Tam Forum Görünümü: Edip Yuksel Ateistlere CEVAP veriyor---1
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2, 3, 4
EdipYuksel
QUOTE(ateist @ Dec 26 2007, 12:07 PM) *
Sen cevap verdigini zannediyorsun. Zaten onun amacida sizin gibilere, kahraman gibi görünmek. Cünkü sizi iyi taniyor. Okumadiginizi yada okudugunuzu anlamadiginizi iyi bildigi icin, sizi kullaniyor.
Buradanda isine gelenleri alip, baska platformlarda kullanacak. Tipki isine gelenlere cevap verdigi gibi.
Kendisinin apacik oldugunu iddia eden kitaptan, mucize cikartmak gibi mucizevi bir calismaya, bravo demekten baska caremiz yok elbette. laugh.gif

Bak Ateist kardeşim:

Benim kimseyi memnun etmek gibi bir derdim yok. İnkar etmiyorum; 1 Temmuz 1986 gönünden önce vardı öyle kaygılarım. Ancak, ne dindarların tehditleri ne de alkışları, ne dinsizlerin takdiri veya tekdiri neye inanacağım veya neyi söyleyeceğim konusunda beni hiç etkilemiyorum. Gerçek sözkonusu olunca, benim gözümde dünyanın tepkisi solda sıfırdır.

Dikkat edersen ben burada bana eleştiri getiren herkese cevap vermeye çalışıyorum. Bana yöneltilen soruları sırasıyla cevapladım ve hala cevap bekleyen diğerlerine fırsat buldukça cevaplayıp buraya asacağım. Bazı sorulara cevap vermem için daha fazla vakit harcamam gerekiyor. Bu yüzden gecikti.

İşin ilginci, burada başkaları beni her soruya cevap vermekle suçladı. Sense tersini söylüyorsun smile.gif

Apacık olan kitap, kendisini APAÇIK olarak betimler: Kitabın anası Muhkem (tek anlamlı) ayetler olup o ayetlerin ışığında anlaşılabilecek Müteşabih (çok anlamlı) ayetler de içerir.

Selam,
Edip

AKHENATON
sayın edip bey sadece islam ve ayetler hakındamı soru sorabiliyoruz.
bilelimogrenelim
Hem Edip Yüksel'in bir davası vardır.

O kurucusu olduğu örgüt tarafından afaroz edilmiş bir liderdir kendi gözünde. O yobazlar tarafından yurtdışına macera dolu Amerika'ya sürülmüş durumdadır ve yüksek felsefe eğilimlerini 19 asal sayısıyla birleştirmeyi başarmış bir öncüdür.

Kur'an kitabı ve onun tanrısı elinde kalmış tek mücadelesidir.

Ben şu "Onlar sizden bir derece daha üstündür" cümlesini alt alta bin kere yazsam üst ve altına da bir milyon sayfa irsaliye döşensem de içindeki derin manayı tam anlamıyla anlamayacağım.

Tüm sorununuz elinizdeki kitabı romantik bir gül bahçesi içinde okumuyor oluşunuz. Siz onun içindeki atı, iti, deve ve hurmayı bildiğiniz şeylere benzetmekte ve felsefesini görememenizdir. Bunları 7.yy'da bir Arab'ın sayıkladığını düşünüyorsunuz.

O ise bu mavalların arkasında evreni, Big-Bang'ı, daha okuyup anlayamadığınız daha nice sırları açıklayacak potansiyele sahiptir.

Bu çabaya saygı duymamız gerekir...
ateist
Edip bey, APACIK kelimesinin baska bir karsiligi yok. Müteşabih ayetler iceriyorsa bu, bu kitabin celiskisinden baska bir sey degildir. Lütfen insanlari ve kendinizi aptal yerine koymayin.
APACIK sa herkesin anlayacagi anlamindadir. En azindan normal zekalilarin.
Kadinin hakki APACIK yarimdir ama kadina deger vermistir diyebiliyorsunuz.
APACIK beyefendi APACIK
Zaten bunu destekleyen su (asagida) ayette, sizlerin arapca ögrenip, kurani bize kakalamanizin bile, ne kadar mantiksiz oldugunu gösteriyor.
Biz her peygamberi, ancak kendi kavminin diliyle gönderdik ki, onlara (Allah'ın emirlerini) iyice açıklasın
pasiflora
QUOTE(dinsavar @ Dec 26 2007, 08:45 PM) *
Selam Edip,

Sen allahın sevgili kulusun,torpilli kulusun,onun için sana üç boyutlu görebilme kabiliyyeti vermiş.Biz ise senin kadar şanslı
değiliz.

Bakara 7 Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.

Allah bizim kalplerimizi müühürlediği için istesekte bir türlü üç boyutlu göremiyoruz.

Ah feeeleeeek kahpe feeeleeek

Herkese kavun yedirdin,bizede yedirdin keeeleeeek

muhahahahahah muhahhaaaa muahahaaaaa

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Kuran'ı okuduğun iddiasında olup da şu mühürlenme mevzuunu anlamamış olman senin adına üzücü....
EdipYuksel
QUOTE(AKHENATON @ Dec 26 2007, 03:00 PM) *
sayın edip bey sadece islam ve ayetler hakındamı soru sorabiliyoruz.

Yok canım. Herşey benim ilgi alanım içindedir. Benim sorularım çok ve herkesten birşeyler öğrenebileceğime inanırım ve öğrenme fırsatı ararım. Örneğin, şu sıralar aşağıdaki soruların cevabını merak ediyorum:

• Osmanlıca'da Ankara hangi hafrlerle nasıl yazılırdı?
  • Türkiye'de Kürtlerin bir Gandisi veya Martin Luther King'i çıkacak mı veya çıkması için neler yapılmalı?
  • Türkiye'de dindarlar başörtü/turban takmaktan vazgeçmeden önce laikler başörtüsüne/turbana kafalarını takmaktan vazgeçecekler mi?
  • Ateistler ve Allahçılar haftada bir gün birlikte Eminönü iskelesinde aç insanlara bedava ekmek ve balık dağıtabilecek mi?
  • Flash hafıza ile çalışan solid-state bilgisayarlar mevcut bilgisayarların yerini tutacak mı?
  • Fethullah hocanın gerçekten Osmanlı'yı hortlatma amacı var mı?
  • "In the Name of Allah" adlı biyografimi bu yıl sonu/başı tatilimde bitirebilecek miyim?
  • Toplumdaki ateist-fobi yüzünden hırçınlaşan ve bu forumda ellerinde kılıç ateizm adına küfürler atarak cihat edenler üzerindeki sosyal baskı azalacak mı?
  • Aynı şekilde Allah ve peygamber adına ağızlarından küfürler saçarak ve kılıç sallayarak din adına cihat edenler inandıklarını iddia ettikleri kitaba saygı gösterecek mi?
  • Oğlum Yahya ilk tercihi olan University of California at San Diego'ya girebilecek mi?
  • Oğlum Metin liseyi bitirmeden üniversiteyi bitirirse doktora'yı nerede, hangi dalda ve kaç yılda bitirecek?
  • Ben acaba ne zaman ve nasıl otuz kilo kaybedeceğim?
  • Hacı adıyla buraya yazan arkadaş gerçekten haca gitti mi yoksa başka bir nedenle mi bu ismi kullanıyor?
  • Sen neden Akhenaton ismini kullanıyorsun?
  • On yıl sonra parmaklarım hala klavyeleri tıklayacak mı?
  • Ben daha ölmeden asal sayılara bir formül bulunacak mı?
  • Hem Nazım Hikmet'i ve hem Necip Fazıl'ı takdir eden kaç kişi var?
  • Turan Dursun katledilmeyeseydi onunla başlattığım tartışmayı burada sürdürecek miydim?
  • Amerika işlediği cinayetlerin ve barbarlığın faturasını ödeyecek mi?
  • ve Pandora'nın kutusu...

Bu soruların cevabını bilenler lütfen benimle paylaşsın.

Selam,
Edip
dragonemc2
Ben acaba ne zaman ve nasıl otuz kilo kaybedeceğim?

Sevgili Edip Bey,

şu sorunun cevabına ulaşırsanız benimle paylaşın lütfen. 20'de olur. smile.gif

Şaka bir yana, sanırım arkadaş o manada kastetmemiş ama sorusunu net ifade edemediği de bir gerçek.

Sevgiler...
ateist
Ateistler ve Allahçılar haftada bir gün birlikte Eminönü iskelesinde aç insanlara bedava ekmek ve balık dağıtabilecek mi?

