Jump to content

Odatv neden göremiyor?


Recommended Posts

odatvgoremiyor.JPG

Önce KCK'yı manşete taşımıyor diye Aydınlık'ı topa tuttu. Şimdi ise büyük bir hukuk skandalını görmemezlikten geliyor. Düşünün ki bir sanık mahkemede 4 yıldır savunma yapıyor, bir sonuca varılamıyor; ancak yaptığı savunmadan dolayı 16 yıl hapse mahkum ediliyor. Üstelik 26 yıllık bir talep daha var!

Bu olaya hiçbir gazetecinin duyarsız kalmaması gerekir diye düşünürsünüz. Duyarlılık, duyarsızlık meselesinden de öte verilen ceza büyük bir skandaldır ve her skandalın haber değeri vardır. Elinizi vicdanınıza götüremiyorsanız da bu kadar basit bir bakış açısıyla olayı yine haberleştirirsiniz.

Hal böyle iken, Odatv kendisiyle benzer davadan yargılanan Doğu Perinçek'e yapılan hukuksuzluğu neden göremiyor? Soruyu yanlış sorduk. Neden görmüyor?

Odatv görmeyedursun, vicdanlı aydınlarımızdan Ümit Zileli, Doğu Perinçek'e verilen cezanın "Cumhuriyet'in İdamı" olduğunu ifade eden bir yazı yazdı.

Bu yazıyı, Odatv'ye armağan ediyoruz.

Perinçek'e verilen ceza Cumhuriyet'in idamıdır

Faşizm!..

İkisi de siyasetçi, ikisi de parti lideri...

Biri, Silivri' de neredeyse 4 yıla varan tutsaklığını 3.5 metrekarelik bir hücrede, başı dik, gerçeği, yalnızca gerçeği hiç durmadan haykırarak çekmeyi sürdüren bir devrimci, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek...

Diğeri ise iktidarın yargı üzerindeki vesayetini sürekli olarak ve açık bir dille vurgulayan, Silivri' yi bir toplama kampına, orada yaşananları ise bir çadır tiyatrosuna benzeten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu...

Önceki gün bu iki liderle ilgili yaşananlar, ülkenin nasıl bir karanlığa mahkûm edilmeye çalışıldığını, hangi türden bir rejime boyun eğdirilmek istendiğini olanca çıplaklığı ile gösterdi!.. Çeşitli renkleri ve sıfatları olabilir ama tek bir tanımı var:

- Faşizm!..

***

Biliyor musunuz, Perinçek önceki gün tamı tamına 16 yıl, 7 ay, 28 gün hapse mahkûm oldu!.. Biliyor musunuz diye soruyorum, çünkü bu haber dün yalnızca Aydınlık gazetesi ile Ulusal Kanal' da yer buldu!..

Peki, Perinçek bu mahkûmiyeti yargılandığı Ergenekon davasından mı aldı ?.. Hayır, alakası yok!.. Perinçek bu ağır cezayı, Ergenekon davasında iddialara karşı savunmasında yaptığı konuşmalardan dolayı aldı!.. Bu konuşmalarda savcılara, hâkimlere ve iktidar yöneticilerine hakaretle suçlandı. 16 yıllık ceza 5 ayrı davanın toplamı... Bitmedi, savunma konuşmalarıyla ilgili olarak 26 yıl daha hapis cezası isteniyor...

- Kısacası, savunmaya 40 yıl hapisl..

Türk Ceza Kanunu' nun " savunma dokunulmazlığıma ilişkin 128. maddesi ise aynen şöyle diyor:

- Yargı mercileri veya idari makamlar nezdinde yapılan yazılı veya sözlü başvuru, iddia ve savunmalar kapsamında, kişilerle ilgili olarak somut isnatlarda ya da olumsuz değerlendirmelerde bulunulması halinde ceza verilmez...

Bu dava süreci ve Doğu' ların, Balbay' ların, Tuncay' ların, kısacası Silivri tutsaklarının bu dimdik duruşu sana neyi anlatıyor diye soracak olursanız aklıma hemen 1933 Almanya' sının Leipzig' deki o ünlü mahkeme salonu ve o salondaki muhteşem savunma geliyor:

- Dimitrov' un tarihi savunması!.....

***

Ve sonunda ülkenin ana muhalefet lideri hakkında da fezleke çıkarıldığını gördük!..

Üstelik, 6 yıl hapis cezası içeren bu fezlekenin iktidar tarafından neredeyse güle oynaya benimsendiğini de gördük, iyi mi!.. Başbakan fezleke için adeta " oh olsun " öed örneğin!.. Ama ben en çok Adalet Bakanı sıfatlı zatın kükremesine bayıldım:

- Kılıçdaroğlu yargıya dönük sistematik bir saldın içersinde... Başkalarına uygulanan yasalar Kılıçdaroğlu kim ki ona uygulanmayacak ?.. Hakkında çok dokunulmazlık fezlekesi var!..

Nasıl, müthiş değil mi ?. Kılıçdaroğlu kim ki, alt tarafı ana muhalefet lideri!.. Üstelik hakkında çok fezleke de varmış... Bence Bakan haklı ; kimin hakkında ne fezleke varsa çıkaracaksın ortaya, dolandıncılık, yolsuzluk, sahtecilik, Ali Dibo... Vereceksin özel yetkili savcılara, şakır şakır koyacaklar işleme, kamuoyu da görecek " ileri demokrasi " neymiş!..

Kapkara bir espri oldu biliyorum ama günlerdir dehşet içinde izliyorum ; artık ana muhalefet lideri hakkındaki fezleke de, bir eski Genelkurmay Başkanı' nın Silivri' ye tıkılması da gayet normal karşılanıyor... Geriye ne kalıyor peki ?.. Çok basit:

- Cumhuriyetin İdamı!..

Bu yazıyı Doğu Perinçek' in yiğit satırlarıyla bitiriyorum:

- Topun ağzında Türkiye var, Cumhuriyet Devrimi var, Atatürk var, millet var, çağdaşlık var, insanlık var, özgüllük var... Şunu herkes bilsin, topun ağzına göğüslerini siper edenler, Namık KemalMustafa KemalNâzım Hikmet neslinden gelen devrimci tedailerdir. Bizim yeminimiz 150 yıllık yemindir. Zulmün topu var, güllesi var, kafası varsa / Hakkm da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır!. Yeminimiz Seyyit Nezir' İn deyişiyle menzildedir!. Halkın sillesi, adrese teslim yoldadır!

Kemalistler.net

Link to post
Sitelerde Paylaş

Görmüyor Pante. Görse de geç görüyor. Biz bu yazıyı yazdığımız zaman o haber daha yayınlanmamıştı. Kaç gün geçti üzerinden! Bekledik bekledik ses soluk çıkmadı. Şükür ki eleştirimiz ses getirdi.

Yanılıyorsun İmhotep!

Sen bu yazıyı 17.30'da asmışsın.

Odatv'nin yazısı: 13.48

SAVUNMA GÖRÜNTÜLERİ İLK KEZ YAYINLANDI

12.01.2012 13:48

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e Ergenekon davasındaki konuşmaları nedeniyle açılan 5 ayrı davada 16 yıl hapis cezası verildi. Karar birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

"Neden akşam vermediler de geciktiler?" diye sorabilirsin.

Kadro durumu, eleman yetersizliği vs.

Ben olsam 2 ayrı konu açardım.

Birinde 16 yıl ceza haberini, diğerinde savunma'yı verirdim.

Bu eksikliğin, yetersizliğin sebebi Mümtaz idil dışındaki bütün yönetici kadrosunun içerde olması olabilir.

Şu aşamada fazlasını beklememek lazım.

Yani, bu bir tavır değil.

İP'ye, Türk Solu'na mesafeli de olsa, diğer medya organlarıyla aynı kefede görülemez.

Ben Odatv'yi değil de, sol haber portal'ı garipsedim doğrusu.

Hiç haber yapmadı. Halbuki daha önce Perinçek haberlerini verirdi. http://haber.sol.org.tr/

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazıyı buraya astığım saattir 17,30. Kemalistler.net'te daha önce yayınlanmıştı.

Kadro sıkıntısının bu meselede etkin olduğunu düşünmüyorum. Anında verdikleri haber de bir hayli var.

Son dönemde Aydınlık ve İşçi Partisi'ne karşı bir tavır seziyorum açıkçası. Cumhuriyet ya da Sözcü gibi alçaklık yapmıyorlar orası kesin. Sebebini de merak ediyorum açıkçası nedir dertleri?

Sol'un verdiği Perinçek haberlerini de biliyoruz Pante.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sol'un verdiği Perinçek haberlerini de biliyoruz Pante.

Yoo, iyi yönde de çok yazı çıktı.

Bir örnek:

O kadro işte bütün bu geçmişi Doğu Perinçek’in üstüne attı, arındı… “İbraniler tüm günahlarını bir keçiye yüklediler ve onu çöle sürdüler.” Burada Perinçek değil konumuz. O içerden çıkmadan konuyu daha fazla açmayı doğru bulmam. Ancak şu kadarını söyleyeyim, Perinçek siyasi çizgisiyle önceki yaptıklarını inkar yoluna gitmedi. Elbette açık açık söyleyip savunmadı, fakat rol kesmedi; liberal, demokrat, özgürlükçü şucu bucu oyunları oynamadı. Aynı dönem kontgerilla’yı ilk kez kapsamlı ifşa eden belgeleri de aynı gazete yayımladı. 1980 sonrasında iktidar yalakalığı, ABD yalakalığı yapmadı Perinçek, aksine ABD’ye karşı mücadele etti. Ne yöntemlerle ve kimlerle birlikte… Zararı mı fazladır, yararı mı… Bunlar sonra konuşulacak şeyler.

http://haber.sol.org.tr/yazarlar/kaan-arslanoglu/solun-belini-kiran-tertibi-cozduk-33416

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aynı yazıdan Pante :D

Bu Çalışlar 1980 öncesi Aydınlık gazetesinin önemli birkaç yöneticisinden biriydi. Bu gazete (ben pek çok örneğini o tarihlerde bizzat okudum, arşivlerden de teyit ettim sonra) defalarca (onlarca kez) devrimcileri polise ihbar etti, ad ad adres adres. Solculara karşı birçok saldırıyı kışkırttı, birçok solcunun ölümüne doğrudan neden oldu, sonra bunların haberlerini de çarpıtarak ve kışkırtıcı biçimde yazdı.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunların ihbarcılıkla ne alakası var? Sen devrimcilik adına git işçi öldür, biz de ses çıkarmayalım!

Bunun adı ihbarsa, evet ihbarcıdır Aydınlık!

Ama esas meseleyi es geçmeyelim. Aydınlık yayınlarıyla sürekli olarak devrimcileri uyarmıştır. Yoksa polis değiliz ki, biz haber yaptık diye adamları kurşuna dizecekler. Polis bizim haberlere muhtaç kalmışsa vay hallerine!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...