Jump to content

Bakalım Ne Çıkacak?

Recommended Posts

Bilgi için teşekkürler dostum. Ancak yinede burdaki sorular uygulama hatalarını değil, kurana göre hükmü nedire yönelik. Kısacası, bu örnekteki olayları gerçekleştiren(ki tarihte bir çok yaşanmış örnek var) kişilerin kurana göre durumunu inceliyoruz.

Tecavüz, esir öldürme vede kölelik kurumunun her zamana hitap eder iddialı kitabınızı referans alarak hükümleri vede suç olup olmadığı, hak olup olmadığı gibi açılardan cevaplarına bakıyoruz.

Örnek üzerinden cevaplayabilirsiniz.

Herhangi bir savaş düşünelim; karşılaşan müslüman ve müslüman olmayan iki taraftan müslümanlar yenilse , yenenler, müslümanların, esir olanlar dahil tüm erkeklerini öldürse, eşlerini çocuklarını ganimet olarak paylaştırsa ,ayrıca müslümanların kadın ve kızlarını cariye olarak kullansa, kuranda bunun hükmü nedir? Kurana aykırı mıdır?Cezası nedir? Veya uygun mudur?

Müslümanlar yense tersi durumu müslümanlar uygulasa, kurana göre yasak mıdır, yasak ise cezası nedir ve ya uygun mudur? Hükmü nedir?

İsteyen bunu birebir kişi olarakta düşünebilir. Kendi ve karşı görüş. Savaşı kazanıp bunu uyguladığınızı veya savaşı kaybedince size uygulandığını düşünün ve kurana göre cevaplamayı unutmayın.

Ben uygulamam diyor iseniz sizi engelleyen nedir? Kurana göre lütfen cevaplayın. Uygulayan kişi için düşünceniz nedir?

Sevgi saygımla...

tarihinde e-teist tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
  • İleti 62
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

güzel belirtiyorsunuz teşekkürler. bir örnekten nacizane başlayayım, ukalalık olarak algılamayın lütfen.

bir müslüman örgüt bir gayri müslim örgüt ile savaş yapıyor, gayri müslümlerin yapacağı her türlü uygulama zaten hükümsüz olacaktır. bizlere göre zulm olacak onlara göre zafer.

müslümanların galibiyeti ile biten bir savaşta, şartlar, savaşın nedeni, savaşılan ırk, savaşılan tarih ülkenin yapısı, gibi bir çok durumun açıklanması gerekir. örneğin cariyelik denen uygulamayı ele alıp kadınları esir alıp onlara hertürlü uygulamayı yapmayı düşünen bir insan var ise bu zulum olur. çünkü bunun açıklama ve detayları çok farklıdır. yıl 2013 ülke x bir ülke ve kazanılan savaşta Hak değil de batılı yaymak olacaktır. bir müslüman şunu düşünerek hareket etmeli, Allah iyiliği ve adaleti emreder, eğer ortada bir mazlum var ise, kaybedilen savaşta halk her zaman mazlumdur, onlara zulm ile değil şefkat ile en adil şekilde davranmamız gerekir.

bundan dolayı, en ince durum ve şartlara kadar çok iyi bir analiz yapmak gerekir aksi halde Hakkı değil zulmu savunmuş oluruz.

Sitelerde Paylaş

örneğin cariyelik denen uygulamayı ele alıp kadınları esir alıp onlara hertürlü uygulamayı yapmayı düşünen bir insan var ise bu zulum olur.

Dostum bu hükme hangi ayetlerle karar verdiniz? Lütfen bunun muhammed yapınca zulüm olmaması veya duruma göre zulüm olup olmamasını hangi ayetlerle açıklıyorsunuz? Yapan kişiye , müslümana yaptırımı nedir? Lütfen kişisel görüşü kanıtlarla destekleyelim ki havada kalmasın iddialar. Bu kuranın hük mümü, size ait görüş mü?Kölelik yasak mı? Cariyelik yasak mı? Tecavüz yasak mı müslümanlara? Ayetlerle lütfen.

Sevgi saygımla...

Sitelerde Paylaş

Allah iyiliği ve adaleti emreder.

bu cümlenin manası açıklayormu e-teist bey.

