Jump to content

NotImportant

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    2.104
  • Katılım

  • Son ziyaret

NotImportant kullanıcısının paylaşımları

  1. NotImportant

    Fast food bağımlılığı

    Sen niye araya baloncuk yapma gereği duydun ? Eski isminide bilmiyorum bir yerde ağzının payını mı aldın ??
  2. NotImportant

    Fast food bağımlılığı

    Hiç duymadım. Anlattığınız şey bir kan hastalığı olup adı hemofilidir. X kromozomuna bağlı genetik bir hastalıktır. Fastfootun normal yemeklerden çokta bir farkı yok. Böyle bir şeye sebep olacağını sanmıyorum.
  3. NotImportant

    Başlangıcı ve sonu olmayan şey nedir?

    Aslında bu konu bana ilginç bir çıkarım yaptırıyor. Şu 3 durumla; 1) Tek bir şeyin olması ile hiç bir şeyin olmaması aynı şeydir. 2) Her şey tek bir şeyden oluşmuştur. Veya derlenmiş haliyle https://notimportant-a.blogspot.com.tr/2017/12/gercek-kavram-ve-yanlgs.html?m=1 3) Başlagıcı olmayan şey felsefi açıdan henüz yoktur. Bu durumda olmayan her şey bu sorunun cevabıdır. Çıkarım: Bu durumda enerjinin başı ve sonu yoktur. Çünkü tektir ve yoktur. (Durumundadır)
  4. NotImportant

    Başlangıcı ve sonu olmayan şey nedir?

    Biraz hatalı gibi. İnsan bilincine göre; Sonu olan şeyin başlangıcı, banşlangıcı olan şeyin sonu vardır. Bunun tersini düşünecek olursak; Sonu olmayan şeyin başlangıcı ve başlangıcı olmayan şeyin sonu yoktur. Başlagıcı olmayan şey felsefi açıdan henüz yoktur. Bu durumda olmayan her şey bu sorunun cevabıdır. Ayrıca bu durumda sonu olmayan şeyde felsefi açıdan yoktur.
  5. NotImportant

    Gerçek kavramı

    Güzel bir benzetme olsada ne yazık ki hatalı. Rüyalar, hayaller ve içlerindeki her türlü yapı nöronlardaki elektrik akımlarıyla ve bunların yorumuyla ilgilidir. Sonuç olarak tamamı enerji tabanlıdır. Aynı bir bardak gibi. Ve elbette sonuçta hepsi aynı gerçekliğin kapsamındadır. Kendi gerçekliğimizin dışını düşünemiyoruz. Bu algı yeteneğine sahip değiliz. Haliyle gerçekliklerin iç içe olduğu iddiası kanıtlanabilir değil. Zaten bildiğimiz tek şey enerji ve ondan oluşmuş olan her şey. (Soyutta olsa) Hatta öyle ki bu konudan yola çıkarak başka bir gerçeklik v
  6. NotImportant

    Şu sorulara cevap verir misiniz?

    Yapabileceği bir şey yok bu kendini kandırabilmekle ilgilidir. Beceremiyorsan amaçsızlığa mahkumsun. Benim bu konuda bahsettiğim amaçsızlık nihilzm bağlantılı amaçsızlıktı. Bu kapsamda amaçsız olan biri intihara meyilli parçalanmış biridir. Ne varsa yapacam gibi bir söylemi olamaz.
  7. NotImportant

    Şu sorulara cevap verir misiniz?

    Hayatın bir anlamı yok, amacı sen yaratırsın. Ancak bu mutlaklık oluşturmaz. Nedir bu mutlaklık ? Amacının sonucunda seni hiç bitmeyecek, sona ermeyecek bir sonuca-başarıya ulaştırmaktır. Evren de dahil bildiğimiz her şey bir gün ölecek. Haliyle tanrı olmadan mutlak sonuç asla elde edilemez. Inançlılar beyinlerini kemiren bu gerçek ile yüzleşemiyorlar. Halbuki gerçeğe anlam katan insan ve insanın kendi bilincidir. Kimse sana bir amaç veremez. Amacı sen yaratırsın. Mutkaklığın olmadığı bir evrende mutlak sonuç&başarı, sonsuza kadar sürecek bir süreklilik aramak ise
  8. NotImportant

    Şu sorulara cevap verir misiniz?

