Jump to content

2kere2

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    221
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

2kere2 Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. 2kere2

    ALLAH DÜNYAYA MÜDAHALEDE BULUNUYOR MU?

    marmara depreminde kocaelideydim. uyanıktım. gece 03:02 de başlayan depremi 45 sn. boyunca yaşadım. o 45 saniyeyi yaşasaydın, bir çok şeyi anlardın. nice din düşmanlarının o sarsıntılarda nasıl "Allah, Allah" dediğini görürdüm. özellikle artçı sallantılarda, nasıl birden bire imana geldiktenlerine bakar ve gülerdin. ben o zaman da iman ediyordum. şimdide iman ediyorum. fakat o depremde öğrendiklerimi cildler dolusu kitap okusam öğrenemezdim. depremden sonra, yardımların dağıtılması vb. işlerde çalıştım. neler gördüm neler. enkaz altında gördüğüm küçük bir kız çocuğu beni ço
  2. 2kere2

    ALLAH DÜNYAYA MÜDAHALEDE BULUNUYOR MU?

    Allah'ın dünyaya müdahale etmediği bir an yoktur ki... Her an, her şey onun iradesi ve yaratmasıyla oluyor. Burayı gözden kaçımamalısın. Allah, her an, her zaman müdahalede.
  3. 2kere2

    Kur'an'da Sayısal Mucizeler

    ingilizce iletim silinmiş. okudun mu bilmiyorum . seni tebrik ediyorum. yönetici zevatın sinirleri çok fena bozulmaya başladı. gönderdiğim ingilizce mesaj, önceki türkçenin aynısı olsa, belki anlardım. neyse; çokda önemli değil. bu konuyu kapatalım. bana karşı yazılan mesajları görüyorsun... hiçbir netice almamız mümkün değil. tutarlılığını ve başarını tebrik ediyorum.
  4. 2kere2

    ALLAH DÜNYAYA MÜDAHALEDE BULUNUYOR MU?

    yardım eden; ister melek olsun, ister başka bir kul. haddi zatında esas yardım eden Allah'tır. bunlar bir kenara. insan şifayı, direk olarak doktordan görmesi şirktir. çünki şifayı Allah sana, o doktor sebebiyle gönderdi. Senin doktora müracatın ise, haddi zatında Allah'tan şifa talebidir. Aksi takdirde, aynı mantıkla, doktora müracaatıda şirk kapsamına sokman gerekir. Dua yalnız Allah'a edilir. aksi şirktir.
  5. 2kere2

    ALLAH DÜNYAYA MÜDAHALEDE BULUNUYOR MU?

    bu sözüne de yine orjinal metinden cevap vereceğim : bu orjinal metni sadece bu arkadaş için yazıyorum. diğer arkadaşların bu hususu göz ardı etmemelerini rica ediyorum: Ulûhiyetinde ve saltanatında şeriki yoktur; Allah bir olur, müteaddit olamaz. Öyle de, rububiyetinde ve icraatında ve icâdâtında dahi şeriki yoktur. Bazen olur ki, sultan bir olur, saltanatında şeriki olmaz; fakat icraatında, onun memurları onun şeriki sayılırlar ve onun huzuruna herkesin girmesine mâni olurlar, "Bize de müracaat et" derler. Fakat Ezel-Ebed Sultanı olan Cenâb-ı Hak, saltanatında şeriki olmadığı gibi, ic
  6. 2kere2

    ALLAH DÜNYAYA MÜDAHALEDE BULUNUYOR MU?

    Mutlak anlamda Allah'tan başkasının TASARRUF sahibi olduğunu iddia etmek şirktir. Allah'tan başka mutasarrıf yoktur. keramet, ehl-i sünnete göre, mucize gibi haktır ve gerçektir. bu konuda, İCMA vardır. bunu biliyorsun. yani KERAMET i inkar ettikten sonra zaten ehl-i sünnete karşı gelmiş olursun. bu yüzden kerameti kabul ettiği varsayarak yolumuza devam edelim. müslümanlar, her şeyin allah'ın izin ve iradesine bağlı olduğuna inanırlar. bahsini ettiğin o kerametleri de Allah'ın izin ve iradesi şartına bağladığımız zaman ortada şirk diye bir şey kalmaz. bedir savaşında, Allah melekle
  7. 2kere2

