Jump to content

robertobaggio

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    202
  • Katılım

  • Son ziyaret

robertobaggio kullanıcısının paylaşımları

  1. İngilizler tarafından bulunup karbon-14 testleri yapılıp peygamber zamanında yazılmış olması muhtemelen olan parşömen. Senin uydurduğun gibi Kur'an Emeviler zamanında yazılmadı yani. Neyse artık bu konuya yazmayacağım bu forum cahillerle dolu.
  2. Tarihi olayları incelerken oradaki duruma göre değerlendirme yapman gerekiyor. Peygamber dönemindeki nüfusu verdim, hala dünyada bir tek Mekke'de mi insan vardı diyorsun. Daha soru edatını ayırmayı bilmiyorsun, okuduğunu nasıl anlayacaksın? Sen herhangi bir kitap yazılmamış olan ve nüfusu çok az olan bir yerle Roma gibi döneminin ve tarihin en büyük devletlerinden birinin yaptığı savaşları karşılaştırıyorsun. Mühim olan o savaşların 25 bin kişi için ne ifade ettiğidir. 25 bin kişi savaşa gidiyorsa o savaş o dönem ve o bölge için önemli bir savaştır.
  3. https://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/07/150722_en_eski_kuran_1 Aynen emeviler zamanında yazıldı. Emeviler 661'de kuruldu. En eski Kur'an nüshası ise en geç 645 yılına tarihleniyor. Yapılan tahliller, parşömenin yüzde 95 olasılıkla, 568 ile 645 yılları arasındaki dönemden kalmış olduğunu gösteriyor. Birmingham Üniversitesi özel koleksiyonlar bölümü başkanı Susan Worrall, araştırmacıların, kitaptan geriye kalmış bölümlerin bu denli eski olabileceğini "hayal bile edemediklerini" söylüyor. Üniversitenin Hristiyanlık ve İslamiyet dalı öğretim üyelerinde Prof
  4. Her tarihi olay kendi şartları (coğrafya,nüfus,sağlık vs) altında incelenir. Tarih felsefesi ve özellikle Wilhelm Dilthey okumanı tavsiye ederim. Mekke ve medine nüfusu neydi? Elbette savaş olduğunda da o kadar az insan arasında olacaktı. Hz. Muhammed'e Peygamberlik görevi verildiğinde(610), Mekke nüfusunun 20-25 bin civarında olduğu kabul edilmektedir. Medine'de ise, hicret öncesinde, yaklaşık 6 bin müşrik(Hıristiyan Araplar ve putperestler) ve 4 bin Yahudi'den oluşan bir nüfus bulunmaktaydı. Senin dediğin savaşlarda sadece asker sayısı 100 binleri buluyordu. Bir de k
  5. Hiçbir mafya fidye almanın yanlış olduğuna dair beyanda bulunmaz “siz dünyayı(parayı) istiyorsunuz ancak allah ahireti istiyor “ diye beyanda da bulunmaz ve “ben sizden bir ücret istemiyorum” demez.
  6. Peygamberliğe delil demedim, arkadaş “neden korumadı Allah? “ Diye sordu ona cevap verdim.
  7. İsa da tehlikedeydi... hoşgörülü davranışları yüzünden mi hicret etmek zorunda kaldılar? Hoşgörülü olmalarından dolayı mı Hicret ettikleri yere ( Medine’ye ) saldırdılar hendek savaşında?
  8. Allah, peygamberini bütün mekkeli bezirgânlardan zâlimlerden korudu. Onu öldürmek istediler, Tevbe suresi 40. ayette buna delil ; ama başaramadılar. Bütün bir Mekke panteonuna karşı çıktı, birçok geleneği yok saydı. Onunla beraber olanlar ve o birçok eziyete marûz kalsalar da Allah tarafından korundular ve kovuldukları Mekke'ye geri döndüler o kovanların hepsi de teslim oldu. Allah peygamberini koruyamasaydı, herhalde müşrikler tarafından öldürülmüş olurdu.
  9. Bütün ergenler buraya toplansa da belki birkaç aklı başında insana ulaşırım diye bu konuyu açtım umarım da ulaşmışımdır ama sana artık cevap vermeyeceğim.
  10. Bugün Türkiye'ye bir saldırı olsa ya da sokakta bizi öldürmek isteseler biz ne yapacağız? Haksız saldırıyı Kur'an kabul etmiyor : ﴾8﴿ Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun; bu, takvâya daha uygundur. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. Mümtehine Suresi, 8. ayet: Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranma
  11. Medineye hicret neden yapılıyor? Medine'de güven içinde yaşamak için oraya gittiler. Mekke'de Hz muhammed 7 yıla yakın boykot ve baskı altında kaldı. Bir mafya babası kendi memleketinde baskı altında kalır mı? Neden kaçar? Madem peygamber çok güçlüydü neden hicret etti? Hem de gece yarısı takip edilerek... Tevbe 40 : ﴾40﴿ Siz peygambere yardımcı olmasanız da önemli değil. Nitekim inkârcılar onu, iki kişiden biri olarak yurdundan çıkardıklarında Allah ona yardım etmişti: Hani onlar mağaradaydılar; arkadaşına "Tasalanma! Allah bizimle beraberdir" diyordu. Derk
