Jump to content

sağduyu

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    18.818
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

sağduyu Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

7.256 profil görüntüleme
  1. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Madem olamaz diyorsun, o zaman ne diye bir çöl bedevisinin peşine takılıyorsun? Adamın ilk koyduğu kural onun söylediklerine kayıtsız şartsız inanmak. Bana inanmıyorsan sonsuza kadar yakılacaksın diyor. Neden bir çöl bedevisin zırvalarına inanıp onay verelim? Herif Benim söylediklerimi kabul edin dedikten ve kutsallık, dokunulmazlık zırhını giydikten sonra başlıyor isteklerini sıralamaya, saçma sapan kurallar (namaz, oruç, hac, bir erkeğin birden fazla evlilik yapması, küçük çocuklarla evlenebilme, kölelik, onun iktidar için savaşma vs.) koymaya. Sonra da benim için ölün,
  2. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Yahu bırak şimdi Allah'ın bir zamanlar alemlere üstün kılıp sonra da maymuna çevirdiği yahudileri. Soruya cevap versene. Bir insanın başka bir insana inanmaması nasıl sonsuza kadar yanmayı gerektiren bir suç oluyor? Şunu bir açıkla.
  3. sağduyu

    Kendi kendini tasarlamak imkansızdır.

    Yani diyorsun ki, Allah insanı ancak bu şekilde yaratabilmiş, elinden gelen bu kadarmış. Mesela şehirdeki tüm sesleri duyup da çıldırmadan yaşayabilecek bir insan yapmayı becerememiş.
  4. Ortada reenkarnayon gerçeği diye bir şey yok, reenkarnasyon diye bir uydurma var.
  5. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Burada inanmıyor diye sonsuza kadar yakan İslam'ın tanrısından söz ediyoruz. Eğer sen başka bir tanrı uydurduysan onun sistemini anlat, ondan konuşalım. Ortada var olan iddiaya cevap veremeyip bambaşka bir iddia atmanın anlamı ne?
  6. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Yaratılanda hangi özellikler varsa aynısı yaratanda da vardır, siz dincilere göre, her şeyin yaratıcısı Allah değil mi? O zaman ne kadar pislik, iğrençlik, rezillik, ahlaksız varsa onun da kaynağı Allah'tır. Ortaya her şeyi bilen, her şeye gücü gücü yeten bir varlık atıp sonra da suçu onun yarattıklarında aramak ahmaklıktan başka bir şey değil. Bu Allah denen zımbırtı insanı bizzat kendisi tasarlamamış mı? Kendi tasarladığı şekilde çalışan bir insanı sen benim tasarladığım şekilde çalıştın diye suçlayıp sonsuza kadar yakmak nasıl bir mantıktır?
  7. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Bu saçma salak mukayeseleri geç de, Bu Allah denen zımbırtı yakacağını bile bile neden insan yaratıyor, ona cevap ver. Sadist mi, manyak mı, psikopat mı, yoksa Şeytan kafasına silah mı dayadı, birisi mi zorluyor bu manyağı? Sana neden diye soruyorum, salak salak KArşılaştırmalar yapıyorsun sadece, üstelik bu karşılaştırmaların ne kadar salakça olduğunun farkında bile değilsin. Bizim Allah her boku bilir, her boka gücü yeter dedikten sonra insanla Allah'ı karşılaştırmak nasıl bir salaklıktır? Bak insan bile yapıyor, o zaman Allah da yapar demek nasıl bir gerizekalılıktır
  8. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Bu arada hala ikinci soruya cevap yok. Bu Allah denen zımbırtı yakacağını bile bile neden insan yaratıyor? Bir insan yaratıp sonra da sonsuza kadar yakmanın mantığı ne? Bu arada papağan gibi eskilerin zırvalarını tekrarlamak cevap olmuyor, biraz akıl, mantık, vicdan kullanmanızı bekliyoruz, çok mu şey bekliyoruz acaba?
  9. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Yahu bırak bu zırvaları da soruya cevap ver verebiliyorsan. Bu dirilişi günü, cehennem gibi zırvalar Muhammed'in kıçından uydurduğu deli saçmalarından başka bir şey değil. İşin asıl komik yanı ne biliyor musun, ben bu zırvalar Muhhamed'in kıçından uydurduğu deli saçmaları dedikçe senin beni hala bu deli saçması zırvalarla korkutmaya çalışman. Bu Muhammed denen herifin bana inanmayan herkesi bir tanrı sonsuza kadar yakacak şeklindeki deli saçmasına inanmanın mantığı nedir?
  10. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Doğru dediğin şey Muhammed denen herifin bana inanmazsanız bir tanrı sizi sonsuza kadar yakacak şeklindeki deli saçması iddiası mı? Yahu bir manyağın kıçından savurduğu saçma sapan bir iddiaya insan hangi mantıkla inanır? Ne dediğimi pek kavrayamadın sanırım. Muhammed bana inanmayan herkes bir tanrı tarafında sonsuza kadar yakılacak dememiş mi? Şimdi benim bu deli saçması iddiaya inanmamı hangi mantıkla bekliyorsun?
  11. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Dalga mı geçiyorsun? Herif bana inanmayan bir tanrı tarafından sonsuza kadar yakılacak demiş, bu deli saçmasına hangi aklı başında, akıllı, mantıklı bir insan inanır? İnsanın bu deli saçması iddiaya inanabilmesi için ya bebekliğinden itibaren beyninin yıkanması ya da akıl sağlığının bozuk olması lazım. Söylesene bana, bir insanın başka bir insana inanmaması nasıl sonsuza kadar yakılmayı gerektiren bir suç oluyor?
  12. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Muhammed bana inanmayanları bir tanrı sonsuza kadar yakacak dememiş mi? Ayrıca Muhammed'in peygamber olduğunu anladığı, bildiği halde ne demek? Bir herifin peygamber olduğu nasıl anlaşılır, bilinir? Herif sadece bana inanmayanların hepsi bir tanrı tarafından sonsuza kadar yakılacak demiş. Bu deli saçmasına inanmanın mantığı ne? Ayrıca trafik kuralı gibi saçma sapan örnekler verme. Trafik kuralı ile Muhammed denen herifin bana inanmayan herkes sonsuza kadar yakılacak iddiasının ne benzerliği var?
  13. sağduyu

