Tam Forum Görünümü: KOMÜNİSTLER NEDEN ATATÜRKE KARŞI ANTİPATİ DUYUYORLAR
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
Sayfalar: 1, 2, 3
elysions
KOMÜNİSTLER NEDEN ATATÜRKE KARŞI ANTİPATİ DUYUYORLAR
BENDE KOMÜNİSTİM AMA ATATÜRKÜ SEVERİM
ÖDP DE ŞAHİT OLDUM
RESMEN KÜRTÇÜLÜK YAPIYOLAR
ATATÜRK DÜŞMANI ÇOĞU
BENDE KOPTUM ONLARDAN
YOLDAŞ AYAGINA BENİM DEĞERLERİM YOK EDİLEMEZ
KOMÜNİST MARKSİST OLMAMDA ATATÜRKE OLAN SAYGIMI VE İNANCIMI YOK EDEMEZ
BUGUN ATEİST İSEK ATEİZMİ MATERYALİZMİ SAVUNUYOSAK
HERTÜRLÜ DÜŞÜNCEYİ TARTIŞIYOSAK
ATATÜRK DEVRİMLERİ SAYESİNDEDİR
ATATÜRK BÜTÜN MARKSİST MATERYALİST KİTAPLARI BİZZAT KENDİSİ SOKMUŞTUR BU ÜLKEYE

BİRİ AÇIKLASIN BANA
NEDEN ATATÜRKDEN NEFRET EDİYOSUNUZ
HADİ DİNCİ YOBAZLARI ANLARIMDA
DEVRİMCİ İNSANLAR NİYE NEFRET EDİYOR?
DENİZ GEZMİŞDE SEVİYODU ATATÜRKÜ
fatalx59
TC'yi "Türk Irkı" kavramı üzerine inşa etmesi belki eleştirilecek bir uygulama olur ama nefret etmeyi gerektirmez. Türkleştirilmiş bir İslam devleti kurması belki nefret etme sebebi olabilir.
Remat
Kimse Atatürk'ü sevmek zorunda değildir,ancak hiçkimse de sayıgıszlık yapamaz.

ÖDP'liler ÖDP Kemalime karşı mı diye bir yazı asmışlardı,bu tarz durumlar artınca sanırım.

Ben Kürtçülük yapmayan ve düzen partilerinin kıçına yamanmayan bir tek TKP'yi görüyorum,en azından diğerlerinden kat kat iyi.

Her neyse konuya geri döneyim;

Genelde Atatürk'ü seviyoruz diye,Kemalist adı altında bir çok insan türedi Atatürk'ün mezardan çıksa kıçıyla güleceği türden,onlara duyulan bir antipati olabilir belki.

Ya da illa insancıl olacağız ayağına olabilir.

Dersim olaylarından dolayı bir kin olabilir belki de Atatürk'e.

Ben devrimci insanların Atatürk'le bir sorunları olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Ben Atatürk'ü örnek alırım,şahsi görüşümdür,herkesten bunu beklemem tabii ki.Ama saygı duymak zorundadır herkes.
Can
QUOTE(fatalx59 @ Jul 11 2007, 11:04 AM) *
TC'yi "Türk Irkı" kavramı üzerine inşa etmesi belki eleştirilecek bir uygulama olur ama nefret etmeyi gerektirmez. Türkleştirilmiş bir İslam devleti kurması belki nefret etme sebebi olabilir.

Türk ırkı mı ?
Atatürk ne zaman böyle bir kavram üzerine inşa ettiğini söylemiştir?
Aklın yerinde değil sanırım, ya da akılsızsın.
ÖDP'ye gelince entel, kürtçü sürüsüdür!!
Onların Birgün adlı gazetesi var bazen alıyordum, PKK'ya terör örgütü demezler, ölen askerlere şehit demezler.
Hatta bunun için Hayri Cem adlı yazarları, gazeteyi bıraktı, son veda yazısında bunu söyledi, ama Birgün gazetesi bu veda yazısını bile yayınlamadı!
http://www.kanalturk.com.tr/yazar.php?yazarlar_id=787 - yazıyı burdan okuyabilirsiniz..

Sivas Katliamı’nda öldürülen
aydınlarımızı, Hrant Dink’ten küçük görerek
anılarına en büyük saygısızlığı yapan sözde solcu
Birgün gazetesini nefretle kınıyoruz.!! angry.gif
Remat

Evet kurulduğunda o tarz maddeler varmış da.

Dikkat edilmesi gereken nokta bence;

1927-2007(uyumlu olsun diye 27yi seçtim bir anlamı yok smile.gif)

Aradan geçen süreye bakalım ve durumu o zamanki dünya koşullarına göre yorumlayalım.

Faşist diktatörlerin revaşta olacağı bir döneme girilirken,Atatürk'ün böyle bir ülke kurması bence büyük bir başarıdır.
QUOTE(Can @ Jul 11 2007, 11:14 AM) *
Türk ırkı mı ?

Vardır Can.Türk vatandaşı olma ve Türk ırkında olma geçerdi öoğu yerde.Ama sebebini üstte söylediğim gibi düşünmek gerek.
fatalx59
Türk ırkı mı ?
Aklın yerinde değil sanırım, ya da akılsızsın.

"Ne mutlu Türküm diyene!"
"Türk Milleti şöyledir, Türk Milleti böyledir." (ver coşkuyu ver coşkuyu)
"Bir Türk dünyaya bedeldir."

Şimdi burada dersen "Türk" kavramını ırk olarak değil millet olarak aldı, o zamanda miilet kavramındaki din birliği olmalıdır kuralı ile karşılaşırız. Açık şekilde din birlikteliğinden bahsedilmese de böyle birliktelik gerekir millet olabilmek için. Bir tarafını kapatsan öbür taraftan açık veriyor anlıyacağın.
Remat
QUOTE(fatalx59 @ Jul 11 2007, 11:26 AM) *

Şimdi burada dersen "Türk" kavramını ırk olarak değil millet olarak aldı, o zamanda miilet kavramındaki din birliği olmalıdır kuralı ile karşılaşırız. Açık şekilde din birlikteliğinden bahsedilmese de böyle birliktelik gerekir millet olabilmek için. Bir tarafını kapatsan öbür taraftan açık veriyor anlıyacağın.

