Jump to content

bozok

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

bozok kullanıcısının paylaşımları

  1. bozok

    dört halife ne zaman sünnet oldular?

    Sünnet Kuranda geçseydi farz olurdu sünnet daha önce varolan bir geleneğin devam ettirilmesi sünnet olmayan müslüman olamaz abdest alamaz diye birşey yok namaz,zekat,oruç gibi birçok önemli ibadetin şeklini nasıl olcağını kurandan değil peygamberimizden öğreniyoruz hadis ve sünneti bir kenara bırakalım diyemeyiz. Ebu Kafir Dünya sağlık örgütü bile sünnetin faydası ve zararı konusunda tarafsız kişilerin tercihine bırakıyor sen prezervatif tavsiyesinde bulunabilirsin ama afrikada giyecek ayakkabı bulamıyor adamlar kestirip atıyorlar.
  2. bozok

    dört halife ne zaman sünnet oldular?

    Kadın sünneti bölgesel bir gelenek Türkiyede böyle bir uygulama yok müslümanların çoğuda bu sünnet işlemi yapmaz mısırda yapılıyor müslüman olmadan öncede yapıyorlardı onlarında kendine göre sebebleri var doğru veya yanlış beni ilgilendiren bir konu değil. Ayrıca sahabelerin yaşadığı dönemde zaten araplarda sünnet yaygın bir gelenek muhtemelen çoğu zaten sünnetliydi.
  3. bozok

    dört halife ne zaman sünnet oldular?

    Amerikada 1970 kadar her 10 kişiden 9 sünnet oluyor bunu dini gerekceyle yapmıyor sağlık nedeniyle donradan 10 kişiden 6 ya düşüyor bunun yahudi veya müslümanlarla alakası yok korede çokmu müslüman ve yahudi var 10 kişiden 8 i sünnet oluyor.YeryüzüDoktorları afrikada binlerce çocuğu sünnet ediyor heralde bunudu hobi olsun diye yapıyorlar. Yahudilerin etkisi avrupadaki sünnet karşıtı lobilerin saldırılarını engellemek şeklinde yoksa müslümanın sünnet olması umurlarında olmaz rahatsız bile olurlar.
  4. bozok

    dört halife ne zaman sünnet oldular?

    O zaman who araştırmaları yalandan ibaret amerika,kanada,avustralyada 10 çocuktan 6 sı gereksiz yere pipisinden oluyor amerikalı,kanadalı,avustralyalı uzman doktorlar bu çocuklara zarar veren operasyonu sağlık için yaparak büyük cahillik örneği gösteriyor ben size dünyada sünnetin durumuyla ilgili örnek veriyorum sizse birkaç ateis doktorun önyargılı araştırmasıyla çürüttüğünüzü söylüyorsunuz. Amerika,kanada,avustralyada sağlık için sünnet yaptıran her on aileden altısı salak cahilmi şimdi.
  5. bozok

    dört halife ne zaman sünnet oldular?

    Dünya sağlık örgütü (WHO) sünnetin afrikada hiv gibi bulaşıcı hastalıkları %50 azaltacağını öngörüyor sünnetin cinsel yolla bulaşan hastalıkları azlttığı gözlemlenmiş Amerikada 10 bebekten 6 sı doğumdan hemen sonra sünnet ediliyor eskiden bu oran %90 lardaymış bu ülkede sünnet olma nedeni din değil sağlık nedeniyle yapılıyor.Amerikadada sünnetin faydalarının zararından daha fazla olduğunu savunan doktor çok korede sünnet oranı amerikadan daha yüksek sünnet konusu birçok ülkede tartışılıyor olaya sadece dini açıdan bakmayın. Şu linkte bununla ilgili makale var .Aslında birçok kaynak var b
  6. bozok

    dört halife ne zaman sünnet oldular?

    Kuran da sünnet yazmıyor biliyoruz zaten o yüzden farz değil vacip diyen var veya (sünnet) diyen var.Bende burda size sünnetin faydalı olduğunu söyleyen sayfalarca prof doçent ismi paylaşabilirim herkes kendi penceresinden bakıyor.
  7. bozok

    dört halife ne zaman sünnet oldular?

