Jump to content

Unholy

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    268
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Unholy kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. holy sen yobaz müslüman mısın sanane baykalın şeyinden :D

    düşün milletin yakasından artık insanlar dinden çıkıyor hergün bu müslümanlar yüzünden

    hüseyin üzmes sapığı bile bu kadar iftiraya uğramadı bee

    Ben CHP'yi düşünüyorum. Baykal bu şekilde ayrılmamalıydı partiden. Kendisi son seçimden sonra istifa etmeliydi. Ama 18 sene o koltuğu bırakmadı, şimdi bu şekilde bıraktığı için de üzülecek değilim.

    Asıl insanları CHP'den uzaklaştıran sizin zihniyetiniz. Şu Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına getirmeyi başarırsak o zaman işte CHP bir halk partisi olma yolunda adım atacak. Daha etkili bir parti olacak.

  2. Müslümangenç ve Unholy siz farklı mı duyuyorsunuz dinlediklerinizi?

    İlk konuşmasında reddediyor, sonraki konuşmalarında da.

    Siz ise kalkmış "neden reddetmedi?" diyorsunuz.

    Pante, bu konuşmalar yarım ağız konuşmalar. Bunlar ileride ortaya çıkması olası videolar için güvenli konuşmalar. Şimdi iki olasılığı da düşünüyor. Ya ellerinde daha net videolar var ya da yok. İki ihtimali de düşünerek konuşuyor.

    Basın toplantısında şunu demesini beklerdim. Benim Baytok ile böyle bir ilişkim olmamıştır, olamaz. Net bir şekilde bunu söyleyebilmeliydi. Baytok da ortaya çıkıp söyleyebilmeliydi. Ama söyleyemediler, söyleyemiyorlar. Yeni ortaya çıkabilecek videolardan korkuyorlar.

    Ayrıca madem montaj, Baykal niye istifa etti? Madem komplo, niye?

  3. Tam komedi. :D

    Baykal neden videoyu yalanlamadı? Çünkü videoda Varan 1 diyor en başta. Yani bir Varan 2'ler, 3'ler var gibi. Baykal şimdi yalanlasa onlar ortaya çıkacak biliyor.

    Siz bu işten vazgeçin. Bu videodaki kesintiler sizi avlamak için yem bile olabilir. Baykal başka kanıtlar olduğunu biliyor. O yüzden yalanlayamıyor. Böyle yarım ağız konuşuyor.

  4. hah işte çıkar ağzından baklayı dürüst ol holy biz de ona göre yazalım

    yine de senin aslında iyi niyetli ama beyni yıkanmış biri olduğunu düşünüyorum

    sonuçta kökenimizin ne olduğunun önemi de yok ama bu ülkede çoğunluk kendini türk olarak görüyorsa bu kimliği kabul etmişse başkalarına halt etmek düşer

    Yahu sen benim yazdığımı okumuyor musun? Türklüğü inkar eden kim? Ben kendim Türküm diyorum zaten. Ama arkadaş ortaya genetik konusunu atınca buna değinmek zorunda kaldım. Genetik araştırmaları bırak, Orta Asya'daki Türklere şöyle bir sadece gözle baksan aradaki farkı anlıyorsun. Ermeni, Kürt, Rum mu daha çok benziyor Türklere, yoksa Orta Asyalılar mı?

    Kimse kendisinin ya da başkasının beyni mi yıkanmış anlayamaz. Beyin yıkamak anlamsız bir sözdür. Buraya iddialarını, argümanlarını koyarsın, desteklenir ya da çürütülür.

    Bu arada konuyu da dağıtmayalım, Atatürk'e geri dönelim. Dediğim gibi, Atatürk'ü şu mükemmel, eşsiz, ulvi liderden normal bir insana dönüştürebilirsek, Atatürk hakkındaki eleştiriler de daha sağlıklı olmaya başlar. Şu andaki idolleştirme sonucu eleştiriler saldırgan olma eğiliminde oluyor.

  5. Liberalizmi taraf gazetesinden öğrenirsen sonuç böyle aptallık oluyor. Dünyanın en Liberter insanları Fransaya baktınmı hiç.

