edileceksiniz, diye vahyettik. Firavun da şehirlere (asker) toplayıcılar gönderdi: "Esasen bunlar, sayıları az, bölük pörçük bir cemaattır." "(Böyle iken) kesinkes bizi öfkelendirmişlerdir." "Biz ise, elbette uyanık (ve yekvücut) bir cemaatız." (diyor ve dedirtiyordu). Ama biz onları, bahçelerden, pınarlardan, çıkardık. Hazinelerden ve değerli bir yerlerden. Böylece, bunlara İsrailoğullarını mirasçı yaptık. Derken (Firavun ve adamları) gün doğumunda onların ardına düştüler. "

    Israilogullari Misirlilarin egemen olduklari Kenaan'i miras aldiklari burada açikca yazili : kovulduklari yere sahip olacaklardi.

  8. Adamlar heykel yapmış, kumbara değil. Ayrıca bu Allah ne biçim bir tanrı ki, içi boş heykelden rüzgar sebebiyle çıkan sesleri böğürme sanıyor. Sen de Allah'ı iyice salak yaptın. Buzağı heykelinin böğürdüğünü insanlar değil Allah söylüyor.

    Ayrıca asıl noktayı kaçırmışsın, Musa bu insanlara sürüyle mucize gösteriyor, bunlarda Musa'nın iki dakika dağa gitmesini fırsat bilip hemen bir buzağı heykeli yapıp ona tapmaya başlıyorlar. Şu anlatılan masalda hiç akla ve mantığa uyan bir yan var mı? Sen hayatında hiç bir mucize görmediğin halde Muhammed'e tapıyorsun, adamlar o kadar mucize görüyorlar, bana mısın demiyorlar.

    Bögüren heykel sesine sen mi sasiyorsun ? Miku Hatasune'nin sarkilarini dinledin mi hiç ?

  9. Inanan'a bakar. Ayetlerde imkansiz bir sey yazmiyor. Suyun çekildigi ve nehir yataginin kenarlarinin daglik gibi ortaya çiktigi anlatiliyor. Firavun Kizil denizden Filistine gelesiye, Israil ogullari Urdun nehrinin boyunca Guneye dogru inerler. Ama ordu yaklasir ve nehrin kenarinda kiskaça alinirlar. Ama nehirin suyu yuksek bir ruzgar ve Tevratta anlatilan deprem nedeniyle çekilir. Yatak kenarlari daglik gibi ortaya çikar ve israil ogullari nehri asarlar, izlerini takip eden Firavun ordusu gunler sonra yetisip nehire dogru izleri takip ederken sular yukselir ve sele kapilirlar.

    Buzagiya gelince, içi bos olup ruzgar esince ses çikarmasi olagan. Buna insanlarin manevi bir boyut katmalari ise olagan. Ben bu anlatilanlarda imkansiz bir sey bulamiyorum. Ama zamanla efsanelesip abartildigi malum, ama Kuranda verilen veriler tamamen makul.

  10. Arkeologlar, Sinai çölunde bulunmasi imkansiz olan Misirdan kaçan israil ogullarinin kaçabilecekleri tek çöl olan Urdun nehri ötesindeki Arabistan devasa çölunde gerçek Vahiy Dagini bulmuslardir.

    Musa'nin vahyi aldigi rivayet edilen ve çeliskili daglar arasinda hiristiyanlarca Sinai çölundeki bir dag'in seçilmesiyle yayginlasmistir. Incilde Pavlos da gerçek Sinai daginin Arabistanda bir yerde oldugunu rivayet etmekteydi. Iste Arap çölunde bulunan gerçek vahiy Tepesinin Bati tarafindaki eski israili kurban adama tasdan çember ve 10 lehva resminin kayalara kazilmis haliyle buranin çok eskilerde israili bir kutsal yer oldugu kanitlanmistir.

    Iste Musa'nin Tepenin Bati tarafinda vahyi almis olmasini Tevratta bulamassin, ama Kuranda bulunmakta.

    http://www.messianic-literary.com/mt_sinai.htm

  11. Orasi baska konu. Surede bir kaç ayet yukarda nasil Musa'nin öldugu ve nesillerin geçtigi anlatiliyor, ve Musa'nin dagda vahiy aldigi sirada Muhammed'in buna tanik olmadigi yaziyor... "Ha demek ki ayni sirada yasamislar.." anladigini iddia eden çikiyor. Simdi bir kimse Kurani inkar edebilir, onu okumayabilir hatta... Ama burada bu kadar saçma bir sey çikarmak için ciddi biçimde ya kötu niyet, ya da zihni nefretten bulanmis olmak gerek. Neyse, iyi geceler..

  12. Sen Musa vahyi alirken dagin Bati tarafindamiydin ? Eee ? Pek iyi bunu nasil ögrendin pek iyi ? Iste, bu ayet de Muhammed'e tanik olmadigi halde vahiyle bildiriliyor.

    Sen gerçekten bunu anlamadin da komiklik mi ediyordun yoksa gerçekten bunu anlamayacak kadar zihniyin bulanik mi oldugunu inan gerçekten çözemedim ben de. Saçma basliklarla forumu çöpluge çevirdiniz ya..

  13. Zenon oku paradoksu çözulmedi. Aksine, kuantum mekanigi gerçekte uzayin sonsuza kadar bölunemedigini ve zamanin da sonsuza kadar bölunemedigini kanitladi. Ve hiz ile yerin ayni anda bilinemezligi yine bunu dogrulamaktadir. Uzayin iki noktasi ayrilamamaktadir. Bu da uzayin sonsuz olmayip fiziki olarak belirli kurallarla hilbert uzayi oldugunu göstermektedir. Soyut sonsuz uzay kavrami fiziksel olarak olmayan bir kurgudur..

  14. Dünya önce atomlar halinde olusuyor, ilk yildizda nukleosentez ile demir, karbon ve agir elementler olusup saçiliyor. Sonra dünya olusuyor, ve dünya sekillemesi dördüncü gün denen sirada olusmus oluyor. 13,8 miliyar/6 = 2,3 miliyar

    4 x 2,3 miliyar = 9,2 miliyar

    2 x 2.3 miliya r= 4,6 miliyar

    --------------------------------------

    .........................13,8 miliyar

×
×
  • Yeni Oluştur...