Jump to content

Türkiye'nin Farkı


Recommended Posts

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/detay.aspx?...=17080&dp=1

Yüksek vergiler nedeniyle dünyanın en pahalı benzinini Türkiye kullanıyor! Fakat dünyada insanlar sokağa dökülüp hükümetleri protesto ederlerken, Türkiye'de "tık" yok!

:blink:

Haa tabi Türkiye'de de protestolar var şu anda! "Mücadeleler" var... Neyin mücadelesi?? TÜRBAN'ın!... Türkiye, işini gücünü bıraktı "nasıl daha dinci oluruz"un mücadelesini veriyor! Bu konuda "formüller" arıyor!

Yazıklar olsun bu kadar aptal bir ülkeye!... Ne özgürlüğü, ne demokrasiyi, ne laikliği, ne de iyi bir yaşamı hakediyoruz!... KÖLE olmayı hakediyoruz biz. Dincilerin, sömürgecilerin, çetelerin KÖLESİ olmayı. :angry:

Link to post
Sitelerde Paylaş

bıraz alevlı bır konusma tarzım var bazen etraf benle cosar o yuzden epey basım belaya gırmıstır ama adamlar halkı beklletıyordu ve ılk olarak oyle yerlerde ben konusuyordum :Dne konusuyorum yuru gıt ısıne :Dburnumu sokmasam olmaz

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benzin ve mazot ucuzlar ise o zamanda kota koyarlar babamın anlattıgına göre 70 li yılarda

benzin cok ucuzmuş ama benzin almak ne mümkün karaborsa ben 75 dogumluyum

o yıları bilmiyorum tabi cocuktum o zaman. bence hic ses etmemek lazım bu hükümetin

ne yapacagı beli olmaz benzini ucuzlatır sonrada bir kota koyar ondan sonra ayvayı yeriz

yaya piyade olmakta var işin ucunda :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanlar açlığa,yoksulluğa razı olmayı,yapılan haksızlıklara yanlışlıklar itaat etmeyi İslam'dan öğrendi.

Geçenlerde gazeteler bazı temel ürünlerin fiyatlarının geçen mayıstan bu mayısa ne kadar artığını yazmıştı.

Herkes buna susuyor ve karşı gelenlerle,sesini yükseltenlerle dalga geçiyor.

Hayat pahalılığı,zam,borç .. artık bunlar alışılan şeyler haline geldi.Çok üzülüyorum :(

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben cok bekledim tüp kuyruklarinda tüpün üstüne oturmaktan kicimiz tüpün seklini alirdi, sadece tüpde degil o dönemde sanayag,siviyag yoktu,gaz yagi yoktu. Sesini cikartanlara komünist yaftasi yapistiriyorlardi, isin ilginc tarafi halkin cikarlarini savunan, sorgulayan insanlara halkda destek vermiyordu, sonrasi malum 12 eylül,birsürü insan kiyimi.

Simdi sokaga ciksaniz protesto etseniz ne olacak 1 Mayisda iscilerin basina gelenden farkli birsey degil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tüpraş özelleşmeden önce, benzinin rafineri çıkış fiyatı 40 ykr idi. Şu an 1,09 ytl. Koç bekonun, arçeliğin açıklarınıı , hükümette toplayamadığı kurumlar vergisinin açığını benzinden çıkarıyor.

sonuç : bir taraflarımıza giriyor ama allah büyük.

Eeee zamanında teneke doğanlara, şahinlere az para vermedik.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Geçenlerde de arazisi istimlak edilen çiftçiler haklarını aramaya gidip polisten dayak yiyerek geri dönmüşlerdi.

Sesini çıkaranını vuracaksın kafasına, susturacaksın... Ne güzel iş valla...

Ama ses çıkmaz demeyin. Elbet ses çıkacaktır. Sadece yeterli şartlar oluşmadı. Açız ama yeteri kadar değil. İşsiziz ama idare ediyoruz. Eğitimsiziz ama eğitimli insana ihtiyaç yok... Bu böyle en fazla nereye kadar sürecek ki? Elbet bıçak kemiğe dayanacak. O zaman geldikleri kadar gürültülü gidecekler. Öyle gölgelere bürünüp sinsice kaybolamayacaklar ortalardan. Ya da ömrü 1 haftayı geçmeyen bir ülke gündemi olmayacak gidişleri. Adlarını tarihin kara kaplı defterlerine yazdıra yazdıra, utancın bayrağını taşıya taşıya gidecekler. Ve dersler çıkarılacak...

Belki bunların hepsi uzak bir gelecekte olacak. Ama olacak. Ya da bu coğrafya topyekün yok olacak. Çünkü tarih bizi beklemez. El alem çağı yakalar, atlar gider. Biz boğuluruz karanlığımızda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünya üzerinde en tepkisiz millet bizizdir heralde..