    Ya boş boş konuşma. Liberalizm öyle sabit, evrensel bir şey değil. Dünyanın her yerinde gelişimi farklı oluyor. Fransa'da Atatürk gibi bir idol var mı? Kimin resimlerini asıyorlar her yere?

  6. Geri zekalı Kemalizm List sonrası gelişen devletçi yapıların bir versiyonudur. Bilmediğin konularda sürekli aptalcasına yazmanın sebebini yazda bilelim.

    Bu Türkler sizi nerden sürdü. ?

    Sen onu belirt bize.

    Kemalizm Atatürkçülüğün İngilizcesidir. Amerikalılar, İngilizler Kemalism der. Sonra Türkçe'ye Kemalizm diye geçmiş.

    Bu arada bana yazdığın kaç cevap silindi hakaretlerin yüzünden, hiç uslanmayacak mısın?

  7. Atatürk ilkelerini savunmakla Atatürkçü olmayı birbirlerine karıştırıyorsunuz.

    Onlar aynı şeyler değil.

    Bir insan bazı devrimleri beğenir ama onları yeterli bulmaz. Dolayısıyla o devrimleri yapanı beğense bile onu idealize etmez. Onun ilkelerini yeterli bulmaz.

    Kemalizm de işte böyle birşeydir birçok insan için....

    Değerlidir belki ama, bir yerde yetersizdir.

    Çağdaş değerlere inananların çoğu inançlarını dogmalaştırmak ve belli sınırlar içinde tutmak istemezler.

    Maalesef Türkiye'de böyle olmuyor. Atatürk Türkiye'de büyük bir tabu haline getirildi, kutsallaştırıldı. Her tarafa heykelleri yapıldı, resimleri asıldı. Liberallerin de bu kadar tepkili olmasının bir nedeni aslında budur. Liberaller aslında Atatürk'e çok tepkili değildir, yaratılan Atatürk imgesine tepkilidir.

    Örneğin ABD'nin ilk başkanlarının da utanç verici durumları olmuştur. Kölelik hemen kaldırılmamıştı ABD'de. Kızılderililere yapılan katliamlar. Sonrasında yasal ırk ayrımcılıkları. Ama yine de o başkanları eleştirmek ile birlikte saygı duyuyorlar. Atatürk de ise öyle bir şey mümkün olamıyor. Ya tam seveceksin ya da düşmanısın. Atatürk'ü işte bundan kurtarmak lazım.

    Şu anda Atatürk'ü sakin bir şekilde eleştirmek gelen tepkilerden dolayı pek mümkün olamıyor.

  8. Ben müslüman değildim. Kemalist de değilim. Hatta onun epeyce karşısındayım da.

    Bu sana yeter cevap olur sanırım.

    Diğer başlıkta yaptığım uyarımsa hala geçerli.

    Bu forumu bilgi kirliliyiğle doldurabileceğinizi sanıyorsanız aldanıyorsunuz.

    Müslümanlığı genel olarak söyledim. Ama Kemalist ya da Atatürkçü herneyse, o olduğun kesin. Sanırım bilgi kirliliği sadece bu tabulara dokununca oluyor. Neyse atılana kadar kalalım burada...

  9. Gazeteyi de geç, kadının birkaç yazısına baktım, Said-i Nursi sapığını yerlere göklere sığdıramamış. Ve tabii Nurcuları da.

    Bu kadını burada referans gösteriyor. Tarihi çarpıtmalarına, beslemesi olduğu dinciler gibi Atatürk'e kin kusmasına falan hiç değinmeyeyim bile..

    Sağlam kaynakları da dinciler veya gericiler. Bildik cumhuriyet ve Atatürk düşmanları..

    Müslümanlar da genellike buna benzer tepkiler verirler. "İslam'a kin kusuyorlar. Kafirler, Allah düşmanları." Kemalizm'in bir müslüman toplumdan çıkmasından dolayı buna şaşmamak gerekir.

    Örneğin burada provakasyon yapılmasın isteniyor. Bir uyarı aldım. Ama asıl istenilen provakasyon yapılmaması değil. Müslüman bakış açısından burada provakasyonun alası yapılıyor. Asıl amaç o tabuları korumak. Onlara dokundurmamak.

    Şu tepki de işte o tabulara dokunulmasından dolayı. İslam'dan kurtulan başka bir dine kapılıyor.