Eger raki icmeme itiraziniz yoksa, ben hazirim. Hem dagitirim, hemde rakimla beraber kendimde yerim.
Kurban bayraminda, balik dagitacaksak, harika fikir.
dinsavar
QUOTE(pasiflora @ Dec 27 2007, 01:07 AM) *
Kuran'ı okuduğun iddiasında olup da şu mühürlenme mevzuunu anlamamış olman senin adına üzücü....

Nerden biliyorsun anlamadığımı? . Bunlar, muhammedin çizilen karizmasını onarmak için uydurduğu ayetler.Kolaymı öyle büyük bir iddia ile ortaya çıkıp sonra en yakınlarının bile inanmaması. Adamı ne yaparlar biliyormusun,arkasından tef çalıp itin g......ne sokarlar.

Bu kadar alay ve hakaret karşısında ezilen muhammed ne yapsın,allah onların kalplerini mühürlemişse ben ne yapayım anlamında elbette bir takım ayetler yumurtlayacak

EdipYuksel
QUOTE(ateist @ Dec 26 2007, 03:06 PM) *
Edip bey, APACIK kelimesinin baska bir karsiligi yok. Müteşabih ayetler iceriyorsa bu, bu kitabin celiskisinden baska bir sey degildir. Lütfen insanlari ve kendinizi aptal yerine koymayin.
APACIK sa herkesin anlayacagi anlamindadir. En azindan normal zekalilarin.
Kadinin hakki APACIK yarimdir ama kadina deger vermistir diyebiliyorsunuz.
APACIK beyefendi APACIK
Zaten bunu destekleyen su (asagida) ayette, sizlerin arapca ögrenip, kurani bize kakalamanizin bile, ne kadar mantiksiz oldugunu gösteriyor.
Biz her peygamberi, ancak kendi kavminin diliyle gönderdik ki, onlara (Allah'ın emirlerini) iyice açıklasın

Haklısın Açıklıkl konusunda Kuran'ın bildirdiği koşulları belirtmeyi ihmal etmişim:

2:218 Cahiller, "ALLAH bizimle konuşmalı veya bize bir ayet (mucize) gelmeli değil miydi," dediler. Daha öncekiler de onlar gibi konuşmuşlardı. Kafaları birbirine benziyor. Biz mucizeleri, inanacak olanlara açıklarız/sergileriz.

3:118 ... Size ayetleri açıkladık; eğer düşünürseniz...

30:28 ... Aklını kullanan bir toplum için ayetleri böyle detaylı açıklarız.

57:17 Biliniz ki ALLAH ölümünden sonra yeri diriltir. Düşünesiniz diye size ayetleri böyle açıklıyoruz.

Selam,
Edip
EdipYuksel
QUOTE(dragonemc2 @ Dec 26 2007, 03:36 PM) *
Sevgili Edip Bey,

şu sorunun cevabına ulaşırsanız benimle paylaşın lütfen. 20'de olur. smile.gif

Şaka bir yana, sanırım arkadaş o manada kastetmemiş ama sorusunu net ifade edemediği de bir gerçek.

Sevgiler...

Şimdi farkettim... 30 pound diye yazmalıydım. Burada kilo kullanmıyoruz maalesef. Ama Türkçe yazarken farkına varmadan pound yerine kilo diye yazdım. Şahsen 10-13 kilo versem yeter smile.gif

Selam,
Edip
FreeWill
Selam Edip bey,

Bu sorularimin cevabini alabilir miyim (musait oldugunuz bir zamanda)?:
Tesekkurler.
İnanmadıkça, ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. İnanan bir hizmetçi kadın ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır; ondan hoşlansanız bile. Ortak koşan erkeklerle, inanıncaya kadar kızlarınızı evlendirmeyin. İnanan bir hizmetçi erkek ortak koşandan daha hayırlıdır, hoşlansanız bile... (...)

*Bu insanlar birer inanan (musluman, mumin) ise niye kole, cariye konumundadir?
*Yani bu insanlar niye bir baska insanin sahipligi altindadir?

"İnanmadıkça, ortak koşan kadınlarla evlenmeyin!"
*Neden?

*Isteyen istedigine inanmakta ozgur degil midir?
Ustelik bir sonraki cumlede de "kizlarinizi evlendirmeyin" diyor. Burada evlenecek olan kendisi de degil.

-"Kizim o adamla evlenme, o adam Allah'a inanmiyor!"
-"Sana ne baba! ben akli basinda bir kizim, cocuk degilim, birbirimizi seviyoruz. Allah'a inanmiyorsa inanmiyor. Bu onu kotu bir insan mi yapar?!"
...
*Demezler mi adama?

*Iki insan birbirini sevmisse ama birisi hristiyansa veya dinsiz ise, bu iki insanin birbirini sevmesine, hayati paylasmaisna engel midir?
*Bir baska dinden olan, veya dinsiz olan bir insan kotu mudur?
*Iyi bir insan olmak icin insanin ille de Allah'a (Kuran'a) mi inanmasi gerekir?
*Kuran'a'a inanmayan insan "kotu, ahlaksiz, tehlikeli, ailesine ve topluma karsi suc isleme potansiyeline sahip" bir insan midir?

*Ornegin Karl Sagan, Isaac Asimov, bunlar kotu, ahlaksiz, tehlikeli insanlar miydi?

SAYGILARIMLA
dinsavar
QUOTE(EdipYuksel @ Dec 27 2007, 01:53 AM) *
Haklısın Açıklıkl konusunda Kuran'ın bildirdiği koşulları belirtmeyi ihmal etmişim:

2:218 Cahiller, "ALLAH bizimle konuşmalı veya bize bir ayet (mucize) gelmeli değil miydi," dediler. Daha öncekiler de onlar gibi konuşmuşlardı. Kafaları birbirine benziyor. Biz mucizeleri, inanacak olanlara açıklarız/sergileriz.

57:17 Biliniz ki ALLAH ölümünden sonra yeri diriltir. Düşünesiniz diye size ayetleri böyle açıklıyoruz.

Selam,
Edip

Selam edip

Kuranda aklı kullanmakla ilgili ayetler sorgusuz sualsiz kurana inanmakla inanmakla ilgilidir,kuranı sorgulamakla değil.Kuranı sorgulama konusunda aklını kullanan insanlara allahın asla tahammülü yoktur. Hemen kebapçı ayetlerini devreye sokar.

Müddesir

19- Geberesice nasıl da ölçtü, biçti.

20- Yine geberesice, nasıl ölçtü biçti.

21- Sonra baktı.

22- Sonra kaşını çattı, surat astı.

23- Sonra arkasını döndü ve büyüklük tasladı.

24- "Bu, dedi, başka değil öğretilegelen bir sihirdir."

25- "Bu, sadece bir insan sözüdür."

26- Ben onu Sekar'a (cehenneme) sokacağım.

27- Bilir misin sen, nedir o sekar?

28- Ne geriye bir şey kor, ne bırakır.

29- Durmadan derileri kavurur.

Bak adamcağız düşünmüş taşınmış ve aklına yatmamış demekki insan sözü demiş.Allah önce kalayı basıyor bir güzel fırçalıyor geberesice diye, sonrada derisini kavurma yapacam diyor.

Ben kuranı sorgulayarak inandım diyenlerin tamamı yalancıdır.
ateist
QUOTE(EdipYuksel @ Dec 27 2007, 01:53 AM) *

Selam,
Edip

Bakin Edip bey,
Allah bizimle konusmali falan dedigim yok. Sizin cahil diye nitelendirdiginiz insanlari, neye göre cahil yerine koyuyorsunuz?
Sizde azicik utanma duygusu olsa, buradaki ateistlerin cogunun, cahil olmadiklari icin, müslümanligi biraktiklarini anlamaniz gerekirdi.
Benim, evrim teorisi, zart zurt gibi bir derdim yok. Eger bir tanri varsa bile, bunun allah olmasi 0 ihtimaldir. Kaldiki, allah bir tanriysa ve gercekten varsa, sirf bu kuran yüzünden, onu geri zekalilikla suclayabilirim.
Ilkel oldugu bu kadar acik ayetleri, anlamlariyla oynayarak degistirmeye kalkmaniz, sadece kendinizi ve cahilleri kandirmaya yeter.
Bizlere cahil diyecek kadar, aptal olamazsiniz degilmi?
Yoksa sizdemi, inanmamak cahilliktir, inanmak ilimdir diyenlerdenmisiniz? Öyleyse, halt etmissiniz.
EdipYuksel
QUOTE(ateist @ Dec 26 2007, 03:40 PM) *
Eger raki icmeme itiraziniz yoksa, ben hazirim. Hem dagitirim, hemde rakimla beraber kendimde yerim.
Kurban bayraminda, balik dagitacaksak, harika fikir.