Böyle bir zorunluluk yok.Millet olmak için illa ki din gerekli değildir.
fatalx59
Gerekli olmaması için bir neden yok. Atatürkün misyonerleri pek sevdiğini zannetmiyorum ben.
İstiklal Marşı ve TC Bayrağında İslami simgeler bol bol var mesala.
Remat
QUOTE(fatalx59 @ Jul 11 2007, 11:33 AM) *
Gerekli olmaması için bir neden yok. Atatürkün misyonerleri pek sevdiğini zannetmiyorum ben.
İstiklal Marşı ve TC Bayrağında İslami simgeler bol bol var mesala.

O da halkın yoğunluğunun yansımasıdır.Kuruluş aşamasında ezici çoğunluğu müslüman olan bir ülkede,haç işareti beklemiyordunuz ya smile.gif

İstiklal marşında olması da normaldir ki,insanlar orada vatan elden gidiyor diye x kere savaştılarsa,5x kere de gavurlar geliyor diye savaştılar.Bunun yansımasıdır söyledikleriniz de pekala.
Can

Yukarda söylediğin laflardan rahatsız olduysan kusura bakma ama vatan hainisin.
fatalx59
Yukarda söylediğin laflardan rahatsız olduysan kusura bakma ama vatan hainisin.

Biliyorum zaten öyle olduğumu. tongue.gif

Ama bu TC'nin din ve ırk kavramları üzerine inşa edildiği gerçeğini değiştirmez.
------------------------------

O da halkın yoğunluğunun yansımasıdır.Kuruluş aşamasında ezici çoğunluğu müslüman olan bir ülkede,haç işareti beklemiyordunuz ya

Benim için Haç'ın veya muskanın hiçbir önemi yok. Ama Atatürk için İslam çok önemliydi. Kendi kurduğu düzeni birgün yok edecek olan şeyin İslam olduğunu bile bile İslama karşı çıkmadı. İslam'ın zehirli tohumlarının yeşermesine izin verdi. Verdi de eline çok şey geçti sanki.

İstiklal marşında olması da normaldir ki,insanlar orada vatan elden gidiyor diye x kere savaştılarsa,5x kere de gavurlar geliyor diye savaştılar.Bunun yansımasıdır söyledikleriniz de pekala.

TC'nin Laik olmadığını kabul ediyoruz yani. Demokratik olmadığını da biliyoruz. Eee ne kaldı geriye sosyal hukuk devleti.
Fidel
Benim için Haç'ın veya muskanın hiçbir önemi yok. Ama Atatürk için İslam çok önemliydi. Kendi kurduğu düzeni birgün yok edecek olan şeyin İslam olduğunu bile bile İslama karşı çıkmadı. İslam'ın zehirli tohumlarının yeşermesine izin verdi. Verdi de eline çok şey geçti sanki.

Sen uzayda mı yaşıyorsun yoksa Türk Devrim Tarihi'ni Harun Yahya motorundan mı öğrendin? İslama karşı çıkmadığı için kokuşmuş hilafete son verdi, tekke ve zaviyeleri kapattırdı, Türkiye Cumhuriyeti'nin dini islamdır ibaresini anayasadan çıkardı. Atatürk döneminde okutulan kitaplarlar da forumda mevcut bi göz at istersen. Atatürk'ün evrim teorisi hakkında söylediklerini bilmiyorsun, bilime ne kadar önem verdiğini görmezden geliyorsun, laf olsun torba dolsun diye konuşuyorsun boşuna polemik yaratıyorsun. Bence bilmediğin konular hakkında fazla yorum yapma..

Ne yapması gerekiyordu Atatürk'ün insanlarının inançlarını elinden almasını mı? İnsanlara din ve vicdan özgürlüğü tanımamalı mıydı?

İşte bu zaman beyefendinin istediği gibi bir önder olurdu sanırım...

Komünistlerin genelinin Atatürk'ü sevmedikleri doğru hatta bu nedenle ben de onların genelini sevmem. Onlara göre Atatürk faşist bir diktatördür. Kusura bakmayın sizin düşündüklerinizi düşünememiş Atatürk. Sizin o yüce (!) ideolojinizle aynı çizgide yürümemiş. O mercimek kadar beyniniz Atatürk'ün bir ulusu yeniden ayağa kaldırmak için yaptığı devrimleri hiçe sayar ve siz de bu nedenle bu ülkede bir hiç olmaya mahkumsunuz..

Cehenneme kadar da yolunuz var...

Sözüm Atatürk devrimlerini küçümseyen komünist takımınadır yanlış anlaşılmasın...

Saygılar..
Kudret
" Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır, görüldüğü yerde ezilmelidir." dediği için Atatürk e karşı olabilirler. Bunun dışında Atatürk Türk milliyetçisidir. Komünizm de milliyetçilik yoktur. Bunun için karşı olabilirler...
Fidel
Afedersin ama Atatürk kimseyi memnun etmek zorunda değildir. Yapılması gerekeni yapmıştır.
Kudret
İyi de yapmıştır. Şahsen bende Atatürk gibi düşünüyorum. Sermaye ve milliyet düşmanlığı ile bir yere varılmaz...
Can
QUOTE(Kudret @ Jul 11 2007, 12:35 PM) *
" Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır, görüldüğü yerde ezilmelidir." dediği için Atatürk e karşı olabilirler. Bunun dışında Atatürk Türk milliyetçisidir. Komünizm de milliyetçilik yoktur. Bunun için karşı olabilirler...

