Jump to content

Nuri Kara

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    476
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Nuri Kara kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 1 saat önce, kabara yazdı:

    Sen çok biliyorsun bay cahil. Takılmışsın Darwin denen bir salağın peşinden gidiyorsun.Her konuda senden çok bilgim var ?. Evrim konusunda da dinim konusunda da . Anca soru sor sen bugüne kadar bilim adına ne öğrendin çok merak ediyorum. Soru sormayı mı ?

    Yalnız Darwin'e salak deyip arkasından bilgiliyim demen sırıtmış. Bilim adamını takdir edecek bir seviye bilgiye bile sahip değilsin. Dünya senin gibilerle dolsa bilim yerinden zerre kıpırdamaz, geriler. Biraz çelişkili gibi oldu. Neyse olsun okadar.

     

    Bilimden yoksun bilgin bu dünyadan yoksundur.

  2. 18 saat önce, kavak yazdı:

     

    Negatif derken, bazı yenilikler ve buluşların, insanlardan kaynaklanan sebeplerden dolayı gereğinden geç zamanlarda uygulamaya konulması.

    Vehayut kitapların, kutüphanelerin yakılması vb.  Bunlar mevcut bilginin yok olması veya onca zamanın ziyan olması demek.

    Gereğinden geç konulan şeylerin akıbeti iyi olmuştur. Mücadele sonucunda kaçınılmaz olarak kendilerini kabül ettirmişler. Neden kaçınılmaz diyorum, bilim insanları soyut işlerle ilgilenmezler, bilimin işi somut şeylerledir. Somut olunca cahil kesim dahil görünce inkar edemez.

     

    Zaten halihazırda bilimle uğraşan onca insan var, bir yeni bilgi izole olamaz. Önüne geçilemez. Birde yedi milyarın yedi milyarıda bilim ile ilgilenmiyor olsaydı, zaten sıçılır öyle dünyaya..

  3. 46 dakika önce, bilgivehis yazdı:

    Evet, bilim her zaman gelişir ama geliştirenler hep gavurlar olur, müslümanlar da hem karalar hem kullanır.

    Ohh, nefretini kus. Rahatlarsın. Ama en son baktığımda Sinan Canan müslümandı.

     

    17 dakika önce, kavak yazdı:

    Bilim her zaman gelişir..mi acaba?

    İnsanlardan bağımsız bir bilim düşünülemeyeceğine göre, bilimin konumu,  insanların ona verdiği değer kadardır.

    Yeri geldi mi, bilinenler de unutulur, görmezden gelinir, hatta yenilikler de yok hükmünde sayılır.

    Tarihin tozlu sayfaları, bilimin hem positif hem de negatif yöndeki akibetinin sayısız örnekleri ile doludur.

     

    Negatif yönde bir akıbeti olsaydı bilemezdiniz. Kaybolurdu çünkü. Benim bilmediğim birşeyimi biliyorsunuz. Nasıl yani negatif akıbet?

  4. 2 saat önce, Hasan Akçay yazdı:

     

     

    Enbiya 33:

     

    Odur yaratan

    gece ve gündüzü,

    güneş ve ayı

    ki her biri bir yörüngede yüzer -küllün fî felekin yesbehun.

     

    Görüldüğü üzere 

    burada anılan gece ve gündüz dünyadır

    çünkü bir yörüngeye sahip olan... odur.

     

    Gece bir yörüngeye sahip değildir,

    gündüz bir yörüngeye sahip değildir.

     

    Kısacası

    her biri bir yörüngede yüzen... gece, gündüz, güneş, ay değildir;

    her biri bir yörüngede yüzen... dünya, güneş, aydır.

    Kuran önkabuller ile değil de AKIL ile okunursa böyle okunur.

     

    Yok, eğer bir kimse, Kuran'ı

    örneğin NASA tarafından yazılmış bir gökbilim kitabı olarak kabul ederse

    ve o önkabul ile okursa

    "neden gece ve gündüz yerine dünya dememiş?" misillu akıldışılıkların etrafında dolanır durur.

     

    Sen ne dersen odur. Kuran'ı bende yorumluyorum, yorumlamanada kızmıyorum. Birini öldürmede...

  5. İnsanın yaptığı teleskop ne kadar ileriyi gösterir? Bunun sınırı vardır, ışık hızı gibi. Evrende bir süre sonra duvarlar karşımıza çıkar, duvarların çok uzağında olduğumuza inanıyorum ancak bilimin sınırları vardır. Yani hiçbir zaman herşeyi açıklayamayacağız. Şaşılacak şeyler kalacak.? Ancak daha çok katedecek yolumuz olduğundan bir noktadan sonra göreceğizki bu evren gerçekten sebeplerden oluşmuştur. Bu noktaya geldiğimizde herşeyi açıklayamasakda sistemi anlayabilecek kadar gördüğümüzden.

     

    Bilimin sınırları olması neyi ifade eder. Çokşeyi ifade eder, birisi birincisi felsefeye ihtiyaç vardır. İkincisi felsefeye gerek olmazdı. Bilimin sınırları sadece görebildikleri değildir. Bukadar saçmaladım. Saçmalamayı seviyorum. Küçük sanılmak iyidir. İnsanları açığa çıkartır. Kimse yenileceğini bile bile kavgaya girmez. Yani girerde bir kazanç için girer. Tamamen kayıp varsa uzak durur.

     

    Bilimin sınırları sadece ışık hızı gibi konularda değil aynı zamanda insanın ihtiyacı olan mutluluk vb. konulardada sınırlıdır. Biz fare değilizki pedalı görünce ölünceye kadar asılalım. Yani bilim hem kendi içinde sınırlıdır, aynı zamanda bilim bütünü ifade edemez, ancak bir parçası olabilir.

