Jump to content

copyPaste

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    419
  • Katılım

  • Son ziyaret

copyPaste kullanıcısının paylaşımları

  1. copyPaste

    Ülkemizde yerli olan her şeyi aşağılama ihtiyacı

    Güzel arkadaşım merhum Oktay Sinanoğlu'ndan sufle alıp bize satma, gerek yok.
  2. copyPaste

    Ateizmi çökertiyorum.

    Hehe, severim o adamı.
  3. copyPaste

    Tevbe Suresi 5.ayet

    Adamlar yaşadığı yeri savuna savuna İran'a ve sonra Türkistan'a kadar gelip şehirlerini zaptedip ahalisine kan kusturmuşlar. Aynı şekilde yukarıdaki arkadaşın dediği gibi İspanya ve Portekizi. Öyle ki adamlar Cermen kökenli olmasına rağmen tipleri Araplara daha çok benziyor! İşte bunlar hep savunma.
  4. copyPaste

    Eşcinsel, vegan, ateist, solcu, hdp'li insan

    Bu ülkede hangi siyasi çiçek kelebek gibi ki Demirtaş da öyle olsun?
  5. copyPaste

    Antidepresanlar Vücuda Zararlı mı?

    Ben de başlıkta yazanları okuyunca tam olarak öyle düşünecektim ki sen raydan çıkan treni bağırışlar içerisinde kurtarmaya gelen Süpermen gibi çıkageldin. Öyle ama karşındaki tipe göre de değişebilir bu durum. Rica ederim. Benim tavsiyelerim yılların tecrübelerinden süzülmüş tespitler. Bu kafein mevzusunu pek kimse bilmez bak, doktorlar bile! Psikiyatrist bulsun elbette ama bir psikoloğun Rorschach testi yaptırmak dışında bir yararı olmaz.
  6. copyPaste

    Antidepresanlar Vücuda Zararlı mı?

    Yaşamayı kar zarar hesabı gibi değerlendirme. Mesela yaşlanma, hastalık gibi ölüme yakın olma durumlarını ve ölümün kendisini "zarar" olarak görme. Yaşadığın zamanı hiç yoktan eline geçmiş bir piyango gibi düşün. Onu kâr olarak gör. Bir yerde görmüştüm, bilmem ne dilinde "bir şey kaçınılmaz olduğunda ona karşı duyulan korkunun bitmesi" anlamına gelen bir sözcük vardı. Ölüm mevzusu da böyledir. Yazdıkların karamsarlığa kaymış, negatif taraftan bakmaya saplantılı hale gelmiş birininki gibi duruyor ve depresyon belirtisi gösteriyor. Sen bir psikiyatriste falan git istersen. Ama kafeini de bırak,
  7. copyPaste

    Antidepresanlar Vücuda Zararlı mı?

    Valla annem 14 senedir her gün yüksek dozda kullanıyor. Bir şey olduğu yok.
  8. copyPaste

    Antidepresanlar Vücuda Zararlı mı?

    Tamamen bırak ya da sadece sabahları iç. Kafein'in anksiyeteyi tetikleyen bir şey olduğu biliniyor. Sigara ise çok daha fena.
  9. copyPaste

    Antidepresanlar Vücuda Zararlı mı?

    Aslında gitmeyecekti çünkü çağımızdaki stres etmenlerinden hiçbirisi 50bin yıl önce yoktu. O zamanlarda tek derdin karnını doyurmak olurdu, anksiyeten av bulana kadar sürer, akşam yemeğini temin ettin mi kabilendekilerle beraber neşeyle hasbıhal ederdin.
  10. copyPaste

    Üniversite ve Yaş sorunsalı.

    Öyle işler derken? Fiziksel olarak yapılan işler mi? Bizim yanımızda sağlık ocağında biraz samimi olduğum bir doktor vardı. Adam yakındaki dönerciyi kastederek "Bu adamlar benden fazla para kazanıyorlar. Para ticarette." diyordu. Ayrıca 29 yaş bir zanaat öğrenmek için geç değil.
  11. copyPaste

    Ateizmi çökertiyorum.

    İlahi güç değil bro küreselci elitler, ulus-devlet ideolojisini tamamen bitirmek için onu seçti.
  12. copyPaste

    Antidepresanlar Vücuda Zararlı mı?

    Anksiyete bozukluğun varsa çay, kahve, kakaolu şeyler ve sigarayı kesinlikle bırakman lazım. Bunlar çok fena tetikliyor. Bu arada bu sitede herkesin psikiyatristle yolu mutlaka kesişmiş galiba.
  13. Böyle cengaver tefsirciler neden Avrupalılar bilimi geliştirmeden evvel ortaya çıkmamış ki yahu? Araplar yüzyıllarca haşerat şeklinde yaşadı, halbuki tefsirci abi gibi bu ayetin hakiki anlamını kavrayabileseler var ya, öf öf muğ-de-şem bir şey...
  14. Atatürk'ü gözünüzde ne kadar yüce bir yere koyuyorsunuz yav? Diyanet İşleri'ni kuran adam sünnet gibi İslam'ın temelinde olan ritüeli mi engelleyecek? Atatürk'ün eksik yaptığı ya da yanlış yaptığı ne kadar şey varsa "Yav yapacaktı ama ömrü vefa etmedi, bak görüyor musun, cık cık" diyerek savunmaya geçiliyor. Çünkü modernist dönem geride kaldı ve değişik ülkelere mensup toplumların kaynaşmaya başladığı bu dönemde multikültüralizm denen bir "fallacy" aşağı toplumların aşağılık adetlerinin hoş görülmesine sebep oluyor.
  15. Ne sorun yaşayacak abi, devlet kurumlarında çük teftişi mi yapılıyor? Alttan gelen nesillerle, toplum tam tersine böyle şeyleri umursamayacak duruma doğru evriliyor, hele ki senin oğlun 2 yaşındaysa. Öyle bir kızla birlikte olmasın o da.
  16. copyPaste

    Ateizmi çökertiyorum.

