Jump to content

Filozofça

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    239
  • Katılım

  • Son ziyaret

Filozofça kullanıcısının paylaşımları

  1. Filozofça

    İnsanlığa yok olma çağrısı: Anti-natalizm

    https://www.kitapyurdu.com/kitap/keske-hic-olmasaydik-amp-var-olmanin-kotulugu/481041.html&manufacturer_id=75696
  2. Anti-natalistlere göre dünyaya gelen bireylerin çeşitli sebeplerle acı çekmesi, başkalarına zarar vermesi ihtimal dahilindedir. Bu düşünce, insanların doğumuna karşı çıkarak insan soyunun tükenmesini öngörmektedir. Söylem size çok uzak geliyor olabilir ama anti-natalistlerin mottosu olan şu ifadeleri etrafınızda birçok evli çiftten duymuşuzdur: “Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyoruz.” Bugün, toplum üzerinde küresel çapta birçok politika üretilmektedir. Her yıl yüzlerce rapor, bildiri ve ideoloji otağına yepyeni bir toplumsal politika çadırı dikilmektedir. Küre
  3. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Şizofrenik masallar, ruh ebedi hayat ahiret masallarının gerçek olmadığı, ölünce yok olacağın gerçeğini değiştirmez. Allah din kitap masallarına kendini fazla kaptırmışsın ancak bu gerçeği değiştirmeyecek. İçine düştüğün din psikozu, seni yok oluştan kurtaramayacak. Sonsuza dek yoksun bir daha. Dirilme falan da olmayacak.
  4. Filozofça

    CİNLERİN VARLIĞI?

    Cin diye bir şey yoktur. Ruhtu, ebedi hayattı, ahiretti, cinlerim var masallarıydı ve diğer pek çok spiritüal saçmalıklar şizofrenik hezeyanlardan başka bir şey değillerdir.
  5. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

  6. Filozofça

    Tanrı iyi insanları sever, kötü insanları sevmez.

    Masallar, masallar. Tanrı diye bir şey yok. İyi insan diye bir şey de yoktur. En iyi insan, ölü insandır. Hatta hiç olmayan insandır. Tanrı masallarını da al defol git buradan. Bütün tanrıcı sahtekarlar gibi umut tacirliği, din tüccarlığı yapıyorsunuz. Ancak biliyoruz ki, gökyüzünden bahsetmelerinin amacı yeryüzünü sömürmektir. Ve bir yerde sık sık tanrıdan bahsediliyorsa ya canınıza ya malınıza kasıt var demektir.
  7. Filozofça

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Allah yarattı inanmazsan yanarsın masallarının gerçek olmadığını hala anlayamadın mı? Kimse size ebedi hayat falan vermeyecek, inanmayan da bir yerde sonzua kadar yanmayacak. Herkes yok olacak. Şu çocuk masallarını kusup durmayın şuraya. Burası cami değil, burada herkes şizofrenik din masallarının hiçbir gerçekliğinin olmadığının farkında.
  8. Filozofça

    Atayızlar Bunu Açıklasın da Görek!

    Bu cehaleti ve saçmalığı açıklayacak bir tanım yok. Ancak temel nedeni din ile beyinlerini yakmış olmaları ve zombiler gibi dinci faşist zorba alçak aşağılık iktidara köle olmalarıdır.
  9. Filozofça

    İncirlik ve Kürecik kapatılmalı mı?