Yunanistan'da büyük bir yangın çıkmıştı hatırlarsanız mora yarım adasındaki bütün ormanlar yanmıştı nerdeyse.. Halk meclisin önünde büyük bir eylem yapıp yanan yerlerin yeniden ağaçlandırılmasını istemişti hükümetten.. Bu tip olaylar duyunca neden bizim halkımız bütün olaylara tepkisiz kalıyor diye sorası geliyor insanın.. Üzülüyorum..

ama darbelerle sağ-sol çatışmalarıyla aydın yazarların hapislere atıldığı yada katledildiği yetişen neslin düşünmemesi için ellerinden geleni yapan hükümetler geçtikten sonra bugün halk neden düşünmüyor hiçbir olaya ses çıkarmıyor diye sormak gereksiz..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye sadece nasıl daha çok dinci oluruzu tartışmıyor, sadece o tartışılsaydı türban diye sorun olmazdı zaten.

Türkiye daha rejimini bilmiyor, cumhuriyet nedir, demokrasi nedir, şeriat nedir bunları tartışıyor, kavram kargaşası var, ben solcuyum diyen diğerinden daha yobaz mücadele veriyor, ülkücüyüm diyen faşizme, emperyalizme mücadele veriyor, şeriatçıyım diyen hacılara, yobazlara karşı mücadale veriyor.

Bu kavram kargaşasının sebebi Avrupa devletlerinin 300 yıl süren devrimlerini bizim Cumhuriyetçi devrimcilerimizin sadece birkaç yılda halka entegre edişinden kaynaklanıyor.

Büyük insanlar fikirleri tartışır, bırakın benzini ilk önce; ya olduğumuz gibi görünelim ya da göründüğümüz gibi olalım...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Koyun ruhlu olmada ateistlerin dincilerden bi eksik tarafı yok..

Bu arada Mısır, Cezayir gibi ülkelerde ekmeğe bile yapılan zamlarda protesto yapıyor. Zaman zaman medyaya da yansıyor bu.. Zaten en son gıda krizinde yine Mısır'da protesto yapılmıştı..

Örnek mi:

http://www.bbc.co.uk/turkish/news/story/20..._salaries.shtml

Link to post
Sitelerde Paylaş

arabistanda bir türk vatandaşını allaha küfretti iddası ile ölüme mahkum edildi,kimse sesini çıkarmadı,idama mahkum edilen kişinin eşinin yanında sadece birkaç kişi vardı,onlarda muhtemelen yakın akrabalarıydı

yıllarca bu ülkeyi hortumladılar,gözümüzün içine baka baka "verdimse ben verdim" diyen başbakanlar gördük.yaşanan ekonomik krizlerde yüzlerce insan intahar etti

depremlerde onbinlerce insanımızı kaybettik.görünüşe bakılırsa kaybetmeye devam edeceğiz.deprem yardım paralarıyla bütçe açıklarını kapattık dediler.hep sustuk.

namus cinayeti adı altında binlerce kadın öldürüldü.kimse sesini çıkarmadı.

kocasından dayak yiyip can havliyle karakola sığınan kadınları,kurbanlık koyun gibi kocalarına teslim ettiler.bu kadınların haklarını hiç kimse düşünmedi.

başlık parası adı altında kızların satılmasına karşı hiçbir toplumsal tepki göremedik bu güne kadar.

okula gönderilmeyen,küçük yaşta evlendirilen kızların durumunu düşünen olmadı...bu liste çok uzundur.

türban yasağı konusunda halkımızın göstermiş olduğu tepki çok ironiktir.hiçbirşeye tepki göstermeyen insanlar topluluğu,iş kadınları paketleme yasağına gelince götünü yırtıyor.bu verilen mücadelenin özgürlükler adına verildiğine inanmak çok zor.bu ülkedeki insanların,kadınların durumlarının iyileştirilmesi için en ufak bir endişe duyduğuna inanmıyorum.türbanın kişisel inanç meselesi olduğu yalanına da.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yurttaşlarda gözlemlediğim olay çabuk galeyana gelmeleri, bunun da sebebi zaman içinde gördüğü haksızlıkları içine atması ve zaman içinde çıkan sebeplerin bastırılanı patlamaya yol açması..

Bi ara Boyabat'a öyle bi olay yaşanmıştı, yanlış hatırlamıyorsam yine galeyana gelip bi haksızlığa karşı karakol basmışlardı.. Olayı tam hatırlamıyorum ama birilerinin altına işemesine yol açmıştı.. :D

tarihinde Hunter tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...