Jump to content

highone

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    592
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

highone Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. highone

    Neden Yaratıcıya İnanmıyorsunuz?

    Çünkü;Henüz kendisiyle tanışamadım.
  2. highone

    'Çapulcu Halk Partisi' için başvuru yapıldı

    "Çapulcu Halk Partisi" ndeki Çapulcu kelimesinin populitesi kime ait? One minute populitesi kime ait ? Erdoğan kaynaklı populist kelimelere sığınarak parti kurmak,yaratılıcığın dışında bir kopyalamadır.Primi Erdoğana döner. Kim ne derse desin Erdoğan çok zeki bir yönetici.Ülkeyi bir kaosa sürüklüyor olabilir.Ama, yüksek ayak sesleri ile gerçekleştiren bir lider. Amaçlarına ulaşmak için önündeki engelleri bir bir kaldırdı ve kaldırmaya da devam ediyor.Yıkılamaz dediğimiz engellerin hepsini aştı. Kılıçdaroğlu çok pasif ve yaratıcı değil.Hatta dönem dönem Hükümet tarafından sindirildiğini bil
  3. highone

    Neden Çoğu Müslüman ibadetlerini yapmaz ?

    Birçok olayda olduğu gibi anlattığınız olayda da toplum psikolojisi vardır.Toplum psikolojisinde sorgulama nadir olur.Cuma günü cumaya gidilmesi,Bayramda el öpülmesi,ezan okununca müzik sesinin kısılması gibi şartlanılmış toplum psikolojileri vardır.İnsanların gençliğinde ibadet çok az yapması yaşlanınca daha çok yapması da bilinçaltımıza yerleşmiştir.Aynı zamanda yaşlandıkça hayatla olan bağlar da yavaş yavaş kopmaktadır.Bir arkadaşımın fikride ilginç gelmişti.Yaşlılıkla birlikte seks hayatının bitmesiyle insanların kendilerini dine daha yakın hissettiklerini söylemişti. Konu başlığını açış
  4. highone

    Gerçek Müslüman Ateistforumu asla tıklamaz!

    Sayısız din sitesi varken neden Ateistforumu seçtiniz.Neden itiraf etmiyorsunuz? Din sitelerinde,özgürce fikirlerinizi anlatabiliyormusunuz? Peygamberi allahı kitapları yargılayabiliyormusunuz? Tabiiki yapamıyorsunuz.Sorgulamaların yapıldığı tek yer Ateizm siteleridir.Doğruların kanıtlarıyla tek söylendiği yer Ateizm siteleridir.Herhangi dini bir forumda daha soruyu sormadan tepki alırsınız.Hemen banlanırsınız.Farkımız bu dur işte.Yolunuz Ateist foruma düşmüş ise buradan bir üyelik almış iseniz,şüpheleriniz var demektir.Dönüşüm artık başlamıştır.İyi günler...
  5. highone

    Neyin peşindeler?

    İslam ülkeleri dinlerine çok bağlı ülkelerdir.Özellikle kuzey afrikada yaşayan islam ülkelerinin,insanlık adına hiçbir faydaları olduğunu düşünmüyorum.Avrupa ve Amerika, insanlık adına dev adımlar atarlarken,Arap toplumları asalak bir hayat sürmektedirler.Arapları bu hale getiren ise topraklarından çıkan petrolleridir.Bu toplumları insanlık için faydalı hale getirmek yerine daha kolayı olan "islam dini" gibi bir bomba ile toplumları yok etmektir.Şimdi olmasa bile gelecekte,bu bölgede yaşayan toplumlar iklimsel değişmelerle avrupa yada amerikaya göç etme yada istila etme durumunda kalacaklardır
  6. highone

    İslam dünyasında 'film' öfkesi

    Filmin saadece İslamı hedef alması olayına bende karşıyım.İslamı öcü olarak görenlerin,kendi dinleri de sütten çıkmış ak kaşık sayılmaz.Daha da ötesi, Din, artık amacının dışında silah olarak kullanılıyor.Hemde kitle imha silahı.Birileri de çıkıp tüm dinlerin işe yaramaz zararlı olduğunu anlatan bir film yapsa alnından öpeceğim.Tabi anlatmak da yetmez,tartışma platformlarına taşınmalı.Ateistforum bu yönüyle tam cennetlik.Allah razı olsun kurucularından.
  7. highone

    Gerçek Müslüman Ateistforumu asla tıklamaz!