Maalesef yetersiz.Soru şu, müslüman biri savaşta esirleri öldürürse, kadın kızına tecavüz ederse vede köle edip satarsa caiz midir, yasak mıdır? Suç ise hükmü nedir? Kuranla cevap verirseniz sevinirim. Müslüman tarafta savaşta ister haklı, ister haksız buyrun seçin. Yani kişisel görüşünüz kurandan üstünse size göre tabiki kabul ederim cevabınızı.

Bekliyorum, örnek üzerinden tek tek, ayetlerle kanıtlayarak açıklarsanız demogojiye dönüşmeden anlaşılır olur.

Sevgi saygımla...

Sitelerde Paylaş

verdiğiniz örnekler zaten İslamiyetin kuralalrına aykırı, tecavüz, öldürme vs gibi bunlar sözkonusu bile değil. fakat ayet ile sizin soracağınız sorulara tek tek yanıt vermek benim düşünce tarzıma uymuyor. nedeni ise ben ayetleri tartışma ortamlarında kullanmaktan hoşlanmıyorum amaç birşeyleri ispat etmekse şahsi fikrim bunun yolunun bu metod olmadığıdır.

Sitelerde Paylaş

Bersan dostum, kişisel görüşler sunuyorsun, kurandan uzak duruyorsun, tercih senin, ancak gerçekler senin savına ters. Kurana aykırılık iddian bile yanlış ve kurana ters. Kuranda ayetler insan yaşamını düzenlemeye yönelik değilse, siz neye göre yaşıyor ve hükme varıyorsunuz anlamak mümkün değil. Amaç ayet tartışmaktan ziyade kuranı kutsal kabul edip onunla hüküm vermek ise ki inanıyorsanız budur doğrusu buyrun ayetleri koyun ve şu ayete göre zulümdür, şuna göre yasaktır, şuna göre suçtur, cezası budur diye net ortaya koyabilmelisiniz.

Örnekten kaçmak çözüm mü? Darfurda müslümanlar yaptı bunları. Kurana uygun olduğu için hemde gönül rahatlığı ile. Cariyelik, tecavüz ve esirleri öldürmek kuran tarafından ne yasaktır nede zulüm sıfatı taşır. Cezai hiç bir yaptırımıda yoktur. Bakın ben basitçe yazdım. tersi hiç bir hüküm bulamazsınız.Destekleyci ayet pek çok. Ahzap 50de cariyeliğin ganimet sıfatını , enfal 66-67-68 de esir öldürmenin hak olduğunu, köle kadın kızlara tecavüzün veya fuhuşun doğal olduğunu ve hiç bir cezai yaptırımı olmadığını nur 33, hatta müslüman cariye dahi olacağını nisa 25 vede beni kureyza vakasıyla peygambercede tecavüz ve esir öldürmenin uygulanıp köle bölüşüldüğünü yoksayıp, zulümdür demeniz ilginç.

Eğer iddialarınızı kurandan ayet ayet ispatlamak istemiyorsanız ne diyeyim. konu burda, dileyen katılır.

Sevgi saygımla...

Sitelerde Paylaş

e-teist bey, ben inanç bakımından %100 olarak Allahın varlığına inanan bir müslümanım. sanal alemde kelimelerle birşeyleri ispat etmek stil olarak bana göre çok yanlış. bir müslüman İslamı kelimelerle yazarak değil hayatıyla örnek olarak göstermelidir. eğer amacınız İslamı öğrenmek ise bunun yeri burası değil amacınız Kuranı öğrenmek ise bunun da yeri bu zemin değil. zeminin amacı ve tarzı tamamen bu düşünceye ters olan bir yerde sorgulama yapmanızdaki kasıt sadece inkar etmek olacağı için size yazı yolu ile sunulan hiçbir iletinin önemi sizin tarafınızdan olmayacaktır.

Sitelerde Paylaş

Dostum bersan, islamı öğrenmenin ilk kuralı tanrınızın size neleri yasakladığını veya serbest kıldığını, inancınızın hukuğunu bilmekten geçmiyor mu?Yani günlük hayatta insan davranış ve sonuçlarını neyle hukuk temeline oturtacağız. Neye göre suçu, veya hakkı belirleyeceğiz.

Elimizde insan ve yaptıkları var. Olmayanı değil olanı tartışıyoruz. İslamiyetten bu yana uygulamaları neye göre belirledi inananlar.

