Jump to content

Nüfus cüzdanlarında yazan;Dini:islam yazısı.


Recommended Posts

Anayasaya aykırılık iddiasını bireyler yapamaz, yani İdare Mahkemesine "Kimlikteki bu hane anayasaya aykırıdır" iddiasıyla dava açamazsınız.

Ama bunu milletvekilleri yapabilir, ama CHP de karaçarşaflılar üzerinden oy kapmaya çalışıyor ya ...

O da yapmaz, yani yemez...

Biz de vatandaşlarını Hutular ve Tutular,yani İslam'lar veya Çızıklar (Boş haneliler) olarak kaydetmeye ve kaybetmeye devam ederiz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim endişelendiğim kısım da devlet yönetimi antilaikkken,yarın bir gün başıma gelebilecek şeyler.

Atamalar,terfiler,işten çıkarmalar....

Bunlar hep hükümet yanlısı insanların lehine işliyor.

Zaten böyle bir uygulama diğer ülkelerde yok ve bu konu AB müzakerelerinde de görüşülmüş.

Tabi değişen bir şey yok.

Devlet zaten bu konuda değişiklik yapamaz (yapmak istemez zaten) seçim arifesindeyiz:)

Ateist olmak elbette utanılacak bir şey değildir,hatta gerçeği görebilen cesur insanlardır ateistler.

Bazı insanlar her ne kadar dinlerin saçmalığının farkında olsa da içlerinde bir yerde çocukluktan ,çevreden kaynalaknanan bir bilinç altıyla ateist olamıyor.

Bu yüzden biz kimliklerimizde din bölümünü boş bıraktığımız için belirli bedeller ödeyeceğimize böyle bir bölüm tamamen ortadan kaldırılmalı ve gerçek din ve inanç özgürlüğüne kavuşulmalıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de uzun süredir düşünüyorum şu haneyi ne zaman sildireyim diye ama kesin bir karar veremiyorum, eğer yurt dışında iş bulursam ya da uzun süreliğine yurt dışına gidersem o zaman kesin yaptırırım. Ama durum burada biraz sıkıntılı olabilir hele daha hayatın zorluklarıyla yeni tanışan biriyseniz.

Din hanesi daha en temelden, insanların klasik bir din öğretisine inanıp inanmayacağı durumundan birisini seçeceğinin varsayılması üzerine ortaya koyulmuştur. Yani modern din felsefesini kavramları olan teist, deist, panteist, agnostik ve tabi ki ateist bu varsayımların dışındadır. Yani gidip müslüman teist yazdırmaz halbuki öyledir. Öncelikle bu kavramların yaygın olarak kullanılır olması gerekir. Bu haneye de ilk aşama da bunlardan biri yazılmalı ya da hiç bir şey yazılmamalıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Anayasaya aykırılık iddiasını bireyler yapamaz, yani İdare Mahkemesine "Kimlikteki bu hane anayasaya aykırıdır" iddiasıyla dava açamazsınız.

Ama bunu milletvekilleri yapabilir, ama CHP de karaçarşaflılar üzerinden oy kapmaya çalışıyor ya ...

O da yapmaz, yani yemez...

Biz de vatandaşlarını Hutular ve Tutular,yani İslam'lar veya Çızıklar (Boş haneliler) olarak kaydetmeye ve kaybetmeye devam ederiz...

Yapabilirsiniz,

Nüfus müdürlüğünden alacağınız red yazısı üzerine, bu talebinizin kabulü için idare mahkemesine dava açarsınız

İç işleri bakanlığı avukatı haliyle bu hanenin olmadığı nüfus cüzdanı olamayacağını, yönetmelik gereği (ya da her nerede düzenlemesi varsa) bu hanenin bulunma zorunluluğundan bahsedecektir.

Siz de bu hanenin bulunma zorunluluğunun Anayasa'nın ilgili maddesine aykırı olduğunu, bu hanenin bulunuşunun dini açıklamaya zorlamak olduğunu iddia edersiniz.

Hakim iddianızı ciddi bulursa ilgili yönetmeliğin (ya da düzenleme nerede yapılmışsa onun) din hanesiyle ilgili maddesini Anayasa Mahkemesine incelenmek üzere gönderir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
Benim de mahkemeye verip bu kısmı boş bırakmak gibi bir fikrim vardı.Ancak babamla bu konuyu konuştuğumda bana söylediği tek şey :

-Kızııım burası Türkiyee.