  6. 45 dakika önce, KuranMumini2698 yazdı:

    Aklını kullanırsan yuvarlak olduğunu anlarsın. Dünya yuvarlak ki yuvarlak bir şekilde doluyor. 

     

    79:30-Ve yeri de yumurta biçimine soktu.

     

    Arapça "dahhaha" kelimesinin yalın hali olan "dahya" kelimesi "yumurta" anlamına gelir. Dünyanın yumurta gibi yuvarlak olamayacağına inanan eski Kuran yorumcuları, "onu yumurta biçimine soktu" ifadesini bir mecaz olarak kabul etmişler ve yumurta kelimesiyle yumurtanın konduğu kuluçkanın kastedilmiş olduğunu ileri sürmüşlerdir. Böylece çok açık olan ayetin anlamını bozarak "Ve yeri de kuluçka gibi düzenledi" diye tefsir etmişlerdir.

     

     

    Allah'ın ayetlerini çarpıtan Edip'in yorumunu alıp buraya yazmışsın. Sebep için ise kök diyorsun. Allah develerden bahsederken o toplumu umursamışta bu konuda senimi umursamış? O topluma inen ayetler o toplumun anlayacağı şekildeydi. 

     

    Yuvarlakça yaymak en zorlama çeviridir ki onu aşıp yumurta biçimine soktu demek arapça bilmemektir. Birşeyi yaymak zaten yuvarlakça olur. Bir noktaya döker sonra yayarsın. Buda bir yorum. Yorumların olduğunu farketme zamanı. Peki Allah neden bir çok yerde defaatle arapça indirdik diyor. Senin bu saçma yorumun Allah'ın defaatle söylediği şeyi inkardır. Anlasınlar diye. Anlasınlar.

     

    Tekrarlıyorum: Neden yuvarlak dememiş direkt, neden dolambaçlı şeyler söylemiş. Asıl amacı anlaşılan dünyanın yuvarlak olduğunu söylemekmişya. Amacından saptırmaktır. Kuranın derdi bilim yapmak olmadı.

     

    44 dakika önce, KuranMumini2698 yazdı:

    Hayır sabit değildir. Güneş'in de yörüngesi vardır. 36:40 ayeti bilimsel bir delil. Yukarıdaki verdiğim ayetlerde Dünya'nın hareketinde bahsediyor.

     

    21:33-O ki geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratmıştır. Bunların hepsi bir yörüngede yüzer.

     

    Bu ayet bize tüm (gök) gök cisimlerinin bir yörüngede döndüğünü açıkça bildirir. İlginç bir şekilde, dünyanın ekseni etrafındaki dönüşü de "gece gündüz" ifadesiyle ima edilmektedir. Bkz. 27:88 ; 36:40 ; 39: 5 ; 68: 1 ; 79:30 .

     

    27:88-Dağları durgun sanırsın, halbuki bulutlar hareket ettiği gibi hareket etmektedir. Her şeyi sapasağlam yaratan ALLAH'ın sanatıdır. O, yaptıklarınızı bilendir.

     

    Yörüngeden bahsediyorda neden gece ve gündüz yerine dünya deyip hepsi bir yörüngede yüzer demiyor. Derdi bunu anlatmak olmadığı için olmasın. Zorlama yorumlarla kendinizi kandırmaya devam edin. Ancak kendiniz gibi inanmak isteyenleri kandırabilirsiniz.

  7. Neden bilgisiz insanlar şaşırırken bilgili insanlar şaşırmaz, neden evrimin kendisi şaşırtıcı değildir. Neden insanın komplike oluşu onun nasıl olduğunu anladığımızda artık komplike olmuyorsa, buna benzer bir sebepten.

     

    Neden evrime inanan biri çıkıpda evrim var öyleyse bu yasayı Allah koymalıdır demiyor, neden hep evrimi reddedenler bak bu çok güzel demekki Allah varmış diyor. Basit. İnsan nasıl bir lamba yapınca şaşırmıyorsak, evrim insanı oluşturduğundada şaşırmayız. Orada bir kural vardır, tanrının eli doğanın elidir. Doğanın eli ise gözümüzün önündedir. Gölge oyunlarıyla kurt yapıp bir eli bilmeyeni kandırabilirsiniz. Eli görünce sihir bozulur.

     

    Bilgi hiçbir zaman gerilemez. Bu derin iletişim bağı kopmadıkça her nesil daha ileriye adım atacak. İki yıl sonra daha fazla şey bileceğimiz gibi otuz yıl sonra şimdiye göre farklılaşmış bir hayata sahip olacağız. Algılarımız değişecek. İnsan gördükçe herşey normalleşmeye başlayacak. Şaşkınlıklarını yitiren insanlar, Allah'a nasıl inanacaklar?

  8. 6 saat önce, Kindi yazdı:

     

