Jump to content

materyalist imam

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

materyalist imam kullanıcısının paylaşımları

  1. materyalist imam

    Kurandaki ayetler Rica mı, Öneri mi, Emir mi?

    sanırım en uygun kelime tehdit olacaktır.
  2. Başta Bulunanlara Bağımlılık 1-7 Herkes başta bulunan yetkililere bağımlı olsun. Çünkü Tanrıdan olmayan yetki yoktur. Var olanları Tanrı atamıştır. 2Bu nedenle, yetkiye karşı direnen, Tanrının düzenine karşı direnmiş olur. Direnenler kendilerine yaraşan yargıyı giyeceklerdir. 3Çünkü iyi iş yapanların yöneticilerden korkusu yoktur; kötü iş yapanlar korkar. Yetkili kişiden korkmamak ister misin? Öyleyse iyi işi yap, onun övgüsünü kazanırsın. 4Çünkü o senin yararına Tanrıya hizmet etmektedir. Ama kötü işi yaparsan kork! Çünkü yetkili kişi kılıcı boş yere kuşanmaz. Kötü işi yapana gere
  3. kutsalkitap isimli her yere reklamını döşeyen ve isteyenlere ücretsiz incil temin eden siteden incil'in Türkçe çevirisini pdf formatında indirdim, arada açıp rastgele bir şeyler okuyorum. (Üniversite sınavlarına hazırlandığım için haftaiçi dersaneye gitmem dolayısıyla pek vakit ayırabildiğim söylenemez.) Belki de forumdaki en genç üyelerden biriyim affınıza sığınarak anlayamadığım bir kısmı size sormak istedim. Benim anlayışımda mı problem var yoksa tanrı inananlarla inanmayanların evlenmesi hususunda kesin bi fikre sahip değil mi ? Nedir yani son durum ? İnanlı Olmayanlarla Evlenmeyin 14-18;
  4. materyalist imam

    Ezan için suç duyurusunda bulundu

    Bu kadar fazlaca olmaları cidden gereksiz. Evimin çevresinde birsürü cami var. Bir de doğu batı ayağına aynı anda başlayıp bitirmiyorlar. Yaz saatlerinde sabahladığım zamanlardan birinde bir kere süre tutmuştum, 25 dk boyunca sabah ezanının sesi gelmeye devam etti. Biri bitmeden diğeri başlıyor.
  5. materyalist imam

    Ateist Evrime Mecburdur.

    Açıkçası pek de muhtaç olduğumu düşünmüyorum. Tanrının bana "vermiş olduğu" akıl ve onunla yürüttüğüm mantık onu kabul etmedi. Olay bu kadar basit. Evrim falan umrumda değil.
  6. materyalist imam

    Firavun ayetleri toplu gösterim :)

    İlk üç ayeti okudum. Prensibimdir, devamını okumam. Nasıl olsa aynı şeyler.
  7. materyalist imam

    Hacı'nın Yeri

    Sık kullanılanlar listeme ekledim, teşekkürler. Yalnız bir fikrim var. Tabi bunun için yeterli bir teknik kador var mı forumda bilemiyorum ama... Ortak bir blog açılsa site adına, kişiler oradan kendi özel bloglarını açabilseler ve her kullanıcı takip etmek istediği bloğu twitter'daki vs gibi fonksiyolarla takibe alsa, profiline girdiğinde anasayfasında takip ettiği kişilerin son yazdığı yaazılar çıksa falan. Çok mu hayalperesttim ki ?
  8. materyalist imam

    Amaçsız Hayat

    İnsan hepimize verilen bir isim. Ama özele inince hepimiz bir bireyiz. Amaç da insandan ziyade bireye özgü bir şey olarak kalıyor bence. İnek olarak ele aldığımızda bu hayvanların da bi amacı olduğu söylenemez. Ama bireysel olarak tek başına bir inek o an karnını doyurmayı amaçlıyor olabilir Yani diyeceğim o ki amaç bireysellikten öteye gidemez, kişiden kişiye değişir. Madem öyle tanrının amacı ne, o da var.
  9. Aslında apaçık ortada. Dinler, büyük devletlerin veya büyük devlet olma yolundaki devletlerin kitleleri kendilerine bağlı tutabilmek üzere kullandıkları çok büyük bir silah. Öyle bir silah ki 2012 yılındayız hala geçerliliğini koruyor. Öyle ki -ayet numarasını hatırlayamayacağım- incil'de yetkilerinin tümünün tanrıdan olduğunu, yöneticilere sadakatle bağlı kalınması gerektiğini, isyancıların ancak kötü kimseler olduğunu savunan bir yer okumuştum daha iki gün önce. Öyle oturup pür dikkat okumadığım için aktararak söylüyorum ancak ana fikir buydu alıp rastgele bakıyorum arada. Daha iyi bilen ark
  10. materyalist imam

    ATEİSTCAFE'DE SİYASİ KONULAR

    Bikaç Erşan Kuneri gördüm başlıkta, konudan uzaklaştım. Daha da uzaklaşmadan gideyim.
  11. materyalist imam

    0 bölü 0'ın cevabını buldum

    10-10 lar birbirini götüremez zira 10-10 zaten 0'dır 0'ı 0'la sadeleştirerek 1 bulmuşsun. ben L'hopital falan denedim her türlü belirsiz çıkıyo yapacak bişey yok kabul edicez artık. Azmini tebrik ettim ama.
  12. materyalist imam

    DİNİ BASKIDAN ORDUDAN ATILDIM DEMEDİDİYE

    En kısa zamanda bu ülkeden kurtulabilmemiz dileğiyle.
  13. materyalist imam

    Kimler Alevilerle uğraşıyor ?

    kendi dindaşlarıyla bile geçinemeyip sonra islam hoşgörü dinidir diyorlar. Çok garip.
  14. materyalist imam

    Allah İnternete Girer mi?

    siyasi liderlein twitter hesapları var milyonlarca kişi takip ediyor. bence tanrı da bir an önce sosyal medyaya kulak vermeli, duaları buralardan kabul etmeli.
  15. materyalist imam

    Bilim ve Din Sitesi

    Sık kullanılanlar listeme ekledim. Teşekkürler emeğin için
  16. yok canım sıkıntı yok kuranda orda mecaz var biz anlamıyoruz
  17. materyalist imam

    Müslümandan İnanılmaz İtiraf

    madem dünya yuvarlak, kutuptaki insanlar niye aşağı düşmüyo o zaman ?
  18. materyalist imam

    sudan karaya geçiş

    sübhanallah kardeş ibretlik paylaşım
  19. materyalist imam

    Beyinde 'Tanrı Noktası' Yok

    Bi de tanrıya baksınlar bakalım onda insan noktası var mı. Biz insanların tanrı takıntısından çok onda insan takıntısı var zira. Ben insan yaratayım da bana kulluk etsinler etmeyeni cehenneme atayım. Takıntılı bi davranış :/
  20. materyalist imam

    Müslümanların 4 eş Alması Dinin Emrimi

    Muhammed erkek; haliyle kendi işine yarayan kuralları bir araya toplayıp öyle bir din yazmış. Hatice yazsaydı kadınlar daha güçlü olurdu heralde.
  21. materyalist imam

    Ugruna Yasam Feda Edilecek Degerler Varmidir?

    Annem ve sevdiğim insan haricinde kimseyi tanımam.
  22. materyalist imam

    neden sadece 1 peygamber

    Sevgili Allah'ın peygamberlerine cariye yetiştiremiyor olmasından kaynaklanıyor olabilir.
×
×
  • Yeni Oluştur...