Jump to content

kabara

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    346
  • Katılım

  • Son ziyaret

kabara kullanıcısının paylaşımları

  1. kabara

    ÜYELİĞİ SONLANDIRILAN KULLANICILAR

    Benim üyeliğimi sonlandırmanızı istiyorum. Buraya yazdım çizdim tartıştım ama kimseye argo veya küfür kullanmadım bana yazılanlara aynı derecede karşılık verdim. Bilmeyerek birilerini kırdıysam af ola. Bana bu foruma yazma fırsatı veren ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Forumdaki yazılardan istifade ettiğim konular oldu ve üye olarak değilde ziyaretçi olarak ara ara gelip okuyacağım yazılanları.
  2. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Daha önce yazdım yine yazayım sen düşünürken ve yazarken Allah'a inanmadığın düşüncenle yazıyorsun. Müslümanlar sınavda olduğunu düşünür ( konuyu tecavüze getirmeden ) kötü ve iyi kavramlarına bakmanız lazım. Sizlerin dediği insan günahsız yaratılmış olsun mantığı geride eksik bir parça bırakır. İyi varsa ve kötü yoksa o zaman sınava da gerek yok. Günahsız yaratılan yada meyli olmayan insan sınavda olamaz dolayısı ile din kendi kendini inkar etmiş olur eksik kalır.Ki insanların bir iradesi olduğunu söylemiştik karar verirken bu özgür iradesi ile karar veriyor. Tecavüzü yapan ki
  3. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Sen hala biri kusursuz bir kul diyorsun ben bunu bilmiyordum çok sağol. Sen oraya takılmaya devam et. Benim sana neyi göstermeye çalışıyorum sen ne görüyorsun. Emin ol yüzü kızarması gereken sensin başkası değil. Sen genç bir arkadaşa benziyorsun ilerde pişman olmazsın inşallah burada yazdıklarına. Neyse ortada daha cevap verecek bir şey kalmadı bana göre. Tabi sen ve sizlere cevap olmaması çok normal zaten dinsizsiniz.
  4. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Kıyaslama yapmıyorum bakış açınızı göstermeye çalışıyorum. Yoksa haşa ne haddime Allah ile kulları kıyaslamak.
  5. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Seni zeki çocuk ? Hadi iyisin iyi. Kendin cevap vermediğin için inançsız olduğundan cevaplayamadığın soruların cevabı yokmuş gibi görmen sadece seni kendi iç dünyanda tatmin olursun. Hadi iyisin ve kendi iç dünyanda çok zekisin. Ama kuş uçamaz onu söyliyim.?
  6. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    O zaman uçağı yapan adamı öldürmek lazımdı. Kazalarda bu kadar kişi öldü onun yüzünden.Veya elektiriği bulan kişiyi idam etmek lazım o kadar kişi elektriğe çarpıldı. Komik ve salakça değil mi. Peki suç insanda ise tanrı onu yarattı diye suç neden tanrının olsun suçu işleyen kimse suçlu odur. Özgür irade,sınav,zaman kavramının sadece bizim için geçerli olduğunu ve buna benzer Müslümanların inanışlarının tamamını düşünmen lazım bunu anlaman lazım. İnanmayan beyninle zaten anlamanı anlamanızı beklemiyorum. Ama yinede cevaplamaya çalışıyorum.
  7. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Kendine cevap veriyorsun ama bunu da anlamayıp dersine çalış diyorsun komik adamsın.
  8. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Tamam bu kadar başka soracak sorum yok. Çok güzel kendi kendine cevap vermiş oldun. Hayırlı geceler.
  9. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    O zaman kimi suçlayacaksın peki. Tanrılı bir dinde bunları tanrıya yıkıyorsunda tanrısız bir dinde bu soruların cevabı nedir peki.
  10. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Bak ne kadar körsün kendi düşündüğünün nasıl sonuçlarını olduğunun dahi farkında değilsin. Tam tersi senin tecavüze uğrayınca ses çıkarmaman lazım çünkü sana göre bunu zaten yaratan planlamış sırf sen tecavüze uğra diye yaratılmışsın gibi konuşuyorsun. Diğer açıdan bakarsak senin için tanrı yok. Bu seçeneği ele alalım. İnsanlar tanrı olmadan var olduysa bu sefer ortada suçlanacak bir tanrıda kalmıyor. EEE peki bunun hesabını kimden soracağız. Bu sefer neden insanlar gitti çocuğa tecavüz etti.
  11. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Bu forumda hep dejavu yaşıyorum. Şimdi sana soruyu terse çevirip ben sorayım. Farzetki senin düşündüğün gibi bir tanrı yok ve biz tesadüfen evrimle oluştuk. O zaman şöyle mi demeliydik. Bu evrim ne kadar sapık bizi nasıl oluşturmuş bak insanlar gidip çocuklara tecavüz ediyor. Üstelik bu adamın alacağı bir cezada yok çünkü sana göre öbür taraf yok öbür tarafta da ceza almayacak.
  12. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Sizdeki beyni kuşa taksalar kuş aptallaşır ben ne yapacaktım diye yerinde sendelerdi hareket bile demezdi bırak ters uçmayı. Bu bakış açınla zaten bunu ispatlıyorsun. Daha önce yukarıda defalarca belirttim senin sorun yanlış zaten. Sen olayı getirip bu kadar geniş evrendeki onca şey içinde tecavüze indirgiyorsun. Senin bakman gereken iyi olanı yapıp sınavı geçmek kötü olanı değil. Kul dediğim gibi çok aşağılık mertebelere inebiliyor bunun sorumlusu yapan kişi olduğu için cezasını çekecektir. Üreme için verilen bir organı başka durumlar için kullanan kişinin suçudur.
  13. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    ?? Yahu kim sığ düşünüyor. Bak ne yazmışım kula cinsel organ tecavüz etsin diye mi verildi eğer evet diyorsan sana başka bir şey demiyorum ve verecek cevabım da kalmaz.
  14. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Bu sorudaki maksadını anlamadım ama sadece ben değil hepimiz Kalu Belada kabull ettik.
  15. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Yahu arkadaşım sana açıklamasını yaptığım halde halen bunu yazıyorsun. Tecavüz edilmesini istiyor diyorsun. Bak sen bunu böyle algıladığın için dinden çıkmışsın zaten. Bütün mesele senin anlama şeklinde. Evet bunları var eden O ama sırf git onu yap diye bir kulunu yaratmıyor. Bunu kul seçiyor. Tıpkı şu an sen atesitliği seçtiğin ve benim İslamı seçtiğim gibi bunu böyle düşünmelisin.Kimseye zorla git şu kötü iş yap diyen bir şey yok ortada. Yine evet bunlar yapılırken görüyor mu görüyor ve melekler tarafından tutuluyor şu kişi bu günahı işledi ve cezası veriliyor. Sana üreyebilmen için ver
  16. kabara

