Jump to content

simbad

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    291
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

simbad Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. forumda diğer konularda dolaşırken hala b konuların tartışıldığını gördüm. İbn-i Sina ateist olarak mı ölmüş? Bakın İslam bilim adamlarından hiçbiri yaptığı bilimsel çalışmalardan dolayı kafir ilan edilmemiştir. İbni sina din alimi olmadığı halde din konularına girdiği için yanılmıştır. Dolayısıyla din alimlerinin tepkisini çekmiştir.
  2. simbad

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATEİST MİYDİ?

    bAKSANA Balıkesir hutbesinde Gök Tengri diyor mu? Allah, resul var mı gök tengri dininde?
  3. simbad

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATEİST MİYDİ?

    LAN NASIL ATATÜRK ATEİSTTİ BAK NE DİYOR ATA: Ey millet! Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın selâmeti, sevgi ve iyiliği üzerinize olsun. Peygamber Efendimiz Hazretleri, Cenâb-i Hak tarafından insanlara dinî hakikatleri tebliğe memur edilmiş ve resul olmuştur. Temel nizami, hepimizin bildiği Kur'ân-ı Azimussan'daki açık ve kesin hükümlerdir. İnsanlara maneví mutluluk vermiş olan dinimiz, son dindir, mükemmel dindir. Çünkü dinimiz; akla, mantığa ve gerçeklere tamamen uymakta ve uygun gelmektedir. Eğer akla, mantığa ve gerçeklere uymamış olsa idi bununla diğer ilâhî tabiat kanunları arasında b
  4. Mankafalı adamlardan dinledik. Vatan hainiymiş sözde. Sonra öğrendik ki alakası yokmuş. SORUYORUM KAZIM KARABEKİR İDAMLA YARGILANIRKEN DE VE ATATÜRKE KARŞI ÇIKARKEN GERİCİ YOBAZ VE VATAN HAİNİ MİYDİ?
  5. Ben de ortaya karşı devrim yapsam ve benim gibi düşünmeyenleri vatan haini ilan edip assam ben de ilerici olurum sanırım. PKK protestocusu demişsin. Bu protestolarda kaç kişi ölmüş, yaralanmış bir söyler misin. Sizin gibi itler hala dindar bir hükümetin olduğu bu ülkede yaşıyorsa bu bizim size tanıdığımız müsamahadandır. Yoksa siz müslüman dünyasında bir çöp kadar ehemmiyetsizsiniz. Ancak yalan dolan ve üç kağıtla varlık sürersiniz bu ülkede. Şapka kanunu çok modernmiş. Şu laga bak. Beyni kapkaranlık olana mum ışığı elbette aydınlık gelir. Ama biz projektöre gidiyoruz. Senin mum ışığın sana re
  6. İskilipli Atıf Hoca. Sivas, Erzurum, Rize vs. yerlerde asılanlar. Birincisi şapkaya karşı bir kitap yazdığından, diğerleri şapka kanununu protesto ettiğinden idam edildi. Bugün mesela ODTÜ de protesto gösterisi düzenleyen öğrencileri asabilir misiniz? Fakat o dönemde protestocular bile asılmıştır.
  7. ''Ramanın Müslüman Türkleri çıkarma stratejisi: Romalılar gizlice elçilerini Osmanbeye gönderir. Gizli ittifak üzerine anlaşma yaparlar. Anlaşma şartı; Roma gizliden Osman'a destek verecek; Osman diğer müslüman Türk beyliklerini yok edecekti. Daha sonra Roma hanedanı kendini feshedip gizlice Osmanlı hanedanına sızacaktı.'' Tırnak içine aldığım düşüncelerinin kaynağı nedir? Bana kaynağından bahset. Hangi tarih otoritesine dayanıyor yazdıkların? Kendi düşüncelerin mi? Bir de Orhan Gazi döneminde Bizans( Doğu Roma) hristiyan değil miydi?
  8. simbad

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATEİST MİYDİ?

    Laiklik din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması mıdır? O halde Türkiye de laiklik yok. Çünkü devlet din işlerine musallat olmuştur bir zamanlar. Misal ezanın türkçe okunması. Arapça ezan okuyan müezzinlerin ceza alması vs. vs. Din ile devlet işleri ayrı değil mi laik düzende. Size yutturmuşlar sadece o yalanı.
  9. Bana hanımları sebebiyle osmanlı sultanlarının kafir olduğunu iddia etmeye çalışıyorsan boşuna zahmet etme. Mesela Fatih Sultan Mehmet kafir olmak için ne yapmıştır? Ve Orhan Gazi Nilüfer Hatun u aldı diye nasıl kafir olmuştur? Bu ikisini bana izah edebilir misin?
  10. Yav anladık meramını arkadaşım. Aynı lafları tekrarlayıp duruyorsun. Nilüfer Hatun müşrik mi hristiyan mı onu söyle dedik.
  11. Neyi değiştirir? Ne anlama gelir? Ermeni, Bulgar, Yunan. Biz Müslümanlar ırkçı değiliz ki bunlarla padişahları kötüleyelim. KHF müşrik ile gayrimüslim arasındaki farkı öğrendin mi ? Müslüman biri gayrimüslim bir hanım alınca kafir mi oluyor bir daha gözden geçir istersen.
  12. Hım İslam'ın dinde zor kullanmak yoktur hükmü bunda amil değil yani. Madem ki Osmanlı çok güçlüydü zorla bu insanların bütün mallarını da akmaya gücü yeterdi. Ya da bu insanları müslümanlaştırmaya. Ama İslam'a zorla müslüman edilmiş insan lazım olmadığından bunları hristiyanlıktan döndürmeye zorlamamış olmasın? Hem yüksek dediğin vergiler ne kadar yüksek? Bir misal verebilir misin? Yukarıdaki fikirlerin dayanağı hangi arşiv belgeleri???
  13. Sen yeni keşfetmiş olabilirsin bu bilgiyi ama bizce zaten malum olan Orhan Gazi'nin hanımının müşrik değil hristiyan olduğudur. Aradaki farkı öğren de öyle gel canım. Burda da daha müşrik ile hristiyan arasındaki farkı bilmeden ahkam kesme. Zira komik oluyorsun. Dinimizde bir müslüman erkek yahudi ve hristiyan bir kadınla evlenebilir. Bilmiyorsun galiba Komik seni
  14. Orhan Gazi nin karısı müşrik miydi:):):)
  15. Elbette. Bunu inkar etmiyoruz. Sultanlık zaten bunu gerektirici bir iş. İki seçenek var. Birincisi kardeşler öldrülmeyecek fakat ileride taht kavgalarına tutuşup memleket şehzadeler arasında paylaşılacak ve binlerce asker her iki taraftan kardeş kanı akıtacak ya da ülke halkının kanı yerine sadece hanedan içinde kardeş kanı dökülecek. İkisi de fena bir iş. Fakat ikincisi birinciye nazaran kötünün iyisi. Timur dönemindeki taht kavgalarını hatırlayınız.
×
×
  • Yeni Oluştur...