Jump to content

-Astur-

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    321
  • Katılım

  • Son ziyaret

-Astur- kullanıcısının paylaşımları

  1. -Astur-

    istiklal marşımız ve andımız kaldırılacak

    Yahu ben her gün 5 tane falan ayrı gazeteyi okuyorum. Taraf'ı da severek okuyorum, siz seviyoruz dediklerinize tapındığınızdan olsa gerek herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz. Nişanyan da Agos'ta yazıyor, aha sizin sitelerden kaynak: http://www.odatv.com/n.php?n=diski-olayindan-2-yil-sonra-evine-dondu-0410101200 Kim cahil, kim saldırgan vs. de ortada sanırım.
  2. -Astur-

    istiklal marşımız ve andımız kaldırılacak

    Sevgili everest, Seninle bunları daha önce de konuştuk özelden. Sosyal bilimlerde, normatif konularda doğa bilimlerine göre daha çok görüş ayrılığı falan var, ama bu bu alanlarda da birikimin, yöntemlerin vs. olmadığı, uzmanlaşma diye bir şeyin imkansız olduğu gibi anlamlara gelmiyor. Bu konular üstünde yıllarca çalışmış, eğitim almış, kafa yormuş, yazı yazmış falan adamların düşüncelerinden yararlanmakta neden sorun olsun? Bu arada kimsenin muhakeme yeteneği tam anlamı ile tarafsız değildir, olamaz. Sosyal bilimlerde buna "myth of objectivity" diyorlar. Bununla bir barışalım. Herkes tarafl
  3. -Astur-

    istiklal marşımız ve andımız kaldırılacak

    "Anlayana..." yazmıştım oysa. "You don't have a right to not get offended." sözü de durup dururken aklıma geldi. Dindarlar provoke oldu sanki. Neyse, arkadaşlara iyi tartışmalar, kalite tavan yaptığından Behlül kaçar.
  4. -Astur-

    istiklal marşımız ve andımız kaldırılacak

    Yine bir Ateistforum klasiği...Bazıları sığ düşünceleri ve çirkin üslupları ile küçülmüş de küçülmüş, diğerleri efendileri ve düşünceleri ile büyümüş de büyümüş. Şöyle ufak bir alıntı yapacağım, anlayana... Devamı şurada.
  5. -Astur-

    istiklal marşımız ve andımız kaldırılacak

    Ağzına sağlık Pante, yazdıklarına katılıyorum.
  6. aynen, sengoku da dedi zaten, luffynin garpla kapışacak güce gelmesine daha 2 sene kadar var :P

  7. aysu'yu kurtardı işte, 2 bölüm dediydim :)

    asıl şov şimdi başlıcak :P

  8. abi bu üyelik de gidici gibi, giderayak bi salep al bari de içim ısınsın :D

  9. -Astur-

    FORUMDAKİ İMZALIK İLETİLER

    Öyle diyorsan öyledir dayıcım, rahat ol sen. Eşcinselliği yasak kılan bir dinin mensuplarının bir eşcinsele Hz. demesi sorgulanabilir, ona bir lâfım yok; ama ne sen ne de Satsuma öyle demiyorsunuz; farklı cinsel eğilimleri olanlara üstüne basa basa sapık diye hakaret ediyorsunuz. Aklınca bana ve Sangre'ye de nonoş monoş diyerek hakaret ediyorsun, sana açıkça söyleyeyim, senin gibi olacağıma "nonoş" olmayı yeğlerim.
  10. -Astur-

    Asker Kışlaya! Kürtler Kürtçe konuşur

    Ne fark eder, sizin aksinize bir çeşit demokrasi savunuyorlar en azından. Demokrasi olmanın asgari gereksinimleri vardır, askerin memurluğunu bilmesi de bunlardan biridir.
  11. -Astur-

    FORUMDAKİ İMZALIK İLETİLER

    Bir on seneye eşcinsellerin sapık olduklarına mı kanaat getireceğim yani? Allah muhafaza! Almanya dışişleri bakanı Westerwelle'nin falan da "sapık" olduğunu da düşünüyor musunuz mesela?
  12. -Astur-

    Asker Kışlaya! Kürtler Kürtçe konuşur

    Değişim rüzgarı sizleri süpürecek.
  13. İlk tanıdım sandım ama yanılıyor olabilirim, özelden de hele kim olduğunu :D

  14. -Astur-

    Asker Kışlaya! Kürtler Kürtçe konuşur

    Ben de sana faşist derim.
  15. -Astur-

    "TANRI ZAR ATMAZ"

    Uluslararası mahkemeler Almanları, Sırpları falan ne hakla yargılıyor o zaman? O mahkemeleri kuran ve işletenler Sovyetler'e vergi mi vermişler? Atalarımdan orada yaşamış, vergi vermiş, askerlik yapmış insanlar da var. Ama alaka?! Evet, insanlık suçlarının işlendiğini zaten kabul ediyorum. Bilirim. Evet.
  16. -Astur-

    Asker Kışlaya! Kürtler Kürtçe konuşur

    Hani ABD yasalarına bağlıydı site? İşinize gelince ABD, işinize gelince Türk yasaları mı geçiyor forumda?
  17. -Astur-

    "TANRI ZAR ATMAZ"

    Diyelim yüzde 80 seviyor, ee? Adamın korkunç bir kitle katliamcısı olduğu gerçeği değişiyor mu? Hitler'in de zamanında Alman kamuoyu nezdinde epeyce desteği yok muydu?
  18. -Astur-

    "TANRI ZAR ATMAZ"

    Gürcüler ve Rusların bir bölümü Staline hayranlık duyar, doğru, ama geri kalan devletlerde sevilmiyor Stalin. Ben bulundum oralarda, Ukraynalılarla, Ermenilerle, Tatarlarla falan konuştum bu konuları, antipati demek hafif kalır duydukları hisleri nitelemeye...
  19. -Astur-

    "TANRI ZAR ATMAZ"

    Hakaret falan etmedim Ateist Bakış, soykırım inkarcıları hakkında ne hissettiğimi belirttim sadece. Sırbistan ve Almanya savaşlarda yenildiler de bunlar mümkün oldu. Yeterince kuvvetli devletler bunlara izin vermiyor. Bu işlerin politik boyutunu göremiyorsun. Nazi Almanyası sayısız Roman'ın da ölümüne sebebiyet verdi, ama onların durumu Yahudilerden daha farklı oldu, düşün bakalım neden. Elbette, savaşı kazananlar daimi üye oldu, ama sonuçta o veto yetkisi var ve bu yönde karar çıkmasının önünde engel. İmzalık! Savaşı kaybettiklerinden çeşitli yaptırımlara maruz kaldılar, Çin'de, K
  20. -Astur-

    EY İNSAN! GÖZÜNAYDIN.

    Yasalar yapılırken bilim insanları deney mi yapıyorlar? Yoksa bunlar devrimlerle, parlamentolardan geçen tasarılarla falan mı oluşturuluyor? Roma Hukuku temelli Kıta Avrupası yasalarına geleneklerin rolü nedir mesela? Veya Anglo-Sakson common law sistemindeki precedent olayının?
  21. -Astur-

    "TANRI ZAR ATMAZ"

    Öncelikle hakaretlerini raporladım, onu belirteyim. Kendini sakin bir biçimde ifade edemiyorsan bir forum senin için ideal ortam olmayabilir. Dünyanın önde gelen ülkelerinden pek çoğu kabul etmiş bu iddiaları. Rusya BM'nin daimi üyelerinden, Rusya'nın veto yetkisi var, BM'de böyle bir karar çıkması imkansız denebilir. Olayın failleri ise öleli onlarca yıl oldu. 1300 yılında Dünya düzdü mesela, zira otoriteler(?) aksi yöndeki görüşleri benimsememişlerdi. Gerçekler ve bunlara ilişkin kabuller birbirinden bağımsızdır. Japonların iki dünya savaşı arasında Asya'da yaptıkları da uluslarara
  22. -Astur-

    "TANRI ZAR ATMAZ"

    Alt tarafı koca bir ülkenin nüfusunun 4'te 1 civarının ölmesine sebebiyet veren kararlar vermiş, o kadarı kadı kızında da olur değil mi?
  23. -Astur-

    "TANRI ZAR ATMAZ"

    Arkadaş da cevap vermiş ama şu haritayı da paylaşayım, soykırım olarak tanıyan ve tanımayan ülkeler: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2b/World_recognized-Turkce.png Daha bu yaz Ukrayna'daydım, ailesinden kurban veren bir sürü Ukraynalı ile tanıştım, Kiev'deki Holodomor Müzesi'ni de ziyaret etme imkânım oldu. Bu olayın 20. yüzyılda yaşanan en büyük insanlık suçlarından biri olduğuna zaten şüphem yoktu, daha önce bu konuda biraz araştırma yapmıştım, ama travmanın boyutunu bizzat gördüğümde bu konuda takınılacak tutumun ne olduğu benim için iyice netleşti. Senin yazdığın tarz şey
×
×
  • Yeni Oluştur...