    BiLiM ACABA TANRISINI BULAABiLECEKMI?

    Çoktan bulunmuş bir şeyi aramayın boşuna bulamazsınız. Bilimin bu kadar geriden geldiğini bilmiyordum.Eğer bilim bu kadar gerideyse bilim değil başka bir şeydir o. Kaldı ki bilim dünyadaki varlıkları inceler. Onun işi Allah'ın yarattıklarını incelemektir. Bilim dediğin olayda Allah'ın yarattığı kullarına verdiği bilgi ile yapılmaktadır.
  17. kabara

    Herkese merhaba

    Ne araştırdınız.Bir sonuca vardınız mı ?
  18. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Senin asıl sorman gereken soru şu kişi neden iyi olanı seçmiyor da kötü olanı seçiyor bu sorunun cevabını araştırman gerekirken kötülük neden var var edildi gibi cevabını ilk okul çocuklarının bile bildiği bir soruyu soruyorsun kendine ve sanki bu açıklanamamış bir soruymuş gibi büyütüyorsun bunu. Senin sorduğun sorunun mantığına gidersek bir kişi hata yaptığı zaman suç onun atalarında kişinin bir suçu yok. Senin diyelim 5 tane çocuğun var 4 tanesi çok akıllı ve zeki bir tanesi işe yaramazın teki. Bu işe yaramaz çocuk neden böyle oldu halbuki eşit şartlarda büyüdüler. Sen ona işe yaramaz
  19. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Sen nasıl dışına çıkıyorsun o zaman.
  20. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Sana bir örnek daha vereyim. Sen bir Müslümanın gelip burada bütün kötülüklerin kaynağı evrimdir yada atomdur diyenini gördün mü ne kadar saçma değil mi. Sen şu an tam olarak bunu yapıyorsun.
  21. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Son olarak Allah'ın seni yaratma gayesi zaten ortada. Bütün kötülüklerden arınıp ona ulaşman onu tanıman. Allah seni kötülük yapsın diye yaratıyormuş gibi bir algı oluşturuyorsun. Seni kötülük yap diye yaratmadı senin sınavın kötülüğü yapmayıp iyiliği tercih etmen ve Rabbını bulman. Kötülük var tabi ki ama iyilikte var sen Allah'ın bütün uyarılarına rağmen kötülüğü seçeceksin ve suçlusu Allah olacak bunlar ancak basit bir kafayla düşünülebilir.
  22. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Yok 9 yaşım. Sen neden anlamak istemiyorsun ki ısrarla zaten konuya küçük çocuk örneği vererek acitasyon boyutuna getirmişsin. Bu tamami ile senin anlama kapasiten ile ilgili bir durum. Sana şöyle 9 yaşında birinin anlatacağı (anlayacağı ) şekilde anlatayım. Allah seni yarattı dünyaya gönderdi. sana bir irade verdi istediğini yapabiliyorsun ama sana şunlar kötü bunları yapma şunlar iyi bunları yap. Sana dedi ki bak sınavdasın bu sınav boyunca iyi işler yaparsan karşılığında iyi bir yere gideceksin. Ama yok kötü işler yaparsan ( bir çocuğa tecavüz edersen) seni lanetlerim ceza veriri
  23. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Sana zaten yapma diyor sen onu dinlemeyip yapıyorsan neden onu suçlayıp kızarsın o zaman.
  24. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Senin düşüncene göre onu yapman lazım çünkü nasıl olsa Allah suçu karına kızına tecavüz edildiği zaman oynaman lazım senin. Allah öyle uygun görmüş kimseye kızamasın senin düşüncene göre. Ben öyle düşünmediğim için benim değil senin oynaman lazım. Çarpıtarak bir yere gidemezsin.
  25. kabara

    Mükemmel bir ateist olmam lazım...

    Birde senin önüne binlerce seçenek koymuşken sen neden gidip çocuğa tecavüz edersin. Sana bir irade vermiş mi vermiş sana diyormu kötü işler yapma cehenneme gidersin. Kötü işler yapan zaten cezasını çekecek.İşte anlamadığınız nokta tamda burası o kul yaratılırken tecavüz etmesi için yaratılmıyor kul kendini aşağı çekerek hayvandan daha aşağı bir konuma düşerek yapıyor bunları.Sen iyiliği tercih etmeyip kötü işler yapacaksın sonra suçu kolaya kaçarak Allah'a atacaksın. Kesinlikle konu insanın tercihleri ve aşağılık olmasındandır.Suçu Allah'a atarak sözde dini yada Allah'ı suçlamak basit bir hat
×
×
  • Yeni Oluştur...