Jump to content

amazonta

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    380
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

amazonta Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 23-06-1985

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    hergün değişiyor
  1. amazonta

    Kadın Elbisesinde Aranan Özellikler

    ben aslında o cümlemde, kadınların erkek gibi giyinmesinde "erkek gibi"nin kıstası ne demek istemiştim. ancak yeterli açıklıkta yazmamışım, yanlış anlaşılmış. düzelteyim dedim.
  2. amazonta

    Kadın Elbisesinde Aranan Özellikler

    erkek kıyafetinin kıstası ne? kadınlar son yüzyılda pantalon giymeye başladılar. 1500 yıl öncesinin erkek gibi giyinme kıstasları ile bugünkü oldukça farklı. bugün artık pantalon erkeğe özgü bir kıyafet değil. modern tıbbın bahsettiği sanırım sadece kıyafetle değil davranışlarla da değerlendirilmeli. davranışlar bu konuda daha ön planda. erkeksi davranan lezbiyenler gibi.
  3. amazonta

    Kafa karıştırıcı bir grafik

    bu ayeti kadını metalaştıran "cariye sistemi" nedeniyle koydum. anlayan anladı zaten. anlamayanın da işine gelmemekte.
  4. amazonta

    Kafa karıştırıcı bir grafik

    aysdugu, gerçekten çok bilgisizsin. özellikle de tarih konusunda. tamamen kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsun. gelenek ve görenekleri biraz araştır bir de namu kavramı nerden geliyor araştır. daha bunları bilmeden sen, tartışmamız imkansız. örneğin kızların sünnet edilmesi de bir gelenektir, bazı ülkelerin kültürüne has bir durumdur. töre de türkiyenin geleneğidir, ancak ülkenin her yerinde uygulanmıyor olabilir. sonuçta ülkemizin doğu ve batısı arasında da kültürel farklılılar vardır. ayetleri aynen koyuyorum, hiç yorum da yapmıyorum, islamı yorumlamam çünkü, herşeyin açıkça yazıldığını
  5. amazonta

    Türban = Don

    babalarının, kocalarının, abilerinin baskısı olmasa zaten açarlardı.
  6. amazonta

    Kafa karıştırıcı bir grafik

    gelenek ve göreneklerimize göre, aynı zamanda islama göre de kadın erkeğin namusudur. töre cinayetleri bu zihniyetin uzantısıdır. sen kendi kafanda doğru bir gelenek görenek kavramı yaratmışsın da, yazılı olmayan kurallar bunlar, doğrusu yanlışı herkese göre değişir. ama uygulamaların temelinde namus yatar. sen geri kalmıyorsun eğitiminden ya da şiddet görmüyorsun ama bu geleneklere uyan binlerce insan yaşıyor bunları. töre cinayeti işleyenler de bir avuç insan değil. ülkemizin bir gerçeği bu. sana göre herkes dinini ve geleneğini yanlış yaşıyor. ama hiç düşündün mü onlara göre de sen yanlış y
  7. amazonta

    Kafa karıştırıcı bir grafik

    finlandiyalıların depresyonda olması, islama erişememelerinden kaynaklanmıyor. yaşadıkları yerde güneşli gün sayısı az, yaz dışında güneş alma süresi az. güneşin insana mutluluk sağladığını biliyoruz. belki finlandiya akdeniz de bir ülke olsaydı, gerçekten ideal bir ülke diyebilirdik.
  8. amazonta

    Kafa karıştırıcı bir grafik

    örg ve adetler korunsun mu? mesela töre cinayetleri. geleneklerimizin önemli bir parçası. kaç tane gencecik çocuk katil oldu? kaç kadın yaşamını yitirdi? çok sevdiğiniz örf ve adetler kadını köle olmaktan öteye taşımamıştır. savunduğunuz şey bu mu? suç neden arttı? mesela köyden kente göç nedeniyle olmasın? ekonomik sıkıntılar nedeniyle olmasın? bütün bunları dinle, gelenekle ne alakası var? yok tabii ki. ben niye suç işlemiyorum? ben niye yozlaşmamışım. 3. sayfa haberlerindeki insanlar niye hep aynı kesimden? eğitimle çok alakası var çünkü. topluma verilecek bir medya okur yazarlığı dersi, bu
  9. amazonta

    AYIN KAFİRİ YARIŞMASI

    ayın kafirini zaten islamın kurallarına bakarak seçmiyor muyuz? ben öyle düşünmüştüm yazarken.
  10. amazonta

    Erdoğan'dan kadınlara 'doğurun" çağrısı

    ne kadar çok çocuk o kadar çok oy. tayyip o kadar çok çocuğu hangi kesimin doğuracağını çok iyi biliyor. dinciler kadını sadece çocuk doğurmaya yarayan bir eşya olarak gördüğü için, onun da böyle konuşması gayet doğal. zaten mensubu olduğu kesim köpek gibi çoğalıyor. çok çocuk aynı zamanda kadını eve iyice bağlamanın da başka bir yolu, kadının özgürlüğünün önünü tıkayan bir unsur.
  11. amazonta

    Hayvanların şaşırtıcı dünyası.

    insan en vahşi hayvandır
  12. amazonta

    Inanmayanlar neden var?

    benim zıddım yok. dünya dışı bir varlığım sanırım.
  13. amazonta

    AYIN KAFİRİ YARIŞMASI

    başını örtmeyen ve açık gezen, aynı zamanda hiçbir erkeğe itaat etmeyen bir kadın olarak doğuştan kafirim aslında.
  14. amazonta

    Sizdede Site Yavaşladımı?

    hergün rahat rahat girerken, bugün aşırı yavaşladı, bugün bir sorun var. sorun bizim bilgisayarımızdan kaynaklanmıyor. ayrıca diğer sitelere çok rahat giriyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...