  10. Hangisi mantıklı?

    Kurtuluş Savaşı Sevr'e tepki değil, Sevr Kurtuluş Savaşına tepkiymiş.

    Sevr imzalandığında daha ortada tek bir savaş yoktu.

    Sadece Yunan ilerlemesine karşı Kuvayi Milliye direnişi vardı.

    Sevr'i, çarpıtma amacıyla TBMM'ne tepki olarak yazmak mümkün. Ama Kurtuluş Savaşı denildiğinde tamamen saçmalanmıştır ve böyle bir iddia ancak düşman tarafından gelir ki; bu şahıs da otarafın savunucusudur zaten, senin gibi.

    Kurtuluş Savaşı'nın emperyalizme karşı olduğunu ilk defa Mihri Belli ve Doğan Avcıoğlu yazmışmış, herkesi de bu iddialarıyla şaşırtmışlarmış.

    "Yuhh!" desek az gelir.

    1920'lerde bahsediliyordu 20'lerde. Bizzat Kuvayi Milliyeciler bahsediyordu, Milli Mücadele'nin önderleri bahsediyordu, Sovyetlerle görüşmelerde bahsediliyordu, Lenin-Stalin bahsediyordu. Nutuk bahsediyor.

    Uzamasın diye yazmıyorum. Diğer iddiaları da yalan ve çarpıtma üzerine kurulu.

    Bu röportajda tam olarak değinilmemiş ama. Osmanlı 1. Dünya Savaşı'na kendisi girdi. Saldırıya uğramadığı halde. Saldırgan taraf Osmanlı'ydı. Balkanları geri alma umudu taşıyorlardı. Elbette Britanya'nın, Amerika'nın emperyalist olmadıklarını iddia edecek değilim. Ama Osmanlı da masum değildi, Osmanlı hem emperyalist, hem kaybeden taraftı. Tekrar söylüyorum. Osmanlı saldırgan taraftı, kendisine savaş ilan edilmediği halde savaş ilan edendi.

    Yani İngilizler sadece saldırgan bir tarafı pasifize ettiler, barışa zorladılar. Ama bu Kurtuluş Savaşı denilen ve aslında sadece Türk-Yunan savaşı olan savaşın çıkma nedeni İngilizlerin İttihat ve Terraki'nin tasfiye edilmesini istemeleriydi. Asıl fırtına bundan sonra koptu. Ermeni Soykırımı'nın sorumlularının yargılanmaları isteniyordu. Buna yanaşılmayınca Sevr dayatıldı ve Yunanlılara alelacele ordu toplatılıp işgal yapıldı.

    Sonunda Türkler Yunanlıları püskürttü. Lozan adında bir anlaşma imzalandı. Sevr öncesinden farkı ne oldu? İttihat ve Terraki ülkede tutuldu. Bir kaç Terrakkici göstermelik yargılandı falan. Sonrasında aynı zihniyet devam etti. O zihniyeti varlık vergisi, 6-7 eylül olayları gibi olaylarda gördük. Bugün de hala aramızdalar. Gerçekten çok iyi oldu.

  11. O herif yalancının teki.

    Verdiğin linkte bile bir yığın yalanı var.

    Bana söyledikeri mantıklı geldi ama biraz abartı olabilir. Bu arada karıştırmışım. Bu röportajdan dolayı davalık olmamış. Gençliğe hitabeyi değiştirdiği şu yazıdan dolayı olmuş. http://www.taraf.com.tr/sevan-nisanyan/makale-genclige-hitabe.htm

    http://haber.ekolay.net/haber/2705/658789/ey+turk+gencligi+birinci+vazifen+insan+olmaktira+suc+duyurusu.aspx

  12. ehehe kadın mal ya size göre. ondan talep fazla arz düşük diye açıklama getirirsiniz. sonra da neden bazıları afrom ditim diye ortalıkta gezinir açıklayamazsıniz.

    Kadın bana göre malmış. Yukarıda yazdığımı zorla okutamayacağım sana. Okumak besbelli alışkanlığın değil. Senin açıklaman gerçekten çok iyiydi. Kadınlar ilgi manyağıdır. Tamam kapatalım konuyu, plague çözmüş. Moderatör kilitlesin.