    Kanunların ve sebeplerin  sonuçları arasında uygunluk olmadığı için Kanunlar ve sebepler yaratıcı olamaz.Kanun ve sebeplerin kendileri aciz, zayıf, basit, fakir , kudretsiz,şuursuz,,bilinçsiz,ilimsiz,cansız ve iradesizdirler bununla birlikte, sonuçları güzel, sanatlı, hikmetlidir. Yani, sebeplerle ve Kanunlarla sonuçları arasında sebep sonuç  münasebeti olsa bile, uygunluk   yoktur. Nasıl ki 60 kg bir adam, 400 kg kaldırsa veya bir çocuğun, parmağına taktığı bir halatla bir kamyonu çekip götürdüğü görülse hayret edilir ve böyle bir şey şaşkınlıkla izlenir. Şimdi gelelim  çevremiz de meydana gelen eşya ve hadiselere, taşıdıkları sebep-sonuç benzerliği ve uygunluğu açısından  incelediğimizde, super ve başdöndürücü bir farklılık ve insanı hayrete düşüren bir dengesizlik görürüz. Mesela, parmağımızı bir kompresör gibi kullanıp taş ve kayaları delmek istediğimizde, parmaklarımızı parçalarız koparırız. Çünkü taş ve kayayı delmekle elimizin ve parmağımızın sertliği arasında bir münasebet-uygunluk orantılılık yoktur.  ipek gibi ince ve nazik damarlarıyla minicik bitkiler , taş ve kayaları  yarıyorlar. Kağıttan  ince yapraklar, o şiddetli sıcaklık ve ısı karşısında dayanıklı oluyor ve yemyeşil kalır. Meyve, çiçek ve dalıyla kocaman bir ağacın programını sistemini, yazılımını cisminde saklayan bir çekirdeğin basitliğine ve küçüklüğüne dikkat edin Ve  insanı inceleyin , İnsan  bütün yetenekleriyle  ve kabiliyetleriyle birlikte çekirdek  şeklinde bulunan spermin içinde. Meyve ağacının çekirdeği neyse insanın çekirdeği şeklinde olan spermi inceleyin.  Hepimizin pis  diye bildiği ve tiksinti duyduğu bir sıvı su parçası . Tatlı ve lezzetli şeker konservesine benzeyen meyvesiyle incir ağacının çekirdeğini ve bir de bu çekirdeğin o ağaca oranla , nerdeyse gözle görülmeyecek kadar küçüklüğünü bakın, bütün bunlar bizi şu sonuca götürecektir ki  kanunlar ve sebepler, o müthiş zayıflık ve basitliklerine rağmen daima mükemmel neticeler vermektedir. Bu kadar mükemmel ve muhteşem neticelerin kaynağı ve Yaratıcısı, bu adi, basit, zayıf ve geçici kanun  ve sebepler  olamaz sebeplerin kendilerinde olmayan bir özelliği  başkasına veya sonuçlarına  vermeleri mümkün gözükmemektedir.. İnsan Gözünün önünde hatta birkaç saat veya dakika öncesine kadar insanların öldüğünü görüp insanın içinde bir sonsuzluk ebed duygusunun olduğunu anlıyorken bu ebed duygusunu insanın oluşumunda çekirdek rolü olan sperm denilen pis bir suya bağlamak ne kadar saçmadır.

    60 kg adamın 400 kg'yi kaldırmasıyla nasıl bir bağlantı kurdunki. Eskide kaldı o. Bilim yokdu ozaman. Sadece tohumu ve ağacı görüyorlardı. Şimdi şaşılacak birşey yok. Zira 60 kg adam onu o haliyle kaldırmıyo, mitoz bölünüyo oluyomu sana 120 kg. Bidaha bölünmüş olmuşmu 240. Bida bölününce 400'ü geçmiş zaten. Kademeli olunca herşey mümkün. Fırsatınız varken anlamadıklarınıza şaşırmaya devam edin. Yarın öbür  gün keşfedilince şaşırmak zor olacak...

  9. 1 dakika önce, Nuri Kara yazdı:

    Bir göz attım. Benim derdim islamın doğru anlaşılması değil. Bu insanların doğru anlaşılması. Yani bu insanlara sempati duyunda yeterde artar bana.

     

    Bir yerde Edip'i susturuyor. Ancak Edip'in savunduğu yine iyilik tarafı, Kuran'ı iyiye yoruyor. Kuran'ın kendisi kötü olsa bile Edip'in zihnindeki Kuran iyilik kitabı, isterseniz akılsız deyin, akıllı bir insan... Akılsızlık yapıyor deyin ama bu insanı tecavüzcü filan ilan edemezsiniz. Ortada o kadar yoruma açık ayet varken Edip'inkide yorum, hadisçilerinkide yorum.

    Kısacası heryerde yorumlar var aslı astarı belli değil. İslam denilen şey Edip'in anlattığıda olabilir. Bilemem ama en azından işin zihinlerde bittiğini anlayın...

  10. Bir saat önce, lawrenceKrauss yazdı:

    Üstteki ilk 4-5 kanalı takip edersen o kanalların  saydığın isimleri daha sert eleştirdiğini göreceksin. Modernistlere yapılan eleştiriler benim gördüğüm şuan daha fazla , çünkü diğerlerini alt etmek zaten kolay adamlar bütün sahih hadisleri kabul ediyorlar. Modernist ise ayette zaten öyle demiyor deyip  kıvırdığı için bu forumda  eleştirilmeye değer görülmüyor olabilir ona bir şey diyemem. Edip Yükselin kendisinin bir çok defa Gig Tv ye çıkmışlığı ve rezil olmuşluğu vardır.

    Bir göz attım. Benim derdim islamın doğru anlaşılması değil. Bu insanların doğru anlaşılması. Yani bu insanlara sempati duyunda yeterde artar bana.

     

    Bir yerde Edip'i susturuyor. Ancak Edip'in savunduğu yine iyilik tarafı, Kuran'ı iyiye yoruyor. Kuran'ın kendisi kötü olsa bile Edip'in zihnindeki Kuran iyilik kitabı, isterseniz akılsız deyin, akıllı bir insan... Akılsızlık yapıyor deyin ama bu insanı tecavüzcü filan ilan edemezsiniz. Ortada o kadar yoruma açık ayet varken Edip'inkide yorum, hadisçilerinkide yorum.

  11. 29 dakika önce, Ebu Kafir yazdı:

     

    Sandığının aksine muhammed kuranı ciltleyip teslim etmedi, islam'ın kendi tarihini ve kaynaklarını biraz oku.

