Jump to content

Pollini

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

Pollini kullanıcısının paylaşımları

  1. Pollini

    ERDOĞAN DARBE YAPABİLİR

    ***Bu ülkeyi akp ve çetelerine bırakmayacaklarını vurguladılar*** E ne diye Erdoğan darbe planlıyor diyorsun şapşal Siz badem bıyıklar ne kadar zeki insanlarsınız (!)
  2. Pollini

    ERDOĞAN DARBE YAPABİLİR

    Konuyu açan kişi ne kadar da emin konuşuyor. Bir şeyler bildiği belli. Konuları:
  3. Pollini

    Ölmek istiyorum artık...

    İnançlı bir insanın (inanmaya kendi hür iradesiyle karar vermemiş. İnancı, içinde yaşadığı çevre tarafından empoze edilmiş veya öğrenmiş) sorgulamalarını ateizme uyacak şekilde yapması pek mantıklı değil. Önce dinin insan ürünü olduğunu anlar kabul edersin ve din, tanrı ile aracı olma özelliğini kaybetmiştir tanrı inancıda otomatik olarak gider. Çünkü tanrı bilgisine ulaşamazsın. Ben deizmi ve agnostizmi hep saçma bulmuşumdur
  4. Pollini

    Ölmek istiyorum artık...

    Dünya'nın %90'ında tanrı inancı mı var? Bilimsel eğitim almış, küçüklüğünden beri beyni dogmalarla yıkanmamış bir insanın inançlı olması çok zor. İnsan sorgulamaya başladığı zaman gerçeklere ulaşıyor.
  5. Pollini

    Ölmek istiyorum artık...

    Türkiye'de yaşayıp ateist olduğu için üzerinde baskı hissetmeyecek insan çok azdır. Bu baskının intikamını buradaki müslümanlardan çıkarıyorlardır belki bazı kişiler.
  6. Pollini

    Ölmek istiyorum artık...

    Hayır alakası yok. İnançlı kişiler de aynı sorunları yaşıyor.
  7. Pollini

    Yoruldum. Hem de çok.

    Çocuklarınız farklı bir şehirde mi? Annesi çocukları görmenizi kısıtlıyor mu?
  8. Pollini

    KADIN DÖVÜLÜRMÜ? DÖVÜLMEZMİ?

    Türkler islamiyeti kabul ettikten sonra zamanla kadınların yönetimdeki etkinlikleri azalmış, kadınlar sosyal yaşamdan çekilmeye başlamışlardır. İslamiyetin kabulünden önceki Türk devletlerini araştırın kadınların devlet yönetiminde ve sosyal hayatta aktif olduklarını göreceksiniz.
  9. Pollini

    KIRK YILDIR DAGLARDA,TERÖRiST AVLIYORUZ

    Doğu'da özellikle terörün yoğun olduğu bölgeler için tehcir kanunu çıkarılmalıdır. Doğu'ya Türkmenler, Ermeniler, Süryaniler v.b halklar yerleştirilip orada homojen bir yapı oluşturulabilir. Böyle bir şey iktidarın ve muhalefet partisinin işine gelmez (rantçılık, oy avcılığı). Terörü bitirmek için başka çözüm yolları olan varsa buyursun... İktidar, Kürtlerle devleti barıştırmak için yapabileceği her şeyi yapmıştır. Artık tehcirden başka bir seçenek gözükmüyor. Böyle çoğalmaya devam ederlerse de yakında azınlık olacağız haaaa çok asil, çok kültürlü bir millet olurlar ben seve seve a
  10. Pollini

    İnsan neden ateist olur, açıklıyorum

    İslam palavraları yüzünden beyninin sorgulama mekanizmaları gitmiş. Nasıl olsa ölümden sonra hesap vereceğimiz bir yer yok her türlü pisliği yapalım değil mi?
  11. Pollini

    Kafayı yemek

    "Bilinci ve ahlakı bilimin önüne koyarım" demek istiyorsun.
  12. Pollini

    Kafayı yemek

    Ben de bu sebeple bazı meselelerde bilimi referans almayalım diyorum yoksa senin gibi çelişkiye düşeriz. Önce bilim önce bilim diye diye insan doğasını yargılamak ne kadar mantıklı?
  13. Pollini

    Kafayı yemek

    Önce bilim diyen bir insanın kendi değer yargılarını bilimin önüne koyması çelişkili bir açıklama. Değer yargıların, ahlaki görüşlerin insan doğasına "maddeye" hükmediyor. Bilim sayesinde insan davranışlarının kökenine inip insanı daha iyi tanır ve anlarız. Bilincin insan doğasını nasıl baskı altına aldığını açık bir şekilde görürüz. Örneğin fizyolojik bir güdü olan cinsellik (Freud'un görüşlerini siz daha iyi bilirsiniz). Lakin insanın varoluşunu sorgulaması, bilinci bazı şeyleri baskı altına alır ama insan doğasını yenemez. Genelleme yapmak istemiyorum bazı durumlard
  14. Pollini

