Jump to content

İslam'ın Tanah ve İncil'e Bakışındaki Tutarsızlıklar


Recommended Posts

Ben hakkaten şu soruların cevabını verebilen Müslüman göremedim.

Düşünüyorsunuz, bir Tanrı var ve yerel bir şekilde Adem'den İsa'ya kadar(Nuh'tan sonra neredeyse sadece İbraniler) sürekli Yahudiler'le daha fazla haşir neşir . Kuran'a göre bir iki istisna peygamber dışında hepsi İbrani toplumuna mensup. Sürekli onların Tanrısı olmuş ve onlarla ilgilenmiş birden Muhammed diye biri çıkmış ve Allah Yahudi olmayanlara da peygamber gönderdi ve o da benim demiş.

Musa'nın Tevrat'ı hakkındaki ve İsa'nın öyküsünü ve öğretilerini anlatan İncil hakkındaki iddia daha vahim. Bir Tanrı var ve özellikle insanları manevi açıdan doğru yola getirmek için mesajlar gönderiyor. Süreki bozuluyor ve her bozulan metnin içinde ''metnin asla bozulmayacağı'' yazıyor. Oysaki Kuran çıkıp Allah'ın sözlerini değiştirdiler diyor. Eğer Allah kendi sözünü koruyamıyorsa Kuran'ın değişmediğinin gerekçesi nedir? Allah Kuran'ı koruyacağım diyor demek mantıksızdır çünkü Tanah ve İncil'de de Tanrı'nın sözünü koruyacağı yazılıdır böyle bir savunma geçersizdir.

En baba çelişki de Kuran'ın İncil'e bakışıdır. İncil,Kuran'da İsa'ya vahyedilen ve İsa'nın beşikteyken dahi insanlara ''Allah bana Tevrat ve İncil'i öğretti'' diyerek andığı bir vahiydir. Oysaki İncil tarihine baktığımızda İsa'nın adına yazılmış veya onun vahiylerini içeren bir İncil metni tarih boyunca var olmamıştır. Tüm İnciller ,istisnasız her kanonik,apokrif ve gnostik İncil İsa'nın hayatına odaklanır İsa'ya vahyedilen bir metinden tarih boyunca söz edilmez.İsa'ya vahyedilen bir İncil hiç var olmamıştır. Kuran'sa İsa'nın diğer tüm peygamberler gibi vahiy alıp bunu İncil adında bir kitapta topladığını veya toplattırdığını iddia eder. Bu gerçekten sorunlu bir iddiadır.

Kuran Mezmurlar'ın(Zebur)'un Davut'a vahyedildiğini ona verildiğini söyler.Zebr veya Zebûr sözlükte; kitap, cüz, kitap yaprağı, yazı yazma, söz, yazı, Akıl, mektub, kuvvetli ve sağlam gibi manalara gelmektedir. Oysaki hiçbir Yahudi ve Hristiyan Mezmurlar'ın tamamen Davut'a ait olduğunu söylememiş Asafoğulları'na Korahoğulları'na hatta Musa'ya ait olan ve kime ait olduğu bilinmeyen Mezmur dizelerinin de olduğunu söylemişlerdir. Davut'un bu dizeleri bestelemiş olduğu kabul edilse bile Mezmurlar'ın tamamen Davut'a ait olduğu iddiası ayrı bir iddiadır ve hatalıdır.

Başka bir sorun Kuran'da Davut'a verildiği iddia edilen Zebur(Mezmurlar)'dan bahsedilir ve Tevrat'tan ayrı bir kitap olarak zikredilirken Süleyman'ın Özdeyişleri'nden,Yeşeya'nın kitabından , Mika'dan v.b söz edilmemesidir. Tanah isminin de hiç kullanılmamasıdır.Eğer Davut'un Mezmurlar'ı ayrı bir kitap ismi olarak zikrediliyorsa diğerleri neden sadece sahifeler diye zikredilmektedir? Gerçekte Mezmurlar ne kadar önemliyse diğer birçok Tanah kitabı da o kadar önemli kitaplardır. Bu Kuran açısından sorunludur acaba Kuran yazarları sadece Zebur dedikleri kitabın adını mı bilmekte diğerlerini bilmemekte midir?
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...