    Hem hadisleri hem de kuran ayetlerini yayanlar sahabe denilen adamlar.

    Efsaneye göre ebu bekr, kimisi tek kişinin şahitliğiyle ayetleri toplattı, çoğu sahabenin aklında kalanlardı.

    İşin ironik tarafı bu toplandığından bahsedilen kuran da sadece bir masaldan ibarettir. Dünyada 10. Yy öncesine ait günümüzdeki haliyle tam kuran bulunmamaktadır. Elimizdeki kanıtlar ışığında kuran 10. Yy kadar yazılmaya devam edilmiş ve 10. Yy da iki kapağın arasına girmiş diyebiliriz. Aksini iddia eden (boş boş atıp tutmayı bırakıp) 7. Yy tarihlenen TAM kuran gösterebilir.

    Öyle sanmıyordum zaten. Rivayet değildi diyorum sadece. Rivayet ağızdan ağıza yayılırken, Kuran için bu söz konusu olamaz. Yazılı olanı toplamak ayrıdır.

  12. On 11.04.2020 at 00:12, kris123 yazdı:

     

    Tıp baştan aşağı yalan bana göre.Karatay hoca tam söylemese de  aslında iş benim dediğim noktaya geliyor.Bu durum ayrıca bana göre Allah'ın varlığının en sağlam kanıtı.Ben müslüman olma kararı aldım.

    Hasiktirya, Allah'ın en büyük kanıtına bak. Keşke diğer müslümanlardan izin alsaydın. Ben bu yüzden islama geliyorum kabül edermisiniz diye sorsaydın. Bir alim şey demişti: bir ideolojiye zarar vermenin en güzel yollarından biri kötü savunmaktır. Tam böyle dememiştirde, buna benzerdi. Yoksa hala ateistsinde. Neyse şaka yapıyorum, itham ettiğim falan yok. 

     

    Tıp baştan aşağıya yalan öyleyse Allah var! Yemekten zehirlendiğimde o ilaçlar olmasaydı ziki tutmuştum. Sende birgün zehirlenirsen. Allah serumu başımızdan eksik etmesin.

  13. On 10.04.2020 at 12:48, KuranMumini2698 yazdı:

    39:5-Gökleri ve yeri gerçek ile yarattı. Geceyi gündüzün üzerine yuvarlar ve gündüzü de gecenin üzerine yuvarlar. Güneşi ve ayı da emri altına sokmuş ve onların her biri belli bir süreye kadar akıp gitmektedir. Kesinlikle, O Üstündür, Bağışlayandır.

     

    Bu ayet, dünyanın yuvarlak olduğunu bildirmektedir. "Yuvarlıyor" kelimesinin Arapçası olan "yükevviru" kelimesi ile Türkçeye de geçen "küre" aynı kökten türemektedir.

    Neden yuvarlak dememiş direkt, neden dolambaçlı şeyler söylemiş. Asıl amacı anlaşılan dünyanın yuvarlak olduğunu söylemekmişya. Amacından saptırmaktır. Kuranın derdi bilim yapmak olmadı. İnanmak için buna  ihtiyacınmı varki yoruma açık şeyleri kendinizce yorumlayıp mucizeler ilan ediyorsunuz? Yorumlamanın sınırı yok valla.

     

    21 saat önce, lawrenceKrauss yazdı:

    Taklacı dansöz müslüman ayetin öncesini okumadığı için ya da okumak işine gelmediği için  kuranın dağların sürekli hareket ettiğini söyler sanır. Halbuki öncesini okursan orda kıyamet günü olacaklardan bahsediyor. Müslüman her zaman ağlar ayet cımbızlamayın ayet cızbızlamayın ! diye ama ayet cımbızlayan kendileri. Aynı şeyi forumun soytarısı Emre Karaköse de yapıyor.

    Ateistlerin faklı olanları çokmu? Hemen altındaki mesaj mesela, Kuran güme gidermiş. Ateistlerin işine geliyor akılsız ahlaksız hadislerin islama atfedilmesi. Aynı zamanda birçok kötü yorumu takip etmekde hoşlarına gidiyor. Çıkıp sinan Canan'ı veya Edip Yüksel'i eleştiremiyor kimse. Onları eleştirin mesela. Onlarınkide yorum, hadisçilerinkide yorum. İşine geleni alan sadece ateistler değil.

     

    17 saat önce, Ebu Kafir yazdı:

    Hadisleri reddetmeye başladığınızda aslında kuran da güme gider!

    Sonuçta hadisleri ve kuran ayetlerini aktaran aynı adamlar, zira islam sözlü kültürdür.

     

    İlk olarak hadisleri ve Kuran ayetlerini aktaranlar aynı adamlar değil. Kuran'ı bizzat yayan o dinin peygamberiyken, sözlerini yayanlar rivayetlerden bahsediyorlar.

     

    17 saat önce, Ebu Kafir yazdı:

     

    Muhammed yaşadıysa kuranı hiç görmedi, ölümünden uzun yıllar sonra hadisleri aktaran aynı kişiler “Bunlar ayet olsun demişti” iddiasıyla hadislerden ayırd ettikleri rivayetlerle kuranı yazdılar.

    Madem hadisler yalan dolan, bu durumda kuran ayetleri de yalan, yanlış olmalı..

    Bu sebeple orjinal müslümler hadis reddi yapmaz, hadis reddedenleri münafık olarak görür, cezaları maide 33 den kesilir.

    Sonuç olarak forumu işgal etmiş bulunan reformist, sufi vb. akımların pazarlamacılığına soyunan kişiler islam devleti altında barındırılmazlar. 
    Müslümler bu tiplerin aslında müslüman soslu deistler olduklarını ve geleneksel islam için tehlike oluşturduklarını çok iyi bilir.