Sevgili Ateist:

Niye itirazım olsun ki? Benim evimde ve mescidimde içmeyeceğine göre hiçbir sorun yok. Bu senin tercihin... Alkol senin midene, senin karaciğerine ve senin beynine gidecek nasıl olsa...

Dahası, şişenin dibini bulduktan sonra kafayı yersen ve kayıkla birlikte sallanıp cezbeye tutulursan, ve seni denizin dibini bulmaktan kurtarmaya çalışsam "aç insanları balıkla doyuran Kürt/Türk/Amerikalı" madalyası yanında "kafasını yemiş bir adamı balıklara yem olmaktan kurtaran adam" madalyası da almış olurum smile.gif

Zıkkımın kökü ve şaka bir yana:

Bu yaz İstanbul'a geldiğimde bu projeyi 19.org üyeleri ve Ateist.org üyeleri ile birlikte hayata geçirmek isterim.

Selam,
Edip
EdipYuksel
QUOTE(dinsavar @ Dec 26 2007, 04:05 PM) *
Bak adamcağız düşünmüş taşınmış ve aklına yatmamış demekki insan sözü demiş.Allah önce kalayı basıyor bir güzel fırçalıyor geberesice diye, sonrada derisini kavurma yapacam diyor.

O adam hiç de düşünmemiş, hiç de anlamamış ve bu yüzden takdir etmemiş. Anlasaydı, düşünseydi 1974 yılından sonra bile o ayetleri hiç anlamayan, hiç düşünmeyen dinadamlarının yanlış meallerine güvenmezdi.

Anlamadıysan ne demek istediğimi lütfen:

"Hangisini Görüyorsunuz: Cehennemi mi, Mucizeyi mi?"
http://19.org/index.php?id=66,100,0,0,1,0

Makalesini inceleyiniz.

Senin neden inkarcı olduğun sorusuna iyi ipuçları veriyorsun bu arada...

Selam,
Edip
dinsavar
QUOTE(EdipYuksel @ Dec 27 2007, 02:17 AM) *
O adam hiç de düşünmemiş, hiç de anlamamış ve bu yüzden takdir etmemiş. Anlasaydı, düşünseydi 1974 yılından sonra bile o ayetleri hiç anlamayan, hiç düşünmeyen dinadamlarının yanlış meallerine güvenmezdi.

http://19.org/index.php?id=66,100,0,0,1,0

Makalesini inceleyiniz.

Senin neden inkarcı olduğun sorusuna iyi ipuçları veriyorsun bu arada...

Selam,
Edip

Muhahahah muhahahahah muhahahahah

Hadi diyelimki ben din adamlarının meallerine güvendim. Söz konusu olan kişi arap,odamı melacilere güvenmiş te yanlış anlamış ?

muhahhaa muhahahaaa muhahahahahaha

[url="http://19.org/index.php?id=66,100,0,0,1,0"]http://19.org/index.php?id=66,100,0,0,1,0[/url

Sen gitte o palavraları çömezlerinde anlat iyi uyusunlar.
dinsavar
Bu akşam kadar güldüğümü hiç hatırlamıyorum.Sebep olanlardan allah razı olsun.

muhahahahaha muhahahahaha
Z_alim
QUOTE(dinsavar @ Dec 27 2007, 01:05 AM) *
Selam edip

Kuranda aklı kullanmakla ilgili ayetler sorgusuz sualsiz kurana inanmakla inanmakla ilgilidir,kuranı sorgulamakla değil.Kuranı sorgulama konusunda aklını kullanan insanlara allahın asla tahammülü yoktur. Hemen kebapçı ayetlerini devreye sokar.

Müddesir

19- Geberesice nasıl da ölçtü, biçti.

20- Yine geberesice, nasıl ölçtü biçti.

21- Sonra baktı.

22- Sonra kaşını çattı, surat astı.

23- Sonra arkasını döndü ve büyüklük tasladı.

24- "Bu, dedi, başka değil öğretilegelen bir sihirdir."

25- "Bu, sadece bir insan sözüdür."

26- Ben onu Sekar'a (cehenneme) sokacağım.

27- Bilir misin sen, nedir o sekar?

28- Ne geriye bir şey kor, ne bırakır.

29- Durmadan derileri kavurur.

eger buyuttugum söz inanip inanmamak ise kendin kendine cevabini vermissin..
inanip, inanmamak sorgudan gecer.. buda kuranda yeterince var..

saygilar..
dinsavar
QUOTE(Z_alim @ Dec 27 2007, 02:52 AM) *
eger buyuttugum söz inanip inanmamak ise kendin kendine cevabini vermissin..
inanip, inanmamak sorgudan gecer.. buda kuranda yeterince var..

saygilar..

Tereciye tere satmaya çalışmayın. Kimse kuranın ilk muhatapları olan insanlardan ( sazanlar hariç) daha fazla arapça bildiğini iddia edipte kimse kendini komik duruma düşürmesin.

En’âm 25
(Mekkî 55) Onlardan seni (okuduğun Kur'an'ı) dinleyenler de vardır. Fakat onu anlamalarına engel olmak için kalplerinin üstüne perdeler, kulaklarına da ağırlık verdik. Onlar her türlü mucizeyi görseler bile yine de ona inanmazlar. Hatta o kafirler sana geldiklerinde: "Bu Kur'an eskilerin masallarından başka bir şey değildir" diyerek seninle tartışırlar.

Enfâl 31
(Medenî 88) Onlara ayetlerimiz okunduğu zaman dediler ki: "(Evet) işittik, istesek biz de bunun benzerini elbette söyleyebiliriz. Bu öncekilerin masallarından başka bir şey değildir."

Mü’minûn 83
(Mekkî 74) Hakikaten, gerek bize, gerekse daha önce atalarımıza böyle bir vaadde bulunuldu; (fakat) bu geçmiştekilerin masallarından başka bir şey değildir!

Nahl 24
(Mekkî 70) Onlara: Rabbiniz ne indirdi? denildiği zaman, "Öncekilerin masallarını" derler.
Furkân 5

(Mekkî 42) Yine onlar dediler ki: (Bu ayetler), onun, başkasına yazdırıp da kendisine sabah-akşam okunmakta olan, öncekilere ait masallardır. *

Neml 68
(Mekkî 48) Andolsun ki, bu tehdit bize yapıldığı gibi, daha önce atalarımıza da yapılmıştır. Bu, öncekilerin masallarından başka bir şey değildir.

Kalem 15
(Mekkî 2) Ona ayetlerimiz okunduğu zaman o, "Öncekilerin masalları!" der.

Mutaffifîn 13
(Mekkî 86) Böyle birine ayetlerimiz okununca "Eskilerin masalları" derdi.

Furkan 4- İnkâr edenler: "Bu Kur'ân Muhammed'in uydurmasıdır, ona başka bir topluluk yardım etmiştir" diyerek haksız ve asılsız bir söz uydurdular.

Doğru söze ne denir? Ancak şapka çıkartılır.
dinsavar
Edip Yüksel,sözde 19 mucizesi ile ilgili verdiği linke şöyle kocaman bir başlık atmış.

Hangisini Görüyorsunuz: Cehennemi mi, Mucizeyi mi?

CEHENNEME MAHKUM OLAN MÜNAFIKLAR VE İNKARCILAR
KAFALARINDAKİ CEHENNEM ATEŞİNİN DUMANINDAN
EN BÜYÜK AYETLERİ GÖREMİYORLAR

Oda aynen arap allahı gibi insanları cehenneme mahkum ederek iddialarını ortaya koyuyor.Bakmayın siz onun buralarda kibar tavırlar takınmasına,sünnileri şiddetten dolayı eleştirmesine.

İnsanları yakma konusuda,al birini vur ötekine
redfinity
QUOTE(EdipYuksel @ Dec 27 2007, 12:53 AM) *

.........Biz mucizeleri, inanacak olanlara açıklarız/sergileriz............

Bunda en ufak bir mantik goren beri gelsin. Mucize gostereceksen, inanmayanlara goster ki bir ise yarasin oyle degil mi?