Castronun da söylediği gibi hele ki günümüz Türkiyesinde bunun çok tehlikeli olduğunu söyledi.

şimdilik beklemede.:)

Mahkemeye gerek yok; gidiyorsunuz nüfus idaresine bir dilekçe veriyorsunuz "bu hane boş kalsın" diye; 5 dakikada yeni cüzdanınız hazır ve antik Arap dininden kurtulmuş oluyorsunuz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

hemingway doğru söylüyor...

Geçenlerde gençleri koruma yasa tasarısı diye bir çalışma vardı.

Porno yayınları kullananları listeleme amaçlı...

Bu akp'nin şeriat getireceği zaman en başta kimleri toplatacağının bir listesidir.

Burası türkiye,

Laik, demokratik bir devlet değil.

Kömürle şahsiyetini satan şerefsizlerin ülkesi,

Asla unutmayın...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 months later...
Eğer siz müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede inancına saygı gösteririz diyip dini hanesini boş bırakma hakkı sunarsanız ;

Toplumda linç edilmeye,evinde uyurken yakılmaya hazırmısın ? sorusuna evet yanıtınızı almış olmanız gerekir !

ki çoğu ateist bu yüzden kimliğinin deşifre olmasını istemez !

neden toplumdan dışlanalım kı !

Bu yalanlarla kendinizi kandırın. Türkiye'de sırf ateisttir diye öldürülen, yakılan biri yok. Benim ateist olduğumu herkes bilir; ama en ufak bir saldırıya uğramış değilim.

_Bizim Hemingway'in din hanesi boşmuş.

_Gidin yakın zındığı!

Böyle bir durum bekliyorsun galiba. Bu senin paranoyan kusura bakma. Hakaret etmedikçe en yobaz müslümanlarla bile bu ülkede son derece seviyeli tartışmalar kurulabiliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Günümüz türkiyesinden bahsediyoruz evet.İsanın isminden dolayı bile işe girerken seçilip ayrıldığı bir yerdeyiz.Deniz,devrim...olduğu zaman şöyle bir beklesin.

Elbette benim arkadaşlarım da benim ateist olduğumu biliyor ve arkadaşlarımın çoğu müslüman.Evet seviyeli tartışmalar yapıyoruz.

Ama benim korkum daha ilerisi.zaman ilerledikçe daha da şeriat ülkesine doğru giden bir yerde yaşıyoruz.

Ve sonrasında hoşgörü ile karşılanacağını hiç zannetmiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
ANAYASA

IV. Temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının durdurulması

MADDE 15. ? Savaş, seferberlik, sıkıyönetim veya olağanüstü hallerde, milletlerarası hukuktan doğan yükümlülükler ihlâl edilmemek kaydıyla, durumun gerektirdiği ölçüde temel hak ve hürriyetlerin kullanılması kısmen veya tamamen durdurulabilir veya bunlar için Anayasada öngörülen güvencelere aykırı tedbirler alınabilir.

(Değişik: 7.5.2004-5170/2 md.)Birinci fıkrada belirlenen durumlarda da, savaş hukukuna uygun fiiller sonucu meydana gelen ölümler dışında, kişinin yaşama hakkına, maddî ve manevî varlığının bütünlüğüne dokunulamaz; kimse din, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz ve bunlardan dolayı suçlanamaz; suç ve cezalar geçmişe yürütülemez; suçluluğu mahkeme kararı ile saptanıncaya kadar kimse suçlu sayılamaz.

Nüfus cüzdanında "DİNİ:" hanesi bulunması bile ANAYASAYA AYKIRI.

Bence yeni nüfus cüzdanı almak isteyen dinlerden bağımsız arkadaşlar Nüfus Müdürüne "dini" hanesi olmayan bir nüfus cüzdanı düzenlemesini istemeliler.

Nüfus müdürü doğal olarak (ellerinde bu hanenin olmadığı matbu bir nüfus cüzdanı örneği olmadığından) bu isteklerini reddedecektir.

Bu reddin yazılı şekilde yapılmasını isteyin.

Sonra o yazıyla İdare Mahkemesine gidin ve Anayasaya aykırılık başvurusu yapın.

Bana öyle geliyor ki bu şekilde Dini hanesi tarihe karışacak.

Böyle bir dava açıldı. Ve hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gitti dava. Fakat din hanesinin, boş bırakılabileceği ve böylece insanların inançlarını açıklamak zorunda bırakmadığı gerekçesiyle reddedildi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...