Jump to content

Salman Rüşdi'nin 'Şeytan Ayetleri' Kitabı Türkçe Basılıyor.


Recommended Posts

post-8670-091160600 1293967138_thumb.jpg

1988’de Salman Rüşdi’nin yayımladığı ve hakkında ölüm fetvası verilmesine neden olan kitabı Türkçe yayımlanacak

Adını yayın dünyasında bu güne kadar kimsenin duymadığı bir yayınevi, Kara Güneş Basım, karagunesbasim.blogspot.com adresindeki web sitesinde Salman Rüşdi’nin tartışmalar yaratan romanı Şeytan Ayetleri’ni yayımlayacağını duyurdu.

Radikal gazetesinin haberine göre kendisini “Türkiye yayıncılığının yaramaz kızı” olarak tarif eden Kara Güneş Basım, 28 Ocak 2011’de yayımlayacağını ilan ettiği Şeytan Ayetleri’nin Türkçe baskısının kapağını da sitesine yükledi.

Salman Rüşdi’nin 1988’de yayımlanan ve büyülü gerçekçi tekniklerle Müslümanların kutsal kitabı Kuran-ı Kerim’deki öyküleri yeniden yorumlayan Şeytan Ayetleri isimli dördüncü romanı yoğun tartışmalara yol açmıştı. İran İslam Devleti’nin kurucu lideri Ayetullah Humeyni, 1989’da tüm Müslümanları Rüşdi’yi ve yayıncılarını öldürmeye, kendileri öldüremeyecek durumdaysalar ise, öldürebilecek kişilere haber vermeye davet etmiş, kitabın farklı ülkelerdeki yayımcı ve çevirmenleri de saldırıya uğramıştı.

.................................................................

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/587212-seytan-ayetleri-turkce-basiliyor

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kitabın İslamcı akımı güçlendirdiğini hiç düşündünüz mü bilmiyorum.

İslam'ın dümen suyunda yazılmış bir kitaptır.

Bu kitap, bilimsel olmayan ve İslam efsanelerini doğrulayan diğer kitaplar gibi, çağdaş İslam'ın varlığını yasallaştıran fiktif yapıtlardan biridir.

İslam'ın kendisini savunan ve ona çağdaş bir kimlik kazandıran bir kitaba bu tepkiyi göstermesinin nedenini anlamak mümkün değil.

Bağnaz ve ilkel İslam'ı, bu şekilde sözde eleştiren İslam'ın soytarıları, onu günümüzde yaşatmaya devam etmektedirler.

İslam hakkında bilinmesi gereken bilimsel gerçekleri örtbas eden bu yayınlar sona ermedikçe, bu sapık dinden kurtulmamız mümkün olamayacaktır.

Ne acı..

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...