    Sünnetin faydalı olduğunu söyleyen uzma doktorlar var penis ve rahim kanserini önlediğini söylüyorlar ayrıca penis başındaki duyarlılıkta azalma olduğu için erken boşalma sorunu daha az olduğu söyleniyor .Sünnet derisinin olduğu yer mantar ve bakterilerin çoğalması için uygun ortam erkek bağışıklık kazanmış olabilir ama kadın için bu mantar mikrobu zararlıymış. Zararlı olduğunu söyleyen doktorlarda var onlarda bir sürü şey yazmış burdaki sinirlerin faydalı olduğu cinsel birliktelikte bu sünnet derisi sürtünmeyi azalttığında tahrişi engelleyip kadındadaha fazla hazza sebeb oluyormuş.En garibi s
  8. bozok

    TİROİD BEZİ

    Paylaşım için teşekür ederim bilgilendirici bir paylaşım, iş yerimizde özel bir hastane tiroid taraması yaptı bende nodül olduğunu endokrin bölümüne gitmemi istedi fakat her 5 hastadan 3 üne biobsi veya muayne olun dedikleri için olay ticari olarak düşündüm fazla ciddiye almadım bu yazıdan sonra dahiliyeden randevu aldım pek ihmale gelecek hastalık değilmiş..
  9. bozok

    Saf Su İçilir mi ?

    https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.provita.com.tr/brosur/WHO_Deminerilize_Su_Icmek.pdf&ved=2ahUKEwjNqtur8JzbAhXqhaYKHUnrAAI4FBAWMAN6BAgEEAE&usg=AOvVaw3B7rwXlAqaYQ-TgOwUuwmT "Bir araştırma (Williams 1963) bağırsağa giren damıtılmış suyun muhtemelen ozmotik şok nedeniyle farelerin epitel hücrelerinde anormal değişimlere yol açtığını ortaya koymuştur. Öte yandan, fareler üzerinde yürütülen 14 günlük bir deneye dayanan daha yakın tarihli bir çalışmada (Schumann ve diğ. 1993) aynı sonuca ulaşılmamıştır. Mikroskobik a
  10. bozok

    Saf Su İçilir mi ?

    Hayat veya erikli suyu tavsiye ederim tercih meselesi isteyen lahım suyu veya saf su içebilir.
  11. bozok

    Afrin olayı

    Abd bile artık bu Suriye ve Irağa harcanan parayı sorguluyor petrolden kazanacağından daha fazlasını harcadı şimdi faturayı kesecek yer arıyor mülteciler sayesinde biz zaten fazlasıyla bedel ödüyoruz. Lastik donu bile ABD den getirsen bu savaşın faturası azalmaz zaten lastik donu çinden alıyor.Trilyon dolarlık iç dış borcu var dünyada ençok cari açık veren ve en çok faiz ödeyen ülke. Bu bozgunculuğun en büyük sebebi israil lobisi sonraki sebeb petrolün güvenliği birde akdeniz petrollerini kontrol etmenin ilk ayağı olabilir.
  12. bozok

    Saf Su İçilir mi ?

    Bu forumları takip eden editör admin yok heralde küfürler havada uçuşuyor. Saf su aç karnına bol miktarda tüketilirse miğdede tahribata sebeb olabilir.Sıvı madde çok yoğun ortamdan az yoğun ortama hareket ediyor saf su içtiğimizde iyonsuz olan su vücudumuzun elektrolid dengesini bozacaktır.Saf suyu hassas ölçüm ve labratuar ekipmanları temizlemek için kullanıyorlar diye biliyorum aşındırma özelliği normal sudan daha fazla çok mantıklı iş değil saf su içmek.
  13. bozok

    Yapay zeka neden tehlikeli? Çünkü ATEİSTTİR

    Kod yazan programlar daha çok hatalı kodları düzeltme şeklinde çalışıyor . İnternet veya veritabanı üzerinden benzer kodların analizini yapıyor bu kodları, hatalı kodların olduğu yere yazıyor. Tüm bunları ne amaçla yazılmışsa ona göre yapıyor insandan daha hızlı bu analizi yapıp düzelttiği için kod yazanlara yardımcı oluyor o kadar. Yapay zekayı milyonlarca nöronun bağ kurarak oluşturduğu düzenle kıyaslayamayassın elektronik devreler için birşey ya siyahtır yada beyazdır ortası yoktur donanımda bir devrim olmadan korkulacak bir yapay zekadan bahsedemeyiz.Yapay zeka sistemleri çö
  14. bozok

    Yapay zeka neden tehlikeli? Çünkü ATEİSTTİR

    Mantık tüm programlama dillerinde aynı 0 ve 1 üzerine kurulu evet hayır ve birsürü koşul döngü algoritmalardan ibaret bilgisayar proğramlama mezunuyum ne mezunu olduğum önemli değil bu alana az ilgi duyan birisi mikro chip işlemciler ve programların çok basit anahtarlar üzerine kurulu olduğunu bilir.Yapay zeka günümüzdeki işlemcilerin el verdiği kadar gelişiyor .Yeni 0 ve 1 üzerine kurulu olmayan quantum chipler yapılıyor, belki bu quantum bilgisayarlar birşeyleri değiştirir. Şuanki yapay zeka uygulamaları belirlediğimiz şablona göre analiz yapmaktan öteye geçemez ben gene diyorum kor
  15. bozok

