Jump to content

Arthur S.

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    1.119
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Arthur S. kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. "Evrim kesin değil" ifadesi akıllı tasarımcıların kendilerini aptal göstermemek için "akıllıca tasarladıkları" bir politik sözdür.

    Akıllı tasarımın boş bir inanç olduğunu, ispatlamak adına evrim teorisine sıkı sıkıya sarılanlar düşünsün bunu. Benim hiçte varsayımlara ihtiyacım yok.

    Ama haklısın, sen bilmem kaç milyar yıl öncesine ışınlanıp, zamanda yolculuk yaptığın için, gittin gözlemledin, deneyledin, anladın, geldin. Halbu ki bunun böyle olmadığını ikimizde biliyoruz. Gittin 2 üç tane kitap okudun, dindarın kuranı okuduğu gibi, ne orada resimlenen fosilleri gördün, ne anlatılanları deneyledin, sonrada geldin burada bunu mutlak olarak dayatıyorsun.

    Bir zamanlar dünyanın düz olduğuna inanılırdı, sonra yuvarlak olduğuna, şimdi geoid olduğuna, belki yarın başka bir şekle, bu bilinemez. Asıl yanar dönerlik bu bilimde. Aslında bilimde de değil, onu boşinanlar gibi görenlerde. Şimdi bilimin işleri nasıl yürüttüğü hakkında, uzunca yazma gereği duymuyorum. Bilenler biliyor zaten, bunu sadece kendilerine bir kere daha hatırlatsınlar.

  2. k.ımdan ayrılmıyorsunki, trusted you iken "ermenileri arapları kürtleri sevmiyorum. sana da b.k yemek düşer dedin" oradan aklımda kaldın. karapapak'ken astur'a yanıt yetiştirme telaşındaydın akılda kalmaman mümkün değil. şimdi'de son sürümün arthur oldu, bakalım daha sonra nelere dönüşeceksin. evrimin canlı örneğisin resmen :lol:

    Onu, bunu boşverde. Bir itirafta bulunayım. Harbiden sana karşı içimde acayip bir duygu var. Sana kanım kaynamıyor değil. Ciddi, ciddi tartışırken çok güzel yazıyorsun. İşi alaya alıncada güzel oluyor. Acayip bir tarzın var. Çok hoşuma gidiyor.

    Öte yandan asturla türban konusunda ki konuşmalarımın arkasındayım. Yine olsa yine cevap veririm. Benim düşüncelerim yanar döner gibi görenebilir. Bu sadece algı meselesi. Bu senin algın, ben değiştirmek için bir şey yapamam.

    Öte yandan İslamı bende, en az jadı kadar veya ifeel kadar sevmiyorum, hatta nefret ediyorum. Ama bu nefretin beni bağlamasına ve gözümü köreltmesine engel olmaya çalışıyorum. Ayrıca İslamın ne özelliği var ki? Diğer semavi dinler gibi bir din. İslamı abartmanın alemi yok. Hacı bir başlıkta bunu söylemişti, sanırım. İslamı kaale alarak bilim yapmayın falan gibisinden güzel bir başlığı vardı.

  3. Evrim teorisini bile reddenen bir beyin asla ateist falan olamaz. Sen bal gibi müslümansın hemde şeriatçısın üstelik. Dürüst ol çünkü bunları kimse yemez

    Evrim teorisi kesin değildir demekle reddetmek arasında ki farkı öğrende gel.

    Jadı saçmalamaya devam edersen, daha yazmayacağım. Haberin olsun.

  4. Siz kafayı yemişsiniz kardeşim. Dinleri savunan ateisti de bu forumda gördüm.

    ifeel, harbiden ya anlama ya da okuma özürlüsün. Hangisi olduğuna sen karar ver.

    Reformist müslümanlar, sütten çıkmış ak kaşık falan değil, onlarda belli tehlikeleri barındırıyorlar. Örneğin, kuranı deneye, gözleme vs. dayandırarak.

