Jump to content

Ten Ten

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    1.404
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ten Ten kullanıcısının paylaşımları

  1. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Masal anlatıp durma. Bu yöntem madem o kadar iyi bana bu yöntemle çekilmiş pluton resmi at. Teleskoplar ile ayrıntılı resim çekilemiyor dünyadan.
  2. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Kartal gözüne ne zaman geleceğiz. İnsan yapımı şeyler ile konudan uzaklaştırıyorsun.
  3. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    http://www.nature.com/articles/ncomms12010/figures/1 Bu yöntemdede laser kullanıyor. DMD gene kullanılıyor. Kartal gözünden herhalde laser gönderiyor hedefe.
  4. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Başka türlüsü varsa bilgi versene. Veremiyorsan öyle bir cihaz yoktur.
  5. Ten Ten

    Yıldızlar ve Rekorları ..

    Samanyolunun merkezine yakın yıldızlar mı daha yaşlıdır uzaktakiler mi ?
  6. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Anlatamıyorsan bilmiyorsun demektir. Kartal 3 km yerine 1 km den görünce avlanamayacak mı? Hala bir piksellik kameranı göremedik. İnternette bulduklarım bir piksellik kamera sayılmaz.Çünkü yansıtıcısı piksellerden oluşuyor.
  7. Ten Ten

    Ortada 1 Ürün Failsiz Olur mu ?

    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ernst_Mach Ernst mach atomun varlığını kabul etmemiş ama adam fizikçi. Bu adama fizik bilmiyor diyebilir misin? Evrimi kabul etmedende biyoloji yapılabilir.Hiçbir sorunda olmaz. Evrimi kabul etmediği halde transgenetik canlılar üretenler var.
  8. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Kartal gözünde tek piksellik kameralardan milyonlarca varsa bir tanesinin çalışma sistemi gösteren bir şekil filan atsan daha iyi olur. Böyle havada kalıyor iddiaların.
  9. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Mercekten gelen görüntü micro aynalar üzerine düşecek. 1024x768 mikro aynadan gelen bilgiyi doğru dürüst elde edemeyen bu sistem tek mikro aynadan gelen görüntüyü nasıl elde edecek?
  10. Ten Ten

    Ortada 1 Ürün Failsiz Olur mu ?

    Daha öncede vermiştim gene örnek vereyim. Dört hidrojen atomu bir helyum oluşturduğu halde hidrojen ile alakası olmayan özellikler taşır. helyumdan sonra gelen lityum ise ne helyuma benzer nede hidrojene. Canlıların kendiliğinden oluşması elementlerin özelliklerine ve çevre şartlarına bağımlıdır. Tersine mühendislik ile canlıların nasıl oluştuğun çözebilirsin.Ama canlıları oluşturan elementlerin bileşiklerin neden bu özelliklere sahip olduğunu çözemezsin. Ayrıca doğada ne laboratuvar vardır ne de insan.
  11. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    https://www.newscientist.com/article/dn10233-single-pixel-camera-could-simplify-imaging/ Görüntü buysa 1200 m ötedeki fareyi nasıl görecek. It reflects light from 1024 x 768 micro-mirrors onto a single photodiode. Tek pikselli kamera neresine deniyor.Gelen görüntü 1024 x768 mikro aynadan fotodiyota yansıtılıyor. eski mekanik televizyonlar gibi çalışıyor zannetmiştim.hiç alakası yokmuş.
  12. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_micromirror_device
  13. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    otlamıyorum bilgi veriyorum . senin gibi ya tutarsa diye sallamıyorum. verdiğim bilgi yanlış ise özür dilerim senin gibi hakaret etmem.
  14. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    odak uzaklığı 28 milimetrelik merceğin görüntüsü odak uzaklığı 50 milimetrelik merceğin görüntüsü odak uzaklığı 70 milimetrelik merceğin görüntüsü odak uzaklığı 120 milimetrelik merceğin görüntüsü Odak uzaklığı arttıkça görüntü büyüyor. insan gözünün odak uzaklığı 17 mm ile 22 mm arasında değişebiliyor. kartal gözünün odak uzaklığını bir türlü bulamadım.insan gözünün odak uzunluğundan fazla olacağınıda zannetmiyorum.
  15. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    single pixel cameranın nasıl çalıştığını neden yazmıyorsun? https://www.quizover.com/online/course/show-document?id=m37369 foto diyot karşısındaki mikro aynalar kaça kaç piksel. kartal gözü tek pikselli kamera gibi çalışmıyor.
  16. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Gözleriniz sağlam ise 1lirayı alın atatürk resmi olup olmadığını anlamayacak mesafeye kadar uzaklaşın. Görme açınız=arctan(Atatürk resmi çapı / uzaklık) kartalın görme açısıda bulduğunuz değerin 5 de biridir Buna göre hesaplarsınız artık.
  17. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Teleobjektif en az kaç mercekten oluşuyor? Bir tane resim atda görelim. Ya tutarsa diye desteksiz sallayıp duruyorsun. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Zoom_lens
  18. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Anlamaz gerizekalı. Birde hava atıyorsun yok bilgisayar okudum elektronikten anlarım. Bir piksellik görüntüden ne insan anlar nede kartal anlar hayvan olduğunu. Beyin ne yapacak bir piksellik görüntüye?Pikseli tavşan resmi ile eşlerse kafayı yer kartal.
  19. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Fazla ama söyledikleri mesafe ve cismin boyutları abartılı.Bir piksellik bilgiden hayvanın ne olduğunu anlayabilirmisin? En az 10 x10 piksel olursa zar zor anlamaya başlarsın. Anlatmak istediğim şey bu.
  20. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Odaklaştığı nesnenin boyutu ve mesafesi geçerli. arctan(avın boyutu/mesafe)= ayırt etme açısı Bu açı 1/300 derecede ise görür ama ne olduğunu anlayamaz.1/30 derece olursa anlamaya başlar ne olduğunu. 1 kilometreden 60 santimetreden büyük hayvanların ne olduğunu anlar. Bu boyutlarda kuzu irice bir tavşan olur ancak.
  21. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Salak kartalın gözüne göre hesapladık. İnsan gözüyle nasıl görüneceğinide hesapladık. Göreceği bir nokta. 120 metreye gelirse ancak fare olduğunu anlar.
  22. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    İnsan gözü 1 dakika açı altındaki iki cismi birbirinden ayıramaz. Kartal gözüde 1/5 dakika olur. 1200*tan(1/300)=0,0698131704= yaklaşık 7 cm olur. Bu sınır değerdir. İnsan gözü değerlerine çevirsek. Bu görüntü 5 metrede 1,454441085 milimetre çapında nokta olur. Sen 5 metreden 1.5 milimetre çapındaki noktayı nasıl görüyorsan öyle görür 1200 metre uzaklıktaki fareyi kartalda. Büyütme dediğin bu işte.
  23. Ten Ten

    Ortada 1 Ürün Failsiz Olur mu ?

    Ateist değilim. Müslüman değilim. Sadece tanrıya inanıyorum. Kanıtımda yok.
  24. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    Hangi mesajımda kartalın gözü büyütür dedim? Kartalın gözü dürbün değil dedim. 3 km ötede 50 cm boyundaki bir cismin kartal gözünde kaç reseptör uzunluğuna denk geleceğini hesaplamadan cevap veriyorsun. Kartal göz merceğinin odak uzunluğunu bulamadım.Bulabilsem cevap vereceğim.
  25. Ten Ten

    Kartallar Nasıl Görürler ?

    İtirazın varsa adam gibi itiraz et. Kartal gözünün büyütmesi yok deyince ne hakaret edip duruyorsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...