Jump to content

John.Ahmet

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    97
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

John.Ahmet Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Bekir Ağırdır'ın anket şirketinin elde ettiği sonuçlar konusunda haklı olabilirsin ancak Millet İttifakının hiç de sandığınız gibi iktidar olma heveslisi olmadığını biliyorum. Bu sebeple Cumhur İttifakının oylarının düştüğünü öğrenirlerse öyle bir aday seçerler ki yine Cumhur İttifakının lehine sonuçlanacak bir seçim olur ve bunu özellikle CHP'nin iktidar olmak istemeyip muhalefette kalma arzusundan böyle olacağını şimdiden söyleyebilirim. Sol cenahın tabanı daima hükümete karşı olma eğilimindedir seçimleri es kaza bir defalık kazansanız bile ikincisi mümkün olmaz.
  2. John.Ahmet

    Bilgi nedir ve evrendeki bilgi insanbiçimci midir?

    Bana göre bilgi maddenin madde ile, veya maddenin enerji ile, ve/veya enerjinin enerji ile etkileşimleri sebebiyle oluşan durumların sistematik kümesidir. İnsan merkezli değildir. Maddenin ve enerjinin olduğu her durumda vardır. "Madde ve enerji olmasaydı bilgi var olabilir miydi?" Çok emin değilim, olabilir de, olmayabilir de...
  3. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Son olarak a = Arccos(((R - l) * g) / (w2 * R * k)) bağıntısını vereyim belki işine yarar. Bu arada g sabitine eşit olan denklemleri gözden kaçırma g = w2 * R * cot(a) g = (w2 * R * cos(a) * k) / (R - l) g = (w2 * r2) / 2h Dolayısıyla bu eşitliklerden bir de a = Arccos((r2 * (R - l)) / (R * 2h * k)) bağıntısı çıkıyor. Trigonometrik dönüşümlerle çok daha fazla bağıntı oluşturup belki bazı bağımlılıklardan kurtulman mümkün olabilir. Bunu da sana bırakıyorum. Benden bu kadar!
  4. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Pardon ikisi de payda olunca olmuyor. Bir an R bağımlılığından kurtuldum sandım. fakat h ve R ve r ya da w ve R verildiğinde a = Arctan((w2*R)/g) a = Arctan((2h*R)/r2) olarak kalsın. R = l + k * sin(a) yı da unutmayalım. a = Arcsin((R - l) / k)
  5. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Hocalarım olduğunuz için son vuruşu sizin yapmanızı istedim fakat olmadı. İki adet tan(a) lı ifade buldum ve R bağımlılığından kurtuldum. En baştan anlatayım. h = (1/2) * g * t2 t = kök(2h/g) dedim. Sonra makaranın iç kısmındaki çizgisel hızının aşağı doğru hareket eden kütlenin ya da ipin çizgissel hızına eşit olduğunu fark ettim. Dönen küreler ile makaranın açısal hızı eşit olduğundan buradan açısal hızı elde ettim. V = g * t t = V / g w = V / r bağıntısından buradan w2 =
  6. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Pardon tan(a) = Fmerkezkaç / (m * g) Bu arada silinen şu ifadeleri tekrar yazayım. w2 = (2h * g) / r2 tan(a) = (2h * (l + (k * sin(a)))) / r2 = Fmerkezkaç / Fağırlık = (m * w2 * R) / (m * g) sin(a) = (2h * (l + (k * sin(a)))) * cos(a) / r2 R = ((w2 * R) * r2) / (2h * g) R = l + k * sin(a) h => ipin hareket mesafesi l => diskin yarıçapı k = küçük ağırlığın bağlı olduğu çubuğun uzunluğu r => makaranın yarıçapı a => oluşan açı (Bilinmeyen) R => dönme eksen
  7. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Bebeğim işte kendine bağımlı değişkenler ortaya çıkıyor. Bu da zaten elinde farklı bağıntılar varsa ;(ki var) birinci dereceden iki bilinmeyenli denklem sorusudur. Sizin formülünüzde R yanlış alınıyor. Bu çubuğun uzunluğu değil dönme eksenine olan uzaklık olmalı örneğin şu parametreleri verip a yı soruyorsan h => ipin hareket mesafesi l => diskin yarıçapı k = küçük ağırlığın bağlı olduğu çubuğun uzunluğu r => makaranın yarıçapı a => oluşan açı (Bilinmeyen) bunlara ilave olarak küçük kürenin m kütlesini de ve
  8. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Son hatamı da düzeltip nihayi sonucu yazayım. w2 = V2 / r demişim fakat w2 = V2 / r2 olacaktı. Bunun sonuca etkisi de yalnızca sondaki r değil r2 olacak. tan(a) = (2h * (l + (k * sin(a)))) / r2 sin(a) = (2h * (l + (k * sin(a)))) * cos(a) / r2 tabi burada trigonometrik ifadeler nasıl yalnız bırakılıp a çekilir bilemiyorum. Daha önceki R = l + k * sin(a) ifadesi yerine geometrik bir bağıntı bulabilirseniz belki içerideki sin(a) yı yok edebiliriz fakat ben bulamadım.
  9. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    @Sütlü Kase Son olarak şöyle bir bağıntı elde ettim. Bunu daha da sadeleştirip a açısını nasıl çekeriz. h => ipin hareket mesafesi l => diskin yarıçapı k = küçük ağırlığın bağlı olduğu çubuğun uzunluğu r => makaranın yarıçapı a => oluşan açı sin(a) = (2h * (l + (k * sin(a)))) * cos(a) / r Şu siteden faydalanabilirsin ama trigonometri desteği yok! https://www.dcode.fr/math-simplification Fakat şu sitede trigonometri desteği var. https://www.symbolab.com/solver/trigonometric-simplification-calculato
  10. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Pardon cotanjant değil tanjant olacak tan(A) = (2h * (l + (k * sin(A)))) / r olur. sin(A) yı yalnız bırakıp karşılığını sin(A) yerine koyup oluşan ifadede tan(A) parantezi alıp daha da sadeleştirmek sanırım mümkün olur.
  11. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Burada benim kullandığım R nin anlamı verilmeyen yatay diskin (ya da çubuğun yarısına) yarıçapına l dersek ve çubuğun uzunluğu da k olursa R = l + (k * sin(A)) dır. cot(A) = (2h * R) / r cot(A) = (2h * (l + (k * sin(A)))) / r olur. Buradan A yı nasıl çekeriz bilmiyorum.
  12. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Tabi ben burada büyük R yi dönme eksenine olan uzaklık olarak aldım. Tabi burada @Sütlü Kase nin parametreleri ile bir sonuca ulaşmak için bize çubuğun uzunluğu sonra diskin yarı çapı (yatay çubuğun uzunluğunun yarısı ya da disk ise yarı çapı) ve nihayi olarak oluşacak A açısı ile bağıntısı da lazım. @Sütlü Kase yatay çubuk hakkında parametre vermediği için sonucun hatalı olduğu ortaya çıkar.
  13. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Okey tamam r makaranın yarı çapı olsun ve R ise dönme eksenine olan uzaklık h ise ipin hareket mesafesi Bu durumda zaten cot(A) = (w2 * R) / g demiştik. h = (1/2) * g * t2 t = kök(2h/g) V = g * t w2 = V2 / r w2 = (g * kök(2h/g))2 / r w2 = g2 * 2h / (r * g) w2= 2hg / r cot(A) = (2hg * R) / g * r cot(A) = 2h * R / r olur.
  14. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Ulaşılan maksimum açısal hızı şöyle de bulabiliriz. Önce çizgisel hızı buluruz. h = 1 / 2 * g * t2 t = kök(2h/g) V = g * t dir W2 = V2 / r V = g * kök(2h/g) W2 = (g * kök(2h/g))2 / r cot(A) = (w2 * r) / g cot(A) = (g * kök(2h/g))2 / g Karıştırdım r burada makaranın yarı çapı olacak fakat cot(A) lı ifadedeki r ise dönme eksenine olan uzaklık Yine bir yerlerde hata mı yaptım çok başka yerlere geldik
  15. John.Ahmet

    İlginç Fizik Soruları

    Merkezkaç kuvvetini bulmana gerek yok ulaşılan maksimum açısal hızı bulman yeterli ipin uzunluğuna h dersek h = (1/2) * g * t2 h = 2 * Pi * makara yarı çapı * toplam tur sayısı 1/2 * g * t2 = 2 * Pi * makara yarı çapı * toplam tur sayısı buradan saniyedeki tur sayısını bulup ki bunu süreye bölersek frekans olur. W = 2 * Pi * f denkleminde yerine koyarsak açısal hızı da hesaplamış oluruz. t2 = 2h / g dir t = kök (2h/g) toplam tur sayısı = 1/2 * g * (2h /g) / (makara yarı çapı * 2 * Pi)
×
×
  • Yeni Oluştur...