Jump to content

BilgeYoda

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.341
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

BilgeYoda Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 11-10-1991

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

5.450 profil görüntüleme
  1. BilgeYoda

    kötülük nasıl önlenir...

    Yani Allah güzel ve doğru birşey söylememiş. Paine söylemiş kirec bunu kabul ediyorsun. Ben yazdığından bunu anlıyorum.
  2. Diyanet Meali : Enam 6.19 - De ki: "Şahitlik bakımından hangi şey daha büyüktür?" De ki: "Allah benimle sizin aranızda şahittir. İşte bu Kur'an bana, onunla sizi ve eriştiği herkesi uyarayım diye vahyolundu. Gerçekten siz mi Allah ile beraber başka ilâhlar olduğuna şahitlik ediyorsunuz?" De ki: "Ben şahitlik etmem." De ki: "O, ancak tek bir ilâhtır ve şüphesiz ben sizin Allah'a ortak koştuğunuz şeylerden uzağım." Bu ayete göre Allah Muhammed'e şahitlik ediyor. Muhammed de bir peygamber olarak Allah'a şahitlik ediyor. Allah'ın herhangi bir meleğini peygamberden başka gören var mı? Yok. Olsa
  3. BilgeYoda

    kötülük nasıl önlenir...

    Allah'ın sözünü es geçip, Paine'in sözüne bakman çok manidar.
  4. Erkekte antropoz olabilir. Alzeimer olabilir, buradan yola çıkıyorsak erkekte unutabilir. Ya az mantıklı konuşunda 2 dk değil 3 dk tartışalım.
  5. Aaaa evet kararımı değiştirdim 5 kadın müslüman gelmeli 4 ü şahit olarak hay eline yazına sağlık uyardığın için sağol
  6. Ben bir erkeğim kadınla tartışacaksam iki kadın yeterli olmalıdır. Yanlış mı oluyor yani ne bileyim ya da ben iki erkeğimde ben mi bilmiyorum.
  7. BilgeYoda

    Aradın mı? (HAKDİNİSLAM)

    Gözü kapatanda Allah :/
  8. BilgeYoda

    kötülük nasıl önlenir...

    Tehdit edersin insanları 4.56 - Şüphesiz âyetlerimizi inkâr edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. bu şekilde yinede devam ederler kötülük yapmaya böylece sen önlediğini sanmaya devam edersin. Gerçekte hiçbir şey yapmamışsındır.
  9. BilgeYoda

    Aradın mı? (HAKDİNİSLAM)

    Nerede yazıyor bu kalınlaştırdığım yer, nerede var?
  10. BilgeYoda

    Aradın mı? (HAKDİNİSLAM)

    Yahu ben yaratıcı yok diyorum. Sen yaratıcıya inat ediyorsun diyorsun ne inat edeceğim olmayan birşeye? Sen inat edebilirsin hayali arkadaşına.
  11. BilgeYoda

    Aradın mı? (HAKDİNİSLAM)

    Kim yaratmış, ne zaman yaratmış? Bizim neden haberimiz yok?
  12. BilgeYoda

    Aradın mı? (HAKDİNİSLAM)

    Diyanet Meali : 7.178 - Allah, kimi doğru yola iletirse, odur doğru yolu bulan. Kimleri de saptırırsa, işte onlar, ziyana uğrayanların ta kendileridir. Özne Allah burada dikkatini çekerim her iki kelime içinde. Yoksa Allah'a karşı mı geliyorsun? Allahına göre ben insan değil hayvandan aşağıymışım bu arada.
  13. BilgeYoda

    Aradın mı? (HAKDİNİSLAM)

    Yarattıklarına böyle bir zulmü sınav gösterip, Diyanet Meali : 8.30 - Hani kâfirler seni tutuklamak veya öldürmek, ya da (Mekke'den) çıkarmak için tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kuruyorlar. Allah da tuzak kuruyordu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır. yarattıklarına tuzaklar falan kurup, Diyanet Meali : 7.179 - Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendile
×
×
  • Yeni Oluştur...