    Ayrıca ben diyorum ki; Müslüman, hristiyan, yahudi vs. gibisinden bunları ayırmayalım, hepsine eşit mesafede olmak adına kategorize edip, ilah kavramıyla mücadele edelim. Bu ayrımı yaptığımız zamanda yanlış algılara neden oluyoruz, örneğin; İslam düşmanlığıyla vs. suçlanıyoruz.

    Saygılarımla...

    Bunu ya okumadın, ya anlamadın.

  5. Artur arkadaşım, sen bir müslümansın, Atatürk düşmanı olan cinsinden hemde. Neden kendini ateist olarak tanıtıyosun ki?

    Varsayımlarını, kendine sakla. Senin dediğin gibi olsam bile, ne olmuş? Kendimi bırakta ben tanımlayayım, senin yaftalarına ihtiyacım olduğunda, jadı gel beni yaftala diye yazarım merak etme.

  6. Siz bence bi soluklanın, bi elinizi yüzünü filan yıkayıp ondan sonra yazın.

    Bu üslup çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

    İnsanlık dinlerle savaşmayacak da neyle savaşacak acaba?

    Zengin, fakir arasında ki uçurumla savaşabilir, mesela. Sonra, hırsızlıkla vs. vs. Sen sadece sonucu ele alıp, nedenlerden bağımsızlaştırıp, kendi kafanda bir İslam heyhulası yaratmışsın, ondan hıncını almaya çalışıyorsun.

    Sizler masumca ibadet eden, inancını kendi içinde yaşayan ve daha ahlaklı insan olmak için araç olarak kullananlarla kimsenin bir derdi olmadığının farkında değilsiniz sanırım.

    Sende, İslama gelip kusup duranların, farkında değilsin sanırım. Atatürk'e laf söylettirmezsin. O da onun kutsalı.

    Dinler insanların düşünce biçimine yön veren en önemli unsurlardır. Çocuklukta, ailede öğretilir bu düşünce biçimi ve ondan sıyrılmak çok zordur.

    Bunu duyan, atatürkçülüğü ifeel icat etmiş sanabilir.

    "evrim yoktur"

    Evrim teorisinin, kesinliği vs.'si yoktur. O da kendi içinde varsayımlara dayanır.

    Milyarlarca insan sefalet içinde yaşamakta ise, bunun en büyük nedeni dinlerdir. Çünkü insanlara aydınlanma ve sorunlarla başetme şansı tanımaz.

    Aydınlanmadan kastın nedir? Herkesin senin gibi düşünmesi mi?

    Dinler, savaşmak zorunda olduğumuz, çok yönü olan ilkel inançlardır. İnsanlığın yüzkarasıdırlar.

    İlkel davranışların olduğu yerlerde ilkel inançlarda, zorunlu olarak kendini var eder.

    Bakalım bu sefer anlayacakmısın.

  7. Ölümsüz devrimci, insanüstü dahi ve asalet abidesi büyük insan Atatürk'ün armağanı Laik, Demokratik Cumhuriyet ülküsüne gönül veren herkesi yürekten selamlıyor cumhuriyet bayramımızı saygıyla anıyorum.

    Değerini hiç bilemedik...

    Ben değerini çok iyi belledim. Küçükken, hep zorla bizi, anıtkabire götürüyorlardı bu bayramda. 30 ağustosta falan hiç sormayın gitsin, sıcağın içinde terden gebererek, aslanlı yolda az yürümedim.

    Bu bir nüktedir. Yalnız anıtkabire gitmekle 'Hacı' olunmuyor :D.

  8. Savaşlar, terör, ilkel bir yığın zorbalık ise cabası. Milyarlarca insan sefalet içinde yaşamakta ise, bunun en büyük nedeni dinlerdir. Çünkü insanlara aydınlanma ve sorunlarla başetme şansı tanımaz.

    Offfff, yeter ya. Harbiden artık. Bu ne arkadaş ya. Dine söven, dindar olmasa bari.

    Tarihsel materyalizm diye bir şey var. Gidin öğrenin gelin. Sıkıldım artık.

