Jump to content

AkılveMantık

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    123
  • Katılım

  • Son ziyaret

AkılveMantık kullanıcısının paylaşımları

  1. AkılveMantık

    Doğum günün kutlu olsun, Türk Ateist!

    Geçmiş doğum gününüz kutlu olsun Türk Ateist.
  2. AkılveMantık

    Kabe’ye kuş konmazmış..

    İnsanların ağzına gitse o salaklar şükreder. Onlar için bir meziyet olur.
  3. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu bir nevi tüm Müslümanlar masumdur ama tüm ateistler katleder demek değil mi?
  4. AkılveMantık

    Google'ı İlk Keşfeden Bizim Ecdadımızmış

    Tabii, beyin bedava
  5. AkılveMantık

    By By VPN ...

    Ne kadar iğrenç bir ülke olduk. Berbat haldeyiz. İnternet vardı bir tek onu da yok edecekler pislikler, şerefsizler.
  6. AkılveMantık

    AKP ne zaman biter?

    Bu AKP nin biteceğini ne zaman göreceğiz acaba. Ülkeyi mahvettiler ama hala herkes onları seviyor. Niye bu millet bu kadar uyuyor anlamıyorum ki.
  7. AkılveMantık

    evrim teorisi başlangıç için kitap

    Çağrı Mert Bakırcı'nın Evrim Kuramı ve Mekanizmaları okuyabilirsin.
  8. AkılveMantık

    türk milletin zekasını daha net gördüm

    Senin bahsettiğin bildiğin çomar, AKP manyağı insanlar. Genelleme yapmayalım ama çoğu aptal gerçekten. Geriye kalanlar da AKP ye oy vermeyenler zaten.
  9. Bu ülkede Atatürk e düşmanlık yapan sürü var. Hepsini Arabistan a yollayacaksın. Şerefsizler. Bu ülkenin insanları çok aptal. Kansız.
  10. AkılveMantık

    RTE:İslam güncellenmeli

    Bu ülke gittikçe daha da batıyor. Biz iyi günlerin umudunu bence yok edelim.
  11. AkılveMantık

    Para kotu mudur?

    Para çoğu insanı sahte yapıyor, bu yüzden sevilmez. Para insanların çoğunu değiştirir.
  12. Bu lanet olası parti ne zaman yok olacak, ne zaman bu siyasal islamcılık yönetiminden kurtulacağız? Bu ülke ne zaman insan gibi yönetilen bir ülke haline gelecek sizce? Bu pislik hükümetin ülkemizde zarar vermekten başka yaptığı bir iş yok. Ve buna rağmen hala hep hükümet onlar. Ne zaman bu adilerin güçleri azalacak?
  13. AkılveMantık

    Şu sorulara cevap verir misiniz?

    Peki size göre dinden çıktıktan sonra boşluğa düşüp artık her şeyi yaparım kafasına sahip insanlarda psikolojik bir sıkıntı var mıdır? Ya da bu tarz insanlara olan bakış açınız nedir? Ben zamanında uzun süreçler sonucu ateist olduğum zaman hiç böyle boşluğa düşmek gibi bir derdim olmadı. Ama birçok dinden çıkan insan böyle bir çıkmazın içine giriyor. Evet aptallık da var sonuçta ya da dinin etkisini üzerinden atamamış diyebilir miyiz? Sonuçta din insanların beynini yıkıyor, her şeyin yalan olduğunu anlayınca insan da bir süre tuhaf hissedebilir diye düşünüyorum.
  14. AkılveMantık

    Şu sorulara cevap verir misiniz?

    Evet. Benim amacım var, yani boş boş yaşama gibi bir düşüncem yok ama herhangi biri hayat için bir amaç oluşturamazsa ne yapmalıdır? Zaten öleceğiz diye boşluğa düşmekten kurtulamazsa? Demek istediğim: "amaç yaratmıyorum ne varsa yapacağım" kafasında olanlardan bahsediyorum. Sonuçta herkesin hayata bakış açısı aynı olmuyor.
  15. Bu sorunun cevabı nedir sizce? Bir tane üniversitede felsefe bölümünde sorulmuş ama öğretim görevlisi daha hiç kimse bilememiş. Biraz akıl yürütür müsünüz?
  16. AkılveMantık

    Şu sorulara cevap verir misiniz?

    Verdiğiniz cevaplar güzel. Peki bu hayatın anlamı yoktur diyen ateistlerin amacı nedir? Yani neden ateistlerin boşluğa düşen varlıklar olduğunu söylemeye çalışırlar?
  17. AkılveMantık

    Şu sorulara cevap verir misiniz?

    Arkadaş beni sanırım teist sandı, ben de ateist olduğumu dile getirdim. Boş konuşma.
  18. AkılveMantık

    Şu sorulara cevap verir misiniz?

    Ben ateistim, sosyal medyada gezinirken böyle sorularla karşılaştım da buradaki ateist arkadaşların ne tarz cevap vereceklerini merak ettim. Bunlar böyle sorular sorarak kendilerini ahlak kralları sanıyorlar ama pislik olduklarının farkında değiller. Bunlara göre inanmayan herkes ahlaksız, sahtekar. İslamın hüküm sürdüğü coğrafyalara bakıp anlıyoruz zaten kimin ahlaklı olup olmadığını.
  19. Bu sorulara kendinize göre cevap verir misiniz? Testlerin her şeyi bilirim ve olmayan tanrı hayallerine karşı durmamız lazım. Bunların bu kadar şımarma nedenleri de bazı ateistlerin hayatın anlamı yoktur ölmeliyim her haltı yapabilirim düşüncesinden kaynaklı. Sizin burada yazılanlara karşı vereceğiniz cevaplar nedir?
  20. AkılveMantık

    Neden iyilik yapıyorsunuz?

    Vicdan azabı çekeriz genelde kötü şeyler yapınca. Bu vicdanın kaynağı da aklımızdır öyle değil mi? Neyin iyi neyin kötü olduğunu bilmeden sonuçta yaptığımız eylemlerden dolayı vicdan azabı çekmeyiz. Kötü olan eylemi bildiğimiz için vicdan azabı çekeriz. Veya empati yeteneği bizde de gelişmiş olmasa iyilik yapmaya bakış açımız böyle olmaz. Mesela kötülük yapmak istiyorum insanların ne hissettiği umurumda değil diyen birinin de ayna nöronları gelişmemiştir sanırım. Yani üçkağıtçı, yalancı, iki yüzlü, terbiyesiz insanlardan falan bahsediyorum.
  21. AkılveMantık

    Neden iyilik yapıyorsunuz?

    Peki kötülük yapmama nedenin nedir?
  22. AkılveMantık

    Neden iyilik yapıyorsunuz?

    Peki iyi hissetmenden başka neden var mı? İyilik yapmanın bir nedeni de toplum içinde bir arada güzelce yaşamaktır değil mi?
  23. İyilik yapmanızdaki amaç nedir? İyiliğin nedeni nedir, yani neden iyilik yapmalıyız? Bir ateist neden iyi biri olmak ister? Demek istediğim herhangi bir inanç korkusu olmadığı halde neden iyilik yapar, bunun nedeni nedir? Açıklayabilir misiniz?
  24. AkılveMantık

    Zina Resmi Olarak Yasaklanabilir

    Bu ülke bokunda boğulacak. Midem bulanıyor artık.
  25. AkılveMantık

    İslam bir terör dinidir

    Bunu duyan Müslümanlar "gerçek İslam bu değil" zaten kime sorsan gerçeği bu değil.
×
×
  • Yeni Oluştur...