    Kafayı yemek

    Önce gerçekçi olacaksın! Gerçekçi değilsin! Bu konuyu anibal ile tartış benimle değil. Materyalist derken "Sen ve bizim gibi materyalist insanlar" diye yazmıştım daha sonra gereksiz görüp sildim. Bu kelimeye fazla takılmışsın. Anibal'a göre 90 yaşındaki adamla 18 yaşındaki bir çocuğun ilişkisinde problem yok gayet doğal ahlaki olarak eleştirmiyor çünkü buna sebep insanın doğası, güdüleri ve bir takım kimyasallar...
  15. Erdoğan sürekli, dindar nesil yetiştireceğiz tarzında laflar ediyor peki adama sormazlar mı sen kendi oğlunu dindar (muhafazakar) yetiştirebildin mi? Amerika'da yaşayan büyük oğlu Burak araba kazası yapmış ve bir insanın ölümüne sebep olmuştur. Olay yeri suç delilleri belediye tarafından yok edilmiştir. Evli olduğu bilinen Burak Erdoğan'ın yabancı bir kadınla ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştır (ses kayıtları).
  16. Pollini

    Kafayı yemek

    Anibal 90 yaşında bir buruşuk diyelim ve 18 yaşında bir çıtırla birlikte ve biz de anibal'ı eleştiriyoruz "ahlaki olarak" fakat anibal bize bilimsel argümanlarla gelip bu ilişkiyi "meşrulaştırıyor" (bizde adam haklı deyip susuyoruz) Aynı anibal 12 yaşındaki kız çocuğuyla olan ilişkisini de "meşrulaştırabilir" Ensest diye bir güdü yok zaten. Cinsellik güdümüz var. Ensest konusu midemi bulandırıyor bu konuda yazmayacağım.
  17. Pollini

    Manipüle Edilmek

    Aynı şeyleri yapmadım henüz. Maalesef acımasızlaştım. Kendimi koruyabilmek yerimi garantileyebilmek için kötülük yapmam gerekiyorsa yapmaya çalışırım. Başka bir seçeneğim var mı sence? Sen yurtdışında yaşadığın için anlayamıyorsun.
  18. Pollini

    Manipüle Edilmek

    .
  19. Pollini

    Manipüle Edilmek

    Bana yapılanlar için kendimi suçluyorum. X kişi değil de ben haksızlığa uğruyorsam bu benim hatam. Ben bundan birkaç yıl önce eğitim seviyesi oldukça düşük insanlar arasında çalışmıştım. Birkaç karaktersiz insana samimi davranıp o ortama uyum sağladığım için kendimden utanıyorum. İşten ayrıldıktan sonra bazı şeylerin farkına vardım. Arkadaş zannettiğin kişi en ufak bir hatanı müdüre yetiştiriyor, sana patronluk taslayan seni sürekli aşağılamaya çalışan kişinin ilkokul mezunu olduğunu öğreniyorsun bunları aşağılık komplesksinden yapıyormuş ve daha birçok örnek verebilirim. Müdürü avcunun içine
  20. Pollini

    Manipüle Edilmek

    Evet özellikle böyle diyenlere güvenmemek gerekiyor çünkü bu insanlar kazık yemiş, bazı şeyleri yaşayarak tecrübe etmişlerdir.
  21. Pollini

    Manipüle Edilmek

    Geçmişte iyi niyetli olduğum için, herkesi kendim gibi sandığım için özellikle iş hayatında çok kullanıldım. Ben de bazı tecrübeler edindim; kibar olmamak, bencil olmak, birlikte çalıştığın kişilerin kuyusunu kazmak v.s. Siz kendinizi karaktersiz ve yavşak insanlara karşı nasıl koruyorsunuz? Bu insanların gerçek yüzlerini, niyetlerini nasıl anlıyorsunuz? Kendilerini kamufle etmekte o kadar başarılılar ki...
  22. Pollini

    Kafayı yemek

    Gerektiğinde güdülerimize hükmedebiliyoruz anibal. Örneğin ensest. Materyalist insanlar özel hayatında yaşadıkları bazı şeylere bilimsel gerçeklerle meşruluk kazandırabilir ama bunun sakıncalı tarafları da var. Örneğin 12 yaşındaki bir kız çocuğu üreme çağına gelmiştir ve bir erkek için çekici gözükebilir. Biz bu durumda kimyasalları yüceltemeyiz.
  23. Pollini

    Kafayı yemek

    Bu bakış açısı erkek için realist olabilir ama bu realite kadını aşağılayan, kadına değer vermeyen bir şey. Modern insanın bu ilkel cinsellik algısı değişemez mi? Erkek neden s*kilen bir şey değil. Dur tahmin edeyim; erkekler kızlardan güçlü ve etken olmak zorunda ki kızlar onları tercih etsin...
×
×
  • Yeni Oluştur...