Sen tam bir provaktörsün, o sözü Atatürk söylememiştir, bunu biliyoruz, şerefsizliğe lüzum yok!
Kudret
Söylemiştir. Geri kalan laflarını sana aynen iade ediyorum kızıl komünist...
fatalx59
Sen uzayda mı yaşıyorsun yoksa Türk Devrim Tarihi'ni Harun Yahya motorundan mı öğrendin? İslama karşı çıkmadığı için kokuşmuş hilafete son verdi, tekke ve zaviyeleri kapattırdı, Türkiye Cumhuriyeti'nin dini islamdır ibaresini anayasadan çıkardı. Atatürk döneminde okutulan kitaplarlar da forumda mevcut bi göz at istersen. Atatürk'ün evrim teorisi hakkında söylediklerini bilmiyorsun, bilime ne kadar önem verdiğini görmezden geliyorsun, laf olsun torba dolsun diye konuşuyorsun boşuna polemik yaratıyorsun. Bence bilmediğin konular hakkında fazla yorum yapma..

Ne yapması gerekiyordu Atatürk'ün insanlarının inançlarını elinden almasını mı? İnsanlara din ve vicdan özgürlüğü tanımamalı mıydı?

İşte bu zaman beyefendinin istediği gibi bir önder olurdu sanırım...

Komünistlerin genelinin Atatürk'ü sevmedikleri doğru hatta bu nedenle ben de onların genelini sevmem. Onlara göre Atatürk faşist bir diktatördür. Kusura bakmayın sizin düşündüklerinizi düşünememiş Atatürk. Sizin o yüce (!) ideolojinizle aynı çizgide yürümemiş. O mercimek kadar beyniniz Atatürk'ün bir ulusu yeniden ayağa kaldırmak için yaptığı devrimleri hiçe sayar ve siz de bu nedenle bu ülkede bir hiç olmaya mahkumsunuz..

Cehenneme kadar da yolunuz var...

Sözüm Atatürk devrimlerini küçümseyen komünist takımınadır yanlış anlaşılmasın...

Saygılar..

Harun Yahya fanatik Atatürkçü oldu bilmiyor musun yoksa?
Sen bana saymışsın şunu bunu kapattı diye. Yahu zaten o kurumların hiçbir fonksiyonu kalmamıştı ki. Zaten kendi kendilerine yok olup gideceklerdi. Tabiki inanları kessin biçsin demiyoruz. Ülkeyi Türk - İslam sentezi bir ideolojinin üzerine kurmamalıydı.
----------------
Bide Atatürk Türk Miiletini (?) hiç tanıyamamış. Yahu bu millet başında çoban olmadan iş yapamaz.
red
çok hassas bi konu..

bu konumda "komünist" kavramını en iyi şekilde analiz edebilmeli.. silahlı mücadeleden yana radikal bir komünistin mi yoksa revizyonist, kendisini komünist olarak tanımlayan bir kişinin mi atatürk hakkında görüşleri önemli?

atatürk'ü sevmek ya da sevmemek bişeyi değiştirmez.
fildel castro havana'da bir meydana atatürk heykeli diktirmiştir..

birazda geçmişteki direnişe, devrim tarihine saygıdır. aynı EZLN örgütünün emiliano zapata'ya duydukları saygı gibi,
ya da kübadaki komünistlerin saygı duyduğu; küba bağımsızlık mücadelesi öncülerinden josé marti gibi..

önemli olan bir nokta daha var;
atatürk'ü kişisel olarak sevmek ve kemalist sisteme karşı duyarlılık..
evet atütürk iyidi hoştu, o zamanlar irticaya karşı büyük adımlar attı feodalizmin önünü kesti ama toplumsal devrim tarihinde ufak bir rol oynadığını da unutmamak lazımdır..

bir komünistin vatanı dünya dini ise bilimdir.

red.
Kudret
Atatürk ün yaptığı devrime küçük devrim diyen kişi en büyük cahildir. Bu devrim imkansız şartlarda başarılmış ve tüm Dünyada ki ezilen milletlere örnek olmuştur. Tüm dünyadaki ezilen milletlerin yeniden dirilmesini ön ayak olmuştur. Komünizm ise bizim Türk soydaşlarımıza işkenceden başka bir halt getirmemiştir. Atatürk o dönemden Türk soydaşlarımızın Sovyet zulmümden muhakkak bir gün kurtulacağını söylemiştir öylede olmuştur....
red
senden büyük cahilmi bulacağız..
kurtuluş savaşında lenin, atatürk'e maddi ve silah desteği sağlamıştır.
akabinde stalin'nin kasalarca altın gönderdiği biliniyor..

tüm dünyada ezilen halkların yanında sadece komünist ideoloji vardır.
hiç bir ideoloji ezilen halkı kurtaramaz.
son ideoloji islam; ortadoğu halkını kurtarabilmiş midir?

red
Fidel
QUOTE(fatalx59 @ Jul 11 2007, 01:03 PM) *
Sen bana saymışsın şunu bunu kapattı diye. Yahu zaten o kurumların hiçbir fonksiyonu kalmamıştı ki. Zaten kendi kendilerine yok olup gideceklerdi. Tabiki inanları kessin biçsin demiyoruz. Ülkeyi Türk - İslam sentezi bir ideolojinin üzerine kurmamalıydı.
----------------
Bide Atatürk Türk Miiletini (?) hiç tanıyamamış. Yahu bu millet başında çoban olmadan iş yapamaz.

Sen çok iyi tanımış ve analiz etmişe benziyorsun.

Türk-islam sentezi bir ideoloji derken neyi kastediyorsun. Bu ülkede o sentezi yapan biri vardı, şimdi hakkın rahmetine kavuştu. Bu adamın Atatürk adını kullanması bunu Atatürk'e mal etmeniz için bir nedense size söyleyecek söz bulamıyorum. Saidi Nursi'yle aynı kaptan yemek yiyip aynı kaba sıçan insanları Atatürk'le aynı kefeye koyarak da zeka seviyenizi ortaya koyuyorsunuz.

