Jump to content

Hızlı

Sadece Ateistler Grubu
  • İçerik sayısı

    284
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

Hızlı Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Hızlı

    Hdp beni heyacanlandiriyor

    Boşuna uğraşmayın, demokrasi için önce halkın kabullenmesi gerekir demokrasiyi. Cennetten toprak alan bir halk nasıl demokrasiden anlamıyorsa tuttuğunu koparanlardan(ki bunlar akp,chp,mhp oluyor)medet uman bir halktan olsa olsa temsili demokrasi olur. Rönesans'ı daha tam bitiremedik, Reform'a daha var az sıkın dişinizi ehehehe.
  2. Tamam neyse konuya cevap verdiğime sizin adınıza utandım.
  3. Hızlı

    Hdp beni heyacanlandiriyor

    Türkiye gibi bir devletin halkına demokrasi çoktur. Bırakın demokrasi peşinde koşup fantezi yapmayı da gidin Avustralya'ya, Kanada'ya kurtulun şu öküzümsü insanlardan onlarda rahatlasın bizde.
  4. Hızlı

    İslamın hakim olduğu toplum neden gelişemez?

    Hangi gelişme? Örneğin askeri ve mimari gelişmeyse diğer gelişmelere ters orantılı bir şekilde bunlar gelişebilir. Ama mesela genel olarak insanın bilinçaltında sorunlara yol açar İslam. Bu da hayatını bilime ve sanata adayan insanları engeller az da olsa. Bir de bir Müslüman hayatı sorgulamaz, anlamaya çalışmaz, ne de olsa yaratılışının bir sebebi vardır ve dünya malı geçicidir, bu dünyada ne yaparsa yapsın öbür dünyada hiçbir anlamı kalmayacak mal ve mülkün. Şimdi böyle bir anlayışla insanın pozitif bilimlere yönelesi pek gelmiyor. Ama sanata yönelebilirler. Öte yandan, İslam kadını kapatı
  5. Şimdi buna nasıl bir cevap vereyim? Eğer bir argümanın varsa söylenmekten geri durma, yoksa da laf kalabalığı yapmanın bir mantığı yok. Beni bilen bilir bir sürü mesajım var dini konularla ilgili, en azından oradan Ateist olduğumu anlayabilirdin. Dede yalnız beni unutman zoruma gitti, tamam kabul ediyorum forumda çok durmadım ama 2 yıl gittim diye hafızan resetlenmiş hemen. Tamam İslam bilime karşı olabilir, gerici olabilir. Ama bir Ateist olarak diyorum ki, o yılların Türkiyesinde araba yapılamamasının nedeni bu saydıklarından hiçbiri değil işte. Bu dediğin argümanlar Suudi Arabistan g
  6. Hızlı

    Klitoris küçük bir penis mi?

    Yalnız bir varlığın kökeninde iğrendirici bir varlık var diye o varlıktan tiksinmek bence akla mantığa aykırı bir hareket. Bu mantığa göre bitki, hayvan hiçbir besin almamalıyız. O bitkilerin besin aldığı topraktan nice solucan geçebilir veya o hayvanlar bir sürü zararlı organizma barındırıyor olabilir.
  7. Hızlı

    Taksim de fosil sergisi ama bilimden uzak.

    Ergenlik yapmanın lüzumu yok, bir kaç kişi burada sana ciddi ciddi anlatmaya çalışmış olayı sen ise alakasız bir yerden hakaret savuruyorsun, işin bilimsel kısmını hiç incelemeden hem de.
  8. Savaşta belli ahlâk kriterlerine göre davranınca savaşın anlamı kalmıyor zaten. ABD'nin uçakları var düşmanı yakalamadan bombalıyor. IŞİD'in ise uçağı yok düşmanı yakından yakıyor. Böylece ABD pilotlarına gözdağı veriyor. Doğru o pilot zarar veremez ama IŞİD'in o pilottan sonra karşı koyamayacağı uçakların pilotları zarar verebilir. Durum eşit yani, ahlâk kurallarına uyunca savaşmayın zaten. Vatan savunması da yok ortalıkta, iki tarafta sapına kadar genişleme savaşı yapıyorken nasıl bir ahlâktan söz edebiliriz ki? Burada haklılık-haksızlık durumu yok bence.
  9. Sizin aklınızda IŞİD şöyle canlanıyor sanırım; ABD'nin geri çekilmesiyle Sünni cemaatlar halkı gaza getirip militan topluyor, İslam uğruna cihad ediyorlar. Alakası yok, IŞİD'in kurucuları genellikle üst düzey Baas subaylarından oluşuyor ki bu da bu yakma emrini veren kişilerin ABD'nin daha önce yaptıklarını gayet iyi bildiğini gösterir. Guantanomo'da ABD de benzeri şeyleri yapıyor ama basından gizli yapıyor araştırmak isteyen 1-2 belgeselci çıkıyor onlarda artık ne bulursa yani. Savaşın bir ahlâkı olmaz. Çünkü savaş güç uğruna, ego uğruna, yani kısaca insanlığa aykırı inançlar uğruna yapılır k
  10. Ben de giriş izni istiyorum.
  11. Hızlı

