QUOTE
aklımı dikkatlice kullandığımda Kuran'ın, beni yaratan, geleceği bilen, beni seven ve kollayan, hikmet sahibi büyük bir güç tarafından düzenlendiğine kanaat getirdim. Kültürüm ve sahip olduğum bilgiyle Kuran'ın bazı ayetleriyle problemim olmasına rağmen, Kuran hakkında sahip olduğum bilgiler ve deliller beni ona aklen inanmaya zorladı. Daha sonra bu konuda oluşan bazı kuşkularım ise kendi nefsimde tanık olduğum tutarlı delillerle ve deneyimlerle ortadan kalktı.
Eyvah ki ne eyvah !!!
Kimlerle karsi karsiyayiz yukaridaki paragrafi dikkatlice okuyunca sasirmamak elde degil !!!
Once "aklini dikkatlice kullaniyor" (ne demekse) cumlenin sonunda ise kanaat getiriyor,yani aslen INANC tan baska bir sey yok ortada.Cok merak ederim ki acaba TEVRAT ve INCIL i de "aklini dikkatlice kullanarak" incelemismidir bir karara varmadan once????
Milyarlarca Hristiyan da sozumona "aklini dikkatlice kullanmis" ve Incile inanmis,bunlari gecmek lazim,dunya uzerindeki insanlarin neredeyse tamami dogdugu ortamin dinini secer,gerisi palavra.
Kurani yazan bir tanri ise gelecegi bilmesi,buyuk guc olmasi falan normal de,
KENDISINI SEVEN VE KOLLAYAN oldugunu aklen bulmasi tirajikomik.maalesef insanoglu evrende onemsiz bir canli turu oldugunu kabul edemiyor,gerek salt kendini gerekse turunu herseyin merkezine oturtuyor,ne guzel bir fikir buyuk yaratici onlari seviyor,eh onlarda onu sevsin bari.
Hatta bunu daha da abartirlar,kendilerini sih seyh,peygamber,Allah in danismani vs ilan ederler,
goreceksiniz EDIP YUKSEL bir sure sonra ben Tanridan bir parcayim,hatta kendisiyim falan demeye baslayacak.
QUOTE
Kültürüm ve sahip olduğum bilgiyle Kuran'ın bazı ayetleriyle problemim olmasına rağmen, Kuran hakkında sahip olduğum bilgiler ve deliller beni ona aklen inanmaya zorladı.
Komediye bakin
Kulturu ve Bilgisi kalk gidelim diyor
Akli otur yerine halt yeme diyor.
Bunun Turkcesi O kultur ve BILGI sandigin seyleri Aklin ile edinmedigindir.Oyle olsa celismezlerdi.
evet yeni bir kavram var ortada
"AKLEN INANMAK"
iste dusulen tirajikomik hal, akil ve inanc ayni yerde !!!
Burada gercek olan olayin INANC olmasi,AKLEN olmasi subjektif bezemedir.
QUOTE
Daha sonra bu konuda oluşan bazı kuşkularım ise kendi nefsimde tanık olduğum tutarlı delillerle ve deneyimlerle ortadan kalktı
Iste Aklen inanirsan olacagi budur !!!
Beyfendimize kendi nefsinde(ne demekse) tanik oldugu deneyimler ve deliller gosterilmis ve supheleri kalkmis.
Yani "kendisini seven ve kollayan" yuce yaratan bakmis supheleri var "benim istedigimden gayrisi inanamaz ben buna bir kac sey yasatayim bana inansin,aklini da heba etmesin "demis ve ona Edip Bey in belki aciklamak isteyebilecegi bir takim deliller ve deneyimler yasatmis,bunlar birtakim ruyalar,pencereden kus olup ucma,miraca cagrilma,kendi ekseni etrafinda 19 kere dondurulme,vs olabilir,o ikisi arasinda zaten bilirsiniz rusvetin ve vahyin belgesi olmaz.
Edip bey, bu nasil aklen inanma ,nasil rasyonel monoteistlik,sen resmen vahiy alarak inanmissin,soyluyorsun Allah delil
gostermese tumden inanmiyacakmissin.
Evet yavas yavas cozmeye basladik,acimaya da basladik,acaba biraz daha deselesek neler cikacak.
QUOTE
Kuran çok ilginç bir kitaptır. Kişinin ilk niyetine, tavrına ve seçtiği perspektife göre dünyanın en saçma-sapan kitabı olarak da görülebilir veya dünyanın en ilginç ve en hikmetli kitabı olarak da... Sizin birinci gruba dahil olduğunuz anlaşılıyor.
Diyelim siz de ikinci gruptasiniz!! Ne farketti?????
Bana her 2 grup arasinda ne fark oldugunu kim soyleyebilir!!
Her 2 tavir birbirine esittir,cunku ikiside subjektiftir.
QUOTE
"Kuran'ın beni mıknatıs gibi çeken müthiş yönlerini görme şansınızı neredeyse sıfırladığınızı görüyorum"
Bu da anlamsiz bir tumce,ben tersini soylesem ne manasi olacak??
Bir hristiyan da "Incil in onu miknatis gibi çeken müthiş yönlerini görme şansımı neredeyse sıfırladığımi görüyor"
Kimisi de kendini Napolyon saniyor,
Sizden daha AKLI cumleler bekliyoruz.
QUOTE
Keşke, doğmatizmi, fanatizmi ve o kitabı yanlış tarif eden kör mukallitlere olan öfkenizi bir süreliğine bir köşeye bıraksanız ve tam bir açık fikirlilikle, gerçeği öğrenme aşkı ve ciddiyetiyle konuyu rasyonel olarak (kültürel takıntılar ile mantıki prensipleri ayırdederek) o kitabı tekrar incelemeye karar verseniz. Buna karar verdiğiniz taktirde, bu üç boyutlu harika resimleri görebilmeniz için sizinle gerekirse teke tek konuşmaya ve tartışmaya hazırım.
Olur,yalniz hic tavsiye etmem,bir daha dusunun derim,kendiniz dahi aklen inanamissiniz,Allah yardim etmis te inanmissiniz ondan sonra zaten baslamistir 3 boyutlu gormeler falan,baskasini nasil ikna edeceksiniz sasarim,tek yapabileceginiz,dua edersiniz ve bana da kendi nefsimde bir takim delil ve deneyimler nasip olur o zaman inanirim insallah.
Yerinizde olsam "isim cikardi"
Israrci iseniz,musaade edilirse ayri baslik altinda tartisiriz,
bana Kuran ogretmeye cok hevesli iseniz buyrun Tebbet suresi uzerine yazdiklarimdan baslayin,ya da kolecilige devam edelim.
Kolay gelsin
Selamlar