    Sende yanlarındaydın galiba. Böyle üstün körü yazılara sinir oluyorum. İşine gelmesi onu doğru yapmaz. Biraz araştır.

  14. 9 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

     

    Unutma ki bir insan sonsuz Cennete gideceğine ve bu dünyanın sadece bilgisayar oyunundan hallice sınav Mekanı olduğunu bilir ise (inançlılar bildiklerine inanır)

    Bu durumda bu adamlar sırf o inançlarında bahsedilen cennet için bu bilgisayar oyununda Kendi çocuğunu da dilimler, seni de... Kısmen katılıyorum dediğim yer burası. Fakat sen 2 yönlü durumu tek yönlü ele aldığın için, kötülük yapan müslümanları sadece içlerinde olduğu için Dini bahane ile kötülük yaptıklarını düşünüyorsun. 

    1= Kötülüklerine İslami alet edenler. 

    2= kötü fiilleri İslamda olduğundan "iyi" olarak algılayanlar. Yani bir yaratıcı adam kesmeye iyi der ise, i fiil iyidir. 

     

    Sorun insanların ağızlarından çıkanın kalplerini yansıtmaması. Bizimkilere sorsan mürtedin hükmünü, öldürülür falan diyebilirler. Ben deistim dedim, birşey demedi. Birşey demedi dediysem, alıştırmıştım baya.

     

    Yani birçok insana varmı diye sorsan var der, sonra görmezden gelir. Cennete gitmeleri içki içmelerine bile engel olamıyor, kaldıki adam öldürecekler. Yoktur diyemem ama oda gaddar bir adamda belirir bence.

     

    Buradaki kilit nokta insanların ikiyüzlü olmaları. Hem reddedemiyor, hem yapamıyor.

     

    9 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

    "Kendince yazmışsın" gibi cümleler görünce mesajınız küçük görme ve aşağılama olarak algılandığından, aynı tavırda detaylı cevap verdim. Dikkat etti iseniz Aynı şekilde bir (1) Müslümanın yaptığını kendisini (sadece kendisine) yaptım. Yani Her Müslüman Kötülük yapar gibi hiç bir yerde yazı yazmadım (fakat potansiyel olup olmaması farklı bir konu ve başka başlıkta açılır ise illa ki Düşüncelerimi yazarım). 

     

    Mesaj tarzınızdan, bazı alaycı cümlelerinizden ve karışık yazmanızdan dolayı ben de çoğu şeye yazınıza anlam verememiştim ? 

     

    Yazın tabi. Dediğin gibi ailene burda söylediğinin yüzde 1 ini 10 unu söylersin ama o kadar. Ben de içimdekini sadece 3-5 yazarı kalmış bu forumda yazıyorum işte... Biraz klasik olacak ama Nerde o eski ateistforum

    Sende demişsinya aynı şekilde karşılık veririm diye, bende senin o mesajına binaen, hoşgörülü olacağım vs. yazmıştım.

     

    8 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

     

    "dünyaya çok büyük bir meteor çarpar ise müslümanlar Ölecek Nihahahahaaaa" demenin bir anlamı yok. Çünkü ateist te, Müslüman da, deist te ölecek. Yani senin dediğin "insanların oluşturduğu kanunları çıkartırsak" dediğin aynı bunun gibi bir laf... 

     

    Bu kısım güzel. İnsani kanunları çıkartırsak yerine, vicdanı ve aklı çıkartırsakki zaten bu kanunları akıllı ve vicdanlı insanlar oluşturmuşlardır. Vicdansız ve akılsız müslümanlar nasıl namaz kılıp sonra her bir boku yiyebiliyorlarsa... herkes böyle olurdu. Yani kısacası akıl ve vicdan olduktan sonra ateistide, müslümanıda vs. iyi, olmayınca müslümanıda, ateistide vs. kötü.

     

    Ateist insanlarında hepsi samimi, akıllı değil. Çevrelerinden veya prestij için kabül edilebilir. Eğer ateistlik yaygın olsaydı, sorgulamayan milyonlarca insan sırf bu yüzden ateist olurdu, en basitinden annesi babası ateist olduğundan.

     

    Müslümanlık inancı aklı ve vicdanı köreltebilirde ancak zekat vs. uygulamalarla olmayan vicdanı varmış gibide gösterebilir.

     

    Ben müslümanlığın birçok aklı körelttiğine inanıyorum. Hoşgörülü olsa bile eşcinsellere hoşgörülü yaklaşamıyor. Aynı şekilde birçok insanın irtifasızlığını bir nebze yüksekmiş gibi göstermesine bir yanılgıya sebep olabiliyor. Kısacası dizginliyor. Dizginlemesimi, köretmesimi ağır basar bilmem ama, aklı körelten birşey zarar veriyor demektir. Zarar varsa düzeltilmelidir.

     

    Hoşgörü dini ne hristiyana, ne eşcinsele, ne ateiste hoşgörülü. Bırakın bu safsatayı islam hoşgörü falan dini değil. En azından sizin islamınız. Siz anca müslümana hoşgörülü olursunuz. Kendinden olana hoşgörülü olmak için bir öğretiye ihtiyaç yoktur, zaten insan kendinden olana hoşgörülüdür. Hoşgörü dini size hangi hoşgörüyü öğretti? Yıkımdan başka ne var? Kimsenin inancıyla alıp veremediğim yok ama hoşgörüyü yıkan bir inanç, hoşgörüsüzlüğe tahammülü olmayanın canını acıtır.

  15. Açıkçası yazdığın mesajı beğendiğim halde yazdım. Yazdığım herşeyide itiraz olsun diye yazmadım. Bence bir müslümanın bir ateiste yaptığını sende bir müslümana yapıyorsun. İtirazım bu yüzden.

