ran99 0 Oluşturuldu: Temmuz 14, 2013 Raporla Share Oluşturuldu: Temmuz 14, 2013 Aşağıdaki safsata yazıya ne diyorsunuz, maymunla insan genomunun benzemesi delil değilse peki delil nedir? Benziyorsa akrabasın işte %90 olmasın %50 olsun ne fark eder, canlılar arasındaki akrabalığı inkar etmek için bir de çok bilimsel birşeyler söylüyorlarmış gibi davraıyorlar. http://blog.milliyet.com.tr/maymun-ve-insan-genomunun--99-oraninda-benzesmesi-neden-evrime-delil-olamaz-/Blog/?BlogNo=315621 Link to post Sitelerde Paylaş
Abra63 0 Temmuz 14, 2013 gönderildi Raporla Share Temmuz 14, 2013 gönderildi Cidden okudunuz mu o yazıyı? Ben ilk girişe baktım sonra kapadım, okumayın abi gerek yok, zaman kaybı. Link to post Sitelerde Paylaş
anarkom 0 Temmuz 14, 2013 gönderildi Raporla Share Temmuz 14, 2013 gönderildi Dinci zekasını ortaya koyan yazılardan biri. Hıristiyan abilerinin yazdığı yazıları türkçeye çevirip kendiler yazmış gibi ortaya çıkıyorlar. Kaynak verme konusunda da çok özensizler. Hiç biri bilimsel araştırma sonucu değil. Does the DNA similarity between chimps and humans prove a common ancestry? Link to post Sitelerde Paylaş
kozmopolit 0 Temmuz 14, 2013 gönderildi Raporla Share Temmuz 14, 2013 gönderildi İnsanlar ve hayvanlar DNA'yı oluşturan aynı baz çiftlere (A,T,G,C) sahiptir. Bu baz çiftleri her canlıda mevcut olan DNA bileşenleridir. DNA dizilimi ve genetik materyalın miktarı türden türe değişir, buna rağmen DNA'nın bileşenleri aynıdır. DNA'nın bu evrensel karakteri -bitkiler dahil- bütün canlılığın ortak bir atadan geldiği anlayışına temel oluşturur. Bunun yanında verilen linkte blog yazarının "şu ana kadar sadece insanın genetik haritası çıkarılmıştır, şempanzenin genetik haritası henüz yapılmadı" iddiası da yanlış bir bilgidir. Blog yazısı 12 Temmuz 2011 tarihli. Şempanze genomumun çıkarılan haritasına dair analizler ise 1 Eylül 2005 yılında -yani blog yazısından 6 yıl önce- Nature Dergisinde yayınlanmıştır. http://www.nature.com/nature/journal/v437/n7055/full/nature04072.html Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts