Jump to content

Las Seis Flechas

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    194
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Las Seis Flechas kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 15 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

     

    Merhaba, hoşgeldiniz foruma. Ancak burada adımız ve soy adımız gibi kişisel bilgilerimizi ifşa etmemiz forum kurallarına pek uygun değil. Nedeni ise sizi, yani yazarı korumak. Aynı anda yaşadığınız ili de sildim. İsterseniz elbette güvendiğiniz dostlar edindiğinizde özel mesajla belirtebilirsiniz ama ortalık manyak doluyken, meydan yobaz kaynıyorken ortaya yazmak biraz tehlikeli. Geçmişte bazılarımız deşifre olmak konusunda epeyce sıkıntı yaşadı, o yüzden dikkatli olmak en iyisi...

    Bu arada, forumda Müslüman üyeler de var elbette. Karşılıklı tartışmak daha verimli oluyor diye düşünülmüş ve forum en baştan böyle kurulmuş. 

     

    İyi forumlar. 

    Türk Ateist Abla, nerelerdesin? Haftalardır görmüyorum seni. Eksikliğini cidden hissediyorum forumda.

  2. Bir saat önce, bilgivehis yazdı:

     

    Burada kapitalist sistem, Atatürk'ün bakışı ve YCHP'nin kapitalist anlayışı farklı olmakla birlikte kapitalizmin kendisi de farklıdır, önce bu noktaya dikkat çekmek gerekir.

    Dünyada bağımlı ve bağımsız iki kapitalist sistem var.

    Bağımlı kapitalist sistem bizdeki gibidir, hiç bir şeye kendin karar veremez ve uygulayamazsın, bağımlı olduğun ülkelerin çıkarına göre politika yürütmek zorundasın.

    Bağımsız kapitalizm ise kendi yağıyla kavrulan ve işgalci olmak üzere ikiye ayrılır.

    Örneğin, ABD-AB-Japonya işgalci kapitalistlerdir, Çin ve Rusya kendi yağıyla kavrulan kapitalist ülkelerdir.

    Atatürk, bağımsız, kendine yeten ve çağdaş bir ülke tasarlarken, YCHP işgalci kapitalistlerle uzlaşı yolunu seçerek, sosyal demokrasiyi savunmaktadır.

    Sosyal demokrasi, işgalcilerle anlaşma sistemidir, yani kabaca "ülke senin olsun, bize payımızı ver ama az da olsa sosyalleşme getir ki, olası isyanı engelle" sistemidir.

    Avrupa halkının olası isyanını durduranlardan biri de işte bu sosyalleşme numarası sayesindedir.

    Ancak Avrupa işgalci kapitalist olduğu için kendileri açısından bunda bir sorun yoktur, bizim gibi bağımlı ülkede ise sosyal demokrasi sökmez.

    Kısaca bu bağımlı ve bağımsız kapitalizm farkına bakmadan hepsini aynı kefeye koyarak kapitalizm ve diğer olguların tahlili yapılmaz.

     

    Aynen katılıyorum. Atatürk'ün fikirlerinin en büyük düşmanı sosyal demokratlardır. Sosyal demokrasi bildiğimiz liboşların görüşüdür, Batı emperyalizminin sol koludur. 

     

    AKP de 2002-2010 arasında sosyal demokrat bir partiydi.

  3. 5 dakika önce, mirasyedi yazdı:

    Her türlü medyayı takip ederim.

    Chpnin yayın organı sanki farklı yazıyor.

    Sanki Chpnin ekonomik sistemi kapitalist ekonomi değilmiş gibi yazıyorlar. :)

     https://halkweb.com.tr/kapitalist-bireyciligin-olumle-dansi-ve-yalnizliginda-bogulan-insanlik/

    Saçmalıyorsun işte. Hitler ve Mussolini de ateist, Stalin de ateist mesela. Bunlar aynı mı?

     

    Kapitalist olmak da ateist olmak kadar normal bir durumdur. 

  4. Önceden ben "Çocukları ateist olarak yetiştirmek de doğru değil, sadece din aşılamayalım yeter" diye düşünüyordum ama artık bunu da yanlış buluyorum. Her taraf dinci kaynarken nasıl olacak bu zaten? Hangi teist dini inancını kendi iradesiyle seçiyor ki? Ortada bir teizm baskısı varsa elbette ki bizlerin de kendi çocuklarımızı ateist olarak yetiştirmek hakkımızdır. 

  5. On 21.03.2020 at 07:20, RasyonelDüşünce yazdı:

    Kendine Müslüman diyor diye "Allah'a inanıyorum ama kuran değişti ve aslında Muhammed diye biri yaşamadı vsvsvs. 

    Şeriat istemezük, islamın işimize gelen yerlerini alırız gerisi işimize gelmez. 

    Vsvs"

    Gibi Islami kurallara aykırı şey isteyenleri sırf kendilerine Müslüman diyor diye Müslüman sayamam Malesef. Atatürkün Laik Cumhuriyetinde İslam'a ve kurana zıt ne kadar çok şey vardır farkındasınız değil mi? 

     

    Ben ateistim deyip te Allah güzellemesi yapan, İslamın çok mantıklı ve güzel bir din olduğunu söyleyen kişiyi nasıl ki bizi trolleyen gizli (!) Müslüman olduğunu düşünüyor isek, Aynı şeyleri sizin konu için de düşünüyorum. 

     

    Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim. Burada size "Evet onlar da Müslüman hatta gerçek Müslüman" dese idim her kes Laik Atatürkçü Müslüman olacak olsa idi, inanın Aksini düşünmeme rağmen bunu derdim. Laik Atatürkçü Müslümanları yobazlara Tercih ederim ama Malesef benim söylemem ile olmayacağı için yalan söylememe gerek yok. 

    Bugün bizi kendini Müslüman olarak tanımlayan ve bu kimliklerini bayrak haline getirmiş tipler yönetiyor. Peki bu tiplerin her şeyi İslam'a çok mu uyuyor? Mesela Tayyip'in karısının giyim tarzı İslam'a uygun mu? Tayyip de bir ara çok gündeme gelen Nureddin Yıldız'a çatmış, "İslam 1400 yıl öncesine göre yaşanamaz, İslam'ın hükümlerinin güncellenmesi gerek" demişti. Bu da İslam'a tamamen aykırı bir sözdür mesela.

     

    Bu kadar eşelersen zaten Türkiye'de Müslüman kalmaz. Müslüman değilse ne o zaman bunlar ateist ya da deist mi? Ne yapalım bağrımıza mı basalım AKP'lileri de?

  6. Başka kimse Doğu Perinçek'i ciddiye almazken neden Fetullahçı teröristler Doğu Perinçek'i bu kadar adam yerine koyup ona düşmanlık besliyor? Bildiğim kadarıyla Ergenekon davalarında da parti olarak bir tek İşçi Partisi'ni hedef almışlardı. 

     

    Zaman zaman sanal alemdeki Fetullahçıları okuduğum/izlediğim zamanlar da bu adamı dillerinden düşürmediklerini görüyorum. Adamı adeta şeytanlaştırmışlar, tüm pisliğin başı gibi lanse ediyorlar.

     

    Özelliği nedir bu adamın? Gerçekten de zannedildiği kadar boş bir adam olmayabilir mi?

  7. 3 saat önce, ApollonTheGod yazdı:

     

     

    Yurdum insanı işte, her ortamda çokça var bu kafa yapısındaki insanlardan. 

     

    Ateist bir arkadaş türbanlıyla birlikte olabileceğimin varsayımını yedirememişti, baya bir yadırgamıştı bu durumu. Sanki hepsinden nefret etmemiz gerekiyor ?

     

     

    Birlikte olmak derken ne tür bir birliktelik? Zira ateist birisinin duygusal anlamda bir türbanlıyla birliktelik kurulabileceğini ben de düşünmüyorum. Mümkünse de ancak %0,0001 gibi bir ihtimal vardır. 