    Hocam ilk resimde benim de gözüme çürüyorumsu gibi gözüktü ama üçüncü resimdeki meymenetsizliği gördükten sonra tövbe edip ateizme geri döndüm.
  17. copyPaste

    Üniversite ve Yaş sorunsalı.

    Reyiz üniversite diplomasının değerli olduğu zamanlar geride kaldı. 2010 civarı falan tamamen bitti o iş. Bir iş kolunu gözüne kestir ona çırak olarak gir öğren sonra o işin tüccarı olmaya çalış.
  18. copyPaste

    Antidepresanlar Vücuda Zararlı mı?

    Kardeşim antidepresanlar ve diğer ilaçlar kimyasal değildir. Vücuduna yiyecek ve içecek olarak giren diğer şeyler gibi biyokimyasaldır. Senin kendi vücuduna yapacağın en büyük iyilik günlerini sıkıntısız ve mutlu geçirmektir. Yani kullan, kafanı diğer şeylere takma.
  19. copyPaste

    Türkiye'den umudunuz var mı?

    Arkadaşlar Türkiye'nin sorunu AKP değildir, Türkiye'nin sorunu müslüman nüfuslu bir ülke olmasıdır. AKP sebep değil sonuç. Müslüman kitlenin çoğunluğa eriştiği diğer coğrafyalar gibi Türkiye'den de hiçbir s.kim olmaz.
  20. copyPaste

    Türkiye'den umudunuz var mı?

    Bu bilgiyi nereden edindin?
  21. copyPaste

    Türkçe güzel bir dil mi?

    20 yaşında hangi ülkeye yerleşirsen yerleş aksanlı konuşursun. Sadece Türkçe için değil her dil için geçerli o dediğin. Hocam yüklemin sonuna özne ve zaman kipi eklemek (conjugation) zilyon tane dilde olan bir özellik. Sen sadece İngilizceyi baz almışsın. Almanca'da özneye göre çekim vardır örneğin. Türkçe genel kanaatle öğrenmesi zor olmayan diller arasında geçer. Senin dediğin tamamen farklı bir dil ailesine geçerken afallama. Sert ünsüzlerin yumuşaması consonant mutation adı altında birsürü dilde mevcuttur. Örn: confess - confession, son ünsü
  22. copyPaste

    Bazı filmler...

    In the Mouth of Madness --- karanlık tema + psikolojik gerilim https://www.imdb.com/title/tt0113409/ Cube https://www.imdb.com/title/tt0123755/ Candy --- eroinman bir çifti anlatıyor, requiemi beğendiysen eğer https://www.imdb.com/title/tt0424880/ The Thirteen Floor https://www.imdb.com/title/tt0139809/ Aklıma bunlar geldi
  23. copyPaste

    Türkçe güzel bir dil mi?

    "barbar toplum özellikleri taşıdığını, düşünce aktarırken zayıf kaldığını savlayanlar var" Bunları kim söylüyor? Bu dediklerinizi tespiti yapan kaynaklara da referans vererek detaylandırsaydınız keşke. Barbarlıktan kalma unsurlar neler ve hangi sorunlara yol açıyorlar mesela? Yda düşünce aktarırken neden zayıf kalıyor, kelime haznesi yüzünden mi? Buralardaysan cevap ver reyiz
  24. copyPaste

    Filistinli Teröristlerin Sonu Geliyor

    Amma duyar kastınız be! Ahaha "Araplara haksızlık yapılıyor, kimse terörist olmak istemez, İsrail'in eşitsizliğine başkaldırıyorlar..." falan filan. Arrablar ne menem topluluktur ki onlara haksızlık yapılsın. İsrailliler bunları eskiçağ köleleri gibi kırbaçlayarak çalıştırsa bile haksızlık diyemem çünkü Arrabın fıtratında s*kilmek vardır. İsrail s*kmese, ABD, İngilitere s*kmese, bunlar bir mesele yaratır birbirlerini s*kerler. Bir politik meselede tarafınızı haklıya haksıza göre değil de kim insancıl kim insanlık düşmanı diye seçin. Arrab terörist örgüt kursa ne olur kurmas
  25. copyPaste

    İlk Anıtkabir ziyaretim

    Ülkücü - milliyetçi - Kemalist aynı şeydir. Ayrı bir konuda yazdım. Sadece, Kemalizm okumuş aydın kesimi tavlar, ülkücülük ise sokak serserilerini. Farklı sosyal kesimleri etkileyebilmeleri için farklı isimleri var bunların.
×
×
  • Yeni Oluştur...