    evrende kaç tanrı var.

    Doğru soruları sorduğundan emin misin? Mesela bu site bir insanın başka bir insana inanmadığı için sonsuza kadar yakılması gerektiğini nasıl açıklıyor? Veya bir tanrının yakacağının bile bile yine de insan yaratmasını nasıl açıklıyor? Yakmak için insan yaratmanın mantığı ne?
  14. sağduyu

    Müslümanlar Bu Sorulara Cevap Veremiyor !

    Bir insanın sırf başka bir insana inanmadığı için sonsuza kadar yakılması gerektiğine inanmanın mantığı nedir?
  15. sağduyu

    Dunyanin alayi agnostiktir

    Özgür irade deyince hiç bir şeyi ortaya koymuş olmuyorsun, bazıları tutturmuş özgür irade diye, nasıl olacağını açıklamadan sanki sihirli bir kelimeymiş, onu tekrarlayınca her şey hallocakmış gibi bir tavır içinde. Bu özgür irade nasıl çalışır, nasıl bir yapısı vardır, ona giren yok. Mesela her şeyi bilen bir tanrı nasıl özgür irade oluşturur? Anlatmanız gereken nasıl olduğu. Belki ne demek istediğimi anlayamıyorsun diye biraz daha açayım: Mesela insan A ve B gibi iki seçenekten birini seçecek diyelim. İşte açıklaman gerek insan bu "özgür irade" dediğin şeyle bu seçimi
×
×
  • Yeni Oluştur...