    İskilipli Hain Hoca'yı anıyoruz...

    Teal-i İslam Cemiyeti hadi reformların önünde durmaya çalışıyor hadi onun bir anlamı var diyelim de İngiliz Muhipleri Cemiyeti'ne üye olmak onu zaten direk vatan haini yapıyor, isterse hiçbir şey yapmasın.
  12. Mesele ABD değil ki zaten, mesele bu yakma olayının doğrudan İslam'la bağdaştırılması, üstüne bi' de peygamberin ve halifenin bu tarz işlerle yakınlığı olduğu açıklanması vs. Benim karşı çıktığım nokta bu, anormal bir durum yok ortada sadece biri bombayla diğeri daha ilkel yollarla aynı şeyi yapıyor o kadar. Yani savunduğum yok ABD'yi, olayın doğrudan İslam'la bağdaştırılması mantıksız olmuş onu söyledim sadece.
  13. Şahitlik lafın gelişi burada, madem robot gibi sistemsel bir biçimde inceliyoruz olayları, bu kelime-i şehadet Türkçe olmadığından Türk mahkemeleri de olayı şahitlik anlamında değerlendirilmeyecektir. Şaka mı bu konu ben anlamadım, tamam İslam çok saçma, peygamber gerçek değil neyse de Türk mahkemelerinin hukuksuzluğuyla ne ilgisi var az ciddi olun. Bu mantığa göre ben evdeki oyuncak arabayı kırdım, kardeşimde anneme bana kızılmasın diye "şahitlik ediyorum ki oyuncak arabayı ağabeyim kırmadı yere düştü" desin, sonra Türk mahkemeleri bu kardeşimi 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılası
  14. Bu ne mantıksız bir yazı ben anlamadım, Çekler ve Slovaklar neden küçümseniyor onu hiç anlamadım da neyse. Müslüman kafasıyla ne alakası var o da garip, eğer ortaya yaratıcı mühendisler çıkmadıysa, formül ezberleyeni mühendis yaparlarsa üstüne bir de gereken ekonomik destek sağlanmazsa üretemezler tabii. Müslüman kafasıyla ilgisi yok o dönemin Türkiyesinin. Gelişmemiş ve az gelişmiş ülkelerde yaygın olan bir durum bu. Bu yazı şaka amaçlıysa feci dalgaya geldim ama eğer ciddiyse çok saçma olmuş tolon dedeciğim.
  15. Hızlı

    Japonya IŞİD'den intikam almaya yemin etti

    He o zaman başbakan bu olanları normal karşılasın. İnsanoğlunun kendisi böyle değil mi zaten? Gidip atalarının mezarlarına bomba atacak değil ya adam? Şu an Japonya teknolojik gelişmişliğine rağmen barışçıl bir tavrı olan nadir ülkelerdendir. Bu mantığa göre 1700 yıl önce Hunlar Avrupa'yı darmadağın etmesinden, 2500 yıl önce ise Romalıların Kuzey Afrika'yı inim inim inletmesinden 800 yıl önce de Moğollar binlerce sivili katlederek dünyayı sömürdükleri için bugünkü IŞİD'in oluşmasında katkıları var. Mantıksızca konuşmayın, Selefilik denen lanet bir şey var Ortadoğuda, emperyalizm ise insanoğl
×
×
  • Yeni Oluştur...