    Haçlı seferleri vs. dine dayanan savaşlar, bu ne düz mantık arkadaş, savaş ganimeti vs. diye bişi yok. İnsanın, ilkel davranışları, bir kitapta kutsanıyorsa vs. ne kadar önemi var ki? İnsan dediğin mahlukat, aç gözlü, sapıksa, bu sapıklığı bir şekilde dinle kapatıyorsa, büyüyene kadar iki yüzlü bu yol ona belletiliyorsa, bu yol mu suçlu bu din mi?

    Dini ne kadar abartıyorsunuz. Anlayamadım. Her şeyin sosyo-ekonomik temelleri vardır. Bu temellerden soyutla, her şeyi dine bağla bu ne kolaycılıktır, anlamadım gitti.

  9. Dostum, eğer bir kitap içinde zina yapmıcan,alkol içmicen,hergün dua edicen,Allah'ın yasakladığı hiçbirşeyi yapmıcan diyorsa, düşünüp sorgulamak yerine yüce peygamber ya da

    Yahu dostum, hayatında, kaç tane böyle müslüman gördün? Cübbeliye ne bakıyorsun sen. Burada gelir, sallar durur, o bile bi yerden çiğner geçer dini. Neyse uzatmak istemiyorum. Başlık amacından sapmasın şimdi.

  10. Alakalı olmaması senin bakış açından kaynaklanıyor. İyi, iyidir. Kötü, kötüdür. Bu da bir bakış açısı tabii.

    Müslüman mantığı falan burada konumuzla alakası yok. A=A olmayabilir. Bakış açına bağlı. Başka bir bakış açısı sunayım sana. İngilizceye bakalım mesela. A=EY(ses olarak), türkçede ise, dediğin doğru. Ama bu harfler bakımından örneklendirme yapmak çok saçma. Harflerin, sesler açısından bir anlamı olabilir, seslerin imgeselleşmiş halleridirler. Ben A=S olarakda imgelendirebilirim. A=A sadece türkçe bakış açısını gösterir. Senin, iddialarına bir kanıt oluşturmaz. Ayrıca A harfi bile tam olarak bilinemez. Saçmalıyorsun diyeceksin. Ama anlat bakalım ayrıntısıyla A harfini. Kim bulmuş, neden bulmuş, neyi ifade eder vs. vs. bir sürü soru sorabilirim sana. A harfini anlatmak için ansiklopedilerler kitap yazsan bile anlatamazsın. Bu neden soruları sonsuza kadar uzar gider.

    Müslümanla konuşuyormuşsun gibi bir hisse kapılmışsın anlaşılan. Müslüman değilim.

    Sonrasını bilemezsin, sonuç iyide olabilir. Örneğin, gribe yakalanmak, bünyenin kuvvetlenmesiyle sonuçlanır ya da ölümle.

    Absürd bir örnek olmadı ama seni keşmemiş olabilir. İstediğin kadar örnek verebilirim. Bir imparatorluğu ele alalım. Her zaman daha fazla askere sahip olması gerekir, bu da daha fazla toprak sahibi olması anlamına gelir. Bir yandan kendini dış tehditlerden korumak için, alabildiğine yayılmacı olmak zorunda kalır, bir yandanda elinde ki güç kendini aşar ve içte kontrolü sağlayamaz, kendini iç tehditlerin elinde çırpınırken bulur. Bir sürü örnek verebilirim.

    Fiziki karşılığı olmayan her şey metafiziğin alanına girer. Bkz. metafiziğin sözlük anlamına.

    Kötünün tanımını yapmak, aynı zamanda onun karşılığında ki iyinin tanımını verir. Her şeyi siyah beyaz görmüyorum, hem siyah, hem beyaz yanını görmeye çalışıyorum.

    Burayıda fazla doldurdum ama :D. Kusura bakma.

