Jump to content

empirical

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    184
  • Katılım

  • Son ziyaret

empirical kullanıcısının paylaşımları

  1. empirical

    Korsan değil, Özgür yazılım kullanın

    İşletim sistemlerinin çoğunda yüklenen programların dosyaları çok dağınık oluyor.Tek klasörde toplanmıyorlar. Programcıların çoğu programlarına yüklenen dosyaların adreslerinin bulunduğu bir text dosyasıda koymuyorlar. Pardusu yeni kullanmaya başladım. Pardusta paket yöneticisi ile kaldırılan programların kalan kalıntıları nasıl temizleniyor?
  2. empirical

    Yeni anayasa isteklerimiz

    Yaşına 4 ekle.
  3. empirical

    Yeni anayasa isteklerimiz

    Özel fabrikaları,sanayi sitelerini dolaş. Gereksiz sayıda işletme var.Örneğin tersaneler. Doğayı tahrip ediyorlar.Üretim yok. Dünyada ki senelik gemi ihtiyacını tek bir tersane az alanda üretim yaparak karşılayabilir. İşçilerin çalışma saatleri neden yüksek? İş kazaları neden oluyor? Haklı olarak sebebi devlet diyeceksin.Günümüzde ki devlet özel sektör gibi çalışıyor.Seçilenlerin çoğu işveren veya işveren vekili. Çimento fabrikaları batmasın diye gereksiz binalar yapılıyor. Düzensiz şehirleşme var. Üretilen mallar,otomobiller,cep telefonları,Pclerde kullandığımız işletim sistemleri
  4. empirical

    Yeni anayasa isteklerimiz

    Her türlü dokunulmazlık kaldırılmalı. Ülke topraklarının en az 1/3 ü doğal yaşama ayrılmalı. Üretim araçları devletleştirilmeli. Çok katlı hapishane tipi binalar yerine tek katlı bahçeli evler yapılmalı. Doğum kontrolu uygulanmalı. Resmi dil tek olmalı. ........
  5. empirical

    Aya Çıkış Gerçek mi , Yalan mı ?

    SSCB de uzaya bir sürü robot uydu gönderdi. Onların bilgilerine de ulaşamıyoruz. Bilgileri saklama sebeblerini bilmek lazım.
  6. empirical

    Forumda Yalan Söylemek Serbest mi?

    Forumda bilim adamı olmadığı halde bilim adamı olduğunu iddia edenler var.
  7. empirical

    Forumda Yalan Söylemek Serbest mi?

    Yalana inanan ateist tipleride var.
  8. empirical

    Aya Çıkış Gerçek mi , Yalan mı ?

    Bilirkişi bilirkişi olarak aya gidip araştırma yapmanı bekliyoruz.
  9. empirical

    '' İsrail'in avukatlığını yapma ''

    sol invictus mason forumlarına üye olduğunu biliyoruz. sol invictus RothschildCocugu aynı kişimisin yoksa bir arkadaşın mı?
  10. empirical

    Tanrının Varolma Olasılığı

    evrensel-insan insanlarda bulunan numenal yetiler maddeden bağımsız mıdır? İnsan beyni bilgiyi doğa ile etkileşimi ile bulur. İnsan ile (Doğa - İnsan) ayrı değildir. Ne insan merkezdedir.Ne de (Doğa - İnsan) merkeze alınabilir. Numenal yetilerin olması insana üstünlük sağlamıyor.
  11. empirical

    Dünya büyüyormu

    Bu tabloya göre bağlanma enerjisi en yüksek element demir oluyor. Diğer elementlerin isotoplarının bağlanma enerjisini http://www.nndc.bnl.gov/nudat2/reColor.jsp?newColor=beda bu grafik ile bulabilirsiniz. Bu formül ile elektron voltu sıcaklığa çevirince uçuk rakamlar çıkıyor. Forumda ki fizikçilere sorum bağlanma enerjisinden elementin füzyona girebilmesi için gerekli en düşük sıcaklık bulunabilir mi?
  12. empirical

    Dünya büyüyormu

    Bir elementin nükleer füzyona girebilmesi için gerekli en düşük sıcaklık nasıl bulunuyor? Hidrojen ve demirin nükleer füzyona girebilmesi için gerekli en düşük sıcaklık nedir?
  13. empirical

    Dünya büyüyormu

    Hangi tip yıldızlardan süpernova oluşur? Kara cüce, beyaz cüce,notron yıldızı , hangi elementlerden oluşur?
  14. empirical

