Jump to content

AKP'nin Seçim Sloganlarıyla Kuran Dilinin Benzerliği.


Recommended Posts

Bugünlerde her yerde görüyorsunuz: AKP seçim sloganlarını dağa taşa yazmış durumda. Eee kolay değil, hazineden o kadar seçim parası aldı. Harcayacak.

Dikkatimi çekti. Bu sloganlar, Kuran'ın üslubuyla aynı.

Örnek: Yerli uçağımız göklerde. Ama daha ortada uçak-muçak yok. 'Önümüzdeki dönemde yapacağız' da demiyor. Sanki yerli uçak çoktan üretilmiş, göklerde süzülüyormuş sanıyorsun.

Bunun gibi bir sürü 'Zihni Sinir projesi', gerçekleşmiş gibi lanse ediliyor. Yersen...

Kuran'da da Cennet konusu anlatılırken:

'İman edip salih amellerde bulunanlar, biz onları altından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokacağız. Bu, Allah'ın gerçek olan va'didir. Allah'tan daha doğru sözlü kim vardır?' (Nisa, 122)

Ortalama akıl, izan ve mantık sahibi birisi şunu düşünür:

1) Bir vaadin gerçek olması, ancak fiile geçmesinden sonra anlaşılır. Ben bir arkadaşıma 'Bana secde edersen, sana 100- TL veririm' desem, arkadaşım da bana secde etse, normal olarak benim ona 100 TL vermemi bekleyecektir. Çünkü ben o parayı vermeyi ona vaad ettim. Ancak 100- TL'yi verdiğimde vaadim gerçekleşmiş olur.

2) Ben ancak o 100- TL'yi arkadaşıma verdiğimde 'Benden daha doğru sözlü kim var?' diye böbürlenebilirim.

Daha kıyamet kopup hesaplar görülmemiş, ortada cennet-mennet yok; 'Benim dediklerimi yaparsanız, sizi cennetime sokarım. Bu vaadim gerçek. Benden doğru sözlü kim var?' demek, karşısındakileri aptal yerine koymaktan başka bir şey değil.

tarihinde Satsuma54 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

post-8670-0-66461700-1307438428_thumb.jp

Şu üstteki afişteki yerli uçağımıza derhal bildirin: Göklerde o kadar çok dolaşmasın. Çünkü biraz sonra GÖKTÜRK uydumuz Haymana Uzay Üssü'ne iniş yapacak. Sonra çarpışırlar marpışırlar, Allah korusun! (Bu arada, sevgili kırmızı uçağımızın neden bir markası yok? İnsan merak ediyor.. Benden bir öneri: UÇUÇ-TÜRK)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...