Jump to content

Dünyanın ilk insan kafası nakli için gönüllü bulundu


Recommended Posts

Ölümden çok daha kötü sonuçlar doğurabilir...

Yetkililer, "Bunu kimseye önermezdik, bu işin sonu ölümden daha beter olabilir ve çekilen acılar daha fazla olabilir" diyor, ama 30 yaşındaki Rus vatandaş Valery Spiridonov'un kararı kesin. Doğuştan hasta olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşayan Spiridonov, bu kararıyla "Ya ölüm ya da yepyeni bir hayat" düşüncesinde. Çünkü normal şartlarda vücudunun iyileşme ihtimali yok gibi...

Sciencealert sitesinde yer verilen bilgilere göre İtalyan cerrah Sergio Canavero, kafa nakli fikrini daha önce dile getirmiş, bunun şaka olduğunu düşünenler olduğu gibi çılgınca bir fikir olduğunu savunanlar da çıkmıştı. Ve şimdi bu fikrin hayata geçmesi için bir gönüllü var.

Werdnig-Hoffman hastası olan adamın kafasının gövdesinden alınıp başka bir vücuda aktarılması için 36 saatlik bir operasyon planlanıyor. Bu kapsamlı ve benzersiz çalışma için 150 doktor ve hemşirenin hazır olacağı söyleniyor. Ancak operasyonun sonuçlarının nasıl olacağı kestirilemiyor. Birçok uzman, kafayla yeni vücudun kimyasının uyuşmaması durumunda normal bir ölüm değil, daha acılı bir ölümün yaşanabileceğini düşünüyor.

Independent'da yer verilen bilgilere göre ilk kafa nakli, bundan 45 sene önce, 1970'te bir maymuna yapılmıştı. Maymun, naklin gerçekleştirilmesinin ardından beden ile kafa arasında uyum sağlanamadığı için 8 gün sonra ölmüştü. Ama bu kez bir insandan söz ediyoruz. Ne dersiniz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

olayın bilimsel yorumu nedir? yani bence bu gerçekleşirse ilerde olumsuzluk bile bulunur gibime geliyor :)

Nakil gerceklestirilebilir. Onemli olan adamin kafa ve bedeninin birbirine uyum saglamasi. Nakil suresince dokulara oksijen ulastirilabilmesi ciddi bir sorun gibi duruyor ancak basarilacaktir. Eger her iki parca da birbirini kabul ederse ciddi bir problem gorulecegini sanmiyorum.

Bana gore gelecekte olumsuzluk bulunacak ancak once insan zihnini bilgisayarlara transfer ederek bu zihni robot bir vucuda entegre edecekler. Biyolojik yaslanmanin durdurulmasi daha sonra bulunacak ve belki gerek bile kalmayacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...