Jump to content

unbeliever

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    177
  • Katılım

  • Son ziyaret

unbeliever kullanıcısının paylaşımları

  1. unbeliever

    tanrıya niçin itaat edilmeli...

    Bir tanrı olduğununa inandığı halde ona itaat etmeyen kişi bence tam bir gerizekalıdır.Hele bu İslamın allahı olursa daha da gerizekalıdır. Bence müslümanlar da tam olarak inanmıyorlar.Biraz açarsak şöyle,eğer tam olarak inansalardı ve cennet cehennem mukayesesine göre 24 saat başlarını secdeden kaldırmazlardı.Ama bana göre işin aslı onların da tam olarak inanmadığıdır Hoş zaten islamı çok iyi bilenler bundan kesinlikle bir menfaat saglayarak dinin devamını savunuyorlar. Gelelim İnandıkları allahtan korkuyorlarmı sorusuna:Korkmuyorlar çünkü otoritenin kalktıgı en küçük bir boşlukta yağma ve
  2. unbeliever

    Arş'ı Suyun Üzerindeydi ne Demek ?

    Bilimsel kavramların arkasında zırvalardan bir demet.
  3. unbeliever

    Arş'ı Suyun Üzerindeydi ne Demek ?

    Yukarıdaki ifadeleri eğer doğru anladıysam "uzayda herhangi bir hedefe varmak mümkün değildir" diyorsun.Öyleyse insanoğlunun aya çıkışı gerçek değil midir?
  4. unbeliever

    ŞEYTANIN SOYU SOPU....KEHF 50

    İslam bir mafya ,bir çete mi ki çıkamıyorsun üstelik hiç girmemişken.
  5. unbeliever

    ŞEYTANIN SOYU SOPU....KEHF 50

    Müslümanlık sözleşmesi mi var da bir insan müslümanlığı red etti diye öldürülüyor.Yani müslüman bir ülkede doğan biri illaki müslüman olmak zorunda mıdır?
  6. unbeliever

    ŞEYTANIN SOYU SOPU....KEHF 50

    Hem islam hoşgörü dini dersiniz,hem dinde zorlama yoktur dersiniz,hem de sırf allah yukarda dedi diye insan öldürürsünüz. Neymiş devlet öldürürmüş.Böyle bir şey için insan öldürülür mü? Sen bunun cevabını ver.
  7. unbeliever

    ŞEYTANIN SOYU SOPU....KEHF 50

    Sen birisi Allah yukarıda dese onu öldürürmüsün?Velevki ısrar da etse.
  8. unbeliever

    Bilimsel Açıdan Süt Kardeşlerin Evliliği

    Evet ya dertlerin kaynağına inelim.Burada Fethi kardeş bir iddia ortaya atıyor.bizde cevap veriyoruz. Sorun nedir?
  9. unbeliever

    Bilimsel Açıdan Süt Kardeşlerin Evliliği

    Ha ha ha Sen çok yaşa emi güldürdün beni. Aklıma hababam sınıfındaki müfettiş geldi."Ne zaman bu sınıfa gelsem bana birşeyler oluyor"
  10. unbeliever

    Farzedelim Kur'an ulaşmadı

    Zaten bir yaratıcının olmadığını biz Kuran okuyarak öğrendik.Bir yaratıcı varsa ve bu kitabı o yazmışsa hiç yanlış olmaması gerekir dedim ve binlerce yanlış ve çelişkiyi görünce olmadığını anladım.Tabii ki yalnız Kuran değil diğer kitaplarda da.. Yani referansım Kuran.
  11. unbeliever

    Yaşantı..

    Bizim ülkemizdeki müslümanların çoğu dinlerinden habersizdir sadece Kuranı arapça dinlemişlerdir.Zalim olan kısım Kuranı bilip körü körüne inandır.Bu kısimin üzerindeki otorite kalktığı zaman zalim yüzleri ortaya çıkar.
  12. unbeliever

    Yaşantı..

    Bakın günümüzde 24 saat durmaksızın iman pompalandığı ülkemizde ufacık bir mum ışığı seklinde ve onu da sadece sızıntı olarak farkında olduğumuz Ateizm ve Deizm gerçeği insanları nasıl etkileyebiliyor. Eğer bizde görüşlerimizi her ortamda anlatabilsek ve medya bunlara yer verebilse gerisini siz düşünün. Sadece bu gerçek bile dinlerin ne kadar çürük bir temele oturduğunun göstergesidir.Malesef Dinler yine batı medeniyeti tarafından yıkılacak ve belkide biz yüzyıllar sonra onları taklit edeceğiz.Ama bu o kadar da kolay değil Yerine mutlaka birşey koymak gerekebilir yoksa bu kadar cahil halkı y
  13. unbeliever

    Bilimsel Açıdan Süt Kardeşlerin Evliliği

    Fethi kardeş başlığın altında ezildi
  14. unbeliever

    Çanakkale depremi

    Deprem kanun manun değildir.Sadece bir yer hareketidir.Bu yer hareketine karşı tedbir alanlar hayatta kalır.Eğer kanun olsaydı Ne kadar şiddet o kadar ölü olurdu.Hele allahın cezalandırması hiç değildir Yoksa kendi evini yıkacak kadar kör nişancı olurdu.(Yoksa öyle mi demeliyiz.)
  15. unbeliever

    Bilimsel Açıdan Süt Kardeşlerin Evliliği

    Fethi kardeş zaten makalenizde yasak olarak belirttiğiniz yasaklar direk ensest ve ensest sayılan ilişkilerdir ve neredeyse tüm toplumlarda hoş karşılanmaz.Ama bilimsel olarakta ispatlanmış olan yakın akraba(amca hala teyze ve dayı çocuklarının) evliliklerinde ki sakıncalardan bahsediyorum.Bunları neden görmezden geliyorsun.
  16. unbeliever