    Verelim cevapları Tatmin olmayan olursa, sorsun ayrıntısına ineriz. 1-) Ben dinlere inanmıyorum ve bu iddialar benim dine inanmamam üzerinden yola çıkılarak üretilmiş iddialar. Eğer dinler gerçek değilse bu durumda var olan dini kitaplar ve dini kitaplarda bulunan ahlaklar insanlar tarafından uydurulmuş şeylerdir. Bu da demektir ki ahlak zaten başından beri insan üretimidir haliyle olmadığını iddia etmek mantıksızdır. Toplumsal belli ahlak kuralları toplumun sükunetini sağlar. Eğer birine bir zararda bulunursanız oda size zararda bulunmak ister. Bunun önüne geçmek
  9. NotImportant

    Yapay zekalar sizce insanlığın sonu olabilir mi?

    Haklısın zaman çalıyorlar. Çünkü kalıplaşmışlar. Öyle olduğunu fark ettiğim teistle anında tartışmamı keserim. Zaten artık onlarla eskisi gibide tartışmıyorum. Bu konuda hevesim kaçalı epey oldu. Sana tavsiyem aynını yap. Boşver zamanını harcama, yeni kuşak gelir onlar düzelir. Çoğuna iş işten geçmiş artık
  10. NotImportant

    Yapay zekalar sizce insanlığın sonu olabilir mi?

    Anlaşamıyoruz. Bilinç bir karmaşıklığın sonucu ise karmaşıklıktan bir şeyi söküp atamazsın. (Her seferinde tek biri olmak şartıyla) Gidip hadi vücuttaki sinirleri öldürelim bakalım bilinç duruyor demekki ondan değil. Beyincikleri çıkardık, bilinçte sorun yok demek ki ondan değil. Omuriliği söktük bilinç duruyor demek ki ondan değil. Beynin iki lobu arasındaki sinir bağlantısını kestik bilinç duruyor ondan değil. Beynin yarısını kesip aldık bilinç duruyor ondan değil. ........ Bu şekil
  11. NotImportant

    Yapay zekalar sizce insanlığın sonu olabilir mi?

    Mekanik bedenden hiç bahsetmedik biz seninle. Yeni kurgu dediğim sorunu çözer. Ancak beyin nasıl hayatta kalacak ? Nasıl beslenecek ? Hadi bunu çözdük diyelim. Başka bir sorun, beyni nasıl aktaracaksın daha doğrusu neresini aktaracaksın ? Beyinini sadece kafanın içinde sanıyorsun ama öyle değil. Beyin bütün vücuda sinir yolu ile yayılmıştır. Sadece kafandaki sinir yoğunluğu ezici farkla daha fazla. Omuriliğinden bağlanarak bedenindeki her bir sinir hücresi senin beyninin bir parçasıdır. Onun bütünü, yani her bir parçası seni sen yapan şeydir aslında. Daha
  12. NotImportant

    Yapay zekalar sizce insanlığın sonu olabilir mi?

    Bunun seni ölümden korumayacağını söylüyorum. "Sen" yine öleceksin. Seninle aynı olan bir parça yaşayacak. Çocuğun gibi sadece bu sefer tamamen aynı. Ayrıca başka canlılarla konunun ne ilgisi var ? Yoktan protein yapamazsın. Sıcaktan soğuktan etkilenirsin. Ayda marsta gezmek oturmak bu teknoloji ile ilgisiz.
  13. NotImportant

    Yapay zekalar sizce insanlığın sonu olabilir mi?

    Hayır. Eski bilincin kaldığını hesaba katmıyorsun. Senin düşündüğün şey biraz suyu 1. havuzdan başka bir 2. havuza aktarmak. Gerçekten olacak şey 2. Havuzu suyla doldurup 1. Havuza benzetmek ve 1. Havuzu yok etmek. Bir diğer deyişle senden bir kopya yaptığımı düşün tamamen aynı. İkinizde bilinçlisiniz, aynısınız. Seni, yani ilk seni öldürdüğümü hayal et. İşte o zaman aktarma olmuş olur.
  14. NotImportant

    Yapay zekalar sizce insanlığın sonu olabilir mi?