  8. Niye Arap tanrısının kanunları olsun? Belki de Atatürk'ün kanunlarıdır. Hatta bizim o gördüğümüz Mustafa Kemal Paşa aslında tanrının insan biçimine girmiş hali sadece. Ancak ondan sonra gelenler onun mesajını tahrif ettiği için bugünkü hale geldik. Bunların hepsi imtihan.

     

    Evet 5 dakikada yeni bir din kurdum hadi çürütün bu dini bakalım ?

  9. Bu kızı hiç duymamıştım bile daha önce. Hiç tanımıyordum yani. Ama hiç de kalkıp insanların katledilmesiyle dalga geçecek ya da bunu temenni edecek birisi gibi gelmedi bana. İroni yaptığı, Sünni yobazlarını iğnelediği açık. Evet Alevilerin çoğunluğu anlamayıp kendisini linç etse de doğrusunu anlayıp kendisine destek olanlar da var. 

     

    Normalde bu kadar ilgilenmezdim konu ile ama şahsına yönelik bu kadar iğrenç saldırılar yapıldığını görünce ben bile onun yerine üzüldüm yani. Hiç tanımadığım halde sırf vicdanımdan sahip çıkasım geldi. Kızcağıza ölüm tehditleri, tecavüz tehditleri, bel altı küfürler... Yeni Akit tayfasından bir farkları yok bunların. İçlerindeki Anadolu çomarını açığa çıkarmışlar. Vallahi kızcağız yanmış kadar acı çekmiştir artık. Sünni yobazlığını eleştiriyorsan sen de onlardan bir farkın olduğunu kanıtlamalısın. 

     

    Birçoğuyla tartışmaya girdim; olayın yansıtıldığı gibi olmadığını, tam tersi olduğunu anlatmaya çalıştım ama anlamamak için ant içmişler galiba. Hatta bir tane Alevi kız özelden de yazdı, onunla da uzun uzun tartıştık. Ama değişen bir şey olmadı sanırım. 

  10. 3 saat önce, kavak yazdı:

    Hassas konu dediğiniz nedir ki?
    Her konu ve mesele üzerine mizah yapılabilir ve bence yapılmalı. Ancak her insan bu tür eylemleri kaldıramaz, ki bunun sayısız örneklerini tüm dünya gördü zaten. Adam dövmekten tutun, gün görmemiş küfürler mi dersiniz, öldürme tehditi mi dersiniz ve hatta toplu katliyama kadar her türlü tahammülsüzlük mümkün.

    Örneğin şu şirin karikatür yüzünden küfür yemiş birisiyim::D

    image.gif.4cc03fbb9e0bef8ba7bf3c2a2c1529bd.gif

    Bence birileri insanları kışkırtmaya, galeyana getirmeye çalışıyor olabilir. Mizahı yapan kız zaten bir Alevi, aslında amacı Sünni yobazları iğnelemek. Bu gayet açık ama bazıları ya kasıtlı olarak anlamazlıktan gelip saldırmaya yer arıyor, yapay gündem yaratmaya çalışıyor ya da dini dogmalara ciddi olarak kapılmış yobaz insanlar olduğundan anlamamak için direniyor. Yobazlığın dini fark etmiyor, sonuçta hepsi aynı derece insan bunların. 

     

    Kız instagram hikayesinde kendisine bazı yobaz olmayan Alevilerden gelen destek mesajlarını da paylaşmış mesela. Böyle açık fikirli olanlar da var neyse ki.

     

    Yine de hatalı çünkü bu toplumun henüz böyle şeylere hazır, alışkın olmadığını ve çoğunluğun bunu idrak edemeyeceğini hesaba katması gerekiyordu.

     

  11. 2 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

    Başlığa cevaben

    Maddiyat.

