Jump to content

Expecto

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    133
  • Katılım

  • Son ziyaret

Expecto kullanıcısının paylaşımları

  1. Expecto

    "Mrna"asi onay formu.

    Aslında adama yüklenmek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Ciddi sorunları var. Doktora görünmesi şart.
  2. Expecto

    Bazı tartışmasız kesin gerçekler

    Bilimin temelinde inanç var. Sen verileri delilleri çeşitli felsefi akımlar ile alıyorsun (mesela empirizm). Bilimin çeşitli konularda ön kabulleri vardır. Bilim realist bir bakış açısı ile oluşmuştur. Lakin realizmin kanıtlanması imkansızdır. Popper de zaten tahmini realisttir (kendine öyle der ). Haliyle bilim de ama öyle ama böyle inançtır.
  3. Expecto

    Bazı tartışmasız kesin gerçekler

    Bilim inancı ile din inancı aynı değildir. İdealist inanç ile realist inanç aynı değildir. Ama yine hiçbiri kanıtlanamaz. Ve bu yüzden hepsi de inançtır.
  4. Expecto

    Bazı tartışmasız kesin gerçekler

    Bilim de bir inançtır zaten. Materyalist ve realist akımlar ile oluşmuştur. Materyalizm ve realizm kanıtlanamaz. Dediğim gibi felsefi olarak kanıtlayacağın tek şey kendi bilincindir. Öbür türlüsü inançtır. Ama bu demek değildir ki bilim ile din aynı kefededir. Elbette değil.
  5. Özellikle barajın düşürülecek olması ile birlikte bu şans mümkün hale geldi. Eğer Tayyip ve Bahçeli nin tuzakları işe yaramaz ise gayette CHP İYİP DEVA ittifakı kurulabilir. Cumhur ittifakı sandık gücünü kaybetmiştir. Artık zafere gitmeleri için çeşitli dolaplar çevirmeleri şart olmuştur. Muhtemelen 2022 de olacak anayasa değişiklikleri ile bu oyunları siyasete taşıyacaklar. 2022 de referandum olabilir. Muhalefet eğer bu referandumu alırsa zafer neredeyse kesin olacaktır. Hem anayasa değişikliği iptal olacak hem de cumhur ittifakı bir kez daha mağlubiyet alacak ve muhalefet psikolojik üstünlük
  6. Expecto

    Dandik tasarım

    Birde islam sayesinde ahlaklı olunmaz. Felsefi olarak düşünürsek baskı ile bir insanı ahlaklı yapamazsınız. Ahlakın ana koşulu özgürlüktür. Bu da demek oluyor ki dinin ahlaka katkısı tehlikeli emirlerinden dolayı eksilerde.
  7. Expecto

    Dandik tasarım

    Tüm insanları bir arada tutan ve aile yapılarını bir arada tutmalarını sağlayan şey genlerdir. Bu genler sayesinde insanlar bir arada durabildi. Ardından devlet kuruldu ve toplumsal yaşam daha çok gelişti. Din insanın ahlakına bir şey katmaz. Aksine iyi bir insan her şartta iyidir. Kötü bir insan her şartta kötüdür. Ama bir istisna var. Dinler iyi insanları bile kötü yapma potansiyeline sahiptir. Din insanları daha ahlaklı yapmaz. Dinin sağladığı tek fayda toplumu daha iyi bir arada tutabilmeni sağlar.
  8. Expecto

    Dandik tasarım

    Evrimin bize sunduğu gözlükleri parçalayan bir oluşumdur din. Bizi bir gerçeklikten daha uzak bur gerçekliğe atar. Gerçeğe ancak bilimsel tutum ile ulaşılır. Din ile sadece gerçekten uzaklaşılır.
  9. Expecto

    Bazı tartışmasız kesin gerçekler

    Materyalizm de bir felsefedir. Ve materyalizm de kanıtlanabilir bir şey değildir. Materyalizm esasen bir inançtır. Lakin bu onu idealizm ile aynı derecede inanç yapmaz. İnancın ve gerçekliğin boyutları olduğuna inanıyorum. Bir taraf daha cok inanıyor. Bir taraf daha az. Ve materyalistler gerçeğe daha yakındır. Ama gerçeğe ulaşabilmiş değillerdir ve ulaşamayacaklardır.
  10. Expecto

    Afganistan'da tam olarak ne oldu?