  12. Hocam o dönemde insanlar birbirini nasıl öldürüyordu? Silah mı vardı? Neden öyle olsun hocam? Bu mantığa göre Allah bizi de yarattı biz de mi illüzyonuz?
  13. Korkuyordun dediği çevresindeki insanlar yani müslümanlar yani onların tepkisinden korkup ''içinde bir şeyler gizliyordun'' Yani buradaki korku fiziksel bir saldırıdan korku değil, süper-ego sebebiyle yaşanan toplumsal tepkiden gelecek olan korku.Ayrıca, Bu ayet Medine'de inmiş orada müşrikler yoktu ; bu da yorumama delil.
  14. Hocam cinlerin varlığının aklen ne gibi bir sakıncası var? Cinler de bir tür olamaz mı?
  15. Ayette insanlar korkuyordun diyor? Madem bu kadar dediğim dedik biriydi niçin ayette böyle bir ibare var? Neden abese sûresi gibi bir sûre iniyor? Ayrıca : ﴾67﴿ O yerde gerekli temizliği yapıp hâkimiyetini kuruncaya kadar bir peygamberin esirlerinin olması uygun değildir. Siz geçici dünya varlığını istiyorsunuz, oysa Allah âhireti istiyor; Allah izzet ve hikmet sahibidir. ﴾68﴿ Allah’ın daha önceden yazılmış bir hükmü olmasaydı elde ettiğiniz menfaat sebebiyle size büyük bir azap dokunurdu. ﴾69﴿ Artık aldığınız ganimetten helâl ve hoş olarak
  16. Hocam madem peygamber böyle bir plan yapmıştı da neden Zeyd'e karını boşama diyordu? Bir de ayette '' içinde bir şey saklıyordun'' kısmını bir insan kendine delil olarak insanların arasında okur mu?
  17. Tevrat'tan kopya olsaydı o zaman '' firavun'' olarak kopyalaması gerekirdi hz Muhammed'in ben bunu söylüyorum. Tevrat'tan kopya olamayacağı böylelikle ispat olunur. Bir de bu konunun şu yanı var Hz Muhammed Musa zamanındaki krala ''Firavun'' derken Hz Yusuf zamanındakine neden ''Firavun'' demiyor? Tarihi bilgiye mi sahip?
  18. Hocam aslında başlığın kapsamı dar oldu. Midraşlar vs dahil tüm metinlerdeki bilgiler buna dahil. Ben bu yazıyı çoktan yazacaktım yani 2-3 sene önce öğrendim ama koskoca yahudi külliyatını okuyacak ne vaktim vardı ne de o kaynaklara ulaşabilirdim yani bu bilgilerimi başka yerlerden tasdik ettirdim onların da kaynağını verdim.
  19. O ayrı bir konu hocam, bu konuda tartışacak düzeyde görmüyorum kendimi. Derin psikoloji bilgisi gerektiriyor. Ben sadece ''Muhammed Tevrat'tan kopyaladı'' diyenler için yazdım yazıyı.
  20. 744-) Hz. Aişe (radıyallahu anha) demiştir ki: "Eğer Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) kendisine inen vahiyden bir şey gizleseydi şu ayeti gizlerdi: "(Habibim) hatırla o zamanı ki; Allah'ın kendisine -İslam'la- nimet verdiği ve senin de yine kendisine lütufta bulunduğun zata sen: "Zevceni uhdende tut. Allah'tan kork" diyordun da Allah'ın açığa çıkarıcısı olduğu şeyi içinde gizliyor, insanların (dedikodusundan) korkuyordun. Halbuki Allah kendisinden korkmana daha layıktı. Şimedi madem ki Zeyd o kadından ilişiğini kesti, biz onu sana zevce yaptık. Ta ki oğullukların, kendilerinden ilişkile
  21. Senin gibilere yazmıyorum merak etme.
  22. https://kuranadairkonularr.blogspot.com/2020/09/kuran-ve-incildeki-benzer-ayetler.html Merhabalar, Kur'an ve İncil'de tespit ettiğim benzer ayetleri ve benzetmeleri sizinle paylaşacağım. Öncelikle ayetlerin bir kısmı harfi harfine benzerken bir kısmı anlam olarak benzemektedir. Kur'an'da olduğu gibi incilde de sıkça benzetmeler yoluyla konuları açıklama yoluna gidildiğini görüyoruz. Bu sebeple Havarîler Matta/13'e göre İsa'ya neden benzetmelerle konuştuğunu soruyor : 10 Öğrencileri gelip İsa'ya, ‹‹Halka neden benzetmelerle konuşuyorsun?›› diye sordul
  23. Aranızda bu bilgileri çürütecek hiç kimse yok. Papağan gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyorsunuz. Biraz daha okuyup bilgilenmeniz lazım ama dogmatik uykunuzdan uyanmaya da niyetiniz yok. Herkese selamlar bu konuya daha yazmayacağım.
  24. Tersini ispatlaman gerekiyor.
  25. Hocam ben de diyorum ki böylesine hasta biri nasıl tarihi doğruluğu olan tevratta olmayan bilgileri bize verebilir. İki seçenek var ya salladı ya da tanrı tarafından bilgilendiriliyor. Ben ikinci tercihi daha makul buluyorum. https://kuranadairkonularr.blogspot.com/2020/09/kurann-tevrat-ve-incili-bilgi-olarak.html Yazıyı güncelledim bu arada okursan iyi olur hocam.
×
×
  • Yeni Oluştur...