    Bilimsel Açıdan Süt Kardeşlerin Evliliği

    Fethi Kardeş benim bilime ve bilim adamlarına saygım sonsuzdur.Ama biraz da sizin okuduğunuz bilime saygınız olsun Kurandaki akıldışılıkları savunmak için bilimi kullanıyorsun.Belki süt kardeşliğinde dediğin etkiler olabilir ben bilmiyorum ama Ondan daha vahim olan yakın akraba evlilikleri kuranda meşru gösterilirken sen tutmuş süt kardeşler arasındaki yasağın doğruluğunu savunuyorsun. İslami terimle anlatayım kuvvetli dururken zayıfa başvurunmaz yani zayıf olan kaale alınmaz
  17. unbeliever

    Iyi ve kotu kavramlarinin goreselligi uzerine

    Öyleyse Tanrının (dinlerin) tamamen gerçekdışı soyut kavramlar olduğunu söyleyebiliriz değil mi?
  18. Zavallı seni tebrik ediyorum herşeyi gözlerine sokmuşsun, umarım bir nebze olsun anlamışlardır.Özellikle Hakdinislam
  19. unbeliever

    kuran yetersizdir....

    Malumunuzdur MEB yardımcı kitapları kaldırdı.Şimdi soralım demekki MEB ders kitaplarının ayrıca açıklanmasına ihtiyaç olmadığını düşünerek yardımcı kitapları kaldırdı ise Apaçık olduğu defalarca tekrar edilen Kuranı açıklayayan milyonlarca cilt kitaba ne gerek var diye düşünmeliyiz.Şunu demek istiyorum apaçık görülmektedir ki Kuran kendi kendini açıklamakta yetersizdir.
  20. Başlık konusuna dönersek Müslümanların geri kalmışlığının en büyük sebebi savaşlar ve savaşların en büyük sebebi ise mezheplerdir. Müslümanlığın yumuşak karnı mezheplerdir çünkü bütün kendi aralarındaki savaşlar mezhepler üzerinden kışkırtılarak yapılmıştır.Muhammedin ölümünden hemen sonra başlayan Ali ve Ayşe taraftarları arasındaki savaşta da henüz ortaya çıkmamış mezheplerin izleri vardır. Müslüman coğrafyası ne zaman mezhepleri terkederse ve birbirlerini havaya uçurmaları bırakırlarsa belki biraz ilerlerler.
  21. unbeliever

    Müslümanlar Ne Zaman Düşünmeye Başlayacak?

    Kuran çevrilemez demek Kuran hiç kimse tarafından anlaşılamaz demektir. Bunu şöyle açıklayabilirim. Arapça bilen bir kişi orijinal kurandan okuyor ve anlıyabiliyorsa kendisi de bir çeviri yapıyor demektir.Ve bu anladıklarını da yazabiliyorsa bu bir çeviri olmuş olur. Yok eger arapça bildiği halde bir şey anlamıyorsa arapça bilmeden okuyanlardan ne farkı kalır. Tabii ki kuran etimolojisi konusunda ayrıca eğitim almış ve çalışmış kişiler kelimelerin yazıldığı devirdeki anlamlarına da vakıf olacakları için onların çevirileri sanırım daha doğru olabilir diye düşünüyorum.
  22. Kuranın kaynaklarının en başında Tevrat gelir ve eskilerin masalları Tevrattan alınmadır.Ama eskilerin masalları diyenler Kuranın tamımlamasıyla "müşriklerdi" yani tevrat inanırları değildi.Velhasıl çok akıllı adamlarmış ne yazıkki kılıç zoruyla onlarda kabul etmek zorunda kalmışlar.
  23. Üstelik "başının üstünde gölgelik olarak beyaz bir bulutla dolaşan" yeğenlerine inanmamışlar. böyle bir durumda aslında inanmama şansları yoktu,çünkü onların zaten bir Allah (el ilah) inançları vardı.Yani ateist değildiler. Ve "mucizevi" bir çocuk olan ve allahın elçisi olduğunu söyleyen yeğenlerine inanmamışlar. Müslümanlar bunun doğru olduğunu kabul ediyorlarsa Acaba kendisinde mucize isteyen "müşriklere" Muhammed Kardeşim gözünüz kör mü? nereye gidersem gideyim beni takip eden başımın üstündeki bulutu görmüyormusunuz? bundan büyük mucizemi olur neden dememiş?
  24. unbeliever

    KURAN SAHTEDİR

    Adige haklısın kuranda böyle bir ayet olmadığını sanmakta, çünkü artık ilkokul çocukları da biliyor kalbin bir düşünme organı olmadığını. Lakin 1400 yıl önce yazılmış kuranda gördüğün gibi bir ayet var. Ne dersin bu Kuranı sonsuz bilgi ve güç sahibi olarak nitelenen biri yazmış olabilir mi? Diyanet Meali - el-HACC : 46. (Sana karşı çıkanlar) hiç yeryüzünde dolaşmadılar mı? Zira dolaşsalardı elbette düşünecek kalpleri ve işitecek kulakları olurdu. Ama gerçek şu ki, gözler kör olmaz; lâkin göğüsler içindeki kalpler kör olur.
  25. unbeliever

    peygamberler insalara Allahı sevdirmeye gelmişlerdir

    Yarattığı insanların % 99 unu cehenneme dolduracağını söyleyen, insanların birbirlerini öldürmesini "kitaplarına yazan" bir tanrıyı neden seveyim!!
×
×
  • Yeni Oluştur...