Konu basit ve zaten kuranı ve islamı öğrenmeyi amaçlıyoruz. Varolan ve islamın çıkışından beri meydana gelen yaşanmış ve yaşanan ve yaşanacak olayları analiz ederek, inancınıza uygunluğunu görmeye çalışıyoruz.

Bir savaşta müslümanların esir öldürmesi caizmidir. Tecavüz caiz midir, kölelik vede cariye kurumu caiz midir? Darfurda yaşandı en son ve müslüman kardeşleriniz bunları uyguladı. Bunuda geçelim, şimdi uygulayacak bir kişiye müslüman değil diyebilir misiniz? Buyrun kuranı ve islamı öğrenebilip anlayacağımız basit bir konu.

Ben kurana dayanarak cevap vermenizi umutla bekliyorum. Görelim islam neymiş, kuran ne der . Lütfen konu çerçevesinde buyrun öğrenelim islamı,

Sevgi saygımla...

Sitelerde Paylaş

e-teist bey, hoş güzel söylüyorsunuz da, bir insanın müslüman olması ile Kuranın emir ve yasaklarını hayatına katıp, helal, haram, doğru yanlış olarak hayatına uyguladığı eylemler çok farklıdır. mesela türkiyede Kuranın emir ve yasaklarına uyarak yaşayan insan sayısı %1 varmıdır bilmiyorum çok zor çünkü sistem buna izin vermiyor. bu konu o kadar uzun ve detaylı ki, kısaca bu şekilde belirtmekte fayda görüyorum.

siz soru sorup Kuran ile cevap arıyorsunuz, bu şekilde soru cevap olmaz, ayetleri tek tek alıp mealini okuyup bu ayet şu olayı ifade eder bu ayet şu soruya yanıt verir diyerek kesin bir hükme varılmaz.

nedeni ise ksıaca şöyle, Kuran-ı Kerimin bir hükmüne net bir şekilde yanıt verebilmek için, örneğin helal yada haram konusunda Kuranda geçen bu konuya dair bütün ayetler incelenir, genel bir araştırma yapılır ondan sonra bu konu hakkında konunun uzmanı kişilerin söylemleri dikkate alınarak, hakkında bir yanıt verilir. siz sanıyorsunuzki, her müslümanım diyene ne sorarsanız sorun hemen Kuranı açıp size ayetle cevap verecek, bu işler böyle değil e-teist bey.

sorduğunuz öldürme, tecavüz ile ilgili şeyler ise İslamla asla bağdaşmayan durumlardır.

Sitelerde Paylaş

e-teist bey, hoş güzel söylüyorsunuz da, bir insanın müslüman olması ile Kuranın emir ve yasaklarını hayatına katıp, helal, haram, doğru yanlış olarak hayatına uyguladığı eylemler çok farklıdır. mesela türkiyede Kuranın emir ve yasaklarına uyarak yaşayan insan sayısı %1 varmıdır bilmiyorum çok zor çünkü sistem buna izin vermiyor. bu konu o kadar uzun ve detaylı ki, kısaca bu şekilde belirtmekte fayda görüyorum.

siz soru sorup Kuran ile cevap arıyorsunuz, bu şekilde soru cevap olmaz, ayetleri tek tek alıp mealini okuyup bu ayet şu olayı ifade eder bu ayet şu soruya yanıt verir diyerek kesin bir hükme varılmaz.

nedeni ise ksıaca şöyle, Kuran-ı Kerimin bir hükmüne net bir şekilde yanıt verebilmek için, örneğin helal yada haram konusunda Kuranda geçen bu konuya dair bütün ayetler incelenir, genel bir araştırma yapılır ondan sonra bu konu hakkında konunun uzmanı kişilerin söylemleri dikkate alınarak, hakkında bir yanıt verilir. siz sanıyorsunuzki, her müslümanım diyene ne sorarsanız sorun hemen Kuranı açıp size ayetle cevap verecek, bu işler böyle değil e-teist bey.

sorduğunuz öldürme, tecavüz ile ilgili şeyler ise İslamla asla bağdaşmayan durumlardır.

Dostum bersan, islamla bağdaşmayan durum demeniz çok peşin bir hüküm. oysa bakın bana ilk başta ne salık verdiniz, kendiniz bu kriterleri es geçip kesin hüküm verdiniz. Madem eminsiniz, lütfen bu konularda kurandaki ayetleri ile, hükmünü, nerde yasak olduğunu, cezasını vesaireyi istediğiniz alimlerin görüşüyle sunabilir misiniz? Kesin hüküm kesin bilgi ile olur.

