Jump to content

Neden hep birbirimize laf sokmanın derdindeyiz!

Recommended Posts

Oğlum ne zaman sosyalist oldun da bıraktın.

CCCLiberalkomünistreyizCCC

1.incisi yaşım öyle 13-14 gibi ergenliğe yeni girmiş bi küçük çocuk değil ayrıca bu konuda düşüncelerimden vazgeçmedim,bırakmadım,sadece solcuların boşa çabaladığını düşünüyorum

Sitelerde Paylaş
  • İleti 77
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Resulullah (sav) Efendimiz şöyle buyurdu:

"Ademoğlundan her biri ile beraber bir cin vardır (yani şeytan...)"

Dediler ki:

-Ya Resulallah, seninle de var mıdır?

Şöyle buyurdu:

"Evet... vardır. Amma, Şeytanım Müslüman oldu..."

Üstünden, altından, sağından, solundan baktıysamda konuyla ilgisini anlayamadım.

Sitelerde Paylaş

Biraz daha yaşın ilerledikçe insanlara ve olaylara bakış açın değişir...

ben avrupaya amerikaya sütten çıkmış ak kaşık demiyorum,pozitif ayrımcılık yaptığım sanılmasın,ancak bu ülkenin siyasi ve ekonomik geleceği belli iken ölsemde kalmam dedim sadece

Sitelerde Paylaş

Ben burada, hakaret ettiğim herkesten özür dilemek istiyorum. Özellikle, İbrahimsaide karşı aşırı tepkiler vermiş olabilirim :D. Bu arada Astur'a karşı epeyce alttan almaya çalıştım, umarım kırıcı bir şey söylememişimdir. Hacıya gelince, hissiyatı fazla bir insan, nerelere kızıp gelip burada bize çatıyor anlayabilmiş değilim. Neyse Hacıdanda özür dileyelim.

Bağışlanma dilenmiyorum ama özür diliyorum sadece. İsteyen bağışlar, isteyen bağışlamaz, bu kendi iç meselesidir.

Sitelerde Paylaş

Ha bu arada, intihar hakmıdırda, eğlendiğim electradanda özür dilerim. Tartışmaya damladı, iyimserliğiyle beni eğlendirdi. İstemdışı alaya aldım. Electra kusura bakma :D.

Sitelerde Paylaş

O halde ilk soruyu ben sana sorayım cübbeli.

İnançlarını neden doğru buluyorsun? Ve Neden diğer düşünceler ve dinler değil de İSlam?

Beni adam yerine koyup da soru yönelttiğin için teşekkür ederim.

İnançlarını neden doğru buluyorsun?

Benim bakış açımla hepsi doğru geliyor bana.

Neden diğer düşünceler ve dinler değil de İSlam?

İslami bir ülkede ismim Ali olarak kendimi buldum. Bana öğretilenler hep bu doğrultuda devam etti. Kendimi bildiğim zaman araştırmaya, okumaya başladım ve ben şahsım olarak İslam'da bir bozukluk göremedim.

Sitelerde Paylaş

Ben burada, hakaret ettiğim herkesten özür dilemek istiyorum. Özellikle, İbrahimsaide karşı aşırı tepkiler vermiş olabilirim :D. Bu arada Astur'a karşı epeyce alttan almaya çalıştım, umarım kırıcı bir şey söylememişimdir. Hacıya gelince, hissiyatı fazla bir insan, nerelere kızıp gelip burada bize çatıyor anlayabilmiş değilim. Neyse Hacıdanda özür dileyelim.

Bağışlanma dilenmiyorum ama özür diliyorum sadece. İsteyen bağışlar, isteyen bağışlamaz, bu kendi iç meselesidir.

Ha bu arada, intihar hakmıdırda, eğlendiğim electradanda özür dilerim. Tartışmaya damladı, iyimserliğiyle beni eğlendirdi. İstemdışı alaya aldım. Electra kusura bakma :D.

Özür dilemeyi unutmuşuz. Hep karşımızdakine bakmaktan kendimizin kusurlarını görmez olmuşuz. Seni tebrik ediyorum, unuttuğumuz duyguları bize hatırlattığın için.

Sitelerde Paylaş

Beni adam yerine koyup da soru yönelttiğin için teşekkür ederim.

İnançlarını neden doğru buluyorsun?

Benim bakış açımla hepsi doğru geliyor bana.

Neden diğer düşünceler ve dinler değil de İSlam?

İslami bir ülkede ismim Ali olarak kendimi buldum. Bana öğretilenler hep bu doğrultuda devam etti. Kendimi bildiğim zaman araştırmaya, okumaya başladım ve ben şahsım olarak İslam'da bir bozukluk göremedim.

Peki önyargılardan uzak bir araştırma yaptın mı? İslamı öncelikli doğru kabul ederek mi yaptın yoksa onu da terazinin kefesine koyabildin mi?

Sitelerde Paylaş

Eğer amacın öldükten sonrasını garantilemek ise zaten korkundan dolayı böyle objektif bir araştırmaya giremezsin. Korkun buna engel olur.

Ancak gerekirse doğru bilgi, doğru düşünce için şu an inandığın Allahını karşına alabilecek kadar hakkaniyetli ve gerçeklerden yana isen araştırmaların seni bambaşka noktalara getirecektir.

Öncelikle gerçeklerle mi yüzleşmek istiyorsun, yoksa inandığın gibi sorunsuz hayata devam mı etmek istiyorsun buna karar vermelisin....

Sitelerde Paylaş

Konular daha 3. iletiden sonra kişisel laf sokmalara, ben bilirim sen aptalsın gibisinden söylemlere dönüyor. Bilgi paylaşımının yerini bilgisini satmanın derdi tasası aldı.

Karşımızdakini dinlemiyoruz, anlamıyoruz ve işin aslı umursamıyoruz. Birbirimize değer vermiyoruz. Bizimle aynı fikirdeyse o kişiyle canım cicim ama değilse sen aptalsın anlamazsın.

Ben artık bu oyunun bir parçası olmak istemiyorum. Kimseyle ikili polemiğe girmek istemiyorum. Karşımdakini anlamak istiyorum. Ben gayret edeceğim lütfen siz de gayret edin. Sürekli bir açık yakalamaktan, şimdi seni köşeye sıkıştırdım demekten veya sıkıştırılmaktan bıktım.

Hayırdır?

Kötü bir rüya mı gördün? Kafana saksı mı düştü?

Bu değişikliğin sebebi nedir acep?

Pek inandırıcı gelmedi ama dur bakalım altından ne çıkacak...

Sitelerde Paylaş

Peki önyargılardan uzak bir araştırma yaptın mı? İslamı öncelikli doğru kabul ederek mi yaptın yoksa onu da terazinin kefesine koyabildin mi?

İslamı öncelikli doğru kabul ederek yaptım.

Dinde olmazsa olmazlar:

1- Muhteşem bir Yaratıcı,

2- Kitabı

3- Peygamberi,

4- emir ve yasakları.

Bu saydıklarım olmadan herhangi bir inanışı araştırmaya gerek yoktur.

Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...