Ayrica bu durum suna benziyor:

- Elinde ne var?
- Kare as.
- Peki goster.
- Olmaz! Inansaydin gosterirdim. Ben kazandim. biggrin.gif

Sen Allah'a inaniyorsan is bitmistir zaten. Bundan buyuk mucize mi olur? Bu noktadan sonra hala ne mucizesi aradigini cok merak ediyorum. Sen mucizelerin kralini bulmussun zaten (Allah'i). Artik senin icin 19, 29, 39, hurma dali, zeytin cekidegi gibi kucuk mucizeciklerin ne onemi olabilir bunu anlamiyorum. Ben sahsen Allah'a inansam, biri bana gelip bir "mucizecik" gosterse hic ilgimi cekmez.

Tabi bir de 19 ile ilgili su soru var: 1974 den once olenler neden dezavantajli duruma dusuyorlar?

EdipYuksel
QUOTE(dinsavar @ Dec 26 2007, 05:33 PM) *
Edip Yüksel,sözde 19 mucizesi ile ilgili verdiği linke şöyle kocaman bir başlık atmış.

Oda aynen arap allahı gibi insanları cehenneme mahkum ederek iddialarını ortaya koyuyor.Bakmayın siz onun buralarda kibar tavırlar takınmasına,sünnileri şiddetten dolayı eleştirmesine.

İnsanları yakma konusuda,al birini vur ötekine

Hadi eleştirdiğin makaleyi okuyacak kadar sabrın yok. Anlarım bunu. Peki buraya eleştirmek için alıntıladığın koca puntolarla yazılmış bir başlığı okuyacak kadar da mı sabrın yok? Eğer okudunsa daha beter. O zaman Quran, Allah, İslam kelimelerini görünce anlayışın SIFIRlanıyor demek.

Senin gibi apaçık bir cümleyi bile tersinden anlayan birisiyle tartışmam çok anlamsız. Demek ki Sünniler gibi senin de kafanda koca bir cehennem var.

Şahsen bundan sonra senin astığın yazıları okumayacağım, ve kazara okursam da seninle muhatap olmamaya çalışacağım. Lütfen sen de beni muhatap alma.

Selam,
Edip
EdipYuksel
QUOTE(redfinity @ Dec 26 2007, 07:08 PM) *
.........Biz mucizeleri, inanacak olanlara açıklarız/sergileriz............

Bunda en ufak bir mantik goren beri gelsin. Mucize gostereceksen, inanmayanlara goster ki bir ise yarasin oyle degil mi?

Ayrica bu durum suna benziyor:

- Elinde ne var?
- Kare as.
- Peki goster.
- Olmaz! Inansaydin gosterirdim. Ben kazandim. biggrin.gif

Sen Allah'a inaniyorsan is bitmistir zaten. Bundan buyuk mucize mi olur? Bu noktadan sonra hala ne mucizesi aradigini cok merak ediyorum. Sen mucizelerin kralini bulmussun zaten (Allah'i). Artik senin icin 19, 29, 39, hurma dali, zeytin cekidegi gibi kucuk mucizeciklerin ne onemi olabilir bunu anlamiyorum. Ben sahsen Allah'a inansam, biri bana gelip bir "mucizecik" gosterse hic ilgimi cekmez.

Tabi bir de 19 ile ilgili su soru var: 1974 den once olenler neden dezavantajli duruma dusuyorlar?

Teşekkür ederim redfinity. Farkına varmadan bir çeviri hatasını buldun. Geleneksel öğretilerin/çevirilerin etkisinden tümüyle kurtulamadığımın bir delili bu. AMENE kelimesi geleneksel olarak İnandı biçiminde çevirilir. Ancak, bu çevirinin Kuran'daki bağlamlarıyla ve AMENE fiilinin tanımıyla çeliştiğini farkettim birkaç yıl önce. Nitekim, Quran: a Reformist Translation çevirisinde bu kelimeyi TAKDİR ETTİ (appreciated) veya DOĞRUYU KABUL ETTİ (acknowledged) biçiminde çevirdim ve bu çevirinin niye daha uygun olduğunu Kurani delillerle tartıştım.

Selam,
Edip
redfinity
QUOTE(EdipYuksel @ Dec 27 2007, 05:39 AM) *
Teşekkür ederim redfinity. Farkına varmadan bir çeviri hatasını buldun. Geleneksel öğretilerin/çevirilerin etkisinden tümüyle kurtulamadığımın bir delili bu. AMENE kelimesi geleneksel olarak İnandı biçiminde çevirilir. Ancak, bu çevirinin Kuran'daki bağlamlarıyla ve AMENE fiilinin tanımıyla çeliştiğini farkettim birkaç yıl önce. Nitekim, Quran: a Reformist Translation çevirisinde bu kelimeyi TAKDİR ETTİ (appreciated) veya DOĞRUYU KABUL ETTİ (acknowledged) biçiminde çevirdim ve bu çevirinin niye daha uygun olduğunu Kurani delillerle tartıştım.

Selam,
Edip

Ben de tesekkur ederim sayende Arapcam ilerliyor.

Bir de sorumu yanitlarsan sevinirim.

1974'den once olenler (19 mucizesini bilemeden) dezavantajli duruma dusmuyorlar mi?
FreeWill
Selam Edip bey,

Bu sorularimin cevabini alabilir miyim (musait oldugunuz bir zamanda)?:
Tesekkurler.
İnanmadıkça, ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. İnanan bir hizmetçi kadın ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır; ondan hoşlansanız bile. Ortak koşan erkeklerle, inanıncaya kadar kızlarınızı evlendirmeyin. İnanan bir hizmetçi erkek ortak koşandan daha hayırlıdır, hoşlansanız bile... (...)

*Bu insanlar birer inanan (musluman, mumin) ise niye kole, cariye konumundadir?
*Yani bu insanlar niye bir baska insanin sahipligi altindadir?

"İnanmadıkça, ortak koşan kadınlarla evlenmeyin!"
*Neden?

*Isteyen istedigine inanmakta ozgur degil midir?
Ustelik bir sonraki cumlede de "kizlarinizi evlendirmeyin" diyor. Burada evlenecek olan kendisi de degil.

-"Kizim o adamla evlenme, o adam Allah'a inanmiyor!"
-"Sana ne baba! ben akli basinda bir kizim, cocuk degilim, birbirimizi seviyoruz. Allah'a inanmiyorsa inanmiyor. Bu onu kotu bir insan mi yapar?!"
...
*Demezler mi adama?

*Iki insan birbirini sevmisse ama birisi hristiyansa veya dinsiz ise, bu iki insanin birbirini sevmesine, hayati paylasmaisna engel midir?
*Bir baska dinden olan, veya dinsiz olan bir insan kotu mudur?
*Iyi bir insan olmak icin insanin ille de Allah'a (Kuran'a) mi inanmasi gerekir?
*Kuran'a'a inanmayan insan "kotu, ahlaksiz, tehlikeli, ailesine ve topluma karsi suc isleme potansiyeline sahip" bir insan midir?

*Ornegin Karl Sagan, Isaac Asimov, bunlar kotu, ahlaksiz, tehlikeli insanlar miydi?

SAYGILARIMLA
seza
Selam,
Edip

Ben rasyonel bir monoteistim ve bir müslümanım. Sünni, şii, nakşi, selefi, kadiri, nurcu, murcu cinsinden değil; sadece müslüman. Ebedi kurtuluşum için Kuran'dan başka bir kitabı izlemiyorum. Muhammed peygambere yakıştırılan hadis ve sünnet hikayelerini izlemiyorum.

Selam Edip,

kendini tanimlama bicimine bakinca hayli zorlandigin belli oluyor,rasyonel ve monoteist gibi iki yabanci kelimenin yanina VE muslumanim diye eklemissin.
Seni Turkce tanimlarsak Coktanrici degil tektanricisin,tektanricilarin da gercekci,akilci kesimine dahilsin.
Buraya kadar DEIST sin.Cunku bu bir din degil,inanc olarak da gormedigin belli,aklinla bulmussun,hani sonlu varlik yaratici gerektirir turunden bir akil.

Ancak sen Deist liginin yanina biraz da Muslumanlik eklemissin,neden diger tektanrili dinler degilse???

Anlasilmayan Islam zaten Monoteist bir din neden kendini bu sekilde anlatiyorsun??
Ben muslumanim demek zaten ben monotesitm demektir,kaldi ki ortalikta ve gorunurde coktanrili bir din bulunmamakta.

Yalniz aciklik getirmen bir husus var,sen bir Tanri nin olmasi gerektigini mi ispat uzeresin,yoksa var olan Tanri nin Kuran in Allahi oldugunu mu ispattasin???

Sen Felsefe ile veya sozumona " e/m sonlu ise yaratici gerektirir" mantigi ile neyi ispat edeceksin?

