Jump to content

Yaratılış Argümanları


Recommended Posts

"Sadece etrafına bak!" argümanı:

Bu argüman aynen şu şekilde ifade edilir: Etraftaki ağaçlara ve diğer muhteşem canlı varlıklara bak. Canlıların bu kadar kompleks yapısı nasıl meydana gelebilir? Hem de modern teknoloji bile yaşam yaratamazken! Altı bin on yıllık bir dünya için oldukça uzun olacak şekilde, sözde Evrim Teorisinin herşeyin milyonlarca yıl içinde rastgele mutasyonlarla evrildiğini iddia etmesi kesinlikle doğru olamaz. Bu yüzden Tanrı vardır, ve her şeyi Tanrı yapmıştır. Bu İncil'de yazıyor, sende inanıyorsun. Bu böyledir. Ayrıca, benim Tanrım tarafından yaratılmış olmak zorundadır. Senin inandığın saçma pagan tanrısı tarafından değil. Çünkü açıkça görüleceği üzere, sadece gerçek bir Tanrı bunları yaratabilir. Efendim? Ne? Hayır, her şeye gücü yeten kadiri mutlak bir Tanrı, canlıları yaratmak için evrimi kullanmazdı. Bu çok sıkıcı olurdu, ayrıca beklemek canını sıkardı. Hepsinden önemlisi, benim anladığım kadarıyla İncil mükemmeldir. Bu yüzden, 7 günde yaratıldığını biliyorum.

İncil, belki de Kuran:

Yaratılışçıların, Evrimcilere karşı kullandığı en güçlü ve sağlam; tartışmayı bitiren argüman: Tanrı Kutsal İncil'de dünyayı YARATTIĞINI açıkça söylüyor. Gerçekte (ve İncil'de yazan her şey gerçektir, bunu biliyorum) bunu İncil'de iki kez belirtir(Gen1 & 2) ve İncil'de yazılan her şey kesinlikle ve tamamen doğru olduğuna göre, ikisi de eşzamanlı olarak gerçekleşmiştir. Bunu tartışma! Şeytanın gönül gözünü mühürletip sana sunduğu desteksiz inancı kalbinden sil. İncil Tanrı sözüdür ve bu yüzden İncilin dünyanın nasıl yaratıldığı konusunda söylediği hiç bir şey bilim ile çelişemez! Bu yüzden Yaratılış Bilmi, gerçek bilimsel bir teoridir. Ayrıca kadınların vücudu, küçük bir evrim sonucu (Not: Micro-evrim, Makro-evrim DEĞİL) erkek kaburgasından yaratılmıştır.

Pis kokan bir maymundan gelmemiz imkansızdır argümanı:

Maymunlar kelimenin tam anlamıyla, pis kokan, dışkılarını birbirlerine atan, birbirlerinin komşularıyla ahlak dışı cinsel ilişkiler kuran şebeklerdir ve bu geleneksel Hristiyan adetleriyle kesinlikle uyuşmamaktadır. Ayrıca temizlikten anlamazlar ve kiliseye gitmezler. Bilim adamları da, maymunların eşcinsel ilişkilerde bulunduğunu tesbit etmiştir. Evrim dini, bizim iğrenç kokan bu şebeklerle ortak bir atadan geldiğimizi iddia etmektedir. Bu iddia kesinlikle yalandır, çünkü bu iddia bize iğrenç gelmektedir. Eğer iğrenç buluyorsak, maymunlardan geliyor olamayız. Bu yüzden Tanrı bizi balçıktan yaratmıştır. Amen.

Evrimi anlayamıyorsam, evrim yanlıştır:

"Herşey hiçlikten mi geliyor? Su birikintisine çarpan bir yıldırım mı? Rastgele mutasyona mı uğradım? Hı? Evrimin çarpıtılmış versiyonu, yaratılışcı propaganda tarafından bana pompalandı ve bana çok saçma geldi! TANRI GERÇEKTİR!!!" Bir yaratılışçı zorda kaldığı zaman, ilkel dürtüleri onu "Tağğnrıı yaptı." şeklinde bağırmaya yönlendirir. DNA'nın, düşünme yeteneğini yüklemeye çalışırken, Tanrı tarafından değişikliğe uğratılması; bu tepkiye neden olur. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, hiç bir şey kendiliğinden DEĞİŞMEZ. Değişim, ne kadar saçma bir söz!

Kayıp Bağlantı Nerede argümanı:

Eğer kuşlar dinazorlardan, kediler köpeklerden, esrar kenevirden geliyorsa; neden yarı kanatlı bir dinazor fosili, ya da miyavlayan köpekler, ya da toz haline metamorfoz geçiren kenevir bitkileri görmüyoruz? Eğer ortada sadece bir kaç küz ara geçiş formu var ise, tüm evrim teorisi bir saçmalıktır. Bu da yaratılışcılığın kesinlikle doğru olduğu anlamına gelir. Yaratılışcılık, herhangi alternatif bir teorinin doğru olabilmesi için, bütün olarak tamamlanmış kanıtlar talep eder. Herhangi bir cinayetin kanıtlanması için, bir görgü tanığının tüm cinayeti pussuz, buğusuz olarak HD kamerayla videoya çekilmesi gerektiği gibi; tanığında diğer tanık tanıkları tarafından, olayı kameraya çekerken kameraya çekilmesi gerektiğini bilmiyor musunuz? Sanki şüpheci atesistmişsiniz gibi "Çünkü her canlı fosilleşmiyor." demeyin.

"Entropi yasası" argümanı:

Termodinamiğin ikinci yasası, bir bokun zamanla daha da boktanlaşacağını söylüyor. Bununla birlikte, evrim her bokun boktan başladığını ve zamanla daha az boktanlaştığını iddia ediyor. Bunun olması için, dünyaya ısı ve bizim "yanan gaz" ışığı diye adlandırdığımız hayali bir olayı sağlayan, yanan bir gaz topu olması gerekir. Ki bu tamamen saçmadır.

"İsa seni seviyor." argümanı:

Hepinizin okumuş insanlar olduğunu ve dinim hakkında benden daha fazla bildiğinizi biliyorum ama İncili okudum ve söyleceğiniz hiç bir şey beni, kökenimizde hiç bir doğaüstü olayın gerçekleşmediğini söyleyen çılgın teorilerinize inandıramaz. Ben tanrıyı seviyorum ve hissedebiliyorum. Bunu sende yapabilirsin. Kapa çeneni! Sadece kalbini İsa'ya ver. Yalnızca O seni sonsuz ateşten ve boktan kurtaracak.

"Muz-Göt" argümanı:

Muz ateistlerin en kötü kabusudur. Kullanım kolaylığı, besin değerleri ve rengi insanların yemesi ve kıçına sokması için mükemmeldir. Muz uygun şekle sokulmuş, sağlamlığı ve dolgunluğu sağlamak için bir dış katmanla korunmuştur. Açıkça görüleceği üzere, muz akıllı bir tasarımın ürünüdür.

Kaynak: http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Creationism

Çeviri: http://septikpenguen.blogspot.com

tarihinde CherokeKd tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...