    Kes yapıştır diye bir şey yok. 2 ayrı disk arasında kes yapıştır yapamazsın. Haliyle bu konuda kopyalama kullanılmak zorunda. Bir insan bilincini bir yere aktarmak için yapılacak şey basitçe, bilinci başka bir kabuğa kopyalayıp eski kabuğu öldürmektir. Buda şuan birinin seni öldürmesinsen farksızdır. Çünkü aynı kişi olsanızda bilinçleriniz bağımsızdır. Hayali bile ürkünç
  15. Aslında bu ne kadar uzaktan ve ne kadar tolerans ile baktığınıza bağlı. Çünkü hiç bir canlı mükemmel seviyede simetrik değildir. İnsan vücudundan dikey bir simetri ekseni çekersek 2 yarı kısmen birbirinin aynısıdır. Buna belli bir toleransta simetrikde diyebiliriz. Bunun hayatta kalmayı kolaylaştıran bir süreç olduğunu düşünüyorum. Yanılıyorda olabilirim. Belli bir oranda simeteik olmak denge, işlevsellik, gizlenme, hoş görünme.... Vb gibi konularda asimetrik olmaya oranla daha iyi sonuç verir. Ancak hücresel boyutta bu sayılanlar değersiz olabilir.
  16. NotImportant

    Başlık ve ilgi çelişkisi

    Şu sıralar tavan yapmış durum. O yüzden yazı bile yazmıyorum. Sadece okumakla yetiniyorum.
  17. NotImportant

    Zina Resmi Olarak Yasaklanabilir

    Aptalca yazılar okuyorum. Erkeklerin çok kadınla evlenmesinde sıkıntı yok diyen zihniyet, buna sebep olarak rızayı gösteriyorsun isteyen kadın kabul etmez çeker gider diyorsun. O zaman kadınlara da aynı şeyi geçerli kılacaksın. Diyeceksin ki bir kadın bir çok erkekle evlenebilir, işine gelmeyen erkek çekip gidebilir (boşanabilir) diyeceksin. İşine gelmedi değil mi ?
  18. NotImportant

    Evrende tek mi yaşıyoruz?

    Her gelen müslüm ayrı sallıyor. Birde kesin doğruymuş gibi yazmazlar mı. Bir şey demeyeyim diyorum ama bu kadar da olmaz ki arkadaşım.
  19. NotImportant

    elimi öpen cennete gidicek

    Tabiki kontrol etmek için. Ölünce kralsın moduna sokup şimdi köle olabilirsin diyorlar.
  20. NotImportant

    Satış stratejisi

    Konuya yorum yapacak olursam bence en büyük numara, fiyatı sabit tutup gramajı sürekli aşağı çekmektir. ( paketi değişmeden) Bu tuzağa düşmemek için her zaman ürün fiyatına değilde, kg fiyatına litre fiyatına vb. (Eşit oranlı karşılaştırması kolay değerlere) bakılmalıdır.
  21. NotImportant

    Satış stratejisi

    Yazılarından gördüğüm kadarıyla 15 16 yaş bandında. Çok üzerine gitmenin faydası yok.
  22. Oranlanamaz. Teist - ateist oranı ters dönseydi bu durumda hapisteki ateist oranı ezici çoğunlukla fazla olacaktı.
  23. NotImportant

    Türkiye'deki cinsellik kıtlığı

    Saçmalık kadın eğitimsizliği bu ülkede erkeklerden beter. Dediğinin aksine bu ülkede kadınların %90 ı seks konusunda erkeklere oranla daha açık fikirli falan değil. Kendilerini elletmemesi gereken değerli bir şeye benzetiyor ve dokunulduğu zaman bozulacaklarına inanıyorlar. Büyütülme şekillerinden tutun erkeklerin davranışına kadar bir çok sebep var. Ama kimse kalkıp erkekler berbat o yüzden kadınlar berbat diyemez. Bende kalkar derim ki, kadınlar berbat o yüzden erkekler berbat. Ikiside doğru değil aslında. Eğitimsiz erkeklerde kadınların cinsel organını
  24. NotImportant

    Sünnet konusundaki tutarsızlık

    Sünnet (cerrahi olan işlem) allaha bir hakarettir. Çünkü allah insan vücudunu mükemmel yaratmıştır. Hatalı bir kısmı olmadığı için, hatalıymış gibi davranmak ve bir parçasını kesmek allaha küfürdür.
  25. NotImportant

    Ozgur irade nedir ,var mı /yok mu?

    Benim bu konudaki tartışmam mutlak bir cevabı vardır idi. Özgür iradeden hiç bir koşul ve geçerlilikte söz edilemez dedim. Zevkine göre sodayı içmeyi tercih etmek hiç bir şeyi değiştirmez.
×
×
  • Yeni Oluştur...