Sahip olduğunuz bu kesin bilgileri paylaşırsanız zevkle okur, doğru mu, değil midiri tartışırız. Siz isterseniz araştırmanızı yapın, bilgilerinizi derleyin uygun gördüğünüzde buyrun yazın.

Biliyorsunuz kanıtı koymadan kişisel iddialarımız bu konularda doğru denilemez. Yani sizin sözünüzün kaynağı kuran, referansınız tanrısal(Allah) değil mi? kolayca bu hükümlere ulaşacağınıza eminim.Böylece kesinliği kanıtlı olur.

Sevgi saygımla...

Sitelerde Paylaş

öyle güzel yazıyorsunuz ki, yani insan sırf bu yazınızdan dolayı bir emek vermek ister, bu konu İslamı tebliğe giriyor farkındamısınız bilmiyorum ama yöneticiler İslamın tebliğinin yapılmasına izin vermiyor, ben 50 kere uyarıldım, yasaklandım, başta hacı olmak üzere sevmeyenim bir hayli fazla, bundan dolayı, forumda İslamın kaidelerini yazarak değil de müslümanın hayatıyla öğretmesinin doğru olduğu kanaatine vardım. bundan şu hüküm çıkmasın, herşeyi biliyorum söylemiyorum değil, bildiğim konular var ve emin olup güvendiğim birçok argüman da var. fakat bu yazdıklarınızı düşüneceğim e-teist bey.

tarihinde Bersann tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

öyle güzel yazıyorsunuz ki, yani insan sırf bu yazınızdan dolayı bir emek vermek ister, bu konu İslamı tebliğe giriyor farkındamısınız bilmiyorum ama yöneticiler İslamın tebliğinin yapılmasına izin vermiyor, ben 50 kere uyarıldım, yasaklandım, başta hacı olmak üzere sevmeyenim bir hayli fazla, bundan dolayı, forumda İslamın kaidelerini yazarak değil de müslümanın hayatıyla öğretmesinin doğru olduğu kanaatine vardım. bundan şu hüküm çıkmasın, herşeyi biliyorum söylemiyorum değil, bildiğim konular var ve emin olup güvendiğim birçok argüman da var. fakat bu yazdıklarınızı düşüneceğim e-teist bey.

Tartışmalarda vereceğin cevaplar tebliğe girmiyor.

Yani islamdaki yeri şudur, şu alim veya kuran böyle demiştir. Tebliğe girmez.

Sitelerde Paylaş

O da biliyordur da vereceği cevapların kendisini çıkmaza sokacağını anladığı için çamura yatmaya çalışıyor.

sağduyu bey, beni çekimser bırakan tek konu var o da muhatabıma vereceğim en küçük yanlış bilgi onun hayatına etki eder benimde vebal altına girmeme neden olur, bundan dolayı, çeşitli konularda değilde, belli bir konudan sağlam ve net cevaplarla kesin doğruyu iltebileceğim bir konu olacak, saolsun e-teist bey çok anlayışlı, bundan yana şüphem yok.

yazacaklarımda beni düşündüren şey ise,

muhatabım ateist, bir ateiste önce Allahın varlığını anlatmak gerekir sonra İslamı yada diğer dinleri konuşmak gerekir. kişi önce bir Yaratıcının varlığını bilmeli. ortada bir masa var biz ustayı değil masayı konuşuyoruz. bence bu sorgulanmalı.

Sitelerde Paylaş

sağduyu bey, beni çekimser bırakan tek konu var o da muhatabıma vereceğim en küçük yanlış bilgi onun hayatına etki eder benimde vebal altına girmeme neden olur, bundan dolayı, çeşitli konularda değilde, belli bir konudan sağlam ve net cevaplarla kesin doğruyu iltebileceğim bir konu olacak, saolsun e-teist bey çok anlayışlı, bundan yana şüphem yok.

yazacaklarımda beni düşündüren şey ise,

muhatabım ateist, bir ateiste önce Allahın varlığını anlatmak gerekir sonra İslamı yada diğer dinleri konuşmak gerekir. kişi önce bir Yaratıcının varlığını bilmeli. ortada bir masa var biz ustayı değil masayı konuşuyoruz. bence bu sorgulanmalı.