    Tanrının Varolma Olasılığı

    Bütün tanrıları biliyorum demedim. Tanrı kavramına yüklenen özelliklerin ne olduğuna bakmak lazım dedim. Spinoza,John toland,Ernst Haeckel,Einstein vb kişilerin tanrı tanımları böyledir.
  15. empirical

    Tanrının Varolma Olasılığı

    Tanrı yok demek için tanrı kavramına yüklenen bütün özellikleri bilmeniz lazım. Bütün tanrılar aynı değildir.Ateistlerin kafasında tek tip tanrı kavramı(Allah) var. Ateistlere göre tanrı Allah'ın özelliklerini taşımalıdır. Ateistlere göre Allah'ın özelliklerini taşımıyorsa tanrı değildir. Maddenin özelliklerini taşıyan somut doğaüstü özellikler yüklenmemiş bilinç sahibi olmayan tanrı tanımlarıda var. Agnostik tavır sadece tanrı için geçerli değildir.Tüm bilim dallarında vardır. Ölçmede tolerans vardır.Gözlem ve ölçü aletlerinin duyarlılık sınırları vardır. Bilimde kesinlik olsaydı is
  16. empirical

    Dünya büyüyormu

    Kızgın metal oksitlerin üzerinden hidrojen metan gibi gazlar geçirilirse su elde edilir.
  17. empirical

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    Naturalistic pantheism (also called scientific pantheism) is a naturalistic form of pantheism that encompasses feelings of reverence and belonging towards nature and the wider universe, but is realist and embraces rationalism and the scientific method. It presupposes metaphysical naturalism and as such it affirms the nonexistence of supernatural realms, afterlives, beings or forces. http://en.wikipedia.org/wiki/Naturalistic_pantheism Reverence, awe, wonder and a feeling of belonging to Nature and the wider Universe. Respect and active care for the rights of all humans and other livi
  18. empirical

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Naturalistic_pantheism Doğada karşılığı olan tanrı tanımları vardır.
  19. empirical

    Tanrının Varolma Olasılığı

    Madde nedir? Madde ezeli ve ebedi midir? Maddenin varolma sebebi nedir? Birinci Tekil Şahis bu sorulara cevap verebilirmisin? Bakalım metafiziğe yada agnostikliğe sapmadan cevap verebilecek misin?
  20. empirical

    Epistemoloji Uzerine

    Doğanın kendiliğinden örgütlenmesine bilen insan kendini merkeze yerleştirmemelidir. Doğa ile tek yönlü iletişim halinde değiliz. Gözlem tek yönlü olabilir ama deney tek yönlü değildir. Gözlem sonucu insanın ürettiği varsayımların deney ile doğrulanması/yanlışlanması gerekir. Bilim adamı için deney doğa ile diyalog demektir.
  21. empirical

    Tanrının Varolma Olasılığı

    Panteizmin tanrısı teistlerin tanrısı değildir. Doğa vardır.Doğaüstü kavramları panteizm kabul etmez. Doğanın varlık sebebi kendisidir. Doğada kendiliğinden örgütlenme vardır. http://www.pantheism.net/ Bir ateist panteizmin tanrısını red ediyorsa doğayı red ediyordur.
  22. empirical

    Ateizmle İlgili Efsaneler, Yalanlar, Yanlışlar....

    Ateistleri teistleri güçlü zayıf diye ayırmak yerine felsefecilerin ayırdığı şekilde ayırnak gerekir. Diyalektik materyalizm SSCB resmi öğretisi idi. Pozitivizm,pragmatizm Türkiye kurulduğunda resmi öğretisi idi.
  23. Pozitivizm(olguculuk) olgulara isim verdiği için isimcilik olarak adlandırmış. Her olgu gözlem ve deney araçlarının izin verdiği ölçüde birçok alt olgudan oluşur. Gözlemlenen olguların aynı isimlerden oluşan birçok alt olgulardan oluşması tanımlama hatalarına olguları birbirlerine benzetmemize yol açar.
  24. empirical

    Ateizmle İlgili Efsaneler, Yalanlar, Yanlışlar....

    Teizm tanrı/tanrıları var kabul edenlerin oluşturduğu öğretilerin genel adıdır. Ateizm tanrı/tanrıları yok kabul edenlerin oluşturduğu öğretilerin genel adıdır. Verilen isimler ve tanımlar tanrı/tanrıları nasıl var ve yok ettikleri hakkında bilgi sunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...