    Hayır taliban casusu olan yok. Bu olan şey güçlü olana biat etme isteği. Afganistan da yerel halktan ciddi bir katılım var talibana. Herkes korkuyor. Haliyle bu vahşilere biat ediyorlar
  11. Kişisel problemlerin konu başlığına ve mesajlara yansıyor anlasana. Millet seninle kişisel ilgileniyor çünkü konuya ruhsal bozukluklarını yansıtıyorsun. Senin acilen tedaviye başlaman lâzım. Akıl hastalığın yazılarına bile yansımış. Düzgün yazamıyorsun. Ve bu yaptığını edebiyat yapmak falan sanıyorsan onu da yapmıyorsun. Bu yazdiklarin açıkça yazı yazma fonksiyonlarının bozulduğunun bir tescili.
  12. Yahu işine gelene cevap verip işine gelmeyene cevap vermemezlik yapma. Üstte herkes sende psikiyatrik hastalık olduğunu söylüyor. Ve bu konuda şüphesi olan bir psikologta var. Bu saatten sonra hızlıca psikiyatri kliniğine gitmen lâzım.
  13. Merak etme okudum. Ve az buçuk felsefe bilen biri olarak bile diyebilirim ki yazdiklarin ergen saçması düzeyinde. Ciddi ciddi hayat ile bağı tamamen kopmuş birinin yazıları bunlar. Hayat ile bağ kopmuş derken doğrudan kafa gitmiş anlamında diyorum.
  14. Diyelik ki doktorsun. Yine de psikiyatriste görünmelisin ki doktor izlenimi vermiyorsun. Belki de kafa gittiği için öyledir. Bak sende hafif psikolojik bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Ciddi ciddi ruh hastalığı olabileceğini düşünüyorum. Hatta düşünüyoruz (forumca).
  15. 22 milyar insan mı? Nüfus artış hızı şuankinin 3 katına çıksa yine 22 milyara ulaşılamaz. Ki nüfus artış hızı azalacak.
  16. Değil. Ama ilginç olan şey insanların psikolojik olarak rahatsız olup bunun farkında olmamaları. Daha önce de dedim. Git bir muayne ol. Doktora görün. Normal görünmüyorsun.
  17. Expecto

    Bazı tartışmasız kesin gerçekler

    Ben felsefi olarak işe baktım. Sen bilimsel olarak.
  18. Expecto

    Bazı tartışmasız kesin gerçekler

    Yaratılmadığımız asla kanıtlanamaz. Hatta işe felsefi olarak bakarsak hiçbir şey kanıtlanamaz. Sadece kendi varlığımızı kendimize kanıtlayabiliriz ( düşünüyorum o halde varım).
  19. Expecto

    Tanrı' dan daha anlamlı bir şey keşfettim.

    Gerçekten bir doktora görünmen gerektiği konusunda forumca hemfikiriz. Doktora kesinlikle görünmelisin. Yapacagin tek şey randevu alıp vakit gelince gitmek. Zor olmasa gerek?
  20. Expecto

    Atatürk Türkiye'yi Kürt'lere teslim etmeliydi

    Evet iç anadolunun yozlaşmış türkleri halifemizin arkasında namaza durmaya pek hevesli. Lakin doğudakiler de maşşallah hem akp ye hem de hdp ye yığınla oy veriyor. Türkiye deki rezilliklerde aslan payları var.
  21. Expecto

    Meditasyon

    Senin bu budist fantezilerinden gına geldim Para toplayak gönderek seni şu keşişlerin yanına anasını satayım.
  22. Expecto

    Atatürk Türkiye'yi Kürt'lere teslim etmeliydi

    Kürtler islam bataklığına daha çok batmış durumda. Doğu nun durumu oldukça vahim. Ki Atatürk döneminde doğuda aşiretler bir sürü idi. Kürtlere yönetim falan verilmez idi. Hatta Atatürk yönetimi Türklere vermedi ki. Atatürk yönetimi arkadaşlarından devam etti ve ileride de demokrasi oldu. Atatürk hiçbir millete devlet mevlet emanet etmedi. Ha ülkenin adı niye Türkiye diye sormayacaksın diye tahmin ediyorum zaten. Doğuyu hiç bilmiyor olsak diyeceğiz ki he yav doğu tüm varlığı ile direniyor vs. Tam bir yalan. Doğu cehalete teslim olmuş durumda. Direndiği falan yok. Keza
  23. Expecto

    Tanrı' dan daha anlamlı bir şey keşfettim.

    Bu yazıları yazan birinin psikolojisi ya sağlıklı değil. Ya da akıl almaz derecede zehirlenmiş ve bu zehirden önünü bile göremez bir zihne sahip olmuş. Ne yazık ki yazıyı eleştirmek için nereden başlayacağımı bile bilmemekteyim. Her satır bir arıza. Ve bu yazılanların hiçbirisi argüman niteliği taşımıyor. Doğrudan söylenmiş sözler bunlar. Her şeye en baştan başlamak lâzım. Doğrudan tanrıdan vs girmişsin. Ve hiçbir şey için argüman sunmamışsın. Böyle felsefe yapılmaz.
  24. Bu kadar yüksek bir ego sağlıklı durmuyor.
  25. Bu kadar zeki birinin düz dünya hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum. Bir de Rockelfeller ailesi vs hakkında?
×
×
  • Yeni Oluştur...