Jump to content

Nemecsek

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    17
  • Katılım

Topluluk Puanı

0 Neutral

Nemecsek Hakkında

  • Derece
    Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Nemecsek

    10 yıl sonra tekrar merhaba

    Gezgin'i çok severdim. Göz'ün evrimi yazısını hatırlıyorum. O yazı da mükemmeldi. Ben sen yazmıştın diye hatırlıyordum o bahsettiğim yazıyı. Yazık oldu desene. Keşke forumu bilgisayara indirseymişim. Ortam konusunda haklısın. Dava sürecinin insanı nasıl yıprattığını iyi biliyorum. Elden gelen bir şey yok maalesef.
  2. Nemecsek

    10 yıl sonra tekrar merhaba

    Foruma yararı olmak bir ölçüdür elbette. Zıt görüşlerin beraber aynı ortamda olması mutlaka istenen bir şey. Tartışmaların derinleşmesi konuların değişik açılardan ele alınması amaçlardan biri olmalı. Yöneticilik tartışmaların sağlıklı ilerlemesi için üstlenilen ve sitelerin genel ilkelerini temsil eden bir sorumluluk. Şahsen ateizm ile ilgili kafası karışık birini yönetici olarak ciddiye almam. Kafası karışık bir insan yarın bilim dışı bir konumu savunur hale gelme ihtimalini taşır. Bu kişisel tartışmanın yöneticilik mevkisinde yaşanması etik değil. Neyse ar
  3. Nemecsek

    10 yıl sonra tekrar merhaba

    Teşekkür ederim.
  4. Nemecsek

    10 yıl sonra tekrar merhaba

    Korku ile değerlendirmek yanlış. Şimdiye kadar takip ettiğim forumlarda savunulan görüşe karşı duruş sergileyen bir yönetici görmedim ben. Serabis'i tanımıyorum. Serabis ateizm'e karşı görüş belirterek mi yöneticilik yapmıştı?
  5. Nemecsek

    10 yıl sonra tekrar merhaba

    Bir Buçuk ateist değilmişki. Geçende okumuştum bir başlıkta. Ateist olmak için yeterli bilgi yok diyordu. Sır çözülememiş gibi bir şeydi dediği. Nasıl yöneticilik vermişler anlamadım. Ben olsam ateist olmayanı sokmam yönetime.
  6. Nemecsek

    10 yıl sonra tekrar merhaba

    Hayır nickim aynı değil. Bu nicki rastgele aldım. Sana özel mesajla yazacaktım ama özel mesaj atamıyorum burada. Din tartışmaları bana çok sıkıcı geliyor. Burada hala tanrı var, islam şöyledir diye tartışmalar var yukarıdaki bölümde. Şaka gibi geliyor bana. Tartışmak isteyen tartışsın tabii ki. Açıp okumuyorum çoğunlukla. Haci abinin bilimsel yazıları olmasa bu forum boş bana göre. Senin ilk hücre duvarı nasıl oluştuğuyla ilgili ya da ilk hücre nasıl oluştuğuyla ilgili bir yazın vardı. Tam hatırlamıyorum şimdi. Su molekülleriyle ilgili polarite filan bir şe
  7. Nemecsek

    Piri Reis

    En önemli faktör olmayabilir. Bazen de olabilir. Atatürk'ü düşününce olabilir diyor insan. Bilimsel çalışmaların gelişimini toplumların gelişimi ile bir değerlendirmemek lazım. Madde objektif veriler ortaya koyarken işin içine insanların aldığı kararlar girdiğinde çok fazla subjekif bir ortam oluşuyor. Kişileri katalizör olarak düşünürsek süreci hızlandırmak veya süreci uzun süreye yaymak gibi etkileri gözardı edilemez. Aynı tartışma Çin için de yapılıyor. Çin denizcilikte aşırı gelişmişti. Zamanının en büyük gemilerini inşa ediyorlardı. Çin hanedanlığındaki iktid
  8. Nemecsek

    10 yıl sonra tekrar merhaba

    Forumlara ilgi artacak bence. Bahsettiğin o bir kaç yüz karakter paylaşım ile bu konulara hakim olmak imkansız. İnsanları doyurmuyor o ortamlar. İnsanlar yüzeysel bilgiler nedeniyle saçma sapanlaşıyor.
  9. Nemecsek

    10 yıl sonra tekrar merhaba

    Yazıların yedekleri var mı peki sende? Güzel yazılar vardı orada. Adnancılar ateistlerin başına belaydı bir dönem. Fikirsel'e dadanacaklarını hiç düşünmemiştim. Forumun kapanması çok ani oldu, bana öyle geldi yani. Bir kadın üye sürekli sana sataşıyordu. Ben o'ndan şüpheleniyordum. ?
  10. Nemecsek

    Körelmiş organ ve evrim saçmalığı

    20 yaş dişi gerekli ise neden bazı insanlarda hiç olmuyor? Diş var ama çıkmıyor demiyorum. 20 yaş dişi hiç yok bazı insanlarda. Gerekli ise niye yok?
  11. Nemecsek

    Piri Reis

    Bunun sebebi Avrupa'da pek çok egemenlik merkezi varken Osmanlı'da tek egemenlik merkezi olması olabilir. Avrupda'da kaşifler krallardan destek alarak keşiflere çıkabiliyorlardı. Bir kral hayır derse başka bir krala başvurup şanslarını deneyebiliyorlardı. Kolomb'un Amerika'yı keşfinde Avrupa'da pek çok krallık olmasının payı büyük. Krallıkların çok olması aralarındaki rekabet nedeniyle farklı düşünce ve eylemlerin hayata geçebilmesi için bir esneklik sağlıyor. Osmanlı'da ise padişah kararı ne ise O'na uymak mecburi. Padişahın hayır dediğine evet diyebilecek bir ba
  12. Nemecsek

    En büyük sır henüz çözülmedi

    İnsanı insan yapan şey henüz çözülememişse nasıl teist olunuyor diye de sorabiliriz. Teizm bilincin bir uydurması üstelik.
  13. Nemecsek

    Yurtdışına yerleşmek

    Teknik bir meslek olsaydı daha kolaydı. Teknik bir mesleğin olduğunda bile adamlar kendi dillerini iyi seviyede bilmeni istiyorlar. Bilmiyorsan hizmet işleri yapmaktan başka çaren kalmıyor. Turizmciysen kendine gitmek istediğin yerden evlenecek bir kadın bul. En kolay yolu bu. ?
  14. Nemecsek

    Yurtdışına yerleşmek

    Meslek ne?
  15. Nemecsek

    10 yıl sonra tekrar merhaba

    Selam CC. Seni gördüğüme sevindim. Forumunu kapattın gittin ne olduğunu anlayamadık. Tekrar fikirseli açmayacaksın herhalde. Arkadaş kim şikayet etti seni? Küçücük forumdan kimin nasıl haberi olmuş hiç aklım almıyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...