İşlevini kaybetmiş kurumlar diyorsun demesine de hadi hilafet konusunda sonuna kadar sana hak veririm, ama devletinin dininin islam olduğu ibaresinin anayasadan çıkarılması, yeni kurulan düzenin düşmanı olan tarikatların önünün tıkanması ve laiklik kavramının -her ne kadar günümüzde pek de uygulanamıyorsa- anayasaya girmesi gibi yenilikler fonksiyonunu kalmayan değil aksine günümüz şartlarına göre düşündüğümüzce çok akıllıca uygulamalardır.

Siz yorgun bir atın şaha kalkmasını bekliyor olabilirsiniz. Ama ben sizin kadar hayalperest değilim maalesef..

Komünistlerin Atatürk'ten nefret etmek için sebebleri olabilir ama unutulmamalı onu sevmek için de birçok sebebleri var. En azından saygı duymak için.. Red'in de dediği gibi bir komünistin dini bilimdir. Atatürk'te her zaman bilimi ön planda tutmuştur... Aydınlanmanın yolunu açmıştır..
fatalx59
Aydınlanmanın yolunu açmıştır..

Ama kimse aydınlanmamıştır.

Komünistlerin Atatürk'ten nefret etmek için sebebleri olabilir ama unutulmamalı onu sevmek için de birçok sebebleri var. En azından saygı duymak için..

Atatürkün her yaptığından nefret etmiyorum zaten.
----------------------------------
Neyse nette şöyle bir yazı buldum. Çıkış noktasını bilmiyorum, belki HY'dir.

bu kaynaklar için sevgili kaankaya çok teşekkür ederim
ATATÜRK'ÜN DİKKAT ÇEKTİĞİ TEHLİKE: KOMÜNİZM

"Biz ne bolşeviğiz ne de komünist;ne biri ne diğeri olamayız.
Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız."

Mustafa Kemal Atatürk

Atatürk, millet realitesinin ve milliyetçiliğin temel unsurlarını red ve inkar eden Marksizm'in ve komünizmin kesinlikle karşısındadır. Ülkeyi felakete sürükleyecek, sınıflara bölecek, menfaat gruplarını çatışmaya sokacak bu ideolojilerin her zaman karşısında yer almıştır. Atatürk'ün başlattığı Türk Devrimi doğuşundan itibaren bu tehlikelerle karşılaşmış, Bolşevik liderler, Türkiye'de komünist köylü hareketin yapılmasını sürekli teşvik ve tahrik etmişlerdir. Komünistler, Türkiye'de milli ve bağımsız bir devletin kurulmasını istememişlerdir. Sosyal Hariciye Komiseri Çiçerin, daha 13 Eylül 1919'da, Sivas Kongresi sıralarında, Türk köylüsünün komünist olmayan idarecilere karşı isyan etmesini tavsiye ederek, Türk hareketine karşı davranış ve anlayışını göstermiştir.

Komünizmin Türk Devrimi için sakıncalı ve tehlikeli olduğunu, Büyük Atatürk çeşitli vesilelerle değişik zamanlarda ifade etmiştir. Sivas Kongresi'nden hemen sonra, Amerikalı General Harbord'a verilen 27 Eylül 1919 tarihli muhtırada Mustafa Kemal Paşa, Milli Harekat'ın amacını anlatmış ve komünizmle ilgili görüşlerini şöyle dile getirmiştir:

"Bolşeviklere gelince, bizim memleketimizde bu doktrinin hiçbir şekilde bir yeri olamaz. Dinimiz, adetlerimiz ve aynı zamanda sosyal bünyemiz tamamiyle böyle bir fikrin yerleşmesine müsait değildir. Türkiye'de ne büyük kapitalistler, ne de milyonlarca zanaatkar ve işçi vardır. Diğer taraftan zirai bir problemimiz yoktur. Son olarak, sosyal bakımdan dini prensiplerimiz bolşevizmi benimsemekten bizi uzak tutmaktadır." (Atatürk'ün Tamim, Telgraf ve Beyannameleri, IV., 1917-1938, Ankara, 1964, s.7

Ayrıca Atatürk, çeşitli zamanlarda komünizmi tehlikeli gördüğünü ve hiçbir zaman bu karanlık sisteme geçit vermeyeceğini ifade etmiştir. Atatürk'ün bu konudaki bir sözü şöyledir:

6 Şubat 1921'de,

"Komünizm içtimai bir meseledir. Memleketimizin hali, memleketimizin içtimai şeraiti, dini ve milli ananelerinin kuvvetli, Rusya'daki komünizmin bizce tatbikine müsait olmadığı kanaatini teyit eder bir mahiyettedir." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, C. III, 2. Baskı, s .20)

2 Kasım 1922'de,

"Şurası unutulmamalı ki, bu tarz-ı idare, bir bolşevik sistemi değildir. Çünkü, biz ne bolşevizim ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız. Hülasa, bizim şekl-i hükümetimiz tam bir demokrat hükümetidir ve lisanımızda bu hükümet halk hükümeti diye yad edilir." (Ag.e, c .3, 2. Baskı, s. 20)

21 Haziran 1935'te,

"Türkiye'de bolşeviklik olmayacaktır. Çünkü, Türk Hükümeti'nin ilk gayesi halka hürriyet ve saadet verme, askerlerimize olduğu kadar, sivil halkımıza da iyi bakmaktır." (A.g.e., c. 3, 2. Baskı, s. 99)

Son derece ileri görüşlü bir insan olan Atatürk'ün her zaman olduğu gibi bu düşüncesinde de yanılmadığı açık bir gerçektir.

