Jump to content

Mrs. Cooper

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    18
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mrs. Cooper kullanıcısının paylaşımları

  1. sağlık bakanı: rica ederim.
  2. Mrs. Cooper

    Türk ateistlerinin temel sorunu

    Fazla agresif olmaları. fakat son yıllardaki artış gösteren bilinçsiz ateistlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Yalnızca konuları özümsemeden bir ilgiye veya özentiliğe dayalı olarak ateist olduğunu iddia edenlerden ve her fırsatta vurgulayanlardan. En basit örnekle şu forumdaki 2011 ve öncesi başlıkları okumanızla anlayacaksınız. Arşivleri karıştırmayı seven biri olarak değişimlerinin barizliğini gözlemledim. Örneğin tartışmalar tam bir usturup, saygı, anlayış ve bol bilgi birikimi çerçevesindeyken; sonrası yıllarda ateistlerin de evrimine şahit oluyorsunuz. Daha çok ezberci fik
  3. Zekice yapıldığı takdirde insanların hassas noktaları olan dini ve milli konular üstünde yapılan mizahlarda beis görmüyorum. Fakat onun orda yaptığı yaşanılan bi acı üstünden komedi elde etmesi, ki komiklik tarafı yok. Öncesini bilmiyorum videonun, konudan bağımsız olarak sonrasındaki birkaç dakikada da eğlenceli buldum dediklerini. Kendi yolunu kendi kapatmış oldu, çok fazla tepki gördü kolayca da unutulmaz.
  4. Mrs. Cooper

    Ateistlerin cevap veremediği basit soru

    Konudan bağımsız olarak: bunlar ne basit cümleler ve üslup böyle. Konu akışını bozmak dışında bir işe yaradığını görmüyorum anibalcık. Şurda çok güzel bilimsel yazılar ve onları destekleyen makale linkleri havada uçuşurken senin üslubun ziyadesiyle bayağı.
  5. Mrs. Cooper

    ya atiistler yanılıyorsa!

    fi tarihindeki başlığın canlanması yerine güncel bir hodri meydan etkinliği mi yapılsa acaba? ne zamandır o kategori canlanmaz oldu. yok mu şöyle @muslumangenc ile tartışabilecek gönüllü?
  6. Mrs. Cooper

    Nefret suçu

    Oh, neyse ki sadece destekliyormuşsun... Bence de ne var ki bunda, önemsiz (!) bir şey... İnsanlar ölünce layığını buldu demek gayet insancıl bi hareket haklısın. Neden nefret suçu olsun ki. İyi niyet elçisi olacak insansın aşkolsun kim aksini düşünebilir ki zaten?
  7. Mrs. Cooper

    Allah neden merhamet ve şefkat sahibi olamaz

    İnanılmayan, olmadığı düşünülen bir tanrı neden bu kadar eleştirilir ki? Hayır bunu anlayamıyorum bakın. Daha çok bir yaratıcıya edilen bir sitem bu.
  8. Mrs. Cooper

    Foruma moderatör seçelim.

    Çok teşekkür ederim. iyi yazmalar.
  9. Mrs. Cooper

    Foruma moderatör seçelim.

    Konuyla alakasız olacak fakat foruma yeni geldim ve ne zaman başlık açabileceğim, özel mesaj gönderebileceğim gibi sorularımı cevaplarsanız çook sevinirim. Henüz aşina olamadım lakin başlık açabilmem için gerekli olan koşulları merak ediyor, ve çekiliyorum. hak eden kazansın!
  10. Mrs. Cooper

    Namazın Zararları

    yaptığımız hangi şeyi salt fayda olarak görebiliriz ki zaten? her şeyin kendince zararları yok mu? aşırıya kaçmadığı müddetçe ne tür bir zarar verebilir ki namaz? bir nevi meditasyon değil midir? kılan kendini öyle daha rahat ve mutlu hissediyorsa, hiç kimseye bir zararı dokunmuyorsa kılanı da kıldığını da eleştirmeye hakkımızın olmadığını düşünüyorum. polemiğe girmeyeceğim, zira uygulamakta olduğum bir ibadet değil. daha fazla savunma da, yersiz ve sadece sırf kötülemek için eleştiri de yapmayacağım. iyi yazmalar.
  11. Mrs. Cooper

    Namazın Zararları

    Bence tamamen dine olan öfkeden doğan bir cephe alma olayı seninki. Tarafsız bakılınca; bahsedilen, öne sürülen sözüm ona zararlar gülünç gelecektir. Öneririm
  12. Mrs. Cooper

    Namazın Zararları

  13. Mrs. Cooper

    Namazın Zararları

    Ciddi ciddi böyle bir başlık açılmış ve uzun uzun gerçekler görür görmez kahkaha attırdı. Zırvalık okumaya ılımlı bakmıyorum ama eğlenceli olabileceğini düşündüm, nitekim öyle de oldu. En hafif hareketler yapılır bu ibadette. Tv başında pineklemekten götü göbeği salmış tiplerin zarar olarak ne gördüğünü merak ediyorum. Amuda falan kalkılmıyor yani. ? Gürültü kirliliği denmiş o ayrı gülünç. Temelinde bedensel temizlik, içeriğinde ruhsal arınma yatan bir ibadetin ne zararı olabilir ki? Aşşırı zorlama olmuş bu. Hani sırf kötülemek için kötülenmiş, hiçbir gerçekliği y
  14. Mrs. Cooper

    islamafobiyi coşturan islamın kendisidir

    Haklısın.
  15. Mrs. Cooper

    islamafobiyi coşturan islamın kendisidir

    Böyle insanlık dışı bir vahşete, bir ruh hastasının vahşiliğine kılıf uydurmak ne kadar doğru? Oyun oynar gibi cami basan, kendisine hoşça selam veren birine hiç düşünmeden silah doğrultan bir caninin psikolojik problemlerini de "İslamifobi hep müslümanlar yüzünden bu halde yeağğ" diye aklamak ayrı yersiz. İslamifobi İslam'dan dolayı kaynaklanıyor olabilir, lakin bu, bu eylemi gerçekleştirene hak tanımaz, haklı taraf da gösterilmez, olayı sebep arayarak yumuşatmaz. Düpedüz canilik.
  16. Mrs. Cooper

    Ateistlik ve cin

    Zannediyorum ki bu cin mevzusu da bireylerin küçükken yaşadıkları travmatik korkuların gün yüzüne çıkmasıdır. Türkler cinlere inanır, Amerikalılar uzaylılara, İngilizler ruhlara, bir başka millet kendi inançları doğrultusunda perilere, şeytanlara vs. Bu cinler de bi müslüman toplumlar tarafından rağbet görüyor niyeyse. Psikolojik rahatsızlıktır, küçükken anlatılan efsanelerin etkisinde kalınmışlıktır.
  17. Bana kalırsa bu, bir insanın başına gelebilecek en güzel takıntı halini alan durum. Ama elbette nitelik bakımından zengin kitaplar olması koşuluyla.
  18. Mrs. Cooper

    Ateistlik ve cin

×
×
  • Yeni Oluştur...