Jump to content

Calinos

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    788
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Calinos Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. Calinos

    Sadede Gelin Müslümanlar

    Toprak bir tane olduğu halde; o toprakta acı biber tatlı biber, sivri biber dolma biber yetişince burada farklılık toprakta mı yoksa her biri kendine göre topraktan beslenerek kendi özelliğini yansıtmasında mı? Her insan topluluğu ve millet kendilerine göre Kur'andan besllenerek aslıda ittifak edip teferruatta ayrılıklarla emel etmektedirler. O halde bu durum insanlığın ve dünyanın bir gereğidir. Yani insanalr belli bir kültür, seviye ve sosyal çevre ile değil farklı farklı olgularla beslendiği için bu farklılıkların oması gayet normaldir.. Ama bununla birlikte İslamiyete aykırı, insanlı
  2. Calinos

    Kıyamet koptuktan sonrası ne olacak

    Sen ne zaman istersen değerli mürteddd
  3. Calinos

    Kabe Allahın evi mi?

    Medyatik olmaya gayret edin baklaım sizler. Ne alakası var. Ben diyorum ki Allah Kabeyi her zaman korumuş olsaydı bu durumda herkez Allah'ın kutsal saydığı yeri kutsal saymak zorunda klırlardı. Fakt Allah bazen de musibetlerel uğraştırır ki sizin gibi zavallılar da: -Bakın Allah'ın evi değişlmiş der kendinize göre bu şıkkın doğruluğunu kabul eder atesitlikte ısrar edersiniz. Bizler ise herhalıkarda orayı kutsal kabul ederiz.
  4. Calinos

    Kıyamet koptuktan sonrası ne olacak

    Şu kâinatın eczâları dakîk, ulvî bir nizam ile birbirine bağlanmış; hafî, nâzik, latîf bir râbıta ile tutunmuş ve o derece bir intizam içindedir ki, eğer ecrâm-ı ulviyeden tek bir cirm, kün emrine veya "Mihverinden çık" hitâbına mazhar olunca, şu dünya sekerâta başlar. Yıldızlar çarpışacak, ecrâmlar dalgalanacak; nihayetsiz fezâ-i âlemde, milyonlar gülleleri, küreler gibi büyük topların müthiş sadâları gibi vâveylâya başlar. Birbirine çarpışarak kıvılcımlar saçarak, dağlar uçarak, denizler yanarak, yeryüzü düzlenecek. İşte, şu mevt ve sekerât ile, Kadîr-i Ezelî kâinatı çalkalar, kâinatı tasfiy
  5. Calinos

    Kıyamet koptuktan sonrası ne olacak

    Mask kardeşim, bunu güzelce bir araştırsan daha iyi olur diye düşünüyorum
  6. Calinos

    Kabe Allahın evi mi?

    İmtihan da öyle. Ben niye durduğum yerde sana beyaza kara diyeyim ki sana borcum mu var. Doğruları talim eden dinden beslendiğim için tabiki de..
  7. Calinos

    Kabe Allahın evi mi?

    Çünkü yalan dediğin şey doğrudur da onun için. Bilirsin bir kimse ya acizliğinden ya da cahilliğinden yalan söyler. Allah ize gayet derecede kudretli ve gayet derecede de ilim sahibidir. Kendindeki noksan sıfatlarla ve pest ahlakla Allah'ı kıyas etme..
  8. Calinos

    iSLAM'DA KADIN TOPRAKTAN DAHA MI PiS?

    İnsalar yatakta yatar. yataklara yer bulamazsanız onları banyoya koyun. Banyo ise tuvalete yakındır. O halde yataklar pisliktir. Demek ki insanlar pislikte yatarlar.
  9. Calinos

    Kabe Allahın evi mi?

    Bu dünyanın imtihan olduğunu unutmamak lazım herşeyden önce eğer her zaman Kabe tahripten ve musibetten azade olmuş olsaydı, o zaman imithanın şıkkı kalmaz sizler bu gibi gelişmleri görüp yanlış şıkkkı işaretlemezdiniz. O halde sizler yanlış şıkı işaretliyorsunuz. Madem Allah'ın eviyfi diye. Bize göre bir şey olsa da Allah'ın kuysal saydığıbir yer bir şey olmasa da öyle bir yer. Biz daima her halukarda bu şıkı işaretleriz.
  10. Calinos

    reenkarnasyon gerçekten olabilirmi?

    Ölüm; bir çekirdeğin, toprakta filiz vermek için çatlamasıdır. Çatlama neticesinde çıkacak filiz, fide ve apğaç ve ömeyveler ve emyvedeki kıyamete kadar baki kalacak çekirdekler o çatlama ile yani çekirdeğin ölümü ile gündeme gelmiştir ya da gelecektir. O halde ölüm, fani bir dünya hayatı hükmündeki çekirdeğin çatlaması ve baki bir ebedi hayatın ise filizinin habercisidir.
  11. Calinos

    reenkarnasyon gerçekten olabilirmi?

    Mübah olan yolda gidiyorsan problem ne ki?
  12. Calinos

    reenkarnasyon gerçekten olabilirmi?

    Bu kısır döngüye ne gerek var ki. Yaşa, öl ve dirilerek daha da ölme. Bu dediklerini zaten bizler hayatımızın her anında yaşıyoruz. Bir insan hem hayvani hem de beden olarak bitkisel haaytı hem de iyilik özelliği ile meleki hem de kötülükleri işleme kapasitesi ile de şeytani özelliği olduğundan her daim bu çeşitliliği yaşamaktadır. O halde buz zıtlıklar içinde olgunluk ve erdemliliği yakalamak için insan bu özellikte yaratılmıştır. yani insanın her anı reankarnasyonun asıl pratiğidir. o halde bu yaşamımızla belli kıvama gelip ölüp kapasitemize göre ebedi hayata mazhar olmak için tekrar di
  13. Calinos

    Cebrail, eksik bilgiler mi indiriyordu?

    Bu değiştirme değildir. Neshdir Yani bir önceki hükmü yeni bir ayetle daha mutedil hale getirmektir. Yani motoru bozuk bir arabay istedğiniz kadar süsleyin ve onu daha hızlı gitmesi için ayarlamalar yapın. Bir şey ifade etmez. onun için öncelikli olarak yapmanız gereken motorla ilgili tamirleri yapmanızdır. Motorla işiniz bitikten sonra artık sizin motorcuya değil başka bir servise gitmeniz gerekir. Hala arabanız motorcuda durursa arabanızın hızlı gitmesi için dizayn yapamamış boş yere vakit ve para sarfetmiş olursunuz. Allah da ilk önceleri insanların bilgi ve donanımını sağlarken ibadet ve
  14. Calinos

    Cebrail, eksik bilgiler mi indiriyordu?

    Herkez kafasına göre değil ihtiyacına göre hüküm çıkarır Mürted. gerçekten sen boşuna mürted olmamışsın. Tam yakışmış sana mürtedlik..
  15. Calinos

    Iblis hakkinda sorular

    Al bir kıvırma örneği daha.. Hoca bilmese sınav yapmaya hakkı mı var? O zaman o hoca değildir. Sınavı değerlendirmesi de mümkün değildir.. Hadi iyi kıvırmalar size..
×
×
  • Yeni Oluştur...