Nitekim, Rus yöneticilerin bu rejimi uyguladıkları ilk yıllarda, kendi vatandaşlarına bile nasıl zalimce davrandıkları bilinmektedir. Kitleler halinde Rus halkının katledildiği gerçeği, tüm dünyanın şahit olduğu bir olaydır. Lenin ve onu izleyen komünist yöneticiler, SSCB'ni meydana getiren milletlere bolluk, refah ve güzel bir yaşam vaad etmiş, ancak sözlerinde durmamışlardır. İnsanlara güzel bir hayat getireceği iddiasıyla ortaya çıkan bu sistem, uygulandığı ülkelerin halklarına ölüm, esaret ve sefaletten başka bir şey getirmemiştir.

Bütün bu olayları yakından izlemiş olan Atatürk, 1932 yılında Amerikalı subay Mac Arthur'la yaptığı bir konuşmada komünizmle ilgili düşüncelerini bütün açıklığıyla şöyle ifade etmiştir:

"Bugün Avrupa'nın doğusunda bütün uygarlıkları ve hatta bütün insanlığı tehdit eden yeni bir güç belirmiştir. Bütün maddi ve manevi imkanlarını top yekün bir şekilde, dünya ihtilali gayesi uğruna, seferber eden bu korkunç kuvvet, üstelik Avrupalılar ve Amerikalılarca henüz malum olmayan, yepyeni siyasal metodlar tatbik etmekte ve rakiplerinin en küçük hatalarından bile mükemmelen istifade etmesini bilmektedir. Avrupa'da çıkacak bir savaşın başlıca galibi ne İngiltere, ne Fransa, ne de Almanya'dır. Sadece bolşevizmdir. Rusya'nın yakın komşusu ve bu memleketle en çok savaşmış bir millet olarak biz Türkler, orada cereyan eden olayları yakından izliyor ve tehlikeyi bütün çıplaklığıyla görüyoruz. Uyanan Doğu milletlerinin düşünce yapılarını mükemmelen sömüren, onların milli ihtiraslarını okşayan ve kinleri tahrik etmesini bilen bolşevikler, yalnız Avrupa'yı değil, Asya'yı da tehdit eden başlıca kuvvet halini almışlardır." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 3, s. 94-95)

Büyük Önder Atatürk Ali Fuat Cebesoy'a yazdığı mektupta komünizm tehlikesine karşı Türk Milleti adına duyduğu endişeyi şöyle dile getirmiştir:

"Komünistliğin memleketimizde değil, henüz Rusya'da bile tatbik kabiliyeti hakkında açık kanaatler hasıl olamadığı anlaşılmaktadır. Bununla beraber içerden ve dışardan çeşitli maksatlarla bu akımın memleketimizi içine girmekte olduğu ve buna karşı akla uygun tedbir alınmadığı takdirde milletin pek çok muhtaç olduğu birlik ve sükununu bozan durumların ortaya çıkması da imkan dairesinde görülmüştü. ..." (31 Ekim 1920, SD, IV, s. 360-361, Ali Fuat Cebesoy'a yazdığı mektuptan)

Atatürk, tüm dünyayı tehdit eden bu tehlikeye karşı, milletin düşüncelerinde ve sosyal kurumlarda uygulanacak yöntemleri çözüm olarak görmektedir. Bu tehlikeye karşı öngördüğü değişiklikleri ise kendi sözleriyle şöyle özetlemek mümkündür:

"Rusya hariç olmak üzere bütün dünyada, her kişi menfaat ve zararı kendine ait olmak üzere hayatını düzenler. Yalnız her kişiye çalışmalarında yeni yasal vasıtalar ve haklar verilir." (Medeni Bilgiler ve M. K. Atatürk'ün El Yazıları, Afet İnan, s. 6

"Devlet bireyin yerini alamaz, fakat, bireyin gelişme ve kalkınması için genel koşulları göz önünde bulundurmalıdır. Devlet eliyle yapılacak işler, bireyin büyük kar getirmediğinden dolayı yapmayacağı işler veya milli çıkarlar için gerekli olan ekonomik işleri kapsar. Özgürlüklerin ve yurt bağımsızlığının sağlanması ve korunması ile iç işlerinin düzenlenmesi nasıl devletin görevi ise, devlet vatandaşların öğretimi, eğitimi, sağlığıyla ilgilenmek zorundadır. Devlet, memleketin asayiş ve savunması için yollarla, demir yolları ile, telgrafla, telefonla, memleketin hayvanlarıyla, her türlü taşıtlarıyla, milletin genel servetiyle yakından ilgilidir. Memleket yönetiminde ve savunmasında, bu saydıklarımız, toptan, tüfekten, her türlü silahtan daha önemlidir. ... Özel çıkarlar çoğunlukla, genel çıkarlarla tezat halinde bulunur. Bir de, özel çıkarlar, en nihayet rekabete dayanır. Oysa, yalnız bununla ekonomik düzen kurulamaz. Bu kanıda olanlar kendilerini, bir serap karşısında, aldatılmaya terk edenlerdir. ...Bir de, ferdin kişisel çalışmaları, ekonomik kalkınmanın esas kaynağı olarak kalmalıdır. Ferdin inkişafına (gelişme) mani olmamak bilhassa iktisadi sahadaki özgürlük ve teşebbüsler önünde devletin kendi faaliyeti ile bir engel yaratmaması demokrasi prensibinin önemli esasıdır. (Medeni Bilgiler ve M. K. Atatürk'ün El Yazıları, Afet İnan, s. 46-47)

Türkiye'ye sosyal, ekonomik ve kültürel yön vermeyi hedefleyen Atatürk, hedefini gerçekleştirmede komünizmi, halkı için büyük bir tehlike olması dışında farklı bir şekilde değerlendirmemiştir. Çünkü, bu kuramda fert yok, devlet vardı. O, "Ferdin hakkı ferde, devletin payı devlete" diyordu. Ne ferdi yutan devlet, ne devleti sömüren fert olmalıydı. Bu nedenle devletçilik ilkesini esas aldı.