Farzedelim ki oyle bu neden Musluman olmamizi gerektirsin????
"Kitap gondermeyen bir yaratici var olamaz" diye bir onermeniz varsa bilelim

Oncelikli bu konumu netlestirmeliyiz.

Seninki inanc mi akli ispat mi? Ve Hangisi Bir Tanri olabilirligi mi,Kuran in Allahi mi??

Kaldi ki sen muslumanim desen de,muslumanlarin neredeyse %100 u seni musluman saymiyor.

Zaten bu muslumanlik nasil bir sey ise herkes kendini en hakiki musluman ilan eder,hatta birbirlerini de bu yuzden bogazlarlar,4 halifeden 3 unu muslumanlarin oldurmesi veya Cemel vakasinda binlerce musluman in olmesi veya Iran-Irak savasi vs vs

"Beni Müslüman olmaya yönlendiren şey ise AKLIMdır. Evet AKIL, yani MANTIK, yani 19 mantık kuralı!"
Soyle dusunelim,dunyada AKIL bir tek sende mi var???

Hristiyanlar,Museviler,Diger muslumanlar aptal bir sen ve 19 cular da mi bu AKIL bulunmakta????

Onlarda AKIL olsa hepsi 19 u gorurdu.

Sonra ne kadar aci ki, "Evet AKIL, yani MANTIK, yani 19 mantık kuralı" diyorsun,Akil i elcabuklugu ile mantik'a cevirdin.
Akil ve mantik ne alaka,kaldi ki "19 mantik kurali" ne demek????

maalesef kendini tanimlama bicimin cok fazla uydurma.

seza
aklımı dikkatlice kullandığımda Kuran'ın, beni yaratan, geleceği bilen, beni seven ve kollayan, hikmet sahibi büyük bir güç tarafından düzenlendiğine kanaat getirdim. Kültürüm ve sahip olduğum bilgiyle Kuran'ın bazı ayetleriyle problemim olmasına rağmen, Kuran hakkında sahip olduğum bilgiler ve deliller beni ona aklen inanmaya zorladı. Daha sonra bu konuda oluşan bazı kuşkularım ise kendi nefsimde tanık olduğum tutarlı delillerle ve deneyimlerle ortadan kalktı.

Eyvah ki ne eyvah !!!

Kimlerle karsi karsiyayiz yukaridaki paragrafi dikkatlice okuyunca sasirmamak elde degil !!!

Once "aklini dikkatlice kullaniyor" (ne demekse) cumlenin sonunda ise kanaat getiriyor,yani aslen INANC tan baska bir sey yok ortada.Cok merak ederim ki acaba TEVRAT ve INCIL i de "aklini dikkatlice kullanarak" incelemismidir bir karara varmadan once????
Milyarlarca Hristiyan da sozumona "aklini dikkatlice kullanmis" ve Incile inanmis,bunlari gecmek lazim,dunya uzerindeki insanlarin neredeyse tamami dogdugu ortamin dinini secer,gerisi palavra.

Kurani yazan bir tanri ise gelecegi bilmesi,buyuk guc olmasi falan normal de,

KENDISINI SEVEN VE KOLLAYAN oldugunu aklen bulmasi tirajikomik.maalesef insanoglu evrende onemsiz bir canli turu oldugunu kabul edemiyor,gerek salt kendini gerekse turunu herseyin merkezine oturtuyor,ne guzel bir fikir buyuk yaratici onlari seviyor,eh onlarda onu sevsin bari.

Hatta bunu daha da abartirlar,kendilerini sih seyh,peygamber,Allah in danismani vs ilan ederler,

goreceksiniz EDIP YUKSEL bir sure sonra ben Tanridan bir parcayim,hatta kendisiyim falan demeye baslayacak.

Kültürüm ve sahip olduğum bilgiyle Kuran'ın bazı ayetleriyle problemim olmasına rağmen, Kuran hakkında sahip olduğum bilgiler ve deliller beni ona aklen inanmaya zorladı.

Komediye bakin

Kulturu ve Bilgisi kalk gidelim diyor

Akli otur yerine halt yeme diyor.

Bunun Turkcesi O kultur ve BILGI sandigin seyleri Aklin ile edinmedigindir.Oyle olsa celismezlerdi.

evet yeni bir kavram var ortada

"AKLEN INANMAK"

iste dusulen tirajikomik hal, akil ve inanc ayni yerde !!!

Burada gercek olan olayin INANC olmasi,AKLEN olmasi subjektif bezemedir.

Daha sonra bu konuda oluşan bazı kuşkularım ise kendi nefsimde tanık olduğum tutarlı delillerle ve deneyimlerle ortadan kalktı

Iste Aklen inanirsan olacagi budur !!!

Beyfendimize kendi nefsinde(ne demekse) tanik oldugu deneyimler ve deliller gosterilmis ve supheleri kalkmis.

Yani "kendisini seven ve kollayan" yuce yaratan bakmis supheleri var "benim istedigimden gayrisi inanamaz ben buna bir kac sey yasatayim bana inansin,aklini da heba etmesin "demis ve ona Edip Bey in belki aciklamak isteyebilecegi bir takim deliller ve deneyimler yasatmis,bunlar birtakim ruyalar,pencereden kus olup ucma,miraca cagrilma,kendi ekseni etrafinda 19 kere dondurulme,vs olabilir,o ikisi arasinda zaten bilirsiniz rusvetin ve vahyin belgesi olmaz.

Edip bey, bu nasil aklen inanma ,nasil rasyonel monoteistlik,sen resmen vahiy alarak inanmissin,soyluyorsun Allah delil
gostermese tumden inanmiyacakmissin.

Evet yavas yavas cozmeye basladik,acimaya da basladik,acaba biraz daha deselesek neler cikacak.

Kuran çok ilginç bir kitaptır. Kişinin ilk niyetine, tavrına ve seçtiği perspektife göre dünyanın en saçma-sapan kitabı olarak da görülebilir veya dünyanın en ilginç ve en hikmetli kitabı olarak da... Sizin birinci gruba dahil olduğunuz anlaşılıyor.

Diyelim siz de ikinci gruptasiniz!! Ne farketti?????

Bana her 2 grup arasinda ne fark oldugunu kim soyleyebilir!!

Her 2 tavir birbirine esittir,cunku ikiside subjektiftir.

"Kuran'ın beni mıknatıs gibi çeken müthiş yönlerini görme şansınızı neredeyse sıfırladığınızı görüyorum"

Bu da anlamsiz bir tumce,ben tersini soylesem ne manasi olacak??

Bir hristiyan da "Incil in onu miknatis gibi çeken müthiş yönlerini görme şansımı neredeyse sıfırladığımi görüyor"

Kimisi de kendini Napolyon saniyor,

Sizden daha AKLI cumleler bekliyoruz.

Keşke, doğmatizmi, fanatizmi ve o kitabı yanlış tarif eden kör mukallitlere olan öfkenizi bir süreliğine bir köşeye bıraksanız ve tam bir açık fikirlilikle, gerçeği öğrenme aşkı ve ciddiyetiyle konuyu rasyonel olarak (kültürel takıntılar ile mantıki prensipleri ayırdederek) o kitabı tekrar incelemeye karar verseniz. Buna karar verdiğiniz taktirde, bu üç boyutlu harika resimleri görebilmeniz için sizinle gerekirse teke tek konuşmaya ve tartışmaya hazırım.

Olur,yalniz hic tavsiye etmem,bir daha dusunun derim,kendiniz dahi aklen inanamissiniz,Allah yardim etmis te inanmissiniz ondan sonra zaten baslamistir 3 boyutlu gormeler falan,baskasini nasil ikna edeceksiniz sasarim,tek yapabileceginiz,dua edersiniz ve bana da kendi nefsimde bir takim delil ve deneyimler nasip olur o zaman inanirim insallah.

Yerinizde olsam "isim cikardi"

Israrci iseniz,musaade edilirse ayri baslik altinda tartisiriz,

bana Kuran ogretmeye cok hevesli iseniz buyrun Tebbet suresi uzerine yazdiklarimdan baslayin,ya da kolecilige devam edelim.

Kolay gelsin

Selamlar

herakles
Ancak sen Deist liginin yanina biraz da Muslumanlik eklemissin,neden diger tektanrili dinler degilse???

Deizmin eksik yanlarını sanırım böyle kapatabiliyor..Vahy yada iletişim( peygamber, elçi )yoksa ahiret inancı ve Yaratıcı inancı neden doğar diye..

Deizm nedense teizmsiz türemiyor..Yani bir insan doğuştan deist olamaz..Ya da dağ başındaki bir adam deist zaten olamaz...O nedenle deizm teizmin en süzülmüş ve light halidir..