     

    Allah'a inanmayanlar istediği kötülüğü yapar, bunun kadar saçma ve iğrenç bir eleştiri değil ama seninkide bir miktar saçma ve iğrenç. Bence yani.

     

    2 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

    Hadi ya. Çocukları becermek için VEYA mürtedi dilimlemek için sıraya girmiş soytarıların yaptığı ve savunduğu eylem Kötü değil mi? 

    Kötü ise; yaptıkları bu eylemi inançları ile hadis-ayet-aişa deyip Allah inancı ile mubah saymıyorlar mi? 

    Hayır ise, iyi bir eylem mi yaptıkları diyorsun? 

     

    Tek yaptıkları destek almak. İçlerindeki öfkeyi böyle birşey uydurarak veya buna uyarak dışarı vuruyorlar. Yarın öbür gün kendi çocukları dinden çıksa birçoğu mürted demekten sakınır. Ben böyle müslümanları onaylamıyorum, bence asıl mürtedler kendileri. Ama ateistler hep bu örnekleri görüyorlar, diğer tarafta dinde zorlama yoktura inanan insanlarda var.

     

    Yani islam denilen şey 6, 7'ye belki daha fazlasına bölünmüş. İçinde kötülük olanlar gerçektende Allah inancından güç alıyorlar, mübah saymıyorlar. Bir başkası bir müslümanı öldürüp bunu nefretinden dolayı yapıyor. Bazıları sırf çevrelerinden dolayı mürtedin öldürülmesine inanabilir, bu insan öldürürse dediğini haklı çıkartır. Ama bu insanın yeri ve zamanı geldiğinde eline bıçağı alabileceğine ihtimal vermiyorum.

     

    2 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

     

    Allahtan geldiğine inandıkları kitaptan ve hadislerden anladıkları ve tarihte uygulanan Bu olguların allahın emirleri olduğu iken, yaptıklarını Allah inancı ile mubah saymak değil, inançlarını allaha yüklemek demek Takkiyecilikte Level atlamaktır. Allahın Kitabından anladığını uygulayan kişi nasıl Allahtan bağımsız bir inancı Allah'a yüklesin...

     

    En sağlam hadisçi bile uyduruk hadislerin olduğuna inanır. Masumsunda herkes masum değil. Kendin gibi görme insanları.

     

    2 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

     

    Bu insanların ateist te olsalar iyiliklere devam edebileceğini bana değil, Sürekli Her yerde dinsizleri sapık, cani, hırsız, haysiyetsiz, vb. olmamaları için hiç bir nedenlerinin olmadığını ve her fırsatta bunları yapıyorlarmış gibi Dillendirenlere söyleyeceksin.

     

    Onlarada yapıyorum. Burda yazdıklarımın %1'ini anneme anlatırım. Bu kısım %1'i oluşturuyor.

     

    2 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

     

    Her ne kadar Boldladığım yere Dolaylı olarak kısmen katılsam da, yukarıdaki mesajımın Neresinde bunu demişim? Hayal dünyanda neyi nasıl yorumladı isen, Kendi kapasitenin yettiği kadar bir şeyler yazmış olmak için birşeylere itiraz etmişsin ama neye itiraz ettiğin bile belli değil. 

     

    Her kötülüğü Allah inancı ile mübah saymak. Bunu yapan inancından dolayı kötülüğe yönelmiştir. Ben burdan bunu anladım. Zaten soru sormuşum, sende hak verdin.

     

    2 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

     

    Evet? itirazınız nerede? Ateist kişi Kötülükleri olmayan Allah'a yüklemez. Olmayan Allah varmış ve emirler vermiş gibi Davranan ve Kötü eylemlerini "Ama baaak burda Allah Bana bu kötü eylemi yapmamda HAK veriyor" deyip te kötü eylemi aklamaya çalışan insana yüklüyor. 

    * forumda kötülükleri OLMAYAN ALLAH'A yükleyen ateist var mı? ? 

     

    En başta dediğim gibi, eklenti o, itiraz değil. Kendi çapımda birşeyler yazıyorum işte, yeri gelmişken yazayım dedim.

  16. On 07.04.2020 at 07:24, RasyonelDüşünce yazdı:

     

    Sen olayı anlamamışsın. Ateist kişi kötülükleri Olmayan allaha değil, Her türlü kötülüğü Allah inancı ile mubah sayan, Din ile kandıran şarlatanlara yüklüyorlar. 

     

    Bak burası işte en sapık düşüncedir. Cehaletine vereceğim için şu mesajın hak ettiğinden kat kat hoş görülü cevap vereceğim. 

     

    Yani sen dininin yalan olduğunu öğrense idin, ilk yapacağın şey, ailenden olan en yakınındaki dişiyi uykusunda yakalayıp günlerce ölene kadar işkence eşliğinde tecavüz edeceğine mi inanıyorsun? Anneni bacın halan teyzen ile aynı odada rehin alıp hepsi ile grup yapıp oranlarına buralarına sigara basıp işkence +tecavüz ile öldüreceğine mi inanıyorsun? 

    Hayır planın yada inancın bu yönde ise, Sen ateist forumlarda dolanma. Yada illa dolanacaksan da öncesinde bir psikoloğa görün ki Annene teyzeme halana dayına kardeşine yeğenine oğluna kızına komşuna vs yazık yani. 

     

    Misafirlerden ve forum yazarlarından Özür dilerim, Hak edilen kadar olmasa da azıcık agır oldu mesajım. Ama şu lafa bakarmısın adam kendi çapında ateistleri nelerle itham ediyor... Cahillikten biliyorum ama olsun yani insan dayanamıyor.