Nasıl etki eder, mesela cehennemde sonsuza kadar yanmasına mı sebep olur? Bu kadar kolay demek ki bir insanın sonsuza kadar yakılması.

Sen ilkönce Allah'ı falan boşver de Kuran'daki ayetlere gel. Senin mantıkla gidersek, sen ilönce Zeus'un varlığını bil ki, daha sonra onun hakkındaki söylenenlere gerliriz demek gibi bir şey. Ben de şöyle diyeyim o zaman, sen İlkönce Zeus'u kabul et, ondan sonra onun hakkında herşeyi yuttururum sana.

Sitelerde Paylaş

Nasıl etki eder, mesela cehennemde sonsuza kadar yanmasına mı sebep olur? Bu kadar kolay demek ki bir insanın sonsuza kadar yakılması.

Sen ilkönce Allah'ı falan boşver de Kuran'daki ayetlere gel. Senin mantıkla gidersek, sen ilönce Zeus'un varlığını bil ki, daha sonra onun hakkındaki söylenenlere gerliriz demek gibi bir şey. Ben de şöyle diyeyim o zaman, sen İlkönce Zeus'u kabul et, ondan sonra onun hakkında herşeyi yuttururum sana.

beni zeusa inandırmak istiyorsan, zeusun fırtınasının detaylarına değilde önce zeusun varlığına ikna etmelisin. aynı durum sizler içinde geçerli.

Sitelerde Paylaş

Dostum bersan, konuyu direk zaten kurandaki bilgiler doğrudur, allahın sözleridir önkabulü ile açtım. Yani merak etmeyin, konu tanrının varlığı-yokluğu- varsa hangisi, muhammed peygamber mi, vahiy midir kuranın sözleri kısmı hiç tartışmadan önkabulle doğru ve islamın doğruları olarak belirlenmiş durumda.

Bakın tecavüz varsada allahın izni, yoksada allahın yasağı gibi, kölelik, esirleri öldürme, ganimet vesaire hepsi kuran, allah kavramları aynen ne diyorsa onunla açıklanmayı bekliyor.

Beni inandırmanız bu açıdan önemsiz(var ve doğru kabul ediyoruz), burda tartışma konusu belirttiğim konular üzerinden islamın bakışı ve sonuçta dayandığı tanrısallık savından dolayı vicdan anlayışını görmek.

Katılırsanız vereceğiniz bilgiler dahilinde tartışıp bir sonuca varmaya çalışırız.Bu arada dilerseniz tanrı kavramınızı ispatlamak veya diğer konularda konuyla ilgili görüyorsanız bilgi vermek, konuya bağlı kalarak rahat olun. Belleorpon dostum gereken bilgiyi vermiş.

Sevgi saygımla...

tarihinde e-teist tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

sizin bu düşünceleriniz bende olumsuz bir etki bırakmadı, bazı kişiler bu tür tartışmalarda öğrenme amacı değil yada tartışma amacı da değil sadece yalanlama ve inkar etme güdüsü taşıdığı için konuların bu insanlar için önemi yok umarım siz bu insanlar gibi düşünmüyosunuzdur.

birde ateistmisiniz bunu bilmek isterim.

Sitelerde Paylaş

sizin bu düşünceleriniz bende olumsuz bir etki bırakmadı, bazı kişiler bu tür tartışmalarda öğrenme amacı değil yada tartışma amacı da değil sadece yalanlama ve inkar etme güdüsü taşıdığı için konuların bu insanlar için önemi yok umarım siz bu insanlar gibi düşünmüyosunuzdur.

birde ateistmisiniz bunu bilmek isterim.

Ateist tanımı uygun düşüyor dostum. Kişileri asla tartışmak istemem(zorlanmazsam), öğrenmek konusunda itirazım olmaz, doğru olsun, bilgi ile desteklenmiş iddiaları tercih ederim ki kabulü veya çürütülmesi mümkün olsun.

Konular önemli, önemsemediğim konuya yazmam. Kör bir reddiye peşinde değilim. İnsanız, kimi zaman bizde saçmalarız. O kadarda olsun. Neyse, tartışmalarda üslubu değil(abartılı hakaret veya kişislleşme olmadığı sürece), içeriğindeki bilgi ve argümanın doğruluğunu ve mantık dahilinde ne sonuca götüreceğini önemsiyorum.

sevgi saygımla...

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...