  11. Ya da dur. Başka başlıktan alıntı yapıpı getireyim. Kolaycılık oluyor ama :D.

    Müslüman mantığının yanlış olduğuna, kim karar veriyor? Cevap, sen. İyi içinde kötüyüde barındırır. Kötü içinde iyiyi. Bu olayay geniş bir çerçeveden bakmak gerekir. Örneğin var olurken, yok olmak. Nefes almamız, hayatımızın devamı açısından, kaçınılmazdır ve iyi diyelim buna, ama her nefesimiz ölüme attığımız bir adımdır, buna da kötü diyelim. İşte insan vücudunun iki çelişkisi. Hücrelerin bölünerek yıpranmak zorunda olması.

    Ayrıca çelişki var. Çelişki her yerde, var oluşumuz çelişkilerin sayesinde zaten. Madde çelişkiler olmadan var olamaz. 'Hiç bir şey' derken, 'her şeyin' de tanımını yapmış oluruz. İyi derken kötününde tanımını yapmış oluruz.

    Kendin için yaptığın iyi tanımı, metafizik yorumlama kabiliyetinden ibarettir. Söz gelimi, madde açısından iyi ve kötü yoktur, doğa açısından iyi ve kötü yoktur. İyi ve kötü insanın uydurduğu ve kendini kandırdığı, metafizik söylemlerdir. Ve iyi tanımı olsun, kötü tanımı olsun, o insan yaşadığı müddetçe ve öyle bir bakış açısı sergilediği kadar var olabilir.

  12. 10 sene önce dogmalar uçtu komple.

    Deizm, Şüphecilik, Bilinmezlik hali sardı komple etrafımı.

    http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=41765

    Şurada bir şeyler karaladım dostum. İstersen bir bak. Yukarda ki linkte yazarken epey uğraştım. Şimdi burada uğraşmak istemiyorum :D. Oradakilere eleştirilerin varsa istersen özelden at. Cevap yazmaya çalışayım.

    Saygılarımla...

  13. Sayın dostum, pearlygates.

    İnsanı bir robot olarak görür.

    İnsanı robot olarak görme hatasına sende düşmüşsün.

    Çünkü, insan hayatına direk olarak yön veren dindir.Neleri nasıl yapması gerektiğini tek tek anlatılır dinde.

    Çünkü; insan hayatına direk olarak yön veren din değildir. Dini, istediği gibi yorumlayıp ona yön veren insanlardır. Bakınız, reformistler.

  14. Sayın, dostum, kardeşim crafterman.

    Dinle savaşılmaz , din herzaman kazanılır .

    Burada bir sorun yok. Aynı fikirdeyim.

    Ümmet fikrinden vazgeçirip , bireyselleşmenin önünü açmak için din algısını baltalamamız gerekmektedir .

    Bu bir hayal gibi geliyor bana. Bireyselleşmenin önünü tıkıyan sadece İslam vs. değil. Bu konuya el atacaksak, başka sorunlarımız var. İstersen başka bir başlık açabiliriz, ancak. Çünkü, ikimizde açıklayıcı olmak gayesiyle, epeyce uzun yazıyoruz.

    Reformist müslümanları linç etme girişimlerimizden vazgeçip onlara karşı daha az eleştiri getirmeliyiz kanaatindeyim .

    Reformist müslümanlar, sütten çıkmış ak kaşık falan değil, onlarda belli tehlikeleri barındırıyorlar. Örneğin, kuranı deneye, gözleme vs. dayandırarak.

    Ayrıca ben diyorum ki; Müslüman, hristiyan, yahudi vs. gibisinden bunları ayırmayalım, hepsine eşit mesafede olmak adına kategorize edip, ilah kavramıyla mücadele edelim. Bu ayrımı yaptığımız zamanda yanlış algılara neden oluyoruz, örneğin; İslam düşmanlığıyla vs. suçlanıyoruz.

    Saygılarımla...

  15. Din nedir? İlk önce bu kavram üzerinde bir uzlaşı sağlamalıyız. Din en yalın haliyle bağ demektir. Ateistlerin, kanımca hataları, bu bağları yok edelim derken, yerine başka bağlar koyma çabasıdır. Hepimiz, ilk önce hayatla bağlıyız. Dinle savaşırken, ideolojik savşlardan kaçınmamız gerekli. Çünkü, bu ideolojik silahlarla kendimizi bağlanmış buluruz ve kendi gözümüzde ki şaşılığı görmeden, karşımızdakine kör deme hatasına düşeriz.

