Jump to content

Ya Sonra

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ya Sonra kullanıcısının paylaşımları

  1. Ya Sonra

    İlber Ortaylı'ya Dair

    Muhammed'den bahsederken peygamberimiz diyor. Müslüman bildiğim kadarıyla.
  2. Ya Sonra

    Cehennemdeki Besinler

    Bir şeyden sonsuza kadar haz duymak mümkün değil. Bir şeyin yokluğu hissedilmeden varlığından nasıl haz duyulabilsin, yokluk hissedilemiyorsa sonsuz haz mümkün değil.
  3. Ya Sonra

    Cehennemdeki Besinler

    Gerçekten korkunç çünkü söz konusu tanrı (Allah) yarattığı insana bizatihi kendisinin yüklediği istekleri (beslenme, su içme, üreme vb.) tatmin ettirmeyerek, onu susuz ve aç bırakarak ya da bedensel acılar çektirerek cezasını bu şekilde vereceğini söylüyor. Ya da tam tersi bu istek ve arzuları en iyi şekilde tatmin ettirerek cennetine yerleştireceğini söylüyor. Aslında vereceği acı da vadettiği haz da tamamen bedensel acılarına ve hazlarına yönelik. Eğer müslüman cennete ve cehenneme inanıyorsa, insanın doğmadan önce biyolojik anlamda nasıl var olduğunu sorgulamalı. Müslümanlar insa
  4. Ya Sonra

    Cehennemdeki Besinler

    Evet. Fakat ben bu tehditlerin insan için sonuçlarından bahsetmiştim. Yukarıdaki ayetlerde gördüğümüz gibi dünyadaki yaşamından sonra tekrar diriltilen insanın biyolojik anlamda varlığı devam ediyor. Örneğin susuzluk duyabiliyor. İslam'a göre insan var olduğu her ''yaşam'' da biyolojik varlığını sürdürüyor (çünkü cennet ve cehennem ayetleri bedensel hazlardan söz ediyor). Böylece İslam'a göre insanın bulunduğu ortam Tanrı tarafından buna uygun olarak tasarlanıyor. Size göre (ya da İslam'a göre) insanın varlığı nerede ve ne zaman başladı, insan sonsuzdan mı geld
  5. Kur'an'da cehennemi hak etmiş insanlar için bazı besinlerden bahsedilmekte. En sık tekrar edilenler ise: irin, kan, zakkum ağacı ve kaynar su. İbrahim Suresi, 16. ayet: (Böylesinin) Önünde cehennem vardır ve (orada) irinli sudan içirilecektir. Sad Suresi, 57. ayet: İşte bu; tatsınlar onu: Kaynar su ve irin. Hakka Suresi, 36. ayet: "İrin ve kan karışımından başka bir yemek yoktur." Kur'an'da insanları susamış bir şekilde cehenneme gönderileceği, bu susuzlukları da kaynar su ile gidermeye çalışılacağı söyleniyor. Meryem Suresi, 86. ayet: Suçlu-günahk
  6. Ya Sonra

    Ulusalcılar komünist midir?

    Ulusalcılar komünist değil. Ulusalcı deyince aklımıza komünistlerin gelmesinin sebebi kanımca Perinçek'in bir dönem komünist olmasından kaynaklanıyor. Saydığınız isimler kendilerini Atatürk devrimlerine bağlı, milliyetçi olarak tanımlar. Cumhuriyetçidir onlar.
  7. Ya Sonra

    Hayat Anlamsız Ve İğrenç Bir Yerdir

    Bilincin yok olması durumunu bazı materyalistlerin ''doğmadan önce nasıl hissediyordunuz, 1800'lü yılları hatırlıyor musunuz mesela?'' diye örneklediğini gördüm. Evet 1800'lerde neler olup bittiğini bilmiyorduk çünkü yoktuk, ama bir kere yaşam pınarından tattık ortaya bir yaşanmışlık çıktı, bilinç gelişti, bilinç yaşanmışlıklarına rağmen son bulabilir mi?
  8. Ya Sonra

    Hayat Anlamsız Ve İğrenç Bir Yerdir

    O halde bilinç tamamen yok oluyor, yine dediğime geliyoruz.
  9. Ya Sonra

    Hayat Anlamsız Ve İğrenç Bir Yerdir

    Bilinç yeniden nerede oluşuyor, başka bir canlının bedeninde mi?
  10. Ya Sonra

    Boşuna savaşacaksınız ve öleceksiniz.

    Katılıyorum haklısınız. Savaş durumu sosyolojik bir olay olmasından dolayı insan etkisiyle ortaya tek bir durum çıkmıyor. Bu başlıkta galiba daha çok iki ülke askerlerinin savaşmasından böyle bir sonuca varılmış. Savaşın daha karmaşık durumlarını ele alırsak kişinin pozisyonu ve olası sonuçlarla birlikte verilen cevap değişebilir.
  11. Ya Sonra

    Boşuna savaşacaksınız ve öleceksiniz.

    Peki, maddi şeyleri bir kenara bırakalım, hayatınız ya da özgürlüğünüz söz konusuysa, bu durumda da savaşmak boşuna mıdır?
  12. Ya Sonra

    Boşuna savaşacaksınız ve öleceksiniz.

    Savaşın gelişimine nedenlerine bakarsak belki fikrimiz değişebilir. Herhangi birisi size ait olan bir şeye el koyuyorsa yahut size hak etmediğiniz şekilde davranıyorsa tepki göstermez misiniz ve bu durumda bir savunma biçimi geliştirmez misiniz? Savaşta da ekonomik ve siyasi sebeplerle çıkarılan savaşları saymazsak, yaşadığınız şehre olası bir işgal halinde, hakkınızın gasp edildiği bir durumda mücadele etmek, kendinizi, ailenizi ve diğer yakınlarınızı ve mallarınızı korumaya çalışmak olması gereken bir savunma biçimi değil midir? Ya da uzak bir şehirde düşman askerleri şehri ele geçirip yavaş
  13. Ya Sonra

    Hayat Anlamsız Ve İğrenç Bir Yerdir

    Ölümle ilgili eski konuları okudum.Öldükten sonra bir hiç olmak, kaybolmak, yok olmak düşüncesi... Ne bileyim. Bilinç gerçekten beyinde var olup biten bir şey midir? Aksini düşünen ateistler var mıdır ya da bu konuda böyle düşünenler gerekçelerini anlatabilirler mi?
×
×
  • Yeni Oluştur...