Jump to content

materyalistyobaz

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    747
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

materyalistyobaz Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. materyalistyobaz

    Kapitalizmi yok sayarsak...?

    İyi de bilim teknik ilerlesin diye yaşamıyoruz ki.
  2. materyalistyobaz

    Keşke ahiret olsa dediğiniz oluyor mu?

    Ben ahiret yerine , yine bu savaşın/mücadelenin içinde olmak isterdim. iyilikle kötülüğün adaletle zulmün, aydınlıkla karanlığın savaşı. Cennet cehennem çok saçma ve hiç ilgi çekici de değil. Burası daha ilginç. Kireç'in dediği gibi belki yeniden var oluyoruzdur, başka bir benlik içinde.Olur mu, nasıl olur bilmem.Bir döngünün sonsuz bir döngünün içindeyizdir belki. Sürekli büyük patlamalar, sürekli yeniden kurulan yok olan evrenler, hayatlar,bilinçler.
  3. materyalistyobaz

    Keşke ahiret olsa dediğiniz oluyor mu?

    (29) İsa dedi: Eğer beden ruhtan dolayı olmuşsa bu bir harikadır; Ama şayet ruh bedenden dolayı olmuşsa bu bir harikanın harikasıdır.
  4. materyalistyobaz

    Keşke ahiret olsa dediğiniz oluyor mu?

    Hayır istiyorsun, yaşamak ve var olmak istiyorsun.Tıpkı benim gibi. Sen yaşamı reddetmiyorsun, içinde bulunduğun kötü koşulları reddediyorsun. Tıpkı benim gibi..
  5. O yok bu yok, o yalan bu illüzyon. Ne var, ne gerçek o zaman aq.
  6. materyalistyobaz

    OLANAKSIZ MI

    halla halla, karadelikler keşfedilmeden önce her şey ışığı yansıtır üzerine bir mantığın vardı? Hani evrenin her yerinde kaya yuvarlanıyor mu, ışık yansıyor mu diye bakmamıza gerek yoktu?
  7. materyalistyobaz

    OLANAKSIZ MI

    ?
  8. materyalistyobaz

    Ne için yaşıyoruz?

    xerşan ne kadar boş bi adamsın yahu.
  9. materyalistyobaz

    OLANAKSIZ MI

    Halla halla, o zaman karadeliklerin ışığı yansıtması gerekir. Varlıkları ortaya çıkıncaya kadar her şey ışığı az ya da çok yansıtır biliyorduk. Demek ki maddenin davranış biçimi değişince mantık da değişiyor.
  10. materyalistyobaz

    OLANAKSIZ MI

    Halla halla, nasıl oluyor da değişmiyor acaba? Mantık zihinde var olan bir şey. Mantık değişmiyorsa madde buna uygun davranmak zorunda oluyor ve buna idealizm diyoruz. Halbuki mantığı doğadan,maddenin davranış biçimlerinden yola çıkarak çıkardığımız söylediğimiz zaman bu materyalistçe bir yaklaşım oluyor.Haliyle madde bambaşka bir biçimde davrandığı zaman mantıkta değişmiş oluyor.
  11. materyalistyobaz

    OLANAKSIZ MI

    Mantığı doğadan öğrenmiyor muyuz? Bambaşka bir evrende bambaşka mantıktan söz edebiliriz o halde?
  12. materyalistyobaz

    Ateizm Dinlerden Hangi Temel İlkede Ayrılır?

    Ateistler ateizmle dünyanın daha güzel bir yer haline geleceğini düşünüyor, müslümanlarda islamla. Ama sorun varoluşsal tabi. Tüm insanları yok etmek köklü ve kalıcı bir çözüm olabilir
  13. materyalistyobaz

    Ateizm Dinlerden Hangi Temel İlkede Ayrılır?

    Tabii ki Allah'ın olmadığı konusunda ayrılıyor Önemi yoktur derken fazlasıyla değersiz bulduklarını mı yoksa islam dışındaki inançları zararsız gördüklerini mi kastediyorsunuz? Sanırım ikincisi. Fazla bilgimiz yok o yüzden pek ilgilenmiyoruz.Hristiyanlığın veya yahudiliği nesini eleştirelim? Cuma günleri cumaya gitmek yerine pazar günleri kiliseye filan gidip aynı şekilde dua ediyosun işte. Aynı şeyler, birbirinin kopyası,nesini eleştirelim? Uzakdoğu dinlerine falan zaten epeyce uzağız, neredeyse hiç bilmiyoruz.
  14. materyalistyobaz

    Ne için yaşıyoruz?

    Zevk alabilsem zaten sorun kalmazdı.Günden güne yalnızlaştım.Bir şeyler konuşabilecek birilerini bulsan bile frekanslar uyuşmuyor,aklında hep çözümsüz sorunlar var,sıkıntılar var. Bu noktaya geleceğimi biliyordum zaten yıllar öncesinde ama engel olamıyorsun işte. En trajik ölüm şekli astronotun uzay boşluğunda ölümüymüş gibi geliyor.Herkes dünyadayken sen uzay boşluğunda yapayalnızsın. Yeniden dirilme olsa Tanrı bile unutur seni sanki uzay boşluğunda. Aslında ölmek istemiyorum, yeterince yaşamak istiyorum ama yeterince yaşayamıyorum. sadece sürekli var olacağın ya da zamanın bir yerinde y
  15. materyalistyobaz

    Gerçek, Zihin ve Yanılsama

    Senin de haklı olduğun noktalar var tabi ama buna yanılsama yerine görecelik demeyi tercih ederim. Zihnimizden bağımsız gerçekliğin olduğunu,nesnelerden yansıyan ışığın dalga boyunda fark olduğu gerçeğinde tartışılacak bir taraf yok elbette. Kırmızı gördüğüm şeyi belki sen mavi görüyorsundur ya da benden farklı görüyor olabilirsin. Bok bizim için iğrenç bir şey bok böceği için lezzetli bir öğlen yemeği falan filan tamam da buradan ne sonuca varacağız peki?
×
×
  • Yeni Oluştur...