    Bu bağlardan kurtulamıyorsak ki, kolay kolay, kurtulamayacağımız açık. Baksanıza bir kısım ateist örgütlenmekten, bir kısmıda ahlak bağından bahsediyor. O zaman neyle mücadele etmemiz gerekiyor? Semavi olduğu varsayılan bağlarla.

    Bu mücadelemizi sürdürürken, düştüğümüz hatalara değinecek olursak, bence yeterince tarafsız olamıyoruz. İlk başta konu islam olunca bile bu tarafsızlığımıza halel geliyor. İslam, hristiyanlık vs. bunlar beni ilgilendirmiyor, beni bu semavi varsayımlı bağlar ilgilendiriyor. Bence hatamız şu, ilahiliği yok sayacakken, gönderdiği varsayılan absürd kitaplarla uğraşıyoruz. Bu kitap içinde ki çelişkilerle uğraşıyoruz. Geleceğe dair verdiği haberlerden, bahsediliyor. Bizde sazan gibi atlayıp, bunu çürütmeye çalışıyoruz. Evreni okuduğu varsayılıyor. Bu varsayımlarla uğraşıyoruz. Hayatı düzenlediği söyleniyor, bu zırvalıklara cevap veriyoruz. Biraz alıntı yapacağım. Başka tartışmalardan örnekler sunacağım.

    http://forum.ateizm2...showtopic=41745

    Örneğin bu başlıkta. Tarihi olayların bilinebilirliği varsayımı ile ateistler, birbirine girmişler.

    http://forum.ateizm2...showtopic=41743

    Sonra bu başlıkta, vahiyler deneye gözleme vs.ye dayındırılmaya çalışılmış. Bu minval üzerinde yürümeyelim işte.

    Bu başlıkları takip etmiş olan arkadaşlar, ne anlatmaya çalıştığımı daha iyi anlayabilirler.

    Dinlerin dayatmasından bıkıp, sürekli evrim teorisini dayatmaya çalışanlar mı dersiniz. Saymakla bitmez. Bir öz eleştiri vermek kaçınılmazlaşıyor. Craftermana bu imkanı sunduğu için teşekkür ederim.

    Saygılarımla...

  16. Bin yıllık bir olguyu, yüz yıllık ve birkaç kişinin anlayabileceği bilgi birikimi ile anında yıkmanın imkanı yoktur.

    Ama emin ol mevcut dinler yüzyıllar içinde tarih kitaplarına kaldırılacaklardır.

    Nasıl, bir şekilde hristiyanlığın, müslümanlığın yayılması zaman almışsa; ateizm ve onun etkisinin yayılması da zaman alacaktır. Bu etkiden dinler asla kendilerini kurtaramayacaktır.

    Dostum.

    Bak, seni anlıyorum ama sende biraz anlama gayret et lütfen. Din=ilahi temelli değildir, din=islam, hristiyanlık vs. değildir. Din algınız çok yanlış. Bence dinlerle mücadele etmek yerine ilk önce, ilah kavramı ile mücadele etmek, gerekir. Bu ilah kavramı kendini, mutlaklık, kesinlik, kutsallık olarak dayatır. Bu mutlaklığın ve kesinliğin olmadığını göstermek, bu ilahlık kavramını boşa çıkarır. Örneğin; kuranda bir sürü çelişki var, gibisinden argümanlarla dinle mücadele edemezsin. Bu, senin kuranda çelişkileri göremez isen, tanrıya inanacağın varsayımını doğurur. Neyse daha fazla ayrıntıya. Crafterman'ın açmış olduğu başlıkta gireceğim. Bu üstün körü oldu. Oradan devam ederiz.

    Saygılarımla...

×
×
  • Yeni Oluştur...