    Padişahınız önce kendi götünü kurtarsın. Ekonomik kriz, milyonlarca işsiz, eyt derken cayır cayır oy kaybediyorlar. Gidişat dinci faşist diktatörlüğün aleyhine işliyor. Kendini hala darı ambarında zannediyorsun, CHP'yi kapatacaklarmış, yavaş kapatın da saçınız başınız dağılmasın haha. 2023'e kadar dayanabilecek mi bakalım dinci faşist iktidarınız.
  10. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Nihilizm, varlığı şüphe ile karşılar cümlen de varlığı kabul etmektir. Bahsettiğin ontolojik bir nihilizmdir, mutlak hiçlik mümkün olsaydı hiçbir şey var olamazdı zaten. Ben varoluşsal nihilizm diyorum hiçlik düşüncelerime. Varlığı zaten kabul etmiyorum. İyiden kötüden bahsetmiyorum, iyi diye bir şey yoktur diyorum. Varoluşun özü kötüdür, var olmak kötüdür diyerek onu reddediyorum, karşı çıkıyorum. Ve zaten bir değer yargısının olmadığını da söylüyorum ve ben de bir değer yargısı barındırmıyorum. Çünkü hiçlik daima olumsuzluk belirtir, varlığın zıttıdır ve ona karşıdır. Benim de tüm düşünceler
  11. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Hayır. İntihar, bu anlamsız ve aşağılık dünyada yapılması gereken tek şeydir. Bu yüzden benim gibi düşünenlerin olması da normaldir. Madem ölüm yok oluştur, o halde savaşarak ölmeliyiz, bir köşede ölmeyi beklememeliyiz ve bunu bir intikama çevirmeliyiz. Ben daha çok böyle savaşarak ölmekten yanayım savaşarak ve yok ederek;
  12. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Hiçbir şey adil değildir ve doğanın, varlığın adaleti diye bir şey yoktur. Adaletin yalnızca adı vardır, kendisi yoktur. Bu da bizi var oluşun özünün kötü olduğu gerçeğine götürür. Ve kötü, adaletsiz olan şeylerin de hiç var olmaması gerekirdi. Ve bu yüzden de her şeyin yok edilmesi gerekirdi. Bu doğadan, varlıktan alınacak tek intikam, ona var olma hakkı tanımamaktır, onu yok etmektir ve yok olmaktır.
  13. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Planım vardı ama fırsatım olmadı. Bunu daha ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldım. Aslında istediğim daha büyük savaşlar ve kitlesel yok oluşlar içerisinde bulunmaktı ama olmadı. Hiç kimsenin veya hiçbir şey şeyin var olma hakkının olmadığını anlıyorum. Çünkü bu aşağılık bir varlıktır. Ve ben her şeyin yok olmasından ve yok edilmesinden yanayım.
  14. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Bir şeylere inanmak, saçmalıktır, kendini kandırmaktır. Halbuki benim yazdıklarım varoluşun kötü, acımasız ve anlamsız gerçekleridir. Bu yüzden de varlıkta iyi ve güzel diye bir şey yoktur. Her şey yalnızca kötüdür, anlamsızdır, adaletsizdir o yüzden bu aşağılık varlığın da yok olması ve hiçbir şeye acımadan yok edilmesi gerekir.
  15. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Bülbülün kafasını koparıp sonra bir güzel yiyebiliyorsam, cıyak cıyak ötmesinin ne anlamı kalır? Varoluşun özü de işte böyle kötüdür, saçmadır, mantıksızdır. Bu yüzden hiç var olmamalıdır, var oluş bir hatadır, bir hastalıktır ve bu aşağılık bir varlıktır. Bülbül, rind ebediyatıyla bu kötü ve acı gerçekleri değiştiremezsin hacı dede.
  16. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Evrenin iyi ve güzel tarafı yoktur. Evren kaotiktir, bir adaleti ve anlamı da yoktur. Var oluşun özü kötüdür, adaletsizdir. Ve kötü olan şeylerin de hiç var olmaması hatta yok olması gerekirdi. Ayıca evrende 3 günlüğüne var olmanın sonu da yok olmaktır, hayat anlamsız bir işkencedir. Var olmak kötüdür, varoluş bir hastalıktır. Psikolojik süslemeler ile kendinizi kandırıyorsunuz ancak evren iyi ve güzel sandığınız bütün değer yargılarınızı yıkıp, yok edip geçiyor. Hiçbir değer yargısı tanımıyor ve her şey hiçlikten gelip yine hiçliğe ulaşıyor.
  17. Filozofça

    Ateistler bu sorunun cevabını neden veremiyor?

    Evren doğa yasalarıyla işleyen doğal bir varlıktır, bir tasarlayana ihtiyacı yoktur. İnorganik şeylere bakıp bir tasarımcı aramakla organik canlılara bakıp bunun tasarlayıcısı olmalı demek mantıksal safsatadır. Organik canlıları var eden evrim (doğa) yasalarıdır, inorganik şeyler (bina vs.) ise bir tasarlayana ihtiyaç duyabilirler zira doğa yasalarıyla meydana gelemeyeceklerdir. Kısacası ateistlerin, bilimin cevap veremeyeceği bir soru yoktur, var olan her şeyin bilimsel izahı vardır, yeter ki o izahı bulabilelim.
  18. Filozofça

    Adından başka Türkiye diye bir ülke kaldı mı?

    Kalmadı. Türkiye, lağım farelerinin yaşadığı bir bok çukurudur. Kaçın kurtarın kendinizi ey zavallı ve ölümlü faniler. Bu bok çukurunda, dinci lağım fareleriyle heba olup gideceksiniz yoksa.
  19. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Evrenin ne kadar aşağılık bir varlık olduğunu gösteriyor. Evren aşağılıktır, hiç var olmaması gerekirdi. Ve var olan her şeyin de yok olması gerekirdi.
  20. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Ben hiçim, hacı dede. Nihilistim, hiçbir değer yargım yok, hayatın içinde hayata, varlığın içinde varlığa karşıyım, yani tam da dediğin gibi düpedüz bir hainim ben bu var oluş için. Çünkü ben hiçim. Ve benim için hayat ve içinde bulunduğumuz varlık bu kadar anlamsız ve değersizdir, hiçtir, hiçbir şeydir ve varlığa, varoluşa böyle ihanet edilir;
  21. Filozofça

    NIETZSCHE DELİREREK ÖLMÜŞTÜR

    Sen akıl sağlığını yerinde mi zannediyorsun? Arabın din masallarıyla beynini yakmış, olmayan şeylere inanan, din psikozuna girmiş bir cahilin tekisin. 11 sene geçmiş ancak değiştiğini pek zannetmiyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...