Jump to content

Yetmez ama evet

Recommended Posts

Olayı liboşlara sormadım. Yetmez ama evet'i samimi olarak slogan yapanlara sordum. Kandırılmış liberallere sordum.

Liboşlar ise kandırılmamış, kindar nesildir. Arzuları adalet, hukuk değil intikamdır. Yalancıdırlar.

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Merak ediyorum 'yetmez ama evet' dediğiniz şey neydi? Sonuçta darbe anayasasını değiştirecek hatta darbeyle yüzleşecek olmasına bir gün dahi inanamadım.Hayır dedim ben.Siz buna inandınız mı gerçekten? Kaldı ki sol partilerin çoğu hayır derken (en çok canı yananlardır tahmin edersin ki) sizi evet demeye iten şey neydi? Tayyip cidden bu kadar karizmatik mi? Karizmatikse bize niye öyle gelmiyor? Bunları sadece merak ettiğim için soruyorum yargılamıyorum kimseyi.Açıkcası bir akrabamın dediğine göre 'ne yapayım bunlar yiyor ama çalışıyor' diyor da başka bir şey demiyor.Yiyor ama çalışıyor ne demek yahu? :S Bir insanı buna iten düşünce nedir? Ee soymalarına izin vereceksek ülkeyi kapatıp gidelim bu nedir ?

Sitelerde Paylaş

itiraf ediyorum, ben "yetmez ama evet" diyenlerdim... ama o zamanlar müslümandım ve dahi liberaldim... önce müslümanlıktan uzaklaştım, şimdilerde ise liberallikten soğumaya başladım...

Müslüman olmak ya da liberal olmak, demokrasiye ihtiyacım kadar binerim işim bittiğinde inerim diyen birinin sözlerine inanmayı mı gerektiriyor. O referanduma kadar binlerce yalanı ortadayken amacını açık seçik ortaya koymuşken, ele geçirdiği her yerde insanları ötekileştirirken, işine gelen darbe yasaları ve kurumlarına dokunmaz hatta pekiştirirken nasıl inandınız? Biraz daha detay lütfen :)

Not: Kesinlikle sataşma amacıyla sorulan değildir ayrıca samimi cevabın için yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü sananl da veya reelde seninki kadar samimi itirafta bulunana denk gelmedim.

Sitelerde Paylaş

arkadaşlar yürekten sorularınıza yürekten cevap veriyorum.

şu önemli noktayı kaçırıyorsunuz, önce onu belirteyim tekrar

ben akp ye oy verdiğimde müslümandım...

şimdi kısaca açıklayayım:

ben refah partisinin kuruluşunda vardım, (kurucu olatak falan değil, piyon olarak tabi) refah partisi için çalışıyordum. üniversitede bu parti için sene kaybetmiştim.

sonra akp çıkınca önceleri üzüldüm, ama çoğu milli görüşçü gibi ben de kerhen akp ye döndüm.

akp li iken dünya hayatına daha fazla meylettim (parti yüzünden değil, kendi zevkime) namazı falan bıraktım. evlenip tatillere gitmeye başladım ki refahçı camiam beni orda reddetti artık.

ben akp ye ve tayyipe inanıyordum, mazlumların sesi olacaktı ve oldu bana göre. yemeyince ekonomi de düzeldi.

serken yurtdışı serüvenim başladı. avrupada yıllarca yalnız kalınca hristiyan arkadaşlarımı müslüman etmeye çalıştım.

işte ne olsuysa o zaman oldu. onların dinim hakkındaki önyargılarının yanlış olduğunu kanıtlamak için dinimi araştırmaya başladım.

önceleri mezhepleri reddettim. kuran yeter bana diyordum, ama kuran okumuyordum. mantığıma göre yanlış bişey varsa kuranda da bu yanlış diye yazılıdır sanıyordum. öyle inanıyordum.

liberal müslümanlığım bu dönemime tekabül eder.

ah işte ayetleri okumaya başlayınca,anlamlarını da çeşitli kaynaklardan araştırınca, aynı ayetleri turan dursun ve diğer sorularla islamiyet gibi sitelerde okuyup karşılaştırınca kazın ayağının öyle olmadığını gördüm, masal uğruna dünya kurulduğunu anladım ve kendi dünyam, tüm hayallerim yıkıldı.

iyi de oldu.

1 yıldan çok az bir süre fazladır dinsizim... tabi önce deist, sonra agnostik, şimdi de agnostik ateistim.

şimdiye kadar hep dinci partilere oy verdim. ve hep kazanma sevinci yaşadım, oy hayatımda hiç kaybetmedim. marjinalken meclise girmeyi başaran partiden, meclisin çoğunluğunu elinde tutan parti olduk. hep çıta yükseldi.

ancak; tabi ki artık bu dincilere oy vermeyeceğim. severek oy vereceğim parti yok şimdilik. hep oy verdiğim parti kazandığına göre (bir totem yapayım) akp kesin gidecek, ama hangi parti gelecek daha karar vermedim...:)

siz biraz detay istediniz, bense hayat hikayemi anlatmışım. neyse diğer sorulara da elimden geldiğince cevap vereyim.

Sitelerde Paylaş

yetmaz ama evet" dediğim şey; bu anayasa tam özgürlükleri kapsamıyor, ama şimdikinden iyi, daha sonra yeni anayasa ile daha da iyisi olacak, diye inanıyordum.

sol partiler ve sağ partiler hayır diyordu. ben şimdi bile solu beğenmiyorum. bana göre baskın sol, kemalist sağcılıktan başka bir şey değildi. asıl ben kendimi solcu görüyordum o anlamda.

tayyipin karizmasına gelince (refah partisi kuruluş yıllarından tanırım, o beni tanımaz) karizma için oy vermiyordum ben tabi. onun için oy verenler de var, allah diyen başkan diye oy veren de var.

Sitelerde Paylaş

Bence çok iyi yapmışsınız hikayenizi anlatarak :) Gerçekten çok farklı serüvenlerden buralara gelmişsiniz.Sizin gibilerin çoğalması arzumuz.Samimi açıklamalarınız için teşekkürler.Hep kazananı buluyorsanız,sol partilere biraz da meyletseniz nasıl olur :))

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...