Jump to content

papik

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    390
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

papik Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. papik

    Kutuplarda Oruç Nasıl Tutulur?

    Lan sığır mısın sen. Ramazan hep aynı tarihe mi geliyor. 30 günlük ay takvimine göre olduğu için, ramazan ayı her yıl 10 gün önce başlar. Bu sayede her coğrafya, orucu bazen kısa günlerde bazen de uzun günlerde tutuyor.
  2. papik

    Kutuplarda Oruç Nasıl Tutulur?

    Hoşt lan köpek! Başlarım dilinin ayarına. Ay takvimini kasdettiğimi anlamadın mı amip?
  3. papik

    Kutuplarda Oruç Nasıl Tutulur?

    Tam tersi, adalet sağlansın diye ay saatine göre oruç tutuluyor. Bizde nasıl ki yazları uzun, kışları kısa oruç tutluyorsa, Kuzeyde ve Güneyde de öyle zavallı.
  4. papik

    Kutuplarda Oruç Nasıl Tutulur?

    Kaç saate kadar sakıncalı olabilir bilmiyorum. Oruçlu kalma süresi Türkiye'de 17 saate kadar çıkabiliyor. Eğer belli bir saat sonrasında vücut için sakıncası varsa tutmayabilir. Ne var bunda. Kur'an, tutmazsan seni cehenneme atarım mı diyor? Yukarıda dediğim gibi "Allah hiçbir nefse gücünün yeteceğinden öte yük yüklemez"
  5. papik

    Kutuplarda Oruç Nasıl Tutulur?

    Belki hiç bir zaman kutuplarda müslüman olmayacağı için ayrıca belirtilmemiştir "Allah hiçbir nefse gücünün yeteceğinden öte yük yüklemez" ayeti gereğince tutmayabilir bence. Neden kastırıyorsunuz ki?
  6. papik

    Bakara Suresi 193. Ayet

    Kartacalıııı :lol: Cevapları cuk oturtmuşsun.
  7. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    Evet, bir temele oturmak ve ateizmin esaslarının belirlenmesi gerekir. Sorumlulukları da olmalı. Bu ne abi, ateyiz yapınca "bizi bağlamaz", müslü yapınca "bak kitabınızda yazıyor siz sorumlusunuz".
  8. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    Ben değil, ateyizm demiş, bana kızmayın. Siz geride kalmışsınız, bak baya bi ilerleme olumuş. Bir ateyist; Ateizm insanlara git ananla, babanla, kızkardeşlerinle ilişkiye mi gir diyor, tam tersine yakın akrabalarla bile evliliği sakıncalı buluyor. Peki bunu nasıl yapıyor? Tabii ki, bilimi referans alarak.
  9. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    Bilimin yanına bonus olarak bir de hukuk koyduk, olayı emir durumuna bağladık. Bu durumda o ateyizın yaptığı kimleri bağlıyor onu soruyorum?
  10. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    Hukuk, bu bilimsel bilgiyi -ana bacı meselesi ile ilgili- referans gösterip topluma emreder. Bir emir olsa bile ateyiz yine aynı şeyi yapabilir, bu durumda o ateyize siz ne dersiniz?
  11. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    Bunları yapan ateyizler bilimi neden referans almıyorlar? Bilim onlara yapılması gerekeni, en uygun olanı söylemiyor mu? Bak ananla, bacınla yapma bu işleri demiyor mu?
  12. papik

    Eş Değiştirme(Becayiş)

    O soruyor: Sen de cevap veriyosun: Bırak Adem'i şimdi. Sen ateizm bunu sakıncalı buluyor diyorsun. Sana soruyor, ateyiz arkadaşlar da anasıyla, bacısıyla diyo. Ne yapalım koyalım mı resimleri diyo. Ne yapsın koysun mu?
  13. papik

    Mehmet Akif'in Kuran Çevirisindeki Püf Noktası.

    Ne güzel olurdu.
  14. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Bu yaptığınıza da demogoji deniyor, sanıyorum doğru kelimeyi seçtim. Yada laf ebeliği mi demem gerekiyor. Allah'ın herşeyi bildiğini ben yazmadım, siz yazmıştınız ve bana örnek olarak iki adet ayet göstermiştiniz. Ben de en son yazımda, muhatap olduğum arkadaşa, tartışmamızın, Allah'ın herşeyi bildiğine örnek olarak gösterdiğiniz ayetle başladığını söylüyorum. Kuran'da yanlış olmaz dogması ise yine muhtabımın kullandığı bir cümleydi, aynen aldım.
  15. papik

    Kuran Çevirilerindeki Çarpıtmalar

    Aynı şeyleri tekrar tekrar sormayın. Forumda yazılar bunun için saklanıyor. Geriye doğru gidin, cevabı bulacaksınız.
×
×
  • Yeni Oluştur...