    Yapay zeka neden tehlikeli? Çünkü ATEİSTTİR

    Yapay zekanın duyguları iradesi ruhu yoktur.Yapay zekayı yazan programcılar bir soruya nasıl cevap vermesini istiyorsa öyle cevap verir .Kızmış sevinmiş gibi yapar sadece taklitten ibarettir.Korkular boş ve yersiz bu robotu yapandan kullananda korkmalı korkulacaksa atom bombasıda tehlikelidir ama asıl tehlike onu elinde bulundurandır. Bende bir bilgisayar programcısıyım yapay zekaya gereğinden fazla büyütülüyor.
  16. bozok

    Afrin olayı

    Avrupa ve rusyanın suriyeye ilgisi enerji koridoru , iki tarafta burayı kontrol etmek istiyor .Avrupanın fosil yakıta talebi 50 yıl bile geçse azalmaz artar alternatif enerji kaynaklarına yöneldikleri için bu talep artışı yavaşladı ,dizele karşı olmalarının nedeni havayı daha çok kirletmesi.Fransa'da japonya ve abd gibi birçok ülkenin katılımıyla füzyon santrali yapılıyor amacına ulaşırsa o zaman fosil yakıt dönemi biter . Abd nin bölgeye ilgisi ise israil ve petrol kaynakları, dolar gücünü petrolden alır ayrıca çinin enbüyük sorunu enerji kaynaklarıdır adeta çine karşı sopa gibi
  17. bozok

    Afrin olayı

    Arge araştırmada teknoloji ağırlıklı üretimde ve alınan patent sayısında çin abd yi geçti ve halada büyümeye devam ediyor abd tek güç değil . Pakistanda çin abd den daha etkili ortadoğuda rusyada çok güçleniyor dengesiz güç kaybeden bir amerika var tek dayanakları dolar oda bir yere kadar . Çin dolara alternatif bulduğunda abd ekonomisi çöküşe geçer bu ülkeyi fazla büyütüyorsunuz. Abd zaten suriyeden çekilip bu savaşın faturasını avrupaya kesme derdinde bu koridor gerçekleşseydi avrupaya giden alternatif enerji koridoru olacaktı artık fransa ve almanyanın bölgeye el atması gere
  18. bozok

    Afrin olayı

    Zaten vuruyor tsk rejim güçlerini rejim diye bir şey yok suriyede Türkiye Rusya iran var aralarındaki anlaşmaya göre afrinde esat faliyet gösteremez gösterirsede yalnız kalır çekilir. Muhtemelen idlibede girilecek kapalı kapılar ardında ne anlaşmalar yapılıyor bilmiyoruz tek görünen iran ne derse esad onu yapıyor arada afrinde olduğu gibi bende varım demeye çalışıyor.
  19. bozok

    Afrin olayı

  20. bozok

    Afrin olayı

    Bu konu biter menbiç konusu açılr diyordum ama bu konu afrin işi bittiği halde devam ediyor. Birçok savaş tecrübesi olan ABD, pkk uzantılarının bu bölgede direnemeyeceğini bilmiyormuydu biliyordu zaten tepkileride göstermelikti adamların derdi kürtleri ezdirip kin tohumları ekip daha fazla kullanmak kendilerine gebe bıraktılar bu saatten sonra pyd rusyaya bile yanaşamaz eli mahkum, amerikanın en iyi yaptığı şey insanları bir birine düşürmek. Menbiç işide fazla sürmez sonrasında idlip alınır, asıl sıkıntı bundan sonra başlar fıratın doğusuna gidilecekse eğer alınan yerlerde kürt ara
  21. bozok

    Afrin olayı

    Afrin muhabbeti bitebilir menbiç konusunu açabilirsiniz yada idlip artık sıra hangisindeyse. Suriyeyi bu hale sokan sadece amerika değil esadın koltuk hırsı şu adamı savunmayın alsın o kanlı koltuğu tepe tepe kullansın.
  22. bozok

    Afrin olayı

    Rakkada olduğu gibi her yeri yıkarsan 1 hafta bile sürmeden afrin ele geçerdi bir anlamıda kalmazdı binlerce sivil ölünce mesele bence en az kayıpla girmek . Ayrıca pkk nın elinde tanesi 50 bin dolar olan füzelerden binlerce var adamlar hareket eden herşeye sıkıyor arkalarında ciddi para ve istihbarat desteği var türk askerinin kordinatları anlık olarak ypg ye bildiriliyor buda tanklar için büyük tehdit en kötüsü bu füzeler portatif 1 kişi taşıyabiliyor.
  23. bozok

    insan klonlanması

    Parmak izleri tek yumurta ikizlerinde aynı değil farklı hatta klonlarda bile farklı olacağı biliniyor.Parmak izini belirleyen dna değil hatta yüz hatlarını bile sadece dna belirlemiyor birçok olaydan etkileniyor. Ruha gelirsek onun ne olduğunu bilen varmıki tartışalım Kurandaki bilgide kısıtlı
×
×
  • Yeni Oluştur...