Bu düşüncelerinin aksi yani komünizmin uygulanması halkın özgürlüğünün alınması, ülkenin kalkınma yerine yok olma sürecine girmesi demekti. Bu nedenlerledir ki, Atatürk komünizmi aziz Türk Milleti için büyük bir tehlike olarak görmüştür. Komünizmin hiçbir şekilde, hayatını adadığı vatanına girmesini istemeyen Atatürk Milleti'ni bu büyük tehlikeye karşı uyarmıştır. Yüce Atatürk'ün, "Komünizm, Türk Dünyası'nın en büyük tehlikesidir. Her görüldüğü yerde ezilmelidir." (Faruk Şükrü Yersel, Eskişehir Gazetesi, 1926) sözlerinde Türk Milleti'ne yaptığı uyarı açıktır. Bu nedenle Türk Milleti, komünizmi en büyük düşman bilmeyi ve gördüğü her yerde ezmeyi, Türklüğe karşı manevi bir sorumluluk olarak kabul etmektedir.

Kaldı ki, Türk Milleti'nin üstün zekasının bilincinde olan Atatürk, komünizmin Türkiye'de hiçbir zaman başarılı olamayacağını, bizzat defalarca ifade etmiştir. Örneğin, 1935 yılında yaptığı bir konuşmada "Türkiye hiçbir zaman bolşevik olmayacaktır. Çünkü Türk Hükümeti'nin ilk amacı halka özgürlük ve mutluluk vermek, askerlerimize olduğu kadar sivil halka da iyi bakmaktır." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 3, s. 99) ifadelerini kullanmıştır.

Atatürk başka konuşmalarında da komünizme karşı olan kesin kararını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Aynı zamanda Büyük Önder komünizmi, faşizm ve Nazizm'le birlikte şu sözleriyle değerlendirerek bu konulardaki düşüncelerini de şöyle dile getirmektedir:

"Biz büyük savaşlar görmüş, büyük bir milletiz.. Ama savaşçı değil, barışçı felsefeyi benimsemiş bir milletiz. ... Kendimizi dünyadan soyutlayamayız. Dünya nimetlerinin emperyalist ülkeler tarafından zaman zaman pervasızca paylaşıldığını ve bu paylaşma esnasında gelişmemiş ülkelerin tarihten silindiğini hafızalardan silmek kadar gaflet olamaz. Dünyanın bugünkü durumu hiç de parlak görünmüyor. Her ülke, gençliğini bir başka ideolojiye sahip olarak yetiştirme gayreti içinde. İtalya faşizm ideolojisine dört elle sarılmış. Bu ülkenin diktatörü olan Mussolini ülkesinin sekiz milyon faşist gencinin süngüsü üzerinde yaşadığını haykırıp duruyor... Almanya'da Hitler'in yaratarak geliştirmekte olduğu Nazilik de faşizmin bir başka, bir büyük tehkileli benzeridir. Hitler bir ırkçıdır. Dikkat buyurunuz, milliyetçi demiyorum, ırkçıdır diyorum. Alman ırkını en üstün ırk olarak gören bir mecnundur. Tekmil Alman gençliğini peşine takmış, onlara bu ideali aşılamıştır. Moskova'da oynanan oyun ise bir başka türlüdür. Stalin yalnız kendi gençliğine değil, dünya gençliğine komünistlik ideolojisini aşılamaya çalışıyor. Komünistlik propagandasının, fukarası ve cahili çok ülkelerde ne kolay taraftar topladığı ise ortada bir gerçektir." (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti, Sabiha Gökçen, s.155)

"... Hayır. Ne komünizm ne de faşizm... Bu iki ideoloji de memleketimizin, ulusumuzun gerçeklerine karakterine asla uymaz. Şunu da hemen ilave edeyim ki, ne faşizmin ne de Nazizm'in sonu yoktur." (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti, Sabiha Gökçen, s.159)

Bu sözlerden de açıkça anlaşıldığı üzere, Atatürk açık beyanlarıyla komünizmi "en büyük düşman" ilan etmiştir. Faşizmin de komünizmin de Türk Milleti içinde barınamayacağına dikkat çekmiştir. Milletine, komünist veya faşist olmamayı, bu eğilimleri her görüldüğü yerde ezmeyi ve komünist yayılmacılığa karşı Misak-ı Milli sınırlarını korumayı vasiyet etmiştir.
Kudret
red efendi; geç sen onları.. O zamanki durum onu gerektiriyordu. Yıllarca Türk kültürünü yok etmeye çalışan, Türk dilini yasaklayan komünistlerdi. Atatürk bundan duyduğu rahatsızlığı defalarca ifade etmiştir. Sen Atatürk ün devrimlerine " küçük devrim " diyemezsin. Dünyadaki en büyük Türk düşmanı Ruslardır. Atatürk ün dediği gibi Komünizm bu ülke için en büyük düşmandır, görüldüğü yerde ezilmelidir....
Fidel
Fatalx59 sen aydınlanmadan ne anlıyorsun?

Gelmişsin burada Harun Yahya motorunun sitesinden kopyala yapıştır yapıyorsun! Tutunacak başka dalın kalmadı mı?
Can
Kudret efendi o sözü Atatürk söylememiştir, ülkücüler Kemalistlere saldırmak için o sözü kullanmışlardır, bunu Uğur Mumcu da ifade etmiştir ama siz de onur, gurur, şeref kalmamış ki..

fatalx ilk defa Harun Yahya motoru bir komünist gördüm.
O eklediğin yazı HY'nindir.
fatalx59
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Suphi

Bu adamı Atatürkün öldürttüğü söyleniyor. Ne iş?
Kudret
Can kusura bakma ama iki taraflı oynuyorsun.. Hem Atatükçüyüm diyorsun hem komünistliği savunuyorsun.. Aç iki tarih oku Atatürk Komünist zulmü altında ezilen Türk kardeşlerimiz için ne söylemiştir bir bak.. Onları Rus zulmünden kurtarmak için elinden geleni yapmıştır. Kurtulacaklarını söylemiştir. Eğer Atatürk bu ülkeye komünizm getirmek istese getirirdi. Çünkü o zaman bütün ipler onun elindeydi ama yapmamış.. niye çünkü kendidise bu sisteme karşıydı. Lütfen saflarımızı belli edelim....