Bu arada Kuran'daki haniflik kelimesini Edip monoteizm diye çevirmektedir..Ben bu kelimenin karşılığının monoteizme çıktığını düşünemiyorum..Çünkü insanın yaratılışında olan bir din diyor haniflik..Ben doğduğumda ne müslümandım ne monoteist...Tanrıyla da işim olmazdı..Ta ki birileri birşeyler dayatana dek.

Ben haniflik tanımını şüphecilik ve tabuları inkar diye tanımlayabildim...

Selam...
seza
EDİP: Ayet ve surelerin iniş sebepleriyle ilgili rivayetlerin hiçbirisini inandırıcı bulmuyorum. Dahası, 111'nci surede geçen "ebu leheb" ifadesi "ateşin babası" anlamına gelip kızgın ve azgın bir insanı konu ediniyor. Bu ayetlerden yıllar sonra müslümanlar bunu bir adama lakap olarak yakıştırmışlardır. Nitekim, "mescidi aksa" (en uzak mescit) ifadesi de aynı şekilde Kuran'ın inmesinden ve Muhamed peygamberin ölümünden yıllar sonra Darusselam (Kudus) kentinde inşa edilen bir camiye isim olarak yakıştırılmıştır.

Edip nedense Tebbet suresinden 111.sure diye bahsetme ihtiyaci duymakta!!!

haydi Edip neden tebbet suresinin inis sirasina gore 6.sure oldugunu soylemiyoruz???

Arada 20 sene kadar bir fark var hani "yillar sonra" diyorsun ya !!!

Kuran daha ortada yok henuz 155 ayeti gelmis ve yillar sonra tamamlanacak ,daha Islam dini yok dogal olarak,nasil olur da Allah ayet gonderir ve Ebu Leheb ile karisini cehennemlik ilan eder ve beddualar okur????

Buraya da ayrica dikkat Karisi da cehennemlikmis!!!

Daha cehennem nedir Cennet nedir anlattin mi adama,belki adam ileride diger ayetleri gorunce musluman olacakti,neden bu acele??

Sanki 6.sure geldiginde Omer veya Osman musluman olmustu,neden onlar veya baska binlercesi cehennemlik ilan edilmez???Haklarinda ayet gelmez???

Muslumanlar yillar sonra bunu bir adama lakap yapmislarmis,aman dikkat etsinler de adam evli olsun bari !!!

Ama kabahat Ebu leheb in,

Iyi kayinpeder olup halife olacagina kotu kayinpeder olup cehenneme gitti,

Hadi o olamadi ogullari da beyinsiz cikti,iyi damat olup halife olacaklarina kotu damat olup atese odun oldular !!

Tebbet suresi ile ilgili yazi budur.
herakles
Düşünebiliyor musun EBU CEHİL gibi adama mekke deki sıradan bir adamın seslenebileceğini..

Hey CEHALETİN babası naber:)

Mekke de ebu cehil diye bir adam olmadığı gibi ebu lehep diye bir adam da yoktur...Tebbet süresindeki durum amcasından falan da bahsetmiyor..
Edip haklısmile.gif

Kuran MİSALLER içeriyor...

Selam...
safbilgi
Herakles: Deizmin eksik yanlarını sanırım böyle kapatabiliyor..Vahy yada iletişim( peygamber, elçi )yoksa ahiret inancı ve Yaratıcı inancı neden doğar diye..

Edip haklı

Sen Kuranda çelişki olmadığını sanan bir muslo olarak Edipi tasdikçiliğini yapmaya devam et.Konu Kuran çelişkileri,konuyu saptırma,istiyorsan aç bir deistilik eleştiri konusu orda yaz.Deistlere gıcıksın çünkü onlar kölelikten çıkıp batıl arap tanrını ve Kuranı inkar ettilier.Siz aracıların,din tüccarlarının(Para,mevkii,ego..vs) otoriteside sarsıldı,artık Allah ile kullar arasına aracı olamayacaksınız,Allah şunu dedi bunu dedi diyemeyeceksiniz desenizde koyunlar artık çiftlikten kaçtı,şunu artık iice anla yaratıcının kelamı eğer varsa bunu anlatmaya,tefsir etmeye hiç bir insana ihtiyacı yoktur.Kuranı 1400 sene sonra vahıy inmiş gibi kaypak ve yuvarlak yorumluyorsun,1400 sene sonra bir tek sizler anladınız üstün zatlar...

Hiç bir deistin senin batıl arap tanrının saçma cehennem tasvirine bukagılarına ırı memelı hurılerıne fln fıln ıhtıyacı yoktur.Sadece inanıyoruz ki biz hepimiz şuurlu varlıklarız,ve bizden çok daha üstün tek kaynak bir şuurun yaratıcı varlığın sanatı evrende açık,akıllı tasarım,hassas dengeler..vs tesadüf değil.İçimizdeki adalet duygusuda ceza ve mukafatın olacağını ya burda yada başka bir yerde bizlere söyluyor,öldükten sonra olacağını ise kimse bilmiyor ölunce nasaılını göreceğiz.Ateistlere sevgi saygı duyuyoruz,dünyanın ilerlemesi ve güzelliği,din baskısından kurtulup özgürleşmek için onlarla elele vermek istiyoruz, sizin gibi yaratıcı yok dedıkleri için onları ebedı cehennemde yakmıyoruz.Biz deistler için önemli olan tek şey yaratılmışlara saygı,sevgi,hayra barışa çalışmöa,pozitife hizmet edip evrenle bütünleşmektir,bunu yapan zaten yaratıcıya ve yaratılmışlara hizmet eder,tüm canlılları sever,barış ve güveni sağlar...

Son söz:Evrende yaratıcıyı idrak edemediği halde 1400 sene önceki iniş sırası,dili,şaibeli bir kitapta Allah var yazıyor diye Allaha inanmak en büyük kaypaklıktır,Yalnız Kuran demek sadece mezhep saysını,fırkalaşmayı arttırır,Her Kuranalonecu Kuranı kendine göre yorumlayıp yeni bir din üretir...
herakles
Herakles: Deizmin eksik yanlarını sanırım böyle kapatabiliyor..Vahy yada iletişim( peygamber, elçi )yoksa ahiret inancı ve Yaratıcı inancı neden doğar diye..

Edip haklı

Sen iki farklı konudan yazımı almış ve ortaya herzamanki gibi iftira çıkarmışsın.

Akıl sağlığından şüphe etmiyorum artık..

Sen deist olsan ne olur olmasan ne olur..Senden olsa olsa iftiracı dansöz olur..

Selam..
safbilgi
Sen iki farklı konudan yazımı almış ve ortaya herzamanki gibi iftira çıkarmışsın.

Özellikle o ıkı yorumunu altalta koydum,burdaki herkes Edipin Kurancılık yerine deist gibi davrandığını söyluyor,adam ateistlere Kurandan soru sormuyor,19 sorusundan ılk sorusu bilimsel,Kuranla alakasız ..smile.gif) SORU: 1 Evrendeki Madde/Enerji Miktarını Belirleyen Ne?

Bu batıl Kuran yaratıcıdan olsaydı Edipin ılk sorusu deistçe mı oluurdu yoksa Kurandan mı olurdu??

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hem deistliği eleştir hemde her ortamda Edipi tasdiklemeye çalış,sen önce kendi akıl saglını bul,ateist hırıstıyan,deist,muslo,hanif,monoteist,edipçi,19 cu karşımı bişey oldun ayrıca lütfen herkes admınlık yaptığı 114 ve hdturkey forumlarına girsin ordada klasık muslo gibi davranıyor ateist yada deist farklı düşüncelere tahammulu bile yok siliyor,,nabza göre serbet verıyorsun,cesur yazılarını birazda kendi sitende yaz...
dinsavar
QUOTE(EdipYuksel @ Dec 27 2007, 06:33 AM) *
Hadi eleştirdiğin makaleyi okuyacak kadar sabrın yok. Anlarım bunu. Peki buraya eleştirmek için alıntıladığın koca puntolarla yazılmış bir başlığı okuyacak kadar da mı sabrın yok? Eğer okudunsa daha beter. O zaman Quran, Allah, İslam kelimelerini görünce anlayışın SIFIRlanıyor demek.

Senin gibi apaçık bir cümleyi bile tersinden anlayan birisiyle tartışmam çok anlamsız. Demek ki Sünniler gibi senin de kafanda koca bir cehennem var.

Şahsen bundan sonra senin astığın yazıları okumayacağım, ve kazara okursam da seninle muhatap olmamaya çalışacağım. Lütfen sen de beni muhatap alma.