    Ateist kişi varsayım üzerinden konuşur. Allah olsaydı der. Şimdi bende sana hoşgörülü davranacağım. Kimsenin niyeti kötülükleri Allah inancıyla mübah saymak değil. Yaptıkları inançlarını Allah'a yüklemek. Edip Yüksel, Sinan Canan vs. bu insanlar inançları ile kötülüklere bir ket daha vuruyorlar. Yoksa bu insanlar ateist olsalar yine iyiliklerine devam ederler.

     

    Sende kendi çapında müslümanları, inançlarından dolayı kötülüğe yönelenler olarak itham etmedinmi?

  17. 8 dakika önce, kabara yazdı:

    Peki evirim neye göre karar veriyor bin yıl sonra dinazor mu olcağız ? 

    Sizin tam olarak %100 kabul ettiğiniz bilim sonsuzluktan bahsediyor ve buna bir delil de koyamıyor ortaya. Sırf bilim diyor diye inanıyorsunuz. Uzay sonsuzluğuna nasıl inandın .

    Uzayın sonsuz olduğunu ispatla bana. Eğer sonsuzluğa inanıyor iseniz ( ateistler genel olarak ) bu sonsuzluk kavramı neden söz konusu tanrı olunca iptal oluyor sizin için.

    Sen beni ciddi ciddi ateist sanıyorsun sanırım. %100 kabül ettiğim bir bilim yok benim. Birçok teoriye inanmıyorum. Tanımaya çalış sonra ithaf yaparsın.

  18. 8 saat önce, kabara yazdı:

    Ben kendi hür irademle sorguladıktan sonra kabul ediyorum. Sen de aynısını yapmıyormusun. Adamın biri çıkmış demiş ki evrimleşerek var olduk. Sende onu hemen kabul etmişsin. Bu adam gitmiş gözü ile görmüş mü.Yok deneyler yapıyorlarmış ta yok fosillere bakıyorlarmış ta hepsi varsayım sadece ispatlanmış bir durum yok ortada. Bilim adamları dahi tam olarak kabul etmiyor. Kısmi olarak çoğunluk kabul ediyor olabilir ama tamamını onaylamıyorlar.

    Ben sana iradenle kabül etmiyorsun demedimki. Ben hemen kabül etmedim. O senin yaptığın. Ben aslına baktım. Sen inandın. Fark var yani.

     

    Ek olarak evrim şuanda süregelen birşey. Eğer evrim varsa hala var demektir. Bu gözlemlenebilir.

  19. 47 dakika önce, kabara yazdı:

    Kime neden acitasyon yapayım. Kime göre akılsız neye göre akılsız iman ediyorum. Sen karşıdan bakınca öyle görüyorsun. Bende burdan bakınca aynı senin için görüyorum. Kolaya kaçarak akılsız bir şekilde beni evren var etti çamur olup gideceğim sorumluluğum da yok. Başı boş yeryüzünde kendi halimle yaşıyorum. Sen kolay olanı bulup seçmişsin buda benim seni görüş açım. 

    Bana, argüman olsun diye acıtasyon yapıyorsun. Bu ney: çocuklar cehennem mi gitsin ne olsun istiyorsun.

     

    Şuna göre akılsız İman ediyosun: sana birşey söyleniyor sende inandım diyorsun, akılsız iman olmaz, neyse... İnanç sebeple olur. Çocuklar ölünce cennete gider denildiğinde adil olmadığını bile bile inanıp akıllı imandanmı bahsediyorsun. Beni aynı göremezsin, ne dediğimi anlamadan olmaz.

  20. 14 saat önce, kavak yazdı:

    Küçük çocuklar, yetişkinler tarafından dünyanın dört bir yanında her gün tecavüze uğruyorlar, şiddete maruz kalıyorlar, hayatlarını kaybediyorlar.

    Bu çocukların alayı cennetin en yüksek mertebesine gitseler dahi, ne farkeder?

    Evet, ne farkeder?

    Neyi değiştirir, neyi güzelleştirir, neyi yok sayar ve neyi savunulur kılar?

    Hiç bir şeyi!

    Hasılı küçük çocuklar mevtubahis olduğunda bilhassa şu safkan dindarlar çenelerini kapatsalar iyi olur, çünkü piyasadaki hiç bir tanrı profilinin programı bu vahşeti savunamaz!

    Nemi farkeder? Bugünden itibaren olabileceğin en yüksek mutluluğa erişsen ne farkeder? Sanırım siz mutlu olmaya çalışmıyorsunuz? Çalışmıyorsanız, amaç ne? Şikayet edip duruyorsunuz?

     

    10 saat önce, kabara yazdı:

    Senin evrim teorin de bir inanç değil mi ? Sende varsayım üzerine evrime inanmıyormusun ? Gözünle görmedin sonuçta evrimle var olduğunu. Herkes bir şeylere inanacak kimisi yahudi olacak,kimisi müslüman olacak,kimisi de ineğe tapacak kimiside evrime. Benim düşüncem de  mantıklı olan bu zaten. Aksi olsaydı o zaman inancımı sorgulamaya başlardım bu nasıl sınav lan herkese cevabı verilmiş sorular soruluyor diye.Ben vicadanlı,merhametli kimseye zararı olmayan bir insan olayım katil olan bir kişi ile aynı şekilde muamele göreyim.İkimizinde yeryüzünde yaptığı bütün iyilikler,kötülükler karşılıksız kalarak toprak olalım.

     

    Evrim bazısı için inanç olabilir, ama benim için değil. Hem bu evrim düşmanlığı neden, ben Allah'ın evrimle yarattığına inanıyorum. Evrim varsa Allah yaratmadı, hristiyanmısın sen?