Bana söyle hiç bir komünist Türk milliyetçisi olabilir mi?.. Atatürk en büyük Türk milliyetçisidir...
fatalx59
fatalx ilk defa Harun Yahya motoru bir komünist gördüm.
O eklediğin yazı HY'nindir.

Yazının çıkış noktasını bilmediğimi söylemiştim. Ben bu c/p yi hukuki.net adlı siteden yaptım. Ayrıca HY çıkışlı ise linkini ver tam metnini okuyalım.
Fidel
Konuyu çarpıtmaktan başka bir işe yaramıyorsun fatalx...

Dur bak bu konuda Nazım Hikmet'in bir şiiri var.. Seni destekler nitelikte sen yorulma ben yapıştırayım..
trabzon'da bir motör aciliyor
sahilde kalabalik
motörü tasliyorlar
son perdeye basliyorlar
burjuva kemalin omzuna binmis
kemal kumandanin kordonuna
kumandan kahyanin cebine inmis
kahya adamlarinin donuna
uluyorlar:
hav... hav... hak tu! ...

Ama unutma bu bir iddiadır. Peki bu iddianın aksi kanıtlanırsa ne olacak...!
gezgin95

"Ne mutlu Türküm diyene!" sözünde "diyene" önemlidir.
Bir sözü daha vardır.
"Türkiye Cumhuriyetini kuran halka "türk" denir".
Bu sözlerinde ırk kavramı olmadığını anlamayacak kadar gerzek misiniz?
Atatürk'ün "türk" dediği, türk, kürt, çerkez, laz, ermeni, yahudi, rum ... halklarının toplamıdır. Etnik kökeni değil, T.C. vatandaşlığını gösterir.

Coşku pompalamaya gelince, tabii ki pompalayacak. Savaştan çıkmış, bitkin bir millete nasıl güç verilir?
İslama gelince, elinden geldiği kadar din baskısını azaltmıştır. %90ı müslüman olan bir ülkede başka ne yapabilirdi?

Pompalama'ya gelince, hristiyan ABD'nin, Türkiye, Afganistan ve Orta Asya'ya İslamı pompalamasına ne diyorsunuz? Dinler diyaloğu bahanesiyle hristiyanlığın pompalanmasına ne diyorsunuz?
.
Can
QUOTE(Kudret @ Jul 11 2007, 01:54 PM) *
Can kusura bakma ama iki taraflı oynuyorsun.. Hem Atatükçüyüm diyorsun hem komünistliği savunuyorsun.. Aç iki tarih oku Atatürk Komünist zulmü altında ezilen Türk kardeşlerimiz için ne söylemiştir bir bak.. Onları Rus zulmünden kurtarmak için elinden geleni yapmıştır. Kurtulacaklarını söylemiştir. Eğer Atatürk bu ülkeye komünizm getirmek istese getirirdi. Çünkü o zaman bütün ipler onun elindeydi ama yapmamış.. niye çünkü kendidise bu sisteme karşıydı. Lütfen saflarımızı belli edelim....

Bana söyle hiç bir komünist Türk milliyetçisi olabilir mi?.. Atatürk en büyük Türk milliyetçisidir...

Bana komünist diyen şerefsizdir, komünist olduğumu kanıtlayamayan da veledi zinadır.
Tamam mı !
Kudret
Bak tosunum düzgün konuş... Madem komünist değilsin ne diye bana itiraz edip duruyorsun. Söylediklerimin doğru olduğu belli. Ortasyada yaşananlar biliniyor.. Ayrıca geçenlerde bir konuda ben senin " bu ülkeye komünizm gelecekse ancak biz getiririz" dediğini gördüm. Madem komünist değilsin böyle bir söz söyleme ihtiyacı niye duydun?.. Biz herşeyi görüyoruz...
fatalx59
Bak tosunum düzgün konuş... Madem komünist değilsin ne diye bana itiraz edip duruyorsun. Söylediklerimin doğru olduğu belli. Ortasyada yaşananlar biliniyor.. Ayrıca geçenlerde bir konuda ben senin " bu ülkeye komünizm gelecekse ancak biz getiririz" dediğini gördüm. Madem komünist değilsin böyle bir söz söyleme ihtiyacı niye duydun?.. Biz herşeyi görüyoruz...

Can da benim gibi fikirlerini yeni yeni belirginleştiriyor demek ki. rolleyes.gif
-------------------------------
Atatürk'ün "türk" dediği, türk, kürt, çerkez, laz, ermeni, yahudi, rum ... halklarının toplamıdır. Etnik kökeni değil, T.C. vatandaşlığını gösterir.

Benim takıldığım da bu işte. Bir insan hem Rum veya Kürt olup da aynı zamanda Türk olabiliyor. Olamaz böyle birşey. Türkiye'deki ırklar tanınmıyor ve zoraki olarak Türk yapılmaya çalışılıyor. Bu da vatanın bütünlüğü için yapılıyor. (!) (?)

Coşku pompalamaya gelince, tabii ki pompalayacak. Savaştan çıkmış, bitkin bir millete nasıl güç verilir?
İslama gelince, elinden geldiği kadar din baskısını azaltmıştır. %90ı müslüman olan bir ülkede başka ne yapabilirdi?

Gaz ver nereye kadar. Aynısı bugün de yapılmıyor mu sanki.?

Pompalama'ya gelince, hristiyan ABD'nin, Türkiye, Afganistan ve Orta Asya'ya İslamı pompalamasına ne diyorsunuz? Dinler diyaloğu bahanesiyle hristiyanlığın pompalanmasına ne diyorsunuz?