  13. Evet gene aynı noktaya vardık...

    Kadının biri şişmanmış öteki bilmeneymiş...

    Etrafındakiler maşallah hepsi birer abide ya...

    Kontrolsüz güce güç denmez... O nedenle aslında bu tip erkekler en güçsüz bireylerdir...

    Ben elemanlara yakışıklı falan dediğimi hatırlamıyorum. Kendi çıkarımın. Demek istediğim ABD'de, Avrupa'da bu iki kız böyle ilgi toplayamaz. Aslında hiçbir iki kız böyle ilgi toplayamaz. Burada üniversite kampüsündeki çimlere uzanıp güneşleniyorlar. Bakan bile yok.

  14. bırakın bu ayakları. bizim kadınlar da tüm erkekleri kendi etrafında pervane sanıyor. gitmiş haber bulmuş afra tafra yapıyor. nike bak hizaya gel. böyle kendini afrodit sanırlar sonra niye allaaam niyee..diye tatmin ederler kendilerini. kadınların çoğu ilgi manyağıdırr, olmayan ilgiyi bile var sanırlar.

    O kadınların ilgi manyağı olma nedenini yukarıda açıkladım. Talep yüksek, arz düşük. Bak işte 20 erkek 2 tane kadının peşinden koşuyor. Biri şişman, diğeri de eh işte fena değil. Eh artık, bunlar da şımarmazsa kim şımarsın.

    Türk erkeği kendi belasını buluyor. Orada güneşlenenler kendi kızkardeşleri olsa cinayet bile işleyebilirler.

  15. Bazı kadınların "ne de olsa erkek, olabilir" tarzında ifadelerine de sinir oluyorum.

    Aslında aynı hislere sahip olup da kadının bastırılıp erkeğin salıverildiğinin farkında değiller...

    Ve inanın, linkteki o görüntülere bakan pek çok kadın da adamları değil o kareye giren kadınları suçlamakta...

    Ve benim asıl meselem de budur, orada güneşlenen kadın neden hemcinslerince hatalı/suçlu bulunuyor?

    Çünkü Türk kadınının özgüveni yoktur. Türk kadının çoğu oraya yatıp güneşlenemez. Hem bunu yapmaya izni yoktur, hem de cesareti. O kadınlara içten içe bir kıskançlık duyar. Özgüvensiz olduğu için durumunu kabullenmek yerine o kadınlara kızar.

  16. Bana çok komik gelen bir olay daha var Türkiye'de. Türk erkeği her zaman atıp tutar. "Abi şu kızla yattım, şunla takıldım" falan. Bir anket yapın Türkiye'de, Türkiye'de bakir erkek yoktur neredeyse. Ama bir anket daha yapın, kız kardeşiniz bakire mi diye? %100 evet çıkar.

    Arkadaş kim bu herkesin birlikte olduğu kızlar? Türkiye'de bir kaç yüz kız var da, bütün Türkiye'yi dolaşıp erkeker ile mi birlikte oluyor? Hangisi yalan? Erkeklerin anlattıkları mı yalan, yoksa herkesin kız kardeşi gizli işler mi çeviriyor? :lol:

  17. Türkiye'de ister müslüman olsun, ister Kemalist, ister komünist. Türk erkeği kimseye kız kardeşini, kızını yan gözle baktırtmaz. Ama söz konusu başkasının kız kardeşi, kızı olunca bu tür hareketlerden çekinmez.

    Aslında bu şekilde kızlar ile yakınlaşmaya çalışmak yanlış olan değil. Burada ABD'de de oluyor. Burada da erkekler aynı. Ama burada sokaklar, mekanlar, plajlar kadın dolu. ABD'de talep ve arz dengeli. Yanlış anlamayın, amacım kadınları mal olarak göstermek değil, aynı şey kadınların da erkek talebi ve arzı için de geçerli.

    Fakat Türkiye'de işte büyük bir dengesizlik var. Erkeklerin talebi normal ama kendi kuyularını kendileri kazıyorlar. Eğer bütün bir millet olarak kadınarı eve kapatırsan, işte böyle 20 erkek iki kızın peşinden koşmak zorunda kalırsınız.

×
×
  • Yeni Oluştur...