     

    "Dünyayı ben yaptım, üzerindeki insanı ben yarattım. Benim ellerim gerdi gökleri, bütün gök cisimleri benim buyruğumda." (Yeşaya) Bu ayet yüzündenmi evrimi reddediyon. O kadar insan evrimle Kuran çelişmez diyor, onları dinle.

  21. 18 saat önce, kabara yazdı:

    Bunu beynin algılamadığı için ateistsin zaten. Ateist olma nedenin bu değil mi? Senin beynin algılayamamış sa kim sana nasıl anlatsın.

     

    Ateistlik bu kadar basit değil.

     

    18 saat önce, kabara yazdı:

     

    Kendi kafandaki olgularla düşünüyorsun ve kendini çok zeki zan ettiğin için karşı tarafın haklı olabilme ihtimalini bile düşünemiyorsun. Belki dine inan kişi senden daha iyi kullanmış kafasını ve anlamış. Nerden biliyorsun ondan daha zeki olduğunu. 

    Zekanın yansıması vardır. Kalbin yansıması vardır. Ben zeki filan ilan etmedim kendimi, o senin lütfun. Zekiliğe gelince ben zekiyim benim dediğim doğru gibi birşey olamaz. Dine inanan bunun neresini iyi anlamış? İmtihansız cennete.

     

    18 saat önce, kabara yazdı:

    Çocuklar cehennem mi gitsin ne olsun istiyorsun. Bu sefer de sadist tanrı diye bağırmaya başla diye mi ?

    Acıtasyon yapma bana, bumu argümanın. Çok iyi kavramışsın gerçekten, kabül etmeliyim artık. Verebildiğin cevap bu, sonra ben daha iyi anlamışsam diyorsun. Benim göremediğim birşeyi gördüysen anlatda evet benden iyi kavramış diyeyim. Tek yaptığın akılsız bir biçimde iman ettiğini sanmak. Neyse...

  22. On 24.10.2019 at 13:49, bababurayagel yazdı:

    1-12 yaş aralığı gibi...

     

    bu yaşlarda ölen çocuklar direk cennete....

     

    imtihansız..

     

    bu konuda fikri olan.....

    Bir fikrim var. Madem imtihansızda cennete koyabiliyomuş, neden illa imtihan edecem diye tutturmuş? Akıl kullanma sıfır. Tutarsızlık 100. Biri çıkıp miraçtan dönerken dünyanın yuvarlak olduğunu görememişmi deyince, değere hakaret sayarlar. Aptallığınızı ifşa size hakaret. Dermişim, hakaret aşağılamaktır. Dine hakaret sayan kişilere hakaret değil ifşadır. Olanı söylemektir.

  23. 38 dakika önce, mirasyedi yazdı:

    yalancı biri ise sorun ne?

    Kuranın her harfini Allah'ın sözü Muhammedi de Allah'ın elçisi    kabul eden grupta yer almıyor.

    O gruba girmeyenede müslüman denilmiyor.

    Ateizm tanrıyı kabul etmeyen öğretilerin genel adıdır.

    Teizmde tanrıyı kabul eden öğretilerin genel adıdır.

    Ensest ilişkiyi kabul eden teist öğretilerde olur ateist öğretilerde olur.

    Teizmin alt kümelerinden biri  Müslümanlık ensest ilişkiye kesin bir karşı çıkışı yoksa kendisini müslüman olarak gören bir kişiyi genelleme içine alırım.Ensest ilişkiyi midem almıyor  ama müslümanım diyorsa o zaman müslümanlığını sorgulasın.

     

     

    Ensesti bir çıkışı olmasada onaylamıyor. Ensesti açalım istersen: evlatlığının karısı ile, boşandıktan sonra evlenmekten fazlasıdır. İlla genelleme yapılacaksa evlatlıklarının boşanmış karılarıyla evlenen müslümanlar diye genelleme yap. Doğrusu bu. Bakalım 2 mr müslüman, 100 milyonunun evlatlığı olsa, 1 milyonunki boşansa, 10 bini evlense, rakam bu bile değil. Evet, müslümanlar ensestmiş(!).

     

    Ek olarak, insanlar bir elim yağda bir elim balda olsun istiyor. Hem müslümanım deyim, hemde yapmayım. Böyle insanlar müslümanlıklarını sorgulamazlar.

  24. 13 dakika önce, mirasyedi yazdı:

    zorla evlenme değil konu akrabası ile evleniyor.

    Bunu görmeyen @muslumangenc  bütün ateistleri sanki tek kitap altında birleşmiş gibi tümünü  ensest  ilişki savunucu yapıyor.

    Lut peygamber ile ilgili ayetde var ama kuranda açık  yazılmadığı için onu yazmadım.

    hristiyanların kutsal kitabında lut peygamberi kızları sarhoş edip ilişkiye girdikleri yazıyor.

     

    charles darwin,albert einstein gibi  kuzeni ile  evlenen ateistler var.

    Hatta kızıyla ilişkiye giren ateistlerde var.woody allen evlatlığı ile evlenmiş mesela.

     

     

     

    Kan bağından doğan bir akrabalık olmasada, hak veriyorum. Hadi diyelim, Kuranda öz kızıyla evlendiğini yazıyor. Bunu müslümanların birçoğu yapmazdı, reddedemezlerdi ama kem küm ederlerdi, savunmazlardı. O bu yüzden evlendi filan derlerdi. Yani böyle birşey olsa bile bütün müslümanlar çocuklarıyla evlenen insanlar ilan edilemezdi.

     

    Biri müslümanım veya ateistim dediğinde onu tanıyamazsın. Belki kafanda az bişey oluşur ama o az şeyde bile tanıdıkça yanıldığını farkedebilirsin. Bu genelleme niye o zaman?

×
×
  • Yeni Oluştur...