Dinleri ayakta tutmak için yapılan çalışmalar olarak düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim.
Can
QUOTE(Kudret @ Jul 11 2007, 02:12 PM) *

O sözümden komünist olduğumu nasıl çıkardın ben onu geyiğine söyledim bi kere..
O sözüne komünist olduğum için değil sen yalan söylediğin için itiraz ettim..
gezgin95
QUOTE(fatalx59 @ Jul 11 2007, 02:31 PM) *
...
Benim takıldığım da bu işte. Bir insan hem Rum veya Kürt olup da aynı zamanda Türk olabiliyor. Olamaz böyle birşey. Türkiye'deki ırklar tanınmıyor ve zoraki olarak Türk yapılmaya çalışılıyor. Bu da vatanın bütünlüğü için yapılıyor. (!) (?)
.....

Irk kavramı kafanıza yer etmiş te ondan takılmışsınız.

T.C. vatandaşına neden "türk" denemesin?

"I am american" deyince "amerikan ırkı" mı demek oluyor?
veya
"je suis français" denince fransız ırkından mı olunuyor?

Fransa, yani "Fransız Cumhuriyeti" yurttaşı olanın pasaportunda "français" yazar. Bunun etnik kökenle hiç bir ilgisi yoktur.

Önce, sizin kendi kafanızdaki "ırk" saplantısından kurtulmanız lazım gibi geliyor bana.
.
Kudret
Ben yalan söylemiyorum Tarihsel gerçekler ortada. Madem komünist değilim diyorsun öyledir o zaman sorun yok...
elysions
ben komünistim nolcak ?
onur duyuyorum marksizmle
DeHRi
İstiklal Marşı ve TC Bayrağında İslami simgeler bol bol var mesala

Hangi islami simgeler?
Ay ve yıldız islama özgü simgeler değildir
Türkler islama geçmeden öncede kullanılırdı
istiklal marşında ise sadece "hak" kelimesi geçer
"Allah" , "Tanrı" veya başka birşey değil
DeHRi

Bir toplumun 1000 yıllık kültürünü oluşturan bir dini bir çırpıda ortadan kaldıramazsın
Laiklik bunun için vardır
Dini maneviyata indirgemek için
DeHRi

Sen ne saçmalıyorsun
Türk-İslam sentezide nerden çıktı
Atatürk'in böyle bir amacı olsaydı şu an ülke çok farklı bir durumda olurdu
Yaşın küçük belli, biraz daha oku öğren öyle sağdan soldan kulaktan dolmayla olmaz bu işler
fatalx59
İçim dışım Atatürk oldu artık daha nesini öğrenicem.
Neyse ben bi soru sorup konuyu kapatıcam.
Atatürk döneminde Cumhuriyet kendi zenginlerini oluşturmaya çalıştı mı çalışmadı mı?
Can
Hem lafı atıyorsun hem de kaçıyorsun, Atatürk'e Türk - İslamcı demeye çalıştın, bi tarafımızla güldük! smile.gif
R3B3L
atatürk zamanının eşsiz devrimcisidir. o zamanın koşulları doğrultusunda yapılabilecek en uygun devrimi gerçekleştirmiştir. komünizmi mümküm görseydi çoğunluğu müslüman olan bu devlet için, eminim komünizmi seçerdi. şimdi olsa komünist olurdu bence. bir komünistim ve Atatürk ü çok seviyorum..
fatalx59
Hem lafı atıyorsun hem de kaçıyorsun, Atatürk'e Türk - İslamcı demeye çalıştın, bi tarafımızla güldük!

Sen gülmeye devam et. Atatürk'ün kurduğu bu sistemle Türkiye'deki halk hiçbir zaman seküler olamayacaktır. Zaten 10 - 15 seneye kalmaz millet paso unutur Atatürk'ü. Ondan sonra hoşgeldin Ilımlı İslam. Halk kendi isteği ile bu sisteme geçicek. Ne diyodu Fetoş: "Yavaş yavaş, sindire sindire!"
Kudret
Çoğu kişinin ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. Hem müslüman değiliz diyorlar hem Atatürkle uğraşıp duruyorlar. Artık en dindar müslümanlar bile sizden daha fazla Atatürk e saygı duymaya başladı. Konuyu kapatsanız iyi olur. Atatürk e sagısızlığa hiç tahammülüm yoktur. Olduk olmadık yerde Atatürk ün ismini ağzınıza almayın....
DeHRi
QUOTE(fatalx59 @ Jul 11 2007, 07:26 PM) *
Atatürk döneminde Cumhuriyet kendi zenginlerini oluşturmaya çalıştı mı çalışmadı mı?

Özel sektörü yaratırsan 1920'lerde, hâkim sınıf olacağı kaçınılmazdır. Ama, Kemalist iktidar bunu böyle görmüyordu, en azında iyice güçlenene kadar, batıyı yetişene kadar, kontrolün kamuda kalacağını düşünüyorlardı.
Fuzûlî
Komünistler neden M. Kemal'e antipati duyuyorlar?
nedeni çok basit...
M. Kemal komünist değildir de ondan...
Kudret
Fuzuli harbi Fuzuli gibi zeki adamsın.. Böyle pratik çözümleri olan kişileri takdir ederim.. Komünistler kendinden olmayan kimseyi sevmez zaten...
Fidel
QUOTE(fatalx59 @ Jul 11 2007, 07:58 PM) *
Sen gülmeye devam et. Atatürk'ün kurduğu bu sistemle Türkiye'deki halk hiçbir zaman seküler olamayacaktır. Zaten 10 - 15 seneye kalmaz millet paso unutur Atatürk'ü. Ondan sonra hoşgeldin Ilımlı İslam. Halk kendi isteği ile bu sisteme geçicek. Ne diyodu Fetoş: "Yavaş yavaş, sindire sindire!"

İlla muhalefet olacağım diye de saçmalamaya gerek yok... Zaten sabahtan beri de saçmalamaktan başka bir şey yaptığın da yok...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.