Selam,
Edip

Selam Edip,

Beni ister muhatap al ister alma,sana kalmış bir şey.Sanki çok umurumda idi.Seni muhatap aldığım için değil,dışarıdan okuyan sesiz katılımcılar için ben burda astığın iletilerine,şerhimi,veya eleştirilerimi yaparım.
dinsavar
QUOTE(herakles @ Dec 27 2007, 02:23 PM) *
Düşünebiliyor musun EBU CEHİL gibi adama mekke deki sıradan bir adamın seslenebileceğini..

Hey CEHALETİN babası naber:)

Mekke de ebu cehil diye bir adam olmadığı gibi ebu lehep diye bir adam da yoktur...Tebbet süresindeki durum amcasından falan da bahsetmiyor..
Edip haklısmile.gif

Kuran MİSALLER içeriyor...

Selam...

Ebu cehil iismini nerden duydun,kurandamı yazıyor ?

Mekke de ebu cehil diye bir adam olmadığı gibi ebu lehep diye bir adam da yoktur...

Tabi canım,öyle birileri yok.Muhammed de zaten allahın halasının oğlu idi.
EdipYuksel
QUOTE(seza @ Dec 27 2007, 02:06 AM) *
Selam,
Edip

Hristiyanlar,Museviler,Diger muslumanlar aptal bir sen ve 19 cular da mi bu AKIL bulunmakta????

Onlarda AKIL olsa hepsi 19 u gorurdu.

Sonra ne kadar aci ki, "Evet AKIL, yani MANTIK, yani 19 mantık kuralı" diyorsun,Akil i elcabuklugu ile mantik'a cevirdin.
Akil ve mantik ne alaka,kaldi ki "19 mantik kurali" ne demek????

maalesef kendini tanimlama bicimin cok fazla uydurma.

Kuran'daki 19 sistemi ayrı bir konu. Ona bağnalazlıkla, kulaklarını tıkayarak, gözlerini kapayarak yaklaşanlar kuşkusuz tanık olmayacaklardır.

Ancak "19 Mantık Kuralı" dediğim şey ise "biraz" farklı. Ben felsefeciyim ve okuttuğum derslerden birisi de Mantık. Buna sembolik mantık da dahil. Mantığın ne eksik ne fazla TAM 19 Kuralı var.

Dilersen, bu konuda Amerika'nın en uzun ömürlü ve en popüler ders kitabı olan (evet abartmıyorum) Irving M Copi'nin Introduction to Logic adlı kitabının 361-363'üncü sayfalarına ve arka kapağının iç yüzüne bak. Orada "The Rules of Inference" başlığı altında tam 19 mantık kuralını listeler. Elimdeki 2002 baskısının 361'inci sayfasında konuyu şöyle sunar:

"The present list of 19 rules of inference constitutes a COMPLETE system of truth-functional logic, in the sense that it permits the construction of a formal proof of validity for ANY valid turth-functional argument." (Vurgular kitabın yazarına ait)

Kuşkusuz bu gerçek, 74:30 ayetinin, yani "Üzerinde 19 Var" ayetinin sadece bir yönü.

Selam ile,
Edip

Rochader
QUOTE(EdipYuksel @ Dec 27 2007, 05:07 PM) *
...
Ben felsefeciyim ve okuttuğum derslerden birisi de Mantık. Buna sembolik mantık da dahil. Mantığın ne eksik ne fazla TAM 19 Kuralı var.
...

Ne zamandan beri.. 18-17-16 ..vs.oldugu dönemler olmadimi ? 20-21-22 olacagi dönemler gelmeyecekmi ?

SAYGILAR
FreeWill
QUOTE(dinsavar @ Dec 27 2007, 03:03 PM) *
Selam Edip,

Beni ister muhatap al ister alma,sana kalmış bir şey.Sanki çok umurumda idi.Seni muhatap aldığım için değil,dışarıdan okuyan sesiz katılımcılar için ben burda astığın iletilerine,şerhimi,veya eleştirilerimi yaparım.

Olay budur.

Selamlar
FreeWill
Selam Edip bey,

Belki farkettiyseniz yukaridaki sorularimi dorduncu kez astim.
Besinci kez asmak istemiyorum.

Eger cevap vermek istemiyorsaniz caniniz sagolsun.
Yine de tesekkurler.

Selamlar, SAYGILAR
bilelimogrenelim
Sevgili Edip,

Bu bakış açınızla hiç tarafsız bir bilim adamı görüntüsü vermiyorsunuz.

"Introduction to Logic" kitabını okutmaya devam edin, ama bence içinde mucizeler aramayı boşverin.

Ya da arayın ama fazla çaktırmayın. smile.gif
seza
Orada "The Rules of Inference" başlığı altında tam 19 mantık kuralını listeler. Elimdeki 2002 baskısının 361'inci sayfasında konuyu şöyle sunar:

Bak sen su ise demek 361. sayfa yani 19 un karesi olan sayi 19x19=361

Yani forumda iman etmeyen kalmaz herhalde !!!!
dindar20
QUOTE(seza @ Dec 27 2007, 01:13 PM) *
Edip nedense Tebbet suresinden 111.sure diye bahsetme ihtiyaci duymakta!!!

haydi Edip neden tebbet suresinin inis sirasina gore 6.sure oldugunu soylemiyoruz???

Arada 20 sene kadar bir fark var hani "yillar sonra" diyorsun ya !!!

Kuran daha ortada yok henuz 155 ayeti gelmis ve yillar sonra tamamlanacak ,daha Islam dini yok dogal olarak,nasil olur da Allah ayet gonderir ve Ebu Leheb ile karisini cehennemlik ilan eder ve beddualar okur????

Buraya da ayrica dikkat Karisi da cehennemlikmis!!!

Daha cehennem nedir Cennet nedir anlattin mi adama,belki adam ileride diger ayetleri gorunce musluman olacakti,neden bu acele??

Sanki 6.sure geldiginde Omer veya Osman musluman olmustu,neden onlar veya baska binlercesi cehennemlik ilan edilmez???Haklarinda ayet gelmez???

Muslumanlar yillar sonra bunu bir adama lakap yapmislarmis,aman dikkat etsinler de adam evli olsun bari !!!

Ama kabahat Ebu leheb in,

Iyi kayinpeder olup halife olacagina kotu kayinpeder olup cehenneme gitti,

Hadi o olamadi ogullari da beyinsiz cikti,iyi damat olup halife olacaklarina kotu damat olup atese odun oldular !!

Tebbet suresi ile ilgili yazi budur.

Edip bey gayet güzel açıklama yapmış Ebu Leheble ilgili. Daha ne istiyorsunki şeytan?
seza
Edip bey gayet güzel açıklama yapmış Ebu Leheble ilgili. Daha ne istiyorsunki şeytan?

Gayetguzel aciklama senin icin olabilir,benim icin olsa bu konuyu tartismaya acmazdim.

Musaade edersen Edip kendi cevap versin,bir avukata ihtiyaci oldugunu sanmiyorum.

Konuyu kapatmak ister tavrin,kendine guvensizliginden olabilir,ancak bu tavrinin Edip in bu konuya cevap verme olasiligini hizlandiracagini ve yukseltecegini de bilmelisin.

Simdi senin cehaletin icin bir kac kucuk aciklama.

Eger musluman isen butun musluman kaynaklara gore Ebu leheb ki asil adi Abdüluzzâ b. Abdulmuttalib b. Hâşim'dir,

Muhammed'in oz be oz amcasidir.Buna karsi cikan sadece Edip tir.Sen nasil oluyor da muslumanim deyip,butun muslumanlarin onayladigi olguyu,Edip in desteksiz zirvasina tercih ediyorsun??

Edipci isen o ayri konu,onu da beyan etmen gerekir!!

Muhammed'in,bu Ebu leheb amcasi ile once arasi iyidir,o kadar iyidir ki onun 2 ogluna kendi iki kizini gelin vermistir.

Ancak Ebu leheb olayin baslarinda Muhammed e karsi cikmis ve inanmamistir,bunun uzerine Muhammed kendisine Ebu Leheb ve karisinin cehennemlik olduguna dair ayetler indigini yayarak insanlari ona cephe almaya zorlamisitr.

Ben de soruyorum ki,eger bu ayetler Allah tan gelse,Daha gonderecegi kitabi tamamlamadan (sayisal olarak % 2.4 u inmis)

hatta adama Cennet nedir,Cehennem nedir,oralara kimler neden girer anlatmadan birden kizip beddualar yagdirip cehennemde yakacagim seklinde ayetler indirmesi mantikli olurmuydu???