    Konu başlığında vurgulamak istediğimi çok iyi anlatmışsınz.Tşk ederim. Burada müslüman olarak yazı yazanlara asla inanmadım.Dini,bir yumurtanın içine benzetelim.Yumurtanın içi teizm.Dışı ateizm.Kabuğu kırmak önemli olan.O kabuk kırıldıktan sonra,Ateistforum saadece süreci hızlandırıyor.Kabuğu kıramayanlar yada kırmak istemeyenler "Yumurtanın dışında bir dünya" olduğunu düşünmüyorlar.Önyargıları da bu noktada başlıyor.Daha da ileri gidemiyorlar.Kabuğu kıranlar ise hakikaten sorgulama yapar hale geliyorlar.Ben kabuğun içindekilere Gerçek Müslüman diyorum.
  8. highone

    Gerçek Müslüman Ateistforumu asla tıklamaz!

    Neden dini bir sitede sorgulama yapmıyorsunuz da ateist foruma giriyorsunuz.Çünkü; Dini sitede sorgulama yapamazsınız.Orada körü körüne inanç vardır.Sizi buraya iten gerçek nedeni neden söylemiyorsunuz.Dinimden şüphelerim varda,ondan burdayım deme cesaretiniz bile yok.
  9. highone

    mucize istiyoruz

    Bence yüksek bir binaya çıkın ama çok yüksek olsun kurtulma şansınız hiç olmasın.Bu çağda böyle mantık olurmu? Bence islamdanda hiç çıkmayın sizin üzerinizde çok güzel duruyor.
  10. highone

    mucize istiyoruz

    Ama kitap göndermiş peygamber göndermiş Bunlarda fiziki şeyler değilmi.İnansak ne olur inanmasak ne olur.Senin mantıkla gitmek için,hiçbirşey göndermemiş olması gerekirdi.İnancını çevrene bakarak keşfetmen gerekirdi.Senin yaptığın uydurma kitaplara inanmak.Kuranın uydurma bir kitap olmadığını bile ispatlayamıyorsunuz.
  11. highone

    Madde Kopyalama

    İletilen maddenin kendisi olmuyor.Basit bir şekilde;Maddenin kendisini göndermek için,maddeyi enerjiye dönüştürüp göndermek,gönderildiği yerde de enerjiden tekrar maddeye dönüştürmek gerekiyor.Moleküler düzeyde başarılı olunabilir belki.Hücresel olarak yani canlılarda oluşabileceğini pek sanmıyorum.Bana göre hala bilimkurgu da kalıyor.
  12. O zaman başka dinlere ne gerek var.Yeryüzünde varolan yüzlerce hatta binlerce dinlerin uydurma olduğunu sizde onaylamış oluyorsunuz.Madem herşey vicdanda bitiyor.Kitaba,dine,peygambere ne gerek var?
  13. highone

    Madde Kopyalama

    Canlıların üreme mekanizmaları kopyalama hariç yapaylaştırılabilir mi? Yani canlı bedenin dışında tamamen insan yapımı teknolojisi ile yapımı mümkün mü?
  14. highone

    Buda mı gol değil

    İddiali bir girişle konu başlığı atıp hava kaçıran bir balon gibi tıssssslayarak sönen son müslüman sen değilsin, son olmayacaksın da, Aslında bu konular, "Müslüman saçmalıkları" konu başlığı altında toplansa iyi olur.
×
×
  • Yeni Oluştur...