    Kur'an'da Sayısal Mucizeler

    1 2 5 19 20 2 19 16 5 1 11 5 18 3. nolu şartı sağlıyor. tebrikler. 1 50 2 82 7 nolu şartı da sağladı. tebrikler. 2 1 52 193 20 4 195 166 57 18 119 510 1811 8 nolu. şartıda sağladı. tebrikler. 2 1 52 193 20 446 195 166 57 18 119 510 181175 10 nolu şartıda sağladı. tebrikler. gerçekten tebrik ederim. mızıkçılık yapmak istemem brader. fakat; sen söyle.. "BEST SPEAKER" bir cümlemidir ? eğer buna CÜMLE diyorsan, ben yenilgiyi kabul edeceğim. burada cümlenin tanımına girmek istemiyorum. sen çok iyi biliyorsundur.
  8. 2kere2

    ALLAH DÜNYAYA MÜDAHALEDE BULUNUYOR MU?

    genele yazdığım bir mesaj değildi o mesajım. o mesajı sadece mürtedd nickine yazdım. çünki o, bir iddiada bulundu. 1. ağızdan iddiasını yanıtlamak için orjinal metinden yazdım. ve o da anladı.
  9. 2kere2

    Kur'an'da Sayısal Mucizeler

    BEST SPEAKER cümlesini inceleyelim B E S T S P E A K E R 2 5 19 20 19 17 5 1 11 5 18 3. nolu şartı sağladığını söylemişsin. 3. nolu şart için elde edilen sayı : 1 2 5 19 20 2 19 17 5 1 11 5 18 bu sayı "11" in tam katı değildir. malesef . daha 3. şartı bile sağlamıyor. başka bir cümle bul. olmadı bu.
  10. 2kere2

    Kur'an'da Sayısal Mucizeler

    İLK CÜMLEN HARİÇ, DİĞER YAZDIKLARININ HİÇ BİRİSİ İLK ŞARTI BİLE SAĞLAMIYOR. İLK CÜMLENE BAKACAĞIM. HARFLERİN RAKAMSAL DEĞERLERİNİ GÖNDERİR MİSİN ...
  11. 2kere2

    Kur'an'da Sayısal Mucizeler

    harflere verdiğin sayısal değerleri yazar mısın
  12. 2kere2

    ALLAH DÜNYAYA MÜDAHALEDE BULUNUYOR MU?

    bu cevap sadece sana. madem risale okumuşun. sadeleştirmeye gerek olmadan orjinal metinden sana cevap : "Ey nefs-i emmârem! Sana tâbi değilim. Sen istediğin şeye ibadet et ve istediğin şeyin peşine düş; ben ancak ve ancak beni yaratıp, şems ve kamer ve arzı bana musahhar eden Fâtır-ı Hakîm-i Zülcelâle abd olurum. Ve keza, kader muhitinde uçan tayyare-i ömre veya hayat dağları arasında açılan uhdut ve tünellerinden şimşekvâri geçen zamanın şimendiferine bindirerek ebedül'âbad memleketinin iskelesi hükmünde olan kabir tünelinin kapısına sevk eden Hâlık-ı Rahmânü'r-Rahîmden medet istiyorum.
  13. 2kere2

    ALLAH DÜNYAYA MÜDAHALEDE BULUNUYOR MU?

    "duanız olmasaydı, ne ehemmiyetiniz vardı" ayetini bir düşün. üniversite sınavları için, ders çalışmak, bir duadır. yani, fiili duadır. derslerine çalışan öğrenci, fiili olarak Allah'a dua etmiş olu. Yani onun ders çalışma eylemi, aslında bir duadır. Tarlasını süren çiftçinin yaptığı da bir duadır. Yani fiili duadır. Bunlar fiili dualardır. İkinci tip dua ise, sözlü dualardır. Ellerimizi açar ve Allah'tan isteriz. Biz isteriz, Allah yaratır. İstemek de 2 şekildedir. Ya fiili, veya sözlü. Ayette :"bana dua edin, cevap vereyim" buyurmuyor mu ? İşe yaramayacaksa neden
  14. 2kere2

    Kel Kadın Başını Kapamak Zorunda mıdır?

    yazdığın bu ayetlerin hiç birisi, peygamberimizin hadislerini reddetmemiz için zerre miktar delil teşkil etmiyor. paylaşımın için teşekkür. berguzar için dilediğim temennileri senin için de diliyorum.
  15. 2kere2

    Kel Kadın Başını Kapamak Zorunda mıdır?

    gerçek özgürlüğün , "abd" olmakla mümkün olduğuna inanıyor, Muhammed-i Arabi (S.A.V) ile bağlı zincirimden bir çıksam, kurda kuşa yem olacağımı çok iyi biliyorum. O zincir ile bağlanman ümidiyle... paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...