O konumda daha kac musluman varki??Hatta muslumanlik dini olusmamis ki,Kuran tamamlanmamis kI??

Ebubekir,Omer,Osman vs vs o anda musluman mi???

Neden Ebu leheb cehennemlik ilan edilsin,belki ilerki ayetleri gordukce digerleri gibi o da iman edecektir,tevbe edecektir.

Edip bunlari tahmin ediyorum yargiliyordur,buldugu cikar yol Ebu leheb diye birinin olmamasi,olursa Kuran ve Allah kavramlari tehlikeye girer.

Bana seytan demen onemli degil hatta normal,ancak bilmelisin ki,milyonlarca musluman da Edip icin Seytan diyor,onu musluman olarak goren pek yok,murted vs suclamalari ile emin ol o da musluman gecinenlerden caninin endisesinde.

Edip in bu husuta yasadigi buyuk acilar var,ben kismen bilirim,ama dilerse kendi anlatir.

Bir de sunu iyice kafaniza sokunuz,ulkenizi bolmek,yutmak,ele gecirmek vs isteyenler,din alaninda da bos durmayacaktir.

Bu kadar fazla dindar organizasyonun olmasi mantikli mi sizce????

Bunun buyuk bolumu yurt disi orijinli ve gizli servis desteklidir,dolayisi ile yaydiklari muslumanlik nedense bariz hristiyanlik icermektedir.

Sadece Turkiye icin degil butun muslumanlar icin ayni,Pakistan a bakin sinir tanimiyor,Irak Afganistan vs vs

12 Eylul den oce yuzlerce sol fraksyon,dergi gazete orgut vs vardi,her kes solcu idi (Msp,Mhp %1-2 oy alirdi)
simdi bir tane sol yok,ama nedense yuzlerce Islamci fraksiyon,dergi,orgut vs var.(2020 de trendin tersine donecegini dusunuyorum)

Ne degisti???

veya 2 konum arasinda ne fark var????

Hic bir fark yok,koyun olmaya devam edersen bir gun o tarada surerler,bir gun diger tarlada.

deicide
EdipYüksel,

Daha önce sorduğum soruma yanıt vermeden başka bir soru daha sormak istemezdim ama gerçekten merak ediyorum. Şu sözünü ettiğin 19 mantık kuralını rica etsem buraya çıkartabilir misin?

seza
Bu olur mu ????

BESLENME uzmanı Op. Dr. Muzaffer Kuşhan, diyet yapanlar için sağlıklı bir şekilde kilo vermenin kurallarını, açıkladı, diyet yaparken bilinmesi gereken kurallardan 19'u:

1- Diyete başladığınız ilk sabah, tartılıp kilonuzu yazın.
2- Her sabah, aynı kıfayetle tartılmaya devam edin.
3- Açkarnına ve tuvaletten sonra tartılın.
4- Verdiğiniz kiloların hesabını haftalık, 15 günlük ve aylık olarak değerlendirin.
5- Su, soda, yeşil çay, adaçayı, ıhlamur, papatya gibi bitki çaylarını içmeye özen gösterin.
6- Kahve ve siyah çayı çok az için. Mümkünse hiç içmeyin.
7- Diyet yaparken sofra şekeri yerine yapay tatlandırıcı kullanın.
8- Diyet kola, gazoz ve meyve suyu tüketiminde aşırıya kaçmayın
9- Yemeklerinizde zeytinyağı kullanın.
10- Taze doğal sızma zeytinyağı tercih edin.
11- Yemeklerinizi 170 derecenin üzerinde pişirmeyin.
12- Yemeklerinizi kısık ateşte ve uzun zaman dilimi içinde pişirin.
13- Yemeklerinize koyacağınız et yağsız olsun ve 100 gramı geçmesin.
14- Kahvaltı dahil her öğünde taze salata tüketin.
15- Turşudan uzak durun.
16- Salataya ve tüm yemeklere az tuz ilave edin.
17- 3 ana öğün yanında, saat 16.00 ve 20.30'da olmak üzere 2 ara öğün, meyve kürü yapın.
18- İçerdikleri aşırı şekerden dolayı üzüm, incir ve muzdan kaçının.
19- Herhangi bir hastalığınız varsa, önce doktorunuza danışın, sonra diyet yapın.
KARUN
İlginç Edip Yüksel gelmiş.. sayın Edip Yüksel , burada yazan herkese cevap yetiştirmeye çalışmamanızı deneyimli biri olarak tavsiye ederim..

bana sorarsanız kafadan ciddiye almanız gereken ilk 2 kişi sırasıyla deicide ve mantik tir..... özellikle deicide forumun felsefe ve mantık ve bilimsel metodoloji düzeyinde ağababasıdır....

bu iki kişi dışında yazanları keyfinize göre yeter derecede dikkate alın ama şunu özellikle belirtmekte fayda var ki bu dinsavar denen angutu hiç dikkate almayın.. tam bi pokemon , süper dengesiz.. hani islamı yeni seçip de normal müslümanları geçerek fanatikliğin dibine vuranlar olurda tükrük saçar ya etrafa bu eleman da aynı öle.. kuran a bakıp ateist olmuş.. hiç bir vasfı niteliği yok.. kütük düz ateist... önceden hanifmiş kerata : )

dinsavar araplarda mecaz varmıymış baktın mıydı? ha?
dinsavar
QUOTE(KARUN @ Dec 28 2007, 06:49 PM) *
İlginç Edip Yüksel gelmiş.. sayın Edip Yüksel , burada yazan herkese cevap yetiştirmeye çalışmamanızı deneyimli biri olarak tavsiye ederim..

bana sorarsanız kafadan ciddiye almanız gereken ilk 2 kişi sırasıyla deicide ve mantik tir..... özellikle deicide forumun felsefe ve mantık ve bilimsel metodoloji düzeyinde ağababasıdır....

bu iki kişi dışında yazanları keyfinize göre yeter derecede dikkate alın ama şunu özellikle belirtmekte fayda var ki bu dinsavar denen angutu hiç dikkate almayın.. tam bi pokemon , süper dengesiz.. hani islamı yeni seçip de normal müslümanları geçerek fanatikliğin dibine vuranlar olurda tükrük saçar ya etrafa bu eleman da aynı öle.. kuran a bakıp ateist olmuş.. hiç bir vasfı niteliği yok.. kütük düz ateist... önceden hanifmiş kerata : )

dinsavar araplarda mecaz varmıymış baktın mıydı? ha?

Niye benden bu kadar korkuyorsunuz yaaa? Yakışıyormu sizin gibi koca koca adamlara çocuk gibi,küstüm işte oynamıyorum, banane banane şeklinde mızıkçılık yapmak.

Ne demiş atalarımız, hamama giren terler.

Bu foruma giren herkes terleyeme mecbur.Yok ben hamama girerim ama terlemek istemiyorum diyorsanız,baştan aklınız nerde idi ? O zaman hiç girmeyin buraya.
KARUN

sevgili dinsavar (var baa i sevgili dedim , çok kibar davranıyom millete)

senden niye korksun millet? sorun senin güçlü bi düşman olamamandan kaynaklanıyor.. başka bi durum yok : )
tamam iyi hoş beş biraz bilgin var kuran hakkında.. ama sadece bilmekle olmuyor bu işler.. düşünebilmek de lazım.. işte senin sorunun o.. düşünüp muhakeme yapamamak...

O yüzden EdipYüksel 'i uyardım... senin gibi bi ton adam var burada... onlarla uğraşacağına deicide ve mantık la tartışsın siz de izleyin.. görün nasıl tartışılıyor...

bilelimogrenelim
Evet Edip'ciğim işte güzel Türkiye'deki güzel demokrasiyi gördün.

Bunlar seni susturdular, kaçırdılar mı, işte bizi de susturacaklar, sindirmeye çalışacaklar.

Ama çapları beş para etmez, bu 19 meselesine kalbinle inandığını biliyoruz ama bak daha 2'ye gelmeden böyle kapatırlar. O zaman da 18 olmuş, 20 olmuş beş para etmez.

Siz 18'den itibaren anlatmaya devam edin, bize cevap vermekle uğraşın, bak işte dinciler, dinsizler, müslümanlar, hristiyanlar hepsini aynı tencereye koyup pişirirler.

Bir de forumda yazan bazı deliler var ki, aman ne iyi oldu falan diyorlar. Yahu delisiniz siz, sizin yazdığınız yer bu, kendi suratınıza tükürün.

Evet şimdi devam edelim cevaplardan, onlar kapatmaya devam etsinler...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.