Jump to content

zertusraspitime

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

zertusraspitime Hakkında

  • Derece
    Member
  1. zertusraspitime

    uyum nekadar bilimsel bir tanımdır.

    Sanırım, siz bu eleği geçmisiniz..Tebrikler..
  2. zertusraspitime

    Türkiyede en çok satılan ilaçlar

    İstanbul'dan bir doktor arkadaşım söylemişti..Türkiye'de en çok satılan ilaçlar, doktorların yazdıkları ilaçlardır.. Pratisyenler herşeye ilaç yazar ve ya tutarsa diyerek, çok ilaç yazarlarmış... Doğru mu bilemem ama.. "Ya tutarsa" diye bir şarkı var... :P
  3. zertusraspitime

    Evrime sondan bir önceki soru...

    Yaşam neden bir uzlaşmadır ? Öyle olması gerektiği için mi? Bu gereklilik neden var ?
  4. zertusraspitime

    Evrime sondan bir önceki soru...

    Bu söylediğinizi kanıtlayabilir misiniz ?
  5. zertusraspitime

    Hücre içi çekim.

    Ne kadar ince ?
  6. zertusraspitime

    Ağlamak

    Herşey beyin içinde bitiyor ...Elbette hayvanlar da ağlayabilir. Serotonin denilen bir maddenin hücre içi geri alınması ile ilgili bir süreç ve sorun var. Mutluluk ve mutsuzluk sadece insanlara özgü değildir.. Hayvanları sevelim.. Curr Treat Options Neurol. 2007 Sep;9(5):371-80.
  7. zertusraspitime

    1 saat ölü kalan beden hasarsız dirilir mi?

    Sanırım.., buradaki yazarlar Beyin ölümü ile Beyin sapı ölümünü ayrı tutmuşlar ve buna göre farklı yorumlarda bulunmuşlar.. Beyin sapı, zaten kalbin de çalışmasını sağlıyor..
  8. zertusraspitime

    Nerden: Big bang öncesi

    Sayın seza, Sorununuzun tam olarak nerede başladığını bilmiyorum ve de ilgilenmiyorum.. Sadece, sanırım bir tıp doktorunun yazdığı kitabı eleştirmişsiniz...Ancak, bir nöropatoloji uzmanı, tiroid kitabı yazamaz diye bir kural yok.Tıp uzmanı tıp uzmanıdır.. Benim mesleğim önemli değil sayın seza..Ama tiroid hakkında az ya da çok birşeyler biliyorum.. Lütfen kendinizi sıkmayın..Keza,sayın hacı da.. Haksızlık olduğunu düşünmemekle birlikte,açtığım başlık fena halde sapmış..Hadi arkadaşlar yapmayın etmeyin,big bag öncesi kuramlarla dolu tuhaf bir dünya..Bunu tartışalım..Bilim ne söylüyor
  9. zertusraspitime

    Nerden: Big bang öncesi

    Sayın Seza, Ben sayın Hacı'nın yazdığı online kitabı gözden geçirdim...Bence emek sarfetmiş.Haksızlık yapmayın.. Ama,sizin sorularınızın cevabını ben de merak ediyorum..Aslında tüm insanlık merak ediyor...
  10. zertusraspitime

    Nerden: Big bang öncesi

    Evet,ben de "soyut" bir kavram olan enerjiden "somut" bir parçacığın nasıl oluştuğunu merak ediyorum doğrusu..
  11. zertusraspitime

    Nerden: Big bang öncesi

    Sayın rexino verdiğiniz destek için teşekkür ederim.. Keza sayın Atesh beyin de aşağıdaki cümlesi takdir gerektirir ; Sayın atesh bey ;"Metafizik nedir" sorusunun cevabını kendisi vermiş. Bilim felsefesi açısından, doğrulanabilirlik veya yanlışlanabilirlik kavramları olmasa idi , nerede olurduk ?
  12. zertusraspitime

    Nerden: Big bang öncesi

    Sayın Hacı, Ben felsefenin bu soruna çözüm getireceği iddiasında değilim.Felsefe konusu açan sizsiniz.. Siz bilimin fanteziye kaymış şu hali ile, soruna çözüm bulacağınız mı düşünüyorsunuz ? Felsefe bilimi yarattı ve günümüz bilimi haline getirdi.Keza, bilim de felsefeyi günümüz felsefesi haline getirdi.. "Felsefe ile hiç bir sorun halledilemez" derseniz eğer , bilim de yapmayın. Yaratıcı güç felsefeden gelir.Felsefesiz bilim olamaz.. Sanırım birbirimizi yanlış anlıyoruz..Aksi halde, yalancı zerre karşıtları nedir sorumun spekülasyonunu yapmaya devam ederdik..
  13. zertusraspitime

    Nerden: Big bang öncesi

    Felsefe ile ilgili yorumlarınıza katılmamakla birlikte,casimir etki'nin önemli sonuç olduğunu kabul ediyorum.İndirek kanıt olsalar bile.. Cevaplarınız için teşekkürler..
  14. zertusraspitime

    Nerden: Big bang öncesi

    sayın Hacı, katkınız için teşekkür ederim, Boşlukta enerji derken ,boşluktaki kelimesi hiç'lik anlamına mı geliyor ? Yoksa, uzay boşluğu bu boşluk mu ? Son bir sorum olacak ; Bu boşlukta virtual particle denen yalancı zerreler vardır. Onlar karşıtları ile birlikte bir kıvılcım gibi açığa çıkarlar Yalancı zerrelerin karşıtları nedir ?
  15. zertusraspitime

    Nerden: Big bang öncesi

    Sayın pergel ve sayın nektar, cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim. "Olmayan bir yer" tanımı oldukça ilginç.Yer ama "olmayan" yer..İnsanın kafası almıyor.İnsanın kafasının almaması ne kadar tuhaf.Yorumlar soruları getiriyor;İnsan kafası (aklı) neden almıyor ? Sayın nektar,algılama zorluğu çekiyorum..Sorduğunuz sorular zor sorular..Umarım, ölmeden önce cevaplara az da olsa yetişebilirim.Bilim ucundan kıyısından tutsun bakalım.. Tekrar teşekkürler
×
×
  • Yeni Oluştur...