    Akabinde zaten domino taşı misali maddiyattan dolayı Akıl sağlığı, sosyal aktiviteler, Huzur, Kendine ve düşünmeye ayıracağı zaman, Hoşgörü vsvsvs geliyor. Ama ana neden maddiyat. 

    Osmanlı'da zenginliğin alası bir zamanlar ama bir işe yaramadı. 

  12. Yazık ülkenin insanlarına. Aslında ironi yaparak Alevi düşmanlarını iğnelediğini bile idrak edemeyip zaten kendisi de Alevi olan kızcağız için neler neler yazmışlar. Hakaretler, bel altı küfürler, tehditler...

     

    Ben de ilk başlarda Alevici çakma ateistlerin yaptığı propagandalara aldanırdım, Alevileri çok hoşgörülü ve aydın falan zannederdim. Ama zaman içinde Alevileri tanıdıkça tıpkı Sünniler gibi cahil ve yobaz olduklarını iyice anladım. Öyle namaz kılmamakla, açık giyinmekle aydın olunmuyor. Tamam bunlar da bir şey ama yeterli değil. 

     

    Dinlerin hepsi aynıdır. Dinlere inananların da hepsi aynı derecede insan olduğuna göre hepsi aynı derecede yobazdır aynı zamanda. Birini yerip diğerini övmek ancak aptal ve çakma bir ateistin tavrı olabilir. Gerçek bir ateist tüm dinlere eşit mesafede durur. Eminim ki güç Sünnilerin değil de Alevilerin elinde olsaydı pek de farkı bir tablo ortaya çıkmayacaktı. 

  13. Kızın kendisi de bir Alevi zaten. Burada ironi yapmak isterken, niyeti bambaşka iken alakasız şekilde Alevi düşmanı damgası yedi. Şu an tüm Türkiye ona küfürler ediyor. Yandaş-muhalif bütün haber siteleri ve gazeteler olayı hakaret ve hedef gösterme gibi yansıtmış.

     

    Kızın, Alevilerin yakılarak öldürülmesi gerektiğini savunduğunu düşünüyorlar ciddi ciddi. Bunu çok hoşgörülü(!) olduğu iddia edilen bir kesim yapıyor.

     

     

     

    20200319_162254.jpg

    20200319_162228.jpg

  14. https://haberport.com/amp/gundem/pinar-fidan-in-stand-up-gosterisinde-ofansif-mizahi-alevileri-h31924.html

     

     

    ETa2pE6X0AAZrYb.jpeg

     

    Söylediğine göre ironi yapmak istemiş, aslında kendisi de Alevi imiş, tamamen yanlış anlaşılmış. Bunlar kendi beyanı, doğrusunu bilemem.

     

    Bu tür hassas konular üzerinden mizah yapmak mazur görülebilir mi?

  15. 6 saat önce, bilgivehis yazdı:

    Hiç bir farklı neden yok, sadece süreç meselesi.

    Hiç bir toplum belirli aşamaları geçmeden Avrupa halkı düzeyine gelmez gelemez.

    Daha kısa veya daha uzun olabilir ama belirli aşamaların yaşanması gerekir.

    Dünyada belki de tek mutlaklık budur, süreç meselesidir.

    Atatürk örneğinde olduğu gibi kişisel bazda geri kalmış ülkenin bir üyesi bir Avrupa halkından daha ilerde olabiliyor ama toplum olarak aynı şeyi söylemek mümkün değil.

    Bir ülke diktatörlük, faşizm, baskı, zulüm, sömürü ve ekonomik çöküş yaşamadan onların varlığına son veremez.

    Bir toplum tamamen namussuz olmadan namus kavramını öğrenemez ve namuslu bir ülke inşa edemez.

    Özellikle son 20 yıldır namussuz bir toplum yaratıldı, ancak bunun henüz başında oldukları için namussuz yapıldıklarının farkında değiller.

    Bugün Atatürk'ün değerinin bilinmemesinin de nedeni budur, namussuz yapıldıklarının farkında olmayışlarıdır.

    Aynısını Avrupa halkı en az beş yüz yıl yaşadı, en az beş yüz yıl da namusları için mücadele ettiler.

    Bugün Avrupa halkı çok ilerdeyse bunu vermiş oldukları bin yıllık bedel sayesindedir.

    Avrupanın bin yıl önce başlattığı mücadele ile biz yüz yıl önce Atatürk sayesinde tanışabildik, halen de tanışma dönemindeyiz.

    Düşünebiliyor musunuz, bu ülkede kanla, irfanla kurulmuş bir Cumhuriyet, kutuya atılan kağıt parçasıyla yıkılmış, kimse farkında değil.

    Tecavüzcüsünü ödüllendiren bir iktidara oy verdiğinin farkında olmayan bir halktan bahsediyoruz.

    Hani eksiğimiz ne diye başlık atmışsın ya, eksiğimiz işte budur, önce namussuz olduğumuzun farkına varmamız gerekiyor.

     

     

     

    Özellikle namussuzluk kısmına katılıyorum. Ülkenin hemen hemen her kesimi son derece ahlaksız ve namussuz bir hale geldi şerefsiz siyasetçiler yüzünden. Kendi genel başkanımı savunacağım derken şerefini kaybetti herkes.

  16. 9 saat önce, RasyonelDüşünce yazdı:

    Yazının başına katılmak ile beraber, bu kısımda sanki yanlış bir laf varmış gibi devam etmeni anlamadım. 

     

    Çok doğru bir laf etmiş. Gerçek Müslüman Atatürk'ü Sevmez doğru. En basitinden hiç edebiyat yapmadan Bu lafın doğru olduğunu Anlamana yardımcı olacak 2 adet 1 er kelimelik cevabı olan soru sorayım.

    Müslüman yönetim şekli nedir? Atatürk Hangi yönetim şekli ile yönetilmesi için Çabaladı? 

    Ne yapalım o halde? Adam Müslüman'ım diyor ama Atatürk'ü seviyor. "Sen sevme" mi diyelim? Anıtkabir'e gittiğimde orada bir sürü türbanlı da gördüm mesela. Diğer insanlar gibi onlar da iğne atsan yere düşmeyecek bir ortamda saatlerce ayakta beklediler yukarı çıkabilmek için. 

     

    Biraz eşelesen zaten bütün dinlerin ve mezheplerin mutlaka Kemalizm ile çatıştığı noktalar bulabilirsin.

  17. Normalde devrim kitlelerin otoriteye başkaldırması şeklinde olurken neden bizde tam aksine otoritenin kitleleri zorla adam etmesi şeklinde tepeden inmeci bir devrim yapılmak zorunda kalınmıştır?

     

    Neden bizde onlardaki gibi gerçek devrimciler yerine kendini devrimci zanneden aptallar mevcuttur? 

     

    Neden Hristiyanlık da en az İslam kadar dogmatik olmasına rağmen İslam gibi uzun yüzyıllar daha direnç gösterememiştir?

     

    Neden bizim halkımızda onlardaki gibi okuma, araştırma ve sorgulama yetisi/alışkanlığı yok?

     

    Neden onların da birçoğu ulus-devlet olmasına rağmen onlarda bizdeki kadar bölücü, vatan haini vs. yok?

     

    Bunları tartışmalıyız bence.

     

     

  18. Ben de son yıllarda kendimdeki o değişimi fark ettim. Daha liseli bir ergen olduğum, gündemi siyaseti falan hiç takip etmediğim zamanlarda da fark ettim. Artık ne kadar üzücü ya da şok edici bir olay olsa da tepkisiz kalıyordum. Neredeyse hiçbir şeye ağlayasım gelmiyordu. Sebebini bilmiyorum tam olarak, muhtemelen alıştığım içindir.

     

    Toplumda da böyle bir alışmışlık söz konusu olabilir. Daha önce AKP'li bir bakan "Şehitlere alışacaksınız" demişti. Alıştırdılar harbiden de.

×
×
  • Yeni Oluştur...