Jump to content

Klasik

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Klasik Hakkında

  • Derece
    Member
  1. Klasik

    Komünizm Kötü Bir Şey Mi?

    Komünizm ekonomik büyüme hedefleyen toplumlar için felakattir, demokrasi açısından da her toplum için en kötü toplum düzenlerinden birisidir. Komünizm de "kolektivizm"in çeşitlerinden birisidir ve kolektivizmdeki düzen, tüm toplumun "toplumsal bir gaye" uğruna teşkilatlandırılıp tek elden yönetilmesi şeklindedir. Tüm toplumun bir amaç uğruna teşkilatlandırılması demek de kişisel gayelerin egemen olduğu alanları kabul etmemek anlamına gelir. Bir milletin de, insanın da mutluluğu sonsuz derecede temin edilebilecek kombinasyonlardan oluşur. Ama bütün faaliyetlerimizin bir plana ve amaca göre düz
  2. Klasik

    Beğendiğiniz Filmler

    A Beautiful Mind OldBoy Gladiator The Green Mile Klasiklerdir ama en sevdiklerimden bir kaçı.
  3. İslam'ın etkin olduğu bir ülkede yaşadığımız için bu durum pek de anormal olmasa gerek. Tabi ki daha bir çok örneği var ama şunu örnek vereyim: Jean Meslier'in ''Sağduyu Tanrısızlığın İlmihali'' adlı bir eseri var. Dönemin bir çok filozofundan da övgüler alan bir eser. Kitabın adı ''Tanrısızlığın İlmihali'' olmasına rağmen kitabın genelinde hristiyanlık üzerinden tüm dinlere eleştiri yapılıyor. Çünkü yazar da hristiyan bir toplumda büyümüş hatta papazlık da yapmış. Diyeceğim o ki; bu durum, İslam'ın egemen olduğu bir toplumda yetişen ateistler için gayet normal.
  4. Klasik

    En sevdiğiniz bilim dalı?

    Astronomi; çünkü evrenin gizlerini açıklamada en önemli bilim dallarından birisi Astronomi. Ve gezegenlerin, yıldızların, tüm gök cisimlerinin yapılarını, oluşumlarını inceleyip öğrenmek de ayrı bir zevk.
  5. Klasik

    Kitap Önerisi

    Carl Sagan - Kozmos fizik veya biyolojiyle ilgili değil ama astronomi bilgini fazlasıyla artırabilecek bir kitap.
  6. Klasik

    ŞİİR

    Ne kendi korkularım, ne dünyanın ilerde Göreceği günleri düşünen koca kahin, Ölüme mahkum diye umut görmediler de, Hiç kısaltamadılar süresini sevgimin. Tutulan ölümlü ay katlandı karanlığa, Kendi boş fallarını şom kahinler yeriyor; Belirsizler taç giyip başlarken hakanlığa Barış, sonsuz çağlara defne dalı veriyor. Bu en mutlu günleri yudum yudum içer de Sevgim dipdiri durur, ecel kul olur bana: Ben yaşarım yokluğa karşı bu şiirlerde, Ölüm kıyar beyinsiz sürülerin canına. Kendine şiirimde anıt bulacaksın sen, Zorba miğferleriyle tunç mezarlar göçerken. Shakespeare
  7. Klasik

    Dünyanın maksimum ömrü

    Düşünelim de, Dünyadaki yaşamı güneşin sonlandıracağını pek sanmıyorum. İnsanoğlunun doğaya verdiği zararı, doğal kaynakların tükenimini düşünürsek...
  8. Klasik

    DÜĞÜN FOBİSİ ve SENDROMU

    Kendi rahat edeceğim şekilde davranmadığım için, düğününe süslenip püslenip, takım elbise kravat giyip gitmediğim için ve yüzlerini boyaya bulamış kadınlardan haz etmediğim için yargı alacaksam. Her türlü yargıya açığım ben.
  9. Klasik

    en değerli şey....

    Okumak.. Yakın zamana kadar dostlarım olarak düşünüyordum ama pek sevgiye değer olmadıklarını anladım. Artık tek önemli ve değerli şey okumak bu zamanda.
  10. Klasik

    TIME Erdoğanı Kapak Yapınca

    Ne demiş Anatole France abimiz, ''Aptal bir şeyi 50 milyon kişi de söylese, o hala aptal bir şeydir.”, Tayyip'in Time'a kapak olmasını ''bak adam dünyaca ünlü dergiye kapak oluyor, dünya bile anladı artık siz bile anlayamadınız Tayyipin büyük lider olduğunu'' şeklinde yorumlayanlar var, isterse uzaylılar da gelsin Tayyip büyük adam desin banane. Tıme'ın ne için kim için çalıştığını söylemeye gerek yok zaten. Bizim bildiğimiz son büyük lider Atatürk'tür.
  11. Klasik

    Ateist Forumda Değerli Bir İnsan Tanıyormusunuz...

    Benim ''değerli insan''dan anladığım bilgili ve kaliteli tartışabilen insandır. Bu özellikleriyle öne çıkan isimler: taopaipai , pante ve haci abilerimdir.
  12. Klasik

    Cehalet mutluluk mudur?

    Kesinlikle mutluluktur. Şüphe ve gerçek bilgi olmadan, kendisinin her şeyi bildiğini sanmak büyük bir mutluluk ve huzur. Ancak gerçek şüphe ve bilgiyi, insanın kendisinin çok az şey bildiği ama doğru bildiği için hissedilen rahatlığı mutluluğa yeğlerim.
  13. Klasik

    Film Önerileri

    Ip Man 1 ve Ip Man 2. Dövüş filmi severlerin mutlaka izlemesi gereken bir film. Linkim
  14. Klasik

    Aciz Hükümet

    Ben iftira göremiyorum. Söylediklerimi çürütürsen gerçekleri görebilirim belki. Ayrıca son yapılan zam(güncelleme)lerden haberin yok galiba ve telsiz kullanım ücretinden de, peki asgari ücret ve çoğu mesleğin maaşı ne kadar açlık sınırı ne kadar, bunları bir sorgulamak gerek.. Deprem bölgesine nasıl bir yardım yapıldığı malum zaten konuşmaya gerek yok.
  15. Klasik

    Aciz Hükümet

    Devlet bizim kölemizmi? Bizden her türlü vergiyi kat kat alan, her türlü zamı yapan ama maaşları en aşşağıda tutan, aldığı okadar vergileri gerekli yerlerde kullanamayan, aynı derecedeki deprem üzerinden okadar yıl geçmesine rağmen hiç bir önlem alamayan, ama bizi para kazanma konusunda çok iyi kullanan devlet. Sence devletmi bizim